Legfontosabb témák

Csökkent az építőipari termelés az Európai Unióban és az euróövezetben márciusban az előző hónaphoz képest - derült ki az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) csütörtökön kiadott jelentéséből.

Az Egyesült Államok ipari termelése a vártnál nagyobb mértékben nőtt áprilisban, immár a harmadik egymást követő hónapban. Az amerikai Fed szerdán azt közölte, hogy áprilisban - márciushoz hasonlóan - ... ...

A vártnál lassúbb volt az euróövezet ipari termelésének havi és éves növekedési üteme márciusban. Az Európai Unió statisztikai intézete, az Eurostat kedden azt közölte, hogy az euróövezet 19 tagállamában ... ...

Márciusban az ipari termelés volumene 2,4 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbi magas bázistól, amikor azóta is példátlan mértékben, 13,9 százalékkal nőtt a kibocsátás. Mivel az idén márciusban kettővel kevesebb munkanap volt, mint 2017-ben, a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint a termelés 1,9 százalékkal nőtt – erősítette meg hétfőn második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal ...

Márciusban az ipari termelés volumene 2,4 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbi magas bázistól, amikor azóta is példátlan mértékben, 13,9 százalékkal nőtt a kibocsátás. Mivel az idén márciusban kettővel kevesebb munkanap volt, mint 2017-ben, a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint a termelés 1,9 százalékkal nőtt - erősítette meg hétfőn második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Márciusban az építőipari termelés volumene 1,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Az első negyedévben 19,0 százalékkal nőtt az építőipar teljesítménye a januári 42,6 és a februári 26,4 százalékos emelkedés jóvoltából - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A vártnál jóval nagyobb mértékben nőtt az olasz ipari termelés márciusban a nemzeti statisztikai hivatal, az Istat csütörtöki jelentése szerint.

termelői volumenindex, előző év azonos időszaka egyenlő 100

Márciusban az ipari termelés volumene 2,4 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbi magas bázistól, amikor azóta is példátlan mértékben 13,9 százalékkal nőtt a kibocsátás. A munkanaphatástól megtisztított adatok szerint a termelés 1,9 százalékkal nőtt, mivel idén márciusban kettővel kevesebb munkanap volt, mint 2017-ben - jelentette az első becslése alapján kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az adatokra befolyással volt a márciusi munkanapok száma.