Legfontosabb témák

A PwC európai városokra vonatkozó hatodik szállodaipari előrejelzése (European Cities Hotel Forecast) 17 európai város – nemzeti fővárosok, illetve regionális pénzügyi, üzleti és kulturális központok – 2016-os teljesítményét és 2017–2018-ra vonatkozó kilátásait vizsgálta. Az előrejelzés szerint az egy kiadható szobára jutó bevétel (RevPAR) alapján készülő 2017-es rangsort 14,8%-os növekedéssel Porto vezeti, sorrendben Dublin, Budapest, Madrid, Lisszabon, Prága, Barcelona, Frankfurt és Párizs előtt.

A PwC európai városokra vonatkozó szállodaipari előrejelzése szerint az egy kiadható szobára jutó bevétel alapján készülő 2017-es rangsort 14,8 százalékos növekedéssel Porto vezeti, sorrendben Dublin, Budapest, Madrid, Lisszabon, Prága, Barcelona, Frankfurt és Párizs előtt.

Budapesten a közösségi szálláshelyeken tavaly 2,2 millió vendégéjszakát regisztráltak, míg a szállodákban közel 8 milliós volt ugyanez a szám. Vagyis a piac ötöde már a közösségi portálokon értékesített magánszálláshelyeken realizálódik, ez az arány ráadásul dinamikusan nő. Budapesten, az airdna.co adatai alapján közel 4.800 aktív vendéglátót tart nyilván az Airbnb, melyből 1.200 több egységgel is rendelkezik. Ez a szám egyhetede a Párizsban és harmada a Barcelonában működő ilyen létesítményeknek.

A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 13,8 százalékkal, a belföldi vendégek által eltöltötteké 5,6 százalékkal emelkedett januárban az egy évvel korábbihoz képest. A szálláshelyek forgalma ... ...

Tíz évbe is beletelne, amíg pótolnák az uniós munkaerőt a Brexit után.

Az osztrák IMMOFINANZ a hazai piacra is bevezeti a myhive nevű nemzetközi irodamárkáját és öt modern budapesti irodaépületében megvalósítja az új koncepciót. Az átalakítás a Greepnpoint 7 és a Haller Gardens esetében már végbe is ment, így azok már myhive Greenpoint 7 és myhive Haller Gardens néven működnek, de a tervek szerint a koncepciót az Átrium Parkra is kiterjesztik, amelynek neve így myhive Átrium Parkra változik. A Globe 13 és Xenter 13 épületek is sorra kerülnek, amelyek myhive thirteen néven működnek tovább.

A befektetési aktivitás a közép-kelet-európai régió hotelpiacain 2016-ban közel 1,2 milliárd euróra rúgott, 46 tranzakcióval, míg egy évvel korábban ez a szám 45 tranzakcióval alig haladta meg a 700 millió ... ...