Legfontosabb témák

Az orosz ipari termelés 3,5 százalékkal bővült júniusban éves összevetésben - közölte az orosz statisztikai hivatal hétfőn.

A tokiói kereskedelmi és ipari minisztérium szerint az áprilisi 4 százalékos növekedés után 3,6 százalékkal esett vissza a mutató havi összevetésben.

volumenindex, előző év azonos időszaka egyenlő 100; 2001-2017. január-május

Jelentősen, az előzetesen becsültnél is erősebben csökkent májusban a japán ipari termelés havi összevetésben, miközben a készletek stagnáltak, ami arra utal, hogy az erőteljesebb fellendülés még várat magára.

Az ipari termelés 2010 januárja óta 33,8 százalékkal, 2014 óta pedig 17,2 százalékkal emelkedett, az utóbbi eredmény azt jelzi, hogy a régiós országok között Magyarország a korábbi harmadik helyről első helyre lépett elő, ami tovább segíti a kormány iparpolitikáját - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI-vel, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közzétett adatokra reagálva.

Májusban a vártnál nagyobb mértékben nőtt az euróövezet ipari termelése mind havi, mind éves bázison az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerdán közzétett kimutatása szerint.

Az első öt hónapban 7,8 százalékkal nőtt a román ipari termelés a tavalyi azonos időszakhoz mérten - közölte szerdán a román országos statisztikai intézet.

A járműipar és azon belül az alkatrész-, illetve a gumigyártás húzza az ipari termelést, ahol további bővülés várható, hiszen nem olyan régen indult be a termelés az Apollo Tyres gumigyárában - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva.

A KSH adatai alapján közel 10 százalékot is nőtt az ipari termelés.

A KSH adatai alapján közel 10 százalékot is nőtt az ipari termelés.

2017 májusában az ipari termelés volumene 8,8 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.

Májusban az ipari termelés volumene 8,8 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztított adatok alapján a termelés 6,2 százalékkal emelkedett. 2017 első öt hónapjában a termelés ... ...

Elemzők által vártnál némileg nagyobb mértékben nőtt az olasz ipari termelés májusban áprilishoz képest, amikor csökkenést jegyeztek fel az előző hónappal összevetve.

Váratlan ütemben romlott a brit gazdaság termelőágazatainak teljesítménye az elmúlt hónapokban, és a kilátásokat az ingatlanárak visszaesése is terheli. A brit statisztikai hivatal (ONS) pénteki adatismertetése szerint a feldolgozóipar bruttó kibocsátási értéke a májussal zárult három hónapban 1,1 százalékkal csökkent a februárban véget ért előző három hónap teljesítményéhez képest. Az ONS hangsúlyozza, hogy két éve nem esett vissza ilyen mértékben a háromhavi összevetésű mozgó...

Májusban a vártnál nagyobb mértékben nőtt az ipari termelés Németországban.

A várakozásoknak megfelelően nőtt az ipari termelés volumene, ami elsősorban a járműgyártásnak köszönhető, de jól teljesít a gépgyártás és az elektronikai ipar, valamint megkezdte a gyártást az Apollo Tyres gumigyára is - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira reagálva.

Az ipari termelés volumene 8,8 százalékkal meghaladta májusban az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított adatok alapján a termelés 6,2 százalékkal emelkedett - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön, első becslése alapján.

Erős teljesítményt várnak az ipartól az idén az MTI-nek nyilatkozó elemzők, a termelés akár 7 százalékkal is nőhet az év egészében. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön kiadott első becslése szerint májusban az ipari termelés volumene 8,8 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított adatok alapján a termelés 6,2 százalékkal emelkedett. Az előző hónapokhoz képest erőteljesebb volt a növekedés a járműgyártásban, de számottevő volt a bővülés a számít...

Az ipari termelés volumene 8,8 százalékkal meghaladta májusban az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított adatok alapján a termelés 6,2 százalékkal emelkedett – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön, első becslése alapján.

Az áprilisi kisiklás után az ipari termelés volumene 8,8 százalékkal meghaladta májusban az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított adatok alapján a termelés 6,2 százalékkal emelkedett - jelentette ... ...

volumenindex, előző év azonos időszaka egyenlő 100