Legfontosabb témák

Június után júliusban is Magyarországon bővült legnagyobb mértékben, 22,6 százalékkal, az építőipar termelése az Európai Unió 28 tagállama közül - ez derült ki az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) kedden kiadott jelentéséből. Az előzetes adatok szerint, szezonálisan kiigazítva, az euróövezet 19 tagállamában 0,2 százalékkal, az Európai Unió 28 tagállamában pedig 0,5 százalékkal emelkedett az építőipar kibocsátása júliusban az előző hónaphoz képest. A tavaly júliusival összevetve az euró...Facebook Google Plus Twitter

volumenindex, előző év azonos időszaka egyenlő 100; 2001-2017. január-július

Nőtt az orosz ipari termelés augusztusban éves szinten - áll az orosz statisztikai hivatal pénteken ismertetett jelentésében.

Nőtt az orosz ipari termelés augusztusban éves szinten – áll az orosz statisztikai hivatal pénteken ismertetett jelentésében.

A statisztikai hivatal adatai alapján augusztusban 6 százalékkal nőtt a termelés éves alapon, míg az elemzők 6,6 százalékos bővülést vártak.

Az első hét hónapban 5,7 százalékkal csökkent a román építőipari termelés a tavalyi azonos időszakhoz mérten - közölte csütörtökön a román országos statisztikai intézet.

A gépek és elektronikai alkatrészek gyártásának visszaesése miatt 0,8 százalékkal csökkent júliusban Japán ipari termelése. Az előző hónapban még 2,2 százalékkal bővült a szektor.

A gépek és elektronikai alkatrészek gyártásának visszaesése miatt csökkent júliusban Japán ipari termelése. A tokiói ipari és kereskedelmi minisztérium csütörtökön azt közölte, hogy az ipari termelés 0,8 ... ...

A várakozásokkal összhangban nőtt az euróövezet ipari termelése júliusban.

Az ipari termelés júliusban 0,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a nyers és a naptárhatással kiigazított adatok szerint egyaránt. Az előző hónaphoz viszonyítva 4,2 százalékkal csökkent az ipar teljesítménye, amiben az autógyárak a szokásos augusztusiról júliusra előrehozott nyári leállása vezető szerepet játszott - erősítette meg szerdán kiadott második becslésében az egy héttel ezelőtt publikált előzetes adatokat a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A várakozásokkal összhangban nőtt az euróövezet ipari termelése júliusban. Az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) által szerdán kiadott jelentés szerint júliusban szezonális kiigazítással 0,1 százalékkal bővült az euróövezet 19 tagállamának ipari termelése az előző hónaphoz képest, éves összevetésben pedig 3,2 százalékra rúgott a növekedési ütem. Elemzők havi szinten 0,1 százalékos, éves összevetésben pedig 3,4 százalékos növekedésre számítottak. Az Európai Unió 28...Facebook Google Plus Twitter

De még így is jobb volt, mint tavaly nyáron.

Az ipari termelés júliusban 0,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a nyers és a naptárhatással kiigazított adatok szerint egyaránt. Az előző hónaphoz viszonyítva 4,2 százalékkal csökkent az ipar teljesítménye, amiben az autógyárak a szokásos augusztusiról júliusra előrehozott nyári leállása vezető szerepet játszott - erősítette meg szerdán kiadott második becslésében az egy héttel ezelőtt publikált előzetes adatokat a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az év első hét hónapjában a termelés 4,8 szá...Facebook Google Plus Twitter

Az első hét hónapban 8 százalékkal nőtt a román ipari termelés a tavalyi azonos időszakhoz mérten - közölte kedden a román országos statisztikai intézet. A szezonális és naptárhatással kiigazított érték ... ...

Romániában 11,5 százalékkal nőttek az ipari megrendelések az első hét hónapban, főként a tartós fogyasztási cikkeknek köszönhetően.

A szakértők ugyan csökkenést vártak, ehelyett mégis nőtt az ipari termelés júliusban Olaszországban.

Hat és fél éves csúcsra jutott a török ipari termelés bővülése júliusban. A török statisztikai hivatal pénteken azt közölte, hogy júliusban éves szinten 14,5 százalékkal bővült az ipar termelése a júniusi 3,5 százalék után. A júliusi emelkedés 2011 januárja óta a legnagyobb mértékű emelkedés. Havi szinten 2,3 százalékkal bővült az ipari termelés. A kedvező adathoz ...

Stagnált az ipari termelés Németországban júliusban a szakértők által várt növekedés helyett. A német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis csütörtökön azt közölte, hogy júniushoz képest ár, szezonális és naptári kiigazítással nem volt kimutatható elmozdulás az ipari termelésben. Elemzők 0,6 százalékos növekedést vártak a júniusi 1,1 százalékos csökkenés után. Az energia és építőipari ágazat nélkül az ipari termelés 0,3 százalékkal nőtt júliusban. A...Facebook Google Plus Twitter

Mélyrepülésbe került az ipari termelési volumen.

Az ipari termelés volumene júliusban 0,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a júniusi 4,0 és a májusi 8,8 százalékos növekedés után. A munkanaphatástól megtisztított index megegyezik a nyers adattal - jelentette első becslése alapján szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az ipari termelés volumene júliusban 0,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a júniusi 4,0 és a májusi 8,8 százalékos növekedés után.

Az ipari termelés volumene júliusban 0,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított index megegyezik a nyers adattal – jelentette első becslése alapján szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az ipari termelés volumene júliusban 0,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított index megegyezik a nyers adattal – jelentette első becslése alapján szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Élénkült a kínai szolgáltatóipari termelés augusztusban a kedden közölt adatok szerint.