Legfontosabb témák

Lehet, hogy az előttünk álló év lesz az, amikor Németországban beköszönt a recesszió, az Apple tőkét juttat a Teslának, Trump kirúgja a Fed elnökét, és az Egyesült Királyságban a Munkáspárt elsöprő győzelmet aratva Jeremy Corbynt a miniszterelnöki székbe ülteti, a GBPUSD-t pedig az 1.00 szintre süllyeszti.

Már az aktív iPhone-ok és iPadek 70 százalékán a legújabb iOS főverzió fut.

A Saxo Bank, az online multieszköz-kereskedésre és -befektetésre specializálódott vezető fintech vállalat a publikálta a 2019-re szóló 10 meghökkentő előrejelzését. Ezek az előrejelzések olyan eseményekre vonatkoznak, amelyek bekövetkeztének kicsi a valószínűsége (bár nem annyira, ahogy a piac gondolja), de ha mégis valósággá válnának, sokkhatással bírnának a pénzpiacokra. Ezek az előrejelzésnek nem részei a Saxo 2019-re vonatkozó hivatalos piaci előrejelzésének, de rámutatnak arra, hogy az ilyen események valószínűségének lebecsülése hiba lehet.

Negyven százalékkal lennének drágábbak az iPhone-ok, ha nem Kínában, hanem az Egyesült Államokban gyártanák azokat. Ezt is hozhatja az amerikai-kínai kereskedelmi háború.

Steve Jobs nagyot alkotott életében. Részt vett az Apple alapításában, neki köszönhető a világ egyik első tömeggyártásra szánt személyi számítógépe és az iPhone megépítésével elindította az...

Két félrevezető iOS alkalmazás a készülékek ujjlenyomat-olvasójával gyűjtött be több száz dollárt.

Új iPhone összeszerelő üzemet létesíthet Vietnámban a Foxconn, a világ legnagyobb informatikai és távközlési alkatrész gyártója és az Apple kiemelt beszállítója az USA és Kína kereskedelmi háborúja...

Új iPhone összeszerelő üzemet létesíthet Vietnámban a Foxconn, a világ legnagyobb informatikai és távközlési alkatrész gyártója és az Apple kiemelt beszállítója az USA és Kína kereskedelmi háborúja...

Szinte fej-fej mellett halad az Amazon, az Apple és a Microsoft.

A nagy zene-streamelők kemény versenyében magasan a Spotify vezet – de az Apple Musicnak is kereken 40 millió előfizetője van.

December 17-én beköltözik az Apple Music zenestreaming szolgáltatás az Amazon Echo hangszórókba.

15 évbe telt, míg újra a Microsofté lett az elsőség.

Tegnap nyolc év után először visszavette első helyét a Microsoft, mint a világ legnagyobb cége, maga mögé utasítva az Apple-t.

Az appok az alkalmazásboltot megkerülve juttattak el frissítéseket a felhasználókhoz.

Újabb európai banknál lesz elérhető az Apple Pay, a BNP Paribas állapodott meg a mobilgyártóval erről. A BNP Paribas francia, belga, és ukrán piacán, illetve a digitális leánynál a Hello banknál is...

Egyenlőre csak az Egyesült Államokban fog működni, de hamarosan terjeszkednek.

A hét elején már volt néhány perc, amikor helyet cserélt a világ két legnagyobb piaci értékű tőzsdei cége, tegnap pedig ismét megelőzte a Microsoft az Apple-t, de zárásra az Apple eddig még mindig...

A kaliforniai DriveSavers 100 százalékig biztos benne, hogy képes feltörni bármelyik Apple okostelefont.

Az amerikai elnök most épp az elsőszámú amerikai vállalatot fenyegeti vámokkal, mivel termékeinek többségét Kínában szerelik össze.

Ha Kína nem teremt egyenlő versenyhelyzetet az amerikai cégeknek a belső piacán, akkor azzal számolhat, hogy január elsején újabb szankciók lépnek életbe - nyilatkozta az Egyesült Államok elnöke a Wall Street Journal üzleti lapnak.

Nagyot fordult a világ pár hónap leforgása alatt. Augusztusban még történelmet írt az Apple, amikor a világ első ezer milliárd dolláros vállalata lett, ma viszont már az elsősége is veszélyben van,...

A Takarékbank heti pénzpiaci összefoglalója.

Az elmúlt hetekben nagyot zakózott az Apple árfolyama. Ez egyrészről természetes korrekció az első 1000 milliárdos céggé válás után, másrészről sokasodnak a kérdőjelek a cég fejőstehene az iPhone...

Közel egy évtized után pénteken a Microsoft visszaszerezte első helyét a világ vállalatai között a forgó részvények értéke szerinti rangsorban. Az Apple és az Amazon is hátra lépkedett. Augusztusban ... ...

Európában szolidan emelkedtek ma a részvényindexek, az USA-ban viszont hasonló mértékű esés volt. Kilőtt az Overstock, esett az Apple és a Tesla. Összeomlott az olaj, ami az olajmultik árfolyamát is lefelé küldte. Itthon viszont lefelé csorogtak a részvényárak .

A Wall Street Journal szerint a szeptemberben bejelentett iPhone-ok eladásai nem hozzák az Apple elvárásait.

Szigorú ellenőrzést ír elő az alkalmazások fejlesztői számára az Apple. A Tumblr ezt most megsértette a cég szerint, az App Store elveivel össze nem egyeztethető (és illegális) tartalom volt fenn.

Meglehetősen szokatlan, hogy három teljesen eltérő piaci szegmensben törjön ki a pánik, és akarjon egyszerre mindenki kimenni a kapun. Márpedig most ez történik: szabadesésben az olaj, a kriptodevizák és világ legnagyobb technológiai cégeinek részvényei. Akár válságot is gyaníthatnánk, de erről szerencsére szó sincs.

Mindössze másfél hónapja, hogy négy éves csúcsra került az olajár, ebből egy éves emelkedést azóta visszaadott, sőt, az amerikai WTI többet is. Nagyot esett tegnap az Apple, itthon emelkedik az OTP és a Richter, esik a Mol, gyengül az Opus és a Konzum.

Az Intesa Sanpaolo bevezeti az Apple Payt, minden hitel, előre fizetett és XME típusú betéti kártyás ügyfelük használhatja a mobilfizetési megoldást. Az Intesa Sanpaolo, vagyis a CIB Bank anyabankja...

Az Apple-nek és a Disneynek dolgozó cég, a világ legnagyobb autógyártóinak beszállító vállalat, és a régió egyik meghatározó online szállásközvetítője is szerepelt már a magyar társaságok közül a Deloitte Technology Fast 50 Central Europe listán. A térség leggyorsabban növekvő technológiai cégeit bemutató rangsorban idén két hazai vállalkozás található.

Ma kimutatható súlya volt a BUX-ban az Opus részvényének, amely megint kilőtt. Az OTP és a Mol viszont szenvedett, a Richter is alig tudott nulla felett maradni. Az Apple és a kereskedelmi háború, az olasz költségvetés húzta le megint az indexeket.

Nagy a verseny a két nagy zene-streaming vállalkozás között. A Spotify világméretekben elhúzott az Apple Music előtt, míg az Egyesült Államokban minimálisan az utóbbi vezet.

Elmondjuk pontosan mi váltotta ki Mark Zuckerberg dührohamát.

Nagyot emelkedik a Telekom, ez már időszerű is volt, az OTP pedig örökös csúcsra ért a jó negyedéves eredmény hatására. Amerikában rendületlen az eső trend, ezúttal az Apple múlt alul egy kritikus szintet. Az éves csúcsdöntés után gyengült a dollár.

Az Apple kevesebbet értékesít, de drágábban, viszont a legnagyobb beszállítóknak a mennyiség fontosabb.

5 százalékot zuhant a tegnapi amerikai kereskedésben az Apple árfolyama és ma reggel az ázsiai tőzsdéken a cég beszállítóinak árfolyama is nagyot esett azon aggodalmakra, hogy az Apple legfontosabb...

Az esést ismét a technológiai szektor vezette, élén az APPLE papírjaival. Büntetésbe kezdtek a befektetők, a bejelentett új tevékenységi riportok átszervezése okán.

Nyoma sem maradt a reggeli jó hangulatnak a részvénypiacokon: nagyot esett a Mol, a kamioncég viszont 10 százalékot vesztett értékéből. Szabadesésben az Apple, ugyancsak zuhan a General Electric és az Amazon, mindez lerántja az amerikai indexeket is.

Az Egyesült Államokban hétfőn a Veteránok napját ünneplik, és bár a tengerentúli kötvénypiacok ma zárva tartanak majd, az amerikai részvénypiacokon a megszokott ütemben folytatódott a kereskedés. Az...