Legfontosabb témák

Elkezdődött a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés: július 1. és augusztus 31. között a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a területi élelmiszerlánc-felügyeleti szervek szakemberei elsősorban a nyári rendezvényekhez és az idegenforgalmi szempontból frekventált helyekhez kötődő élelmiszer-forgalmazást, vendéglátást ellenőrzik - közölte a Nébih az MTI-vel hétfőn.

Felháborítónak nevezte és határozottan visszautasította Lubomir Zaorálek cseh külügyminiszter azt a felvetést, hogy esetleg népszavazást tarthatnának Csehországnak az Európai Unióból történő kilépéséről - jelentették hétfőn a cseh lapok.

A UPS (NYSE: UPS) friss, európai, amerikai és kínai beszerzők körében végzett felmérése újra igazolni látszik azt a közkeletű véleményt, hogy az online kereskedelem gyökeresen megváltoztatja az ipari disztribúciót is. A közvetlenül a gyártótól, illetve az online piactereken történő beszerzések elterjedésével az ipari értéklánc Európa szerte átalakul, a hagyományos elosztó vállalatoknak pedig meg kell dolgozniuk piaci részesedésük megőrzéséért.

Ezen a héten további 60 ezer hektár kezelésével folytatódik az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) által koordinált országos szúnyoggyérítési program - tájékoztatta az OKF helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t.

Ukrajna 43,8 millió tonna gabonát exportált 2016 júliusa és 2017 júniusa között, ami az eddigi legnagyobb mennyiség az ország 1991-es függetlenné válása óta - idézte a kijevi agrárminisztérium sajtószolgálata Makszim Martinyukot, a tárca miniszter-helyettesét hétfőn kiadott közleményében.

Előrelépésként értékelte az olasz sajtó az eredmények nélküli francia-német-olasz belügyminiszteri találkozót, amelyen a római kormány több javaslatot is felvetett a partjaira érkező migránsok megfékezésére, köztük a mentőhajók átirányítását más országokba.

A Green Holidays nem felelős a törökországi események kialakulásáért - közölte a vasárnap csődbe ment társaság a honlapján hétfőn; a tájékoztatás szerint a cég török partnere, az Akdem Turizm a hétvégén érkező utasokat visszaigazolta, ennek ellenére a megrendelt szolgáltatásokat nem biztosította, holott előre ki lett fizetve azoknak az irodára eső része.

Megkezdődött a meggyszüret a legnagyobb Békés megyei termesztőnél, Pusztai József, a Hunapfel Kft. ügyvezető igazgatója jó szezonra számít.

Szélsőséges hőhullám tombol Izrael több vidékén: a Jordán folyó völgyében, a Holt-tengernél és az attól délre eső Arava-sivatagban még a Közel-Keleten is szokatlanul magas, 47 Celsius fokos hőmérsékletet mértek hétfőn - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

Újraindult a TAP Portugal légitársaság Lisszabon és Budapest közötti járata, a légitársaság hetente hétszer közlekedik a két főváros között, az előzetes foglalások során a nyári hónapokra a helyek 85 százalékát ... ...

Újraindult a TAP Portugal légitársaság Lisszabon és Budapest közötti járata, a légitársaság hetente hétszer közlekedik a két főváros között, az előzetes foglalások során a nyári hónapokra a helyek 85 százalékát ... ...

Az e-recept erősíti a betegbiztonságot, mert az "elektronikus felhőben" tárolt vényeket nem lehet elveszíteni és nem is rongálódhatnak meg - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára hétfőn Budapesten, egy XIV. kerületi gyógyszertárban tartott sajtótájékoztatón.

A csődbe ment cég szerint a tulajdonos jóhiszeműen járt el.

Naponta harminc kutat zárnak el Róma utcáin hétfőtől a rendkívüli hőség okozta szárazságban, egyes római kerületekben azonban nem vezetnek be vízkorlátozást a kutakat használó hajléktalanok és romák segítésére. ... ...

Vegyesen zártak a hétfői rövidített kereskedésben a vezető New York-i tőzsdemutatók, a Dow Jones indexe új napon belüli csúcsot is felállított - írta az MTI. Kedden zárva lesz a tőzsde nemzeti ünnep ... ...

2017 a választások éve, amelyek eredménye számos következménnyel járhat az egész világ gazdaságára nézve. Az AKCENTA CZ piaci elemzéséből most kiderül, mire számíthatunk pénzügyi és gazdasági tekintetben.

Az irreálisan olcsó utazások lefoglalásának veszélyeire figyelmeztet a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ), mondván, a vasárnap csődbe ment Green Holidays utazási iroda is érvényesített ilyen akciókat. ... ...

Emberi koponyákból emelt tornyot tártak fel a régészek Mexikóváros központja alatt: a lelet új megvilágításba helyezi az azték birodalom emberáldozati kultúráját, mivel az építményt alkotó több száz koponya között gyermekek és nők maradványait is felfedezték.

Eddig két erdélyi megye, Máramaros és Kolozs, valamint a kelet-romániai Iasi járt élen az erdők letarolásában.

Megkezdődött a Green Holidays utasainak kártalanítása. 18 halottja és 30 sérültje van a németországi buszbalesetnek.

Kihirdette a belügyminiszter a tartósan vízhiányos időszakot július 1-jei kezdőnappal az egész ország területére a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kezdeményezésére - közölte a NAK hétfőn az MTI-vel.

Kihirdette a belügyminiszter a tartósan vízhiányos időszakot július 1-jei kezdőnappal az egész ország területére a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kezdeményezésére - közölte a NAK hétfőn az MTI-vel.

Az irreálisan olcsó utazások lefoglalásának veszélyeire figyelmeztet a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ), mondván, a vasárnap csődbe ment Green Holidays utazási iroda is érvényesített ilyen akciókat. Az iroda nem tagja a MUISZ-nak.

Az incidens a bostoni Logan nemzetközi repülőtér taxi parkolójánál lévő kávézónál történt.

A legfrissebb COT-riport által vizsgált időszakban (június 21 – június 27) a spekulatív alapok egymást követő hatodik hete csökkentették a dollár long pozícióikat a 8 fő IMM (International Monetary Market) devizával szemben. Ezalatt 51%-kal csökkent a dollár bruttó long pozíciók nagysága, ami 2016 májusa óta nem volt ilyen alacsony. Az USD eladásokban kiemelkedő szerepe volt a kanadai dollár short pozíciói intenzív zárásának és az IMM euró nettó short pozíciója 41%-os csökkenésének is.

Az irreálisan olcsó utazások lefoglalásának veszélyeire figyelmeztet a Magyar Utazási Irodák Szövetsége, mondván, a vasárnap csődbe ment Green Holidays utazási iroda is érvényesített ilyen akciókat. Az iroda nem tagja a szervezetnek.

Áttörést sürgetett a magyar-egyiptomi gazdasági kapcsolatokban Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Magyar Nemzeti Kereskedőház által Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök budapesti látogatása alkalmából szervezett magyar-egyiptomi üzleti fórumon.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) július 1-jétől rendszerkockázati tőkepuffer megképzésére és tartására kötelezte a CIB Bankot és a Raiffeisen Bankot - tette közzé az MNB hétfőn a honlapján.

A Teslának meggyűlt a baja a legerősebb akkumulátorával, így a második negyedévben csupán 22 ezer autó állítottak elő. Csak úgy záporoznak a Teslával kapcsolatos fontos bejelentések, Elon Musk,...

Gyengült a forint a bankközi piacon a főbb nemzetközi devizákkal szemben hétfő kora estére a reggeli értékekhez képest. Az euró 308,95 forintra erősödött a reggeli 308,86 forintról. Napközben 308,53 és 309,18 forint között mozgott az árfolyam. A svájci frank árfolyama a reggeli 281,97 forintról 282,12 forintra nőtt, a dolláré pedig 270,64 forintról 271,70 forintra emelkedett ...

A két ember a dömösi átkelés feletti sziklás területen ragadt, miközben lefelé tartottak a hegyoldalon.

A két ember a dömösi átkelés feletti sziklás területen ragadt, miközben lefelé tartottak a hegyoldalon.

Új piaci igazgatót neveztek ki a Mars Magyarország élére: június 1-jétől Sófalvi Attila felel a nemzetközi FMCG vállalat hazai igazgatási feladataiért.

"Ital nincs a házban, de amikor akarom, így vagyok, ha akarom meg máshogy" - ezt is mondta....

Stephen Hawking a Föld és az emberiség jövőjével kapcsolatos aggodalmairól beszélt.

A Green Holidays nem felelős a törökországi események kialakulásáért - közölte a vasárnap csődbe ment társaság a honlapján hétfőn; a tájékoztatás szerint a cég török partnere, az Akdem Turizm a hétvégén ... ...

Annak ellenére, hogy a Ford és a General Motors közel 5 százalékkal kevesebb autót értékesített Amerikában a múlt hónapban 2016 azonos időszakához képest, a befektetők valósággal ráugrottak a gyártók...

Az utazási iroda, amelynek mintegy ezer utasát érte kár, azt állítja, nem felelős a kialakult helyzetért.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) július 1-jétől rendszerkockázati tőkepuffer megképzésére és tartására kötelezte a CIB Bankot és a Raiffeisen Bankot - tette közzé az MNB a honlapján. A rendszerkockázati tőkepuffer ... ...

A cég a honlapjára kikerült közlemény szerint ők jóhiszeműen jártak el, nem tehetnek arról, hogy a török fél nem teljesített.

Az elmúlt években egyre nagyobb teret nyert az üzleti életben a nagyvállalatok privilégiumaként indult finanszírozási forma. A faktoring mostanra a kis- és középvállalkozások (KKV) körében is megtalálta a létjogosultságát. A szolgáltatás népszerűsége nem véletlen, hiszen számos előnyre lehet szert tenni belőle.

Családi házban lakni számtalan előnnyel jár, legtöbb esetben a nyár beköszöntével élvezhető a saját udvar és a kert. Ez azonban általában több munkát is jelent: a ház körüli részeket is karban kell tartani, ami nem kevés extra kiadást vonhat maga után. A költségek pár tízezer forinttól a csillagos égig emelkedhetnek. Habár kevesen számolnak vele, néhány rész újjáépítéséhez – a házfelújításhoz hasonlóan – állami támogatás is igénybe vehető.

Az MNB rendszerkockázati tőkepuffert képzésére kötelezett két bankot.

Az együttműködési megállapodás értelmében ezentúl a MOL-csoport támogatja Hosszú Katinkát.

A török partnerre mutogat a vasárnap csődbe ment iroda. Száznál többen rekedtek kint.

A francia elnök arányos választási rendszert és a képviselők számának csökkentését ígérte hétfői programbeszédében. Bejelentette, hogy ősszel feloldja a rendkívüli állapotot, amely a 2015 novemberi merényletsorozat ... ...

Dr. Füredi Júlia, az UniCredit HR-vezetője volt az egyetlen magyar előadó Európa legnevesebb fintech konferenciáján, a Money20/20-on. A vezető szerint teljesen átalakulnak a kapcsolati hálók a nagyvállalatoknál, az UniCreditnél pedig hangsúlyt fektetnek arra, hogy előbb a kommunikációt innoválják és csak az után a technológiát. Villáminterjú.

A Green Holidays nem felelős a törökországi események kialakulásáért – közölte a vasárnap csődbe ment társaság a honlapján hétfőn. Szerint török partnerük, az Akdem Turizm a nem biztosította a megrendelt szolgáltatásokat.

Továbbra is teljes a káosz a Green Holidays csődje miatt Törökországban rekedt magyarok körében: sem a nagykövetségre, sem a csődbe ment cég helyett helytálló biztosítóra nem számíthat, akinek nincs pénze, hogy újra kifizesse egyszer már kifizetett szállását. Többtucatnyi utast ma kitettek a szállodából, még nem tudják, hol alszanak és azt sem, hogy miből jutnak haza.

Várhatóan a nyár végén elkezdik telepíteni Budapesten az elektronikus jegyek használatához szükséges beléptetőkapukat és érvényesítő készülékeket. A rendszer 2018-ban indulhat, de csak fokozatosan - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Előfordult, hogy kitették a "teltház" táblát....

A héten kezdődhet a Tesla új, tömegek számára is elérhető modelljének, a modell 3-nak a gyártása.

Új kampányt indított a kormány a nemzeti konzultáció eredménye nyomán. Az InfoRádió által megkérdezett politológusok egyike szerint a korábbi kormányzati kampányok logikus folytatásáról van szó, a másik azonban úgy véli, hogy ellenségkép kialakításáról.

ezárult a feltöltőkártyás mobiltelefon előfizetések adategyeztetése, a nem azonosított SIM-kártyákat a szolgáltatóknak július 1-jén a jogszabály szerint ki kellett kapcsolniuk. A szolgáltatóknál az ügyfelek ... ...

Lezárult a feltöltőkártyás mobiltelefon előfizetések adategyeztetése, a nem azonosított SIM-kártyákat a szolgáltatóknak július 1-jén a jogszabály szerint ki kellett kapcsolniuk. A szolgáltatóknál az ügyfelek ... ...

Több mint 50 év után ismét sztrájk lehet a Bank of Englandnél (BoE).

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) július 1-jétől rendszerkockázati tőkepuffer megképzésére és tartására kötelezte a CIB Bankot és a Raiffeisen Bankot - tette közzé az MNB hétfőn a honlapján. A rendszerkockázati tőkepuffer a problémás projekthitelekből eredő kockázatok csökkentését szolgálja. A CIB Banknak július 1-jétől összevont alapon a belföldi teljes kockázati kitettségérték 2 százalékának megfelelő, a Raiffeisen Banknak pedig annak 1,5 százalékának megfelelő mértékű rendszerkockázati tőkepuffert kell képeznie a fel...

Az amerikai feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index az elemzői várakozásoknál nagyobb mértékben, közel három éves csúcsra emelkedett júniusban az Institute for Supply Management (ISM) által hétfőn közzétett adatok szerint. Az index (BMI) 57,8 pontra emelkedett az előző havi 54,9 pontról júniusban, 2014 augusztusa óta a legmagasabb szintet érte el, jelentősen meghaladta az elemzők által várt 55,2 pontot. A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált ágazat vagy alszektor növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi. Az előzőnél magasabb 50 pont...

Az angol és német lapok arról számoltak be, hogy Sebastian Vettelt a Lewis Hamiltonnal szemben bemutatott sportszerűtlen manőverek miatt kizárják a Formula–1-es Azeri Nagydíjról. Hivatalos döntés az ügyben még nincs.