Magyarország kötött segélyhitelekkel támogatja Vietnam gazdasági és szociális fejlődését, együttműködik vele az idegenforgalom növelése, a szakképzés és a családtámogatás területén - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn az MTI-nek telefonon nyilatkozva Hanoiból.

Tavaly januártól november végéig 5,1 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma a romániai kereskedelmi szálláshelyeken az előző év azonos időszakához mérten - közölte hétfőn a román országos statisztikai intézet.

Több mint 5 százalékkal nőtt a román vendégéjszakák száma tavaly tizenegy hónap alatt.

Tavaly januártól november végéig 5,1 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma a romániai kereskedelmi szálláshelyeken az előző év azonos időszakához mérten - közölte hétfőn a román országos statisztikai ... ...

Több mint 5 százalékkal nőtt a román vendégéjszakák száma tavaly tizenegy hónap alatt.

A Magyar Turisztikai Ügynökség értékelése szerint 2019 a turisztikai beruházások, a kiemelkedő ágazati bevételnövekedés, a tovább bővülő vendégforgalom és a digitalizáció éve volt a magyar idegenforgalomban.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) értékelése szerint 2019 a turisztikai beruházások, a kiemelkedő ágazati bevételnövekedés, a tovább bővülő vendégforgalom és a digitalizáció éve volt a magyar idegenforgalomban.

Húszmilliárd forint költségvetési forrást készül szétosztani a Magyar Turisztikai Ügynökség vissza nem térítendő állami támogatás formájában magántulajdonban lévő, minimum 100 szobás szállodák felújítására. ... ...

Húszmilliárd forint költségvetési forrást készül szétosztani a Magyar Turisztikai Ügynökség vissza nem térítendő állami támogatás formájában magántulajdonban lévő, minimum 100 szobás szállodák felújítására. ... ...

Az elmúlt években egyre inkább tendenciává vált az, hogy az adventi és karácsonyi időszakban nagy a forgalom a szállodákban.

Csak a fővárosban több tízezer turista tölti az év utolsó napjait...

Csak a fővárosban több tízezer turista tölti az év utolsó napjait.

Telt házra számítanak a szállodák szilveszterkor, csak a fővárosban több tízezer turista tölti az év utolsó napjait - mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke pénteken ... ...

Telt házra számítanak a szállodák szilveszterkor.

A vidéki hotelekben inkább magyarok, a fővárosiakban külföldiek pihennek.

Az MTÜ vezérigazgató-helyettese elmondta, először a szállodák, aztán a panziók regisztráltak, most pedig a magán- és egyéb szálláshelyek következnek..

Először a szállodák, panziók, majd a magán szálláshelyek következnek.

Egyre többen töltik szállodákban, hotelekben, a megszokott otthoni környezettől távol a karácsonyi ünnepeket.

Sok német, osztrák, brit, spanyol, olasz, francia vendég jön, de érkeznek Ázsiából is.

Az idei október volt a 2019-es év legdinamikusabban növekvő hónapja a vendégérkezéseket és a vendégéjszakákat tekintve Budapesten. A szálláshelyek árbevétele megközelítette a 25 milliárd forintot. Kérdés, a küszöbön álló Brexit és annak gazdasági következményei milyen hatást idéznek elő. A húzóerő eddig a külföldi vendégforgalom volt, impozáns növekedést mutatott a brit küldőpiac is.

Az idei október volt a 2019-es év legdinamikusabban növekvő hónapja a vendégérkezéseket és a vendégéjszakákat tekintve Budapesten - hívta fel a figyelmet a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) elemzésében.

Az idei október volt a 2019-es év legdinamikusabban növekvő hónapja a vendégérkezéseket és a vendégéjszakákat tekintve Budapesten - hívta fel a figyelmet a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ... ...

Eltörölték azt a rendeletet, amely szinte ingyenes parkolási lehetőséget biztosított a luxus éttermek és szállodák számára.

De a szállodákat és az üzleteket is érinti az adóztatás.

Terézváros szigorított a szálláskiadás adóztatásán. A terézvárosiak nyugalma, a túlzsúfoltság csökkentése, valamint a lakhatási válság mérséklése érdekében a terézvárosi képviselő-testület mai ülésén szigorított a szálláskiadáshoz kapcsolódó adófizetésen. Az adóemelés egyaránt érinti az üzleteket, a szállodákat és a rövid távú lakáskiadókat, azaz az Airbnb-t is - értesült a ProfitLine.hu.

A vendégéjszakák száma 4,9%-kal, az árbevétel 9,8%-kal nőtt.