Legfontosabb témák

A válság óta csak a járműipar volt képes kiemelkedő bővülésre a magyar iparban, de a további növekedés minden területen korlátokba ütközhet. Az emelkedő béreket gépesítéssel, a munkaerő mobilitásának javításával kellene ellensúlyozni– így összegezhető Bod Péter Ákos közgazdász professzor előadása, amelyet az Erste Bank budapesti járműipari fórumán tartott.

A magyar autóipar termelési értéke tavaly rekordösszegre, 7874 milliárd forintra nőtt, az Audi konszern legújabb beruházásai pedig hozzájárulnak a termelés további növekedéshez – emelte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Audi Hungária Zrt. győri sajtótájékoztatóján kedden.

Az ipari termelés márciusban 1,9 százalékkal esett vissza a februári 3,2 százalékos növekedés után Japánban.

Csökkent az építőipari termelés az euróövezetben és az Európai Unióban is márciusban az előző hónaphoz viszonyítva - közölte szerdán az unió statisztikai hivatala (Eurostat).

Csökkent az építőipari termelés az euróövezetben és az Európai Unióban is márciusban az előző hónaphoz viszonyítva – közölte szerdán az unió statisztikai hivatala (Eurostat).

Csökkent az építőipari termelés az euróövezetben és az Európai Unióban is márciusban az előző hónaphoz viszonyítva - közölte szerdán az unió statisztikai hivatala (Eurostat). Az előzetes adatok szerint ... ...

Több mint három éve nem látott ütemben nőtt az Egyesült Államok ipari termelése áprilisban, az elemzői várakozásokat jóval meghaladva – derül ki a szövetségi tartalékbank rendszer, a Fed kedden közzétett kimutatásából.

termelői volumenindex, előző év azonos időszaka egyenlő 100, ipari termelés Magyarországon, 2001-2017. január-március

Az előzetes adatok túl szemérmesen pillantgattak márciusra és az első negyedévre.

Márciusban az építőipari termelés volumene 33,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi alacsony bázist a februári 19,6 százalékos növekedés után. Az épületek építése 30,2, az egyéb építményeké 48,8 százalékkal nőtt. Az előző hónaphoz képest 3,4 százalékos növekedést mutat a szezonálisan és munkanaphatással kiigazított index - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Márciusban a vártnál kevésbé csökkent az ipari termelés Németországban. A német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis kedden közölte, az előző havihoz képest ár, szezonális és naptári kiigazítással 0,4 százalékkal csökkent az ipari termelés Németországban, elemzők 0,6 százalékos csökkenést vártak.

2017 márciusában az ipari termelés volumene 12,8 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.