Legfontosabb témák

Nem csak a nyugdíjasok kapnak decemberben 10 ezer forint értékű étkezési Erzsébet-utalványt. A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletből kiderül, hogy többek között az árvaellátásban részesülők, a rokkantsági ellátást kapók és a szülői nyugdíjra jogosultaknak is kiviszik a posta az utalványt – írja a Magyar Közlöny.

Összesen 24 okból kaphatunk tízezer forintot, de aki későn kap észbe, lecsúszhat az egészről.

A különböző járadékokban részesülők is kaphatnak étkezési Erzsébet-utalványt – derül ki az erről szóló kormányrendeletből, vette észre a Világgazdaság a Magyar Közlönyben.

Nem csak a nyugellátásban, hanem különböző járadékokban részesülők is kaphatnak étkezési Erzsébet-utalványt – derül ki az erről szóló kormányrendeletből, amely tegnap jelent meg a Magya...

Orbán Viktor miniszterelnök levele együtt érkezik az Erzsébet-utalványokkal, de külön borítékban - mondta Lázár János, miniszterelnökséget vezető minizster a kormányinfón. A hvg.hu szerint arról nem beszélt ... ...

Nem kell adóbevallást készíteni a nyugdíjasoknak járó Erzsébet utalványok után - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán.

Megállapodott a Magyar Posta az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatósággal a nyugdíjasok számára küldendő Erzsébet-utalványok kézbesítéséről - közölte a posta.

Sikerült megegyezni a postával, de nem lesz ingyen.

Megállapodott a Magyar Posta az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatósággal a nyugdíjasok számára küldendő Erzsébet-utalványok kézbesítéséről - közölte a posta.

A Magyar Posta megállapodott az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatósággal a nyugdíjasok számára küldendő Erzsébet-utalványok kézbesítésével kapcsolatban.

Megszületett a megállapodás arról, hogy a Magyar Posta kézbesíti majd a 10 ezer forintos Erzsébet-utalványokat a nyugdíjasoknak. Az állami cég a korábbi 482 forintos árajánlatból húsz százalékot...

Megállapodott a Magyar Posta az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatósággal a nyugdíjasok számára küldendő Erzsébet-utalványok kézbesítéséről - közölte a posta csütörtökön a...

Az NGM sajtóközleményben cáfolja a sajtóban több helyen is megfogalmazott állítást, mely szerint adóbevallást és 37 százalékos adót is kell fizetni az utalványok után.

Nem kell adóbevallást készíteni a nyugdíjasoknak járó Erzsébet utalványok után - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Nem kell adóbevallást készíteni a nyugdíjasoknak járó Erzsébet utalványok után - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán.

Az Erzsébet-utalvány nem várt adminisztrációs terhet róhat a nyugdíjasokra és az adóhivatalra, és a 10 ezer forint után adót is fizetnie kell az érintetteknek, ha nem módosítják az adótörvényeket.

Az Erzsébet-utalvány nem várt adminisztrációs terhet róhat a nyugdíjasokra és az adóhivatalra, és a 10 ezer forint után adót is fizetnie kell az érintetteknek, ha nem módosítják az adótörvényeket.

Az alábbiakban táblázatos formában összegezzük a legfontosabb jogszabályi változásokat a foglalkoztatás területén. (Az Mt. a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I.tv.-t, a Met. a munkaügyi ellenőrzésről szóló 1996. évi LXXV.tv.-t, az Mvt. az 1993. évi XCIII.tv-t, míg a MüM rendelet az Mvt. végrehajtási rendeletét jelentik.)

Eldőlt, hogy a Magyar Posta fogja kézbesíteni a nyugdíjasoknak beígért Erzsébet-utalványokat - értesült a 24.hu -, viszont úgy tűnik, a karácsonyi határidő is ugrott. Hétfőn derült ki, hogy a korábbi kormányzati ... ...

Nem kapja meg karácsonyra minden nyugdíjas az Erzsébet-utalványát, de legalább kiderült, kik viszik ki nekik.

Nem kapja meg karácsonyra minden nyugdíjas az Erzsébet-utalványát, de legalább kiderült, kik viszik ki nekik.

Magyar Postától kérnek gyorsabb és olcsóbb megoldási javaslatot....

Mentesítik a járási- és kormányhivatalok munkatársait az Erzsébet-utalványok kézbesítésének feladata alól, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Magyar Postától kér gyorsabb és olcsóbb megoldási javaslatot, hogy minden nyugdíjas még karácsony előtt megkaphassa a kormány által juttatott tízezer forintos utalványt - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.

Mentesítik a járási- és kormányhivatalok munkatársait az Erzsébet-utalványok kézbesítésének feladata alól, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Magyar Postától kér gyorsabb és olcsóbb megoldási javaslatot.

A járási kormányhivatalokon keresztül nem biztosítható a kormány által a nyugdíjasoknak juttatandó Erzsébet-utalványok kézbesítése.

40 év szolgálati idővel keresetkorlátos lehet az éves jövedelem. A minimálbér tizennyolcszorosa maximum. A cafeteria beleszámít-e az éves keresetbe, vagy ebben az esetben figyelmen kívül kell hagyni.

Lázár szerint nem a kormányhivatalnokok viszik ki az utalványokat a nyugdíjasoknak, Kósa viszont megmagyarázza, miért őket kell kiküldeni.

Mégsem a kormányhivatalok dolgozói viszik ki a 10 ezer forintos Erzsébet-utalványokat.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter délre konzultációra hívta Boros Péternét, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnökét, hogy...

A szakszervezettel folytatott tárgyaláson Lázár János azt mondta, nem a járási kormányhivatalok munkatársaival juttatják el a nyugdíjasoknak szánt 10 ezer forintos Erzsébet-utalványokat – értesült ... ...

Mentesítik a járási- és kormányhivatalok munkatársait az Erzsébet-utalványok kézbesítésének feladata alól, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Magyar Postától kér gyorsabb és olcsóbb megoldási javaslatot, hogy minden nyugdíjas még karácsony előtt megkaphassa a kormány által juttatott tízezer forintos utalványt - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.

Tatabányán dolgozom, mint megváltozott munkaképességű részmunkaidőben. A kérdésem az lenne, hogy a cafetériát mikor kell adnia a munkáltatónak, a fizetéssel együtt vagy más időpontban. Én kérdeztem a munkaügyet, azt mondták hogy mindig a fizetéssel együtt utalják az OTP-nek, de azok ülnek rajta. A fizetés után ami 10-én van, de megkapjuk általában 5-6-8-a körül ez változó. a cafetéria meg 15-17-e körül van a kártyánkon. Szeretném megkérdezni, hogy tényleg "ülhet" e az OTP a cafetériánkon, és amikor neki tetszik utalja a kártyánkra.

A járási kormányhivatalokon keresztül nem biztosítható a kormány által a nyugdíjasoknak juttatandó Erzsébet-utalványok kézbesítése - jelentette ki a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

A járási kormányhivatalokon keresztül nem biztosítható a kormány által a nyugdíjasoknak juttatandó Erzsébet utalványok kézbesítése - jelentette ki a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

Levelekkel bombázzák a sajtót és a szakszervezeteket az elkeseredett közalkalmazottak, akiknek a kormány döntése értelmében kézbesíteniük kellene a nyugdíjasok Erzsébet-utalványát. Van olyan közszolga ... ...

Felháborodtak a járási hivatalokban, amiért a kormány tervei szerint még karácsony előtt az ott dolgozóknak kellene kivinni a nyugdíjasoknak szánt 10 ezer forintos Erzsébet-utalványokat. Emiatt a Közalkalmazottak ... ...

Semmilyen fennakadást nem okoz az ügyintézésben és semmilyen hátránnyal nem jár a járási és kormányhivatalok dolgozóinak a nyugdíjasoknak szánt karácsonyi utalványok kézbesítése - mondta Kovács Zoltán ... ...

Semmilyen fennakadást nem okoz az ügyintézésben és semmilyen hátránnyal nem jár a járási és kormányhivatalok dolgozóinak a nyugdíjasoknak szánt karácsonyi utalványok kézbesítése - mondta Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár szombaton az MTI-nek.

Karácsony előtt a kormányhivatalok 30 ezer dolgozója hordja szét az Erzsébet utalványokat az ország 2,7 millió nyugdíjasának.

A kormányhivatalok munkatársai jelentősen le vannak terhelve, az Erzsébet-utalványok kézbesítése pedig nem tartozik a munkakörükbe - mondta Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete elnöke.

Karácsony előtt érkezhet a nyugdíjasokhoz a kormány ajándéka, a tízezer forintos Erzsébet-utalvány. Megnéztük, mire érdemes figyelniük a nyugdíjasoknak.

Jövőre várhatóan minden eddiginél elterjedtebb lesz a cégek körében a magán egészségbiztosítás, mint adómentes béren kívüli juttatás egy jogszabályi változás miatt, emellett a társadalombiztosítási ellátással elégedetlenek egyre többen választhatják majd a magán egészségügyi szolgáltatásokat. Már most is közel 1,5 millió cafeteriában részesülő munkavállaló van, és ha a munkaadók még több lehetőséget látnak ebben a juttatásban, akkor az a piacon robbanásszerű növekedést hozhat a szakértők szerint.

Harmincezer kormányhivatali dolgozó feladata lesz, hogy személyesen vigyék el minden nyugdíjasnak az Erzsébet-utalványt karácsonyig.

Harmincezer ember feladata lesz, hogy személyesen vigyék el minden nyugdíjasnak az Erzsébet-utalványt karácsonyig.

Nem a postást kell várniuk a nyugdíjasoknak, hanem a kormányhivatalok munkatársai kézbesítik ki a miniszterelnök által beígért 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt. A járási és megyei kormányhivatalok munkatársai ... ...

Jövőre 1,6 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, emellett még az idén minden nyugdíjas kap 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt – közölte Orbán Viktor miniszterelnök az Idősek Tanácsa keddi ülése után. A kormányfő az Országházban tett nyilatkozatában elmondta: az idén keletkező költségvetési többletből kap minden nyugdíjas 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt a tervek szerint még karácsony előtt, de legkésőbb ...

Még az idén 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak nyugdíjasok - jelentette be a kormányfő. Új, innovatív pénzügyi megoldásokat sürget a vízügyi fejlesztések számára a Vízügyi Elnöki Testület. Az uniós bővítési folyamat felgyorsítását javasolják a nyugat-balkáni államok számára a visegrádi országok külügyminiszterei. A nap legfontosabb hírei november 29-én.

Jövőre 1,6 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, emellett még az idén minden nyugdíjas kap 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt – közölte Orbán Viktor miniszterelnök az Idősek Tanácsa keddi ülése után.

Jövőre 1,6 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, emellett még az idén minden nyugdíjas kap 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt – közölte Orbán Viktor miniszterelnök az Idősek Tanácsa keddi ülése után.

Jövőre 1,6 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, emellett még az idén minden nyugdíjas kap 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az Idősek Tanácsa keddi ülése után.

Az elmúlt hetekben sokféle hír érkezett, hogy 2017-ben mégsem adhat egészségügyi szolgáltatást adómentesen a munkáltató. Mit is jelent ez?

Béren kívüli juttatásokkal biztosítja sok cég a dolgozói lojalitását. Eddig ezeket a juttatásokat csak minimálisan vagy egyáltalán nem adóztatták meg. Áprilistól mindez megváltozik- jelentette ki Őfelsége pénzügyminisztere.

Biztosítás helyett inkább pénzzé tehető vagy azonnal felhasználható juttatást kínálnak munkavállalóik számára a cafeteria-keretben a vállalatok - mondta Fata László független cafeteria-szakértő az MTI érdeklődésére.

A készpénz felé tolódhat el a béren kívüli juttatások rendszere, miután jövőre életbe lépnek az új cafeteriaszabályok.

Biztosítás helyett inkább pénzzé tehető vagy azonnal felhasználható juttatást kínálnak munkavállalóik számára a cafeteria-keretben a vállalatok.

Hiába kínálnak biztosításokat is a vállalatok, az emberek mégis az azonnali juttatásokat választják.