Legfontosabb témák

A hazai szállodák forgalma, minden mutatószáma rekord szintre emelkedett 2016-ban - írta a turizmus.com az MSZÉSZ idei trendriportja alapján.

Jelentősen nőtt a szálláshelyek vendégforgalma decemberben az előző évhez képest.

a szállodák szobafoglaltsága Magyarországon (2000-2016); referenciaszállodák összesen; százalék

A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 6,9, a belföldi vendégek által eltöltötteké 7,1 százalékkal emelkedett tavaly az egy évvel korábbihoz képest, együttvéve 7,0 százalékkal nőtt a szálláshelyek ... ...

A magyar idegenforgalomban 2017 a sport éve lesz. A minőségi budapesti szálláshelyek közel száz százalékos szobafoglaltsággal számolhatnak a júliusi vizes VB, a FINA idejére, de nem sokban különbözik ettől a kép a versenyt követő hetekben sem. A hasonló sportesemények kétszeresen is pozitívan hatnak a hazai sportturizmusra: egyrészről erős imázsépítő hatásuk következtében Budapest mint desztináció felértékelődik, másrészről pedig az átlagosnál magasabb fizetőképességű vendégek érkeznek nagy számban az országba – hangsúlyozta Kovács Balázs, a Danubius Hotels Zrt. vezérigazgatója.

Sorra épülnek országszerte a különböző osztálybesorolású szállodák. Az elmúlt két évben mintegy húszat adtak át és további, hasonló nagyságrendű beruházások vannak előkészítés alatt. A verseny tehát óriási, amit az internetes értékesítés csak tovább erősít - figyelmeztet Mester Nándor, az Otthontérkép vezető elemzője.