Legfontosabb témák

A legtöbb pénzt az ATV és az Echo TV kapta, hogy az Erzsébet-utalványokat reklámozzák.

A cafeteria önmagában nem önálló juttatási jogcím, ezért adó- és járulékvonzata az ebbe a körbe tartozó juttatások fajtájától függ. Például másként adózik a BKV-bérlet és a sportrendezvények belépőjeként ... ...

A cafeteria-juttatások a munkáltatók választása alapján kínálhatók dolgozóknak, de maga a „cafeteria” nem önálló juttatási jogcím, így az adó- és járulékvonzata a választott elemtől függ – jelezte a NAV annak kapcsán, hogy a piacon „cafeteria-kártyák” jelentek meg.

Férjem 2018. február 23-án halt meg és érdeklődni szeretnék, hogy jár-e Nekem az Erzsébet utalvány.

Köztisztviselői státuszban 2017. november 01-től 2018.02.28-ig tartós betegállományban voltam. A munkáltató 2018. márciusában a cafeteriát csökkentette, mint készpénz kifizetés, mint szép kártyára utalás vonatkozásában, illetve a 2017-es évre (2 hónap) visszamenőleg a márciusi béremből minden írásbeli tájékoztatás nélkül levonta azt. A hivatal cafeteria szabályzata szerint nem jogosult juttatásra - a tartós külszolgálaton lévő, illetve nemzeti szakértőként foglalkoztatott köztisztviselő , továbbá a köztisztviselő azon időtartam vonatkozásában, amelyre illetményre, vagy átlagkeresetre nem jogosult, feltéve, hogy a távollét időtartama meghaladja a harminc napot.- erre hivatkozik a hivatal. Kérném szíves véleményét, hogy jogszerűen járt e el munkáltatóm.