Legfontosabb témák

Az első négy hónapban 5,8 százalékkal csökkent a román építőipari termelés volumene a tavalyi azonos időszakhoz mérten

Az építőipari növekedés megfelel a várakozásoknak, a bővülés elsősorban a tavalyi gyenge teljesítményből fakadó bázishatásnak és az induló uniós és kormányzati projekteknek köszönhető

Áprilisban 22,1 százalékkal nőtt az építőipari termelés volumene az egy évvel korábbi, alacsony bázishoz viszonyítva - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az építkezések számával az áprilisi adatok is rekordot döntöttek.

22,1 százalékkal emelkedett az építőipari termelés volumene.

Az ipari termelés adatát az előző hónapok dinamikus növekedése befolyásolta, és az, hogy három munkanappal kevesebb volt áprilisban az előző év azonos időszakához képest - mondta Pomázi Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közölt adatokra reagálva.

Az idei első négy hónapban 5,4 százalékkal nőtt a román ipari termelés a tavalyi azonos időszakhoz képest - közölte szerdán a román országos statisztikai intézet.

Az idei első négy hónapban 5,4 százalékkal nőtt a román ipari termelés a tavalyi azonos időszakhoz képest – közölte szerdán a román országos statisztikai intézet.

termelői volumenindex, előző év azonos időszaka egyenlő 100, ipari termelés Magyarországon, 2001-2017. január-április

A korszerűsítés, valamint a hatékonyság és az ellátásbiztonság növelése a célja annak az új, 200 millió forintos fejlesztésnek, melyet az ALTEO végez a soproni erőművében. A beruházás keretében új, 10 MW teljesítményű gőzkazán létesül, a munkálatokkal a fűtési szezon kezdetére, októberre készülnek el.

2017 áprilisában az ipari termelés volumene 3,0 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól.

2017 áprilisában az ipari termelés volumene 3,0 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztított adatok alapján a termelés 2,5 százalékkal nőtt – állapítja meg a KSH második becslése.

A vártnál kisebb mértékben emelkedett a brit ipari termelés áprilisban – derül ki a brit statisztikai hivatal pénteki adataiból. Az Egyesült Királyság ipari termelése havi szinten 0,2 százalékkal bővült áprilisban a márciusi 0,5 százalékos zsugorodást követően. Elemzők 0,8 százalékos áprilisi emelkedést vártak. Utoljára tavaly decemberben mértek bővülést havi szinten, akkor 0,9 százalékkal emelkedett az ipari ...

Áprilisban a vártnál jobban nőtt az ipari termelés Németországban.

Az ipari termelés áprilisi visszaesése ellenére idén 4-6 százalékos növekedésre számítanak az MTI-nek szerdán nyilatkozó elemzők.

Az ipari termelés áprilisi visszaesése ellenére idén 4-6 százalékos növekedésre számítanak a szerdán nyilatkozó elemzők.

Három százalékkal visszaesett az áprilisi termelés.

Márciushoz képest 0,8 százalékos a mérséklődés.

Az ipari termelés volumene 3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól 2017 áprilisában – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal adataiból.

A szakértők még ennél is nagyobb emelkedésre számítottak.

A válság óta csak a járműipar volt képes kiemelkedő bővülésre a magyar iparban, de a további növekedés minden területen korlátokba ütközhet. Az emelkedő béreket gépesítéssel, a munkaerő mobilitásának javításával kellene ellensúlyozni– így összegezhető Bod Péter Ákos közgazdász professzor előadása, amelyet az Erste Bank budapesti járműipari fórumán tartott.

A magyar autóipar termelési értéke tavaly rekordösszegre, 7874 milliárd forintra nőtt, az Audi konszern legújabb beruházásai pedig hozzájárulnak a termelés további növekedéshez – emelte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Audi Hungária Zrt. győri sajtótájékoztatóján kedden.