Legfontosabb témák

A cafetéria a múlté, a csapatépítő bulik állítólag mit sem érnek, az igazán jó munkavállalók pedig könnyedén találnak állást máshol. Mivel lehet megfogni a dolgozót manapság?

Tavaly novemberben szerződtek a forgalmazóval, amely idéntől nem forgalmazza az utalványokat.

Módszertani különbségek miatt a magyar béradatok nem vethetők össze pontosan a nemzetközi statisztikákkal.

Ez nem is csoda, hiszen mára nem maradt más kedvezményesen adható cafeteria-elem, csak a Széchenyi pihenő (Szép) kártya.

Január elsejétől ez maradt az egyetlen kedvezményes adózás mellett adható cafetéria....

Egyre nagyobb érdeklődést tapasztal a Széchenyi pihenő (Szép) kártyát kibocsátó három pénzintézet a konstrukció iránt, amely a januártól hatályos cafeteriaváltozások következtében egyedül marad a kedvezményesen ... ...

Egyre nagyobb érdeklődést tapasztalnak a Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásában érdekelt pénzintézetek a konstrukció iránt, amely a januártól hatályos változások következtében egyedüli maradt a kedvezményesen, 34,5 százalékos adó- és járulékteher mellett nyújtható cafeteriaelemek között.

Az egyedüli kedvezményes cafeteria-elem maradt.

A magasabb fizetés mellett számos egyéb előnnyel is jár a megemelt minimálbér, így például nagyobb értékű céges ajándékot lehet adni az év végi partikon, illetve a korábbinál jobb helyet választhatnak maguknak a sportrajongók a lelátókon. A Deloitte Magyarország összegyűjtötte, hogy milyen pozitív hatásokra számíthatnak a munkavállalók és a munkaadók. A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan december ...

A megemelt alapbérhez az elérhető prémiumok növekedése és béren kívüli juttatások is társulnak.

A megemelt alapbérhez az elérhető prémiumösszegek növekedése és további béren kívüli juttatások társulnak.

A pénz mellé adott Erzsébet-utalvány beépült a fizetésekbe, így jön ki az új összeg.

A fizetésekhez eddig adott Erzsébet-utalvány beépült az aldis fizetésekbe. Így a havi bruttó már közel 310 ezer forintról indul. Máris hozzányúlt az Aldi a januártól megemelt bérekhez, a lépés az Erzsébet ... ...

Erzsébet-utalványban már biztos nem kapnak egyszeri juttatást az idősek.

A vállalkozások nem törik magukat, hogy cafeteria helyett fizetést adjanak a munkavállalóknak, akik sok kedvezménynek búcsút inthetnek.

Megállapodott a 2019-es bérekről a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete. A megegyezés értelmében a vállalat munkavállalóinak jelentős része magasabb fizetést kap az idei évtől, valamint a vállalatnál érvényben lévő Kollektív Szerződés túlórára és munkaidőkeretre vonatkozó szabályai nem változnak. Ezen túlmenően a kedvezőtlen adóváltozások ellenére megváltozott formában, de megtartásra kerül a SPAR hűségprogram, melynek keretében további béren kívüli juttatásokat is kapnak a munkavállalók, és megmarad a 13. havi juttatás is. A béremelést a SPAR kizárólag saját forrás felhasználásával valósítja meg....

Január 1-jétől megszűnt a mobilitási célú lakhatási támogatás és a lakáscélú munkáltatói támogatás adómentessége, továbbá változtak a munkásszállásra vonatkozó szabályok - hívja fel a figyelmet az adóhatóság ... ...

Január 1-jétől megszűnt a mobilitási célú lakhatási támogatás és a lakáscélú munkáltatói támogatás adómentessége, továbbá változtak a munkásszállásra vonatkozó szabályok - hívja fel a figyelmet az adóhatóság ... ...

Az egyik szakszervezethez futott be egy elég furcsa nyilatkozat az önként vállalt túlóráról, ahol a dolgozó egyszerre nyilatkozott a cafetériakeretéről és arról is, hogy hajlandó 400 órát önként dolgozni.

Nagy változásokat hozott az új év cafeteria ügyben, de mit mondanak a szakértők.

Jönnek az első benyomások arról, hogy mi maradt a kormány által tavaly novemberben lényegében kicsinált cafeteriából, és arról, hogy néznek ki a változtatások a gyakorlatban, most, hogy ténylegesen életbe léptek. A kormány döntése alapján több korábbi kedvenc most jövedelemként adózik, ezért megkérdeztünk több szakértőt arról, hogy látják a jelenlegi helyzetet, mit léptek a cégek a változtatásokra.

Most induló sorozatunkban sorra vesszük a 2019. január elsejétől érvényes adójogszabály-változásokat szakértőnk, az Írisz Office adótervezői segítségével. Az első részben a cafeteriarendszert vesszük szemügyre – illetve ami maradt belőle.

Az Erzsébet-utalványok forgalmazásának beszüntetése sem veszi el a munkaadók kedvét a béren kívüli juttatásoktól: nagy részük a megszokott módon adja ezeket továbbra is munkavállalóinak azzal együtt, hogy a juttatások meghatározott körére 2019-től nem érvényes a korábbi adókedvezmény.

Van, aki egyszerűen nem ad mást, van, aki pótolja....

Az Aldi és a Lidl már nem számol vele, kihúzták a javadalmazási listáról, de a többiek sem tehetnek mást. Van, aki egyszerűen nem ad mást, van, aki pótolja mással. A 2019-es béremelések terhére megy a cafetériamatek - írja a Blokkk.com.

A minimálbér, a bérminimum, az adókedvezmények, a csok, a cafeteria megváltozott szabályai milliókat érintenek.

Erzsébet-utalvány vége, gyors béremelés és forgalombővülés - hogy áll a nagy cafeteriamatek a boltokban? - ennek járt után a Blokkk.com. A 2019-es bérügyekben három kérdés eldőlt, kettő már korábban: ... ...

Az Erzsébet-utalványok forgalmazásának beszüntetése, valamint a juttatások meghatározott körére a korábbi adókedvezmény megszüntetése sem veszi el a munkaadók kedvét a béren kívüli juttatásoktól - véli ... ...

Az Erzsébet-utalványok forgalmazásának beszüntetése sem veszi el a munkaadók kedvét a béren kívüli juttatásoktól: nagy részük a megszokott módon adja ezeket továbbra is munkavállalóinak azzal együtt, hogy a juttatások meghatározott körére 2019-től nem érvényes a korábbi adókedvezmény.

Sokkal kevesebb cafeteriát adhatnak a cégek a dolgozóiknak, tovább egyszerűsödik az adóbevallás, és meccsjegyet is lehet adómentesen adni. Összegyűjtöttük, mi minden változik a vállalkozások életében az új évtől.

Olcsóbb lesz a tej, búcsút mondhatunk a cafetériának, és nő az adó a kólán. Összeszedtük a fontosabb változásokat 2019-re.

Adócsökkentések és kisebb adókönnyítések jönnek, hatályba lép a túlóratörvény, nagyot nőnek a bérek, és lényegében megszűnik a cafeteria.

Kis családi vállalkozásunkban (Kft.) férjemmel ketten vagyunk 50-50%-ban tulajdonosok, én vagyok az ügyvezető. Férjem heti 4 órában, Anyósom heti 2 órában van bejelentve a garantált bérminimum arányos összegével. Én mint a Kft. személyesen közreműködő tagja látom el az ügyvezetői teendőket és az egyéb feladatokat (pályázatok, tanulmányok írása megbízóink részére, rendezvényszervezés, stb.).Kérdéseim, amelyben kérném szíves segítségét: kaphatok-e én is cafeteriát? Ha igen, egyformán kell-e kapnunk mindhármunknak, vagy ez a saját szabályzatunkban határozhatjuk meg? Lehet-e folyószámlánkról havonta fizetett diákhitelünket év végén egy összegben megkapni cafetériaként a Kft-től? Idén megvásárolt, de 2019-es időpontra szóló kulturális belépő melyik év cafeteriájának tekintendő?

2019-től már nem lehet rendelni Erzsébet utalványt, miközben a cégek félnek durván megnyírni a cafetériát, hiába szűnnek meg az adókedvezmények. Azok jártak jól, akik még az év végi jutalmazásra felhasználták. De szép számmal vannak, akik 2019-re is ígértek a dolgozóknak: most ki kell húzni, de hogyan is?...