Legfontosabb témák

Szombaton még napos lesz az idő, akár 18 fok is lehet, vasárnapra viszont lehűl a levegő. Nagy valószínűséggel jövő héten is napsütéses időnk lesz, ami ismét hétvégére romlik el – mondta az InfoRádiónak Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Duke Ellington és Billy Strayhorn "The Far East Suite" című lemezének anyagát mutatja be ma este a Modern Art Orchestra. A Budapest Music Centerben hallható koncert után, vasárnap pedig a Zenehajó programra invitálja az együttes a családokat, ahol ezúttal a trombitával ismerkedhetnek meg a gyerekek – mondta az InfoRádiónak Fekete-Kovács Kornél, a Modern Art Orchestra vezetője.

A Fővárosi Választási Bizottság hitelesítette Moldován László, ligetvédő és hetedik kerületi LMP-s képviselő egyik népszavazási kérdését. Tizenöt napig bárki megfellebbezheti a kezdeményezést, utána aláírásgyűjtés ... ...

Egy magyar kamionos meghalt, méghozzá döbbenetes módon: a sofőrt saját járműve gázolta halálra, kollégája pedig a balesetet látva szívinfarktust kapott, majd kómába esett.

Rétvári Bence szerint "jó és hasznos" a rendszer.

Tovább forrósodik a francia elnökválasztási kampány hangulata: a jobboldal jelöltje, Francois Fillon azzal vádolta meg Francois Hollande államfőt, hogy „fekete kabinetet” működtet, amelynek célja politikai ellenfeleinek lejáratása.

Nem érdeklik a környezetvédelmi aggályok.

Szinte menetrendszerűen érkezett az Angular 4, elsősorban kisebb és gyorsabb alkalmazásokat hoz, ami mellett még néhány apró, de hasznos módosítást eszközöltek a fejlesztők.

Összesen 3,2 milliárd forintnyi 2015-ös, idén lejáró feltöltést kellene felhasználniuk az OTP Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP kártya) birtokosainak. A felhasználásra még bő két hónap áll a rendelkezésükre.

A TAJ-számuk érvényességét a magánszemélyek is ellenőrizhetik.

Várhatóan áprilisban kapják meg a megemelt fizetést az állami cégeknél dolgozók, januárig visszamenőleg - mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón pénteken, Budapesten.

Az elemzői konszenzusnál jobban nőtt a tartós használati cikkek megrendelése februárban az Egyesült Államokban, ugyanakkor némiképp elmaradt az előző havi adattól.

Tavaly 19, idén 17 pontból álló javaslatcsomagról tárgyalt az Amerikai Kereskedelmi Kamarával a kormány - egyebek közt ennek köszönhetjük a 9 százalékos, egykulcsos társasági adót is. Szijjártó Péter szerint sok az átfedés a javaslatok és a kormány tervei között, négy területet külön kiemelt ezek közül. Azt is elmondta, hogyan állunk a Tesla-gyárért vívott küzdelemben.

A magyar kormány tárgyalásra biztatja a Heinekent és a Csíki Sör Manufaktúrát a védjegyhasználat vitájában - mondta Lázár János Csíkszentsimonban, az Igazi Csíki Sör gyártelepének meglátogatása után.

A magyar kormány tárgyalásra biztatja a Heinekent és a Csíki Sör Manufaktúrát a védjegyhasználat vitájában - mondta Lázár János Csíkszentsimonban, az Igazi Csíki Sör gyártelepének meglátogatása után.

A főpolgármester az újfajta autósbírságolás miatt állt át a sötét oldalra.

A görögországi betétek kiáramlása arra késztette az ország jegybankját, hogy megemelje a bankok számára elérhető sürgősségi likviditási keretet. A bankszanálási folyamatban beálló patthelyzet pedig újra azzal fenyegeti a megtakarítókat, hogy a 2015-ös válsághoz hasonlót élhetnek át.

A kisebb áfakulcs mellett csökkent, a nagyobb mellett nőtt a forgalom. A vendéglősök végül benyelték az áfakulcs csökkentést, sőt emelkedtek az éttermi árak is.

A magyar kormány tárgyalásra biztatja a Heinekent és a Csíki Sör Manufaktúrát a védjegyhasználat vitájában - jelentette ki Lázár János, a miniszterelnökséget vezető miniszter Csíkszentsimonban, az Igazi Csíki Sör gyártelepének meglátogatása után tartott sajtótájékoztatóján pénteken.

Nem fog sokáig tartani a lehűlés, a következő hét elejétől már ismét jön a felmelegedés.

A még 2014-ben elsüllyedt dél-koreai komp balesetében 295-en meghaltak, 9 embert eltűntként tartanak nyilván, és 172-en túlélték a katasztrófát.

A ZF Hungária Kft. új beruházása, fejlesztése eredményeképpen a cég egri gyárának tevékenysége személygépjárművekbe gyártott nyolcsebességes automata sebességváltók előállításával bővül, ...

Magánemberként ő is tudna példát mondani olyan esetre, amikor nem elégedett a magyar egészségüggyel - mondta a miniszter Azurák Csabának.

Peren kívüli megállapodás született Presser Gábor és Adamis Anna, valamint Kanye West között.

A magyar kormány 6,7 milliárd forinttal támogatja az összesen 31 milliárd forintos beruházást.

A ZF Hungária Kft. új beruházása, fejlesztése eredményeképpen a cég egri gyárának tevékenysége személygépjárművekbe gyártott nyolcsebességes automata sebességváltók előállításával bővül, a beruházással ... ...

A ZF Hungária Kft. új beruházása eredményeképpen a cég egri gyárának tevékenysége személygépjárművekbe gyártott nyolcsebességes automata sebességváltók előállításával bővül, a beruházással minimum 770 ... ...

Őrizetbe vették egy dél-kínai magánóvoda egyik dolgozóját, mert antipszichotikus gyógyszerekkel sorozatosan mérgezte a rábízott gyermekeket, akik közül tucatnyian kórházba kerültek - jelentette pénteken a Beijing News című napilap.

Több mint 700 munkahelyet teremt Egerben a ZF Hungária autóipari cég, egy hatalmas, 31 milliárd forintos beruházással. A magyar kormány egy egyszeri, 6,7 milliárd forintos támogatást nyújt hozzá. A...

A Magyarországon három biztosítóval rendelkező Vienna Insurance Group a 2016. év előzetes eredménye alapján megkétszerezte nyereségét.

Várhatóan áprilisban kapják meg a megemelt fizetést az állami cégeknél dolgozók, januárig visszamenőleg - mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón pénteken, Budapesten.

Megjelent a családi házak és társasházak komplex fűtéskorszerűsítését, kazán- és konvektor cseréjét, illetve a kiegészítő elemek, például kémények felújítását, cseréjét […] The post Meleget adó kazánok – Folytatódik az “Otthon Melege” program appeared first on Házfórum.

Peren kívüli megállapodás született Presser Gábor és Adamis Anna, valamint az amerikai hiphopsztár, Kanye West között. A magyar szerzőpáros tavaly májusban perelte be Westet a Gyöngyhajú lány című dal ... ...

Várhatóan áprilisban kapják meg a megemelt fizetést az állami cégeknél dolgozók, januárig visszamenőleg - mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón pénteken, Budapesten.

Megemelte a bónuszkeretet 6%-kal a Credit Suisse, a cég vezére, Tidjane Thiam 11,9 millió svájci frankos bónuszt vihet haza az első teljes éves munkájáért a bankban - írja a Bloomberg. Thiam 2015-ben...

Ám az OTP gyorsan megrázta magát és évek óta a legnagyobb forgalmát bonyolította (2 millió darab), ráadásul nemhogy a diszkontot nem árazta, hanem még pluszban is tudott zárni. (Lehet, hogy eleve ezért volt itt lent az árfolyam? Nyilván volt, aki ezt tudta, hogy eljön és minél alacsonyabb az ár..) Reggeli elemzés Nemzetközi Értékelés Jó reggelt, ...

Természetes, hogy minden generációnak más és más az elvárása, ha munkáról van szó.

Akár 50 ezer eurót is nyerhetnek az innovatív vállalkozások.

Bár az állami egészségügyi kiadások 2013 óta folyamatosan nőnek, reálértéken először csak 2015-ben haladták meg a 2008. évi szintet. Uniós és régiós viszonylatban is kevés pénz jut itthon az...

A KSH magyarázata szerint az influenza miatt van, hogy 2017 első három hónapjában 19 százalékkal többen haltak meg, mint tavaly ilyenkor. Az első hónapban 57 százalékkal megugrott a természetes fogyás mértéke.

Hatvankét rendbeli csalás miatt emelt vádat egy szolnoki férfi ellen a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség.

Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordul a jövő hét eleji levélben Tarlós István főpolgármester, mert igazságtalannak és tarthatatlannak tartja azt a helyzetet, amely szerint az állami vállalatok...

Kellemes meglepetést jelentő 21. helyezést ért el Magyarország a World Economic Forum 127 ország energetikai rendszerét és energiaellátását összehasonlító ranglistáján. Az összesített listán...

Valamivel kevesebb gyermek született idén januárban, mint tavaly, viszont sokkal többen haltak meg, mint egy éve.

Az orosz igazságügyi minisztérium felfüggesztette a Jehova Tanúi felekezet működését "szélsőséges tevékenysége" miatt - jelentette pénteken az orosz média.

Ez az egyik része a költségcsökkentési programnak....

Nincs megerősítés a nagy esésre, a piacok lassan-lassan inkább újra emelkedni akarnak. Azért ne felejtsük el gyorsan a megingást.

Az orosz igazságügyi minisztérium felfüggesztette a Jehova Tanúi felekezet működését "szélsőséges tevékenysége" miatt - jelentette pénteken az orosz média.

Donald Trump elnök nem tudott megegyezni egyes republikánus csoportokkal, ezért péntekre halasztották a képviselőházi szavazást az Obamacare néven ismert egészészségbiztosítási törvény visszavonásáról és az új törvényről.

Beindult a szezon a lakáspiacon. Március első három hetében ugrásszerűen, éves szinten 23 százalékkal emelkedett az eladó lakások iránt érdeklődők száma.

Gyakorlatilag adócsalással vádolja a nagy hazai sörgyártók szervezete a kisüzemi sörfőzdéket.

Olcsó és könnyen használható okostelefonos eszközt fejlesztettek ki amerikai kutatók, amellyel másodpercek alatt megmérhető a sperma minősége.

A Brexit miatti bizonytalanság gyors cselekvésre készteti a kormányt: március végéig kiírják a 2014-2020-as uniós támogatási ciklus pályázatainak 100 százalékát. Lázár János azt mondta, az idei cél minimálisan 2200 milliárd forintnyi forrás kifizetése.

Meglepő tendencia látszik kibontakozni világszerte, sorra hozzák létre az állami vagyonalapokat az olyan szegény országok, amelyek nagy hiánnyal és magas eladósodottsággal küldenek. Pedig ez a passzió ... ...

Donald Trump elnök nem tudott megegyezni egyes republikánus csoportokkal, ezért péntekre halasztották a képviselőházi szavazást az Obamacare néven ismert egészészségbiztosítási törvény visszavonásáról és az új törvényről. A Fehér Ház bejelentése szerint szerint pénteken, egyes repulikánus politikusok televíziós nyilatkozatai szerint viszont csak hétfőn várható a szavazás a képviselőházban az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási törvény visszavonásáról és az új...

Tudatlanoknak és lustának csúfolják őket, de mutatkoznak jelei, hogy az Y-generáció tagjai megtalálják a nekik megfelelő helyet a piacon, ahol ötvözni tudják az elhivatottságukat és az üzleti realitást.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium alá tartozó többségi állami tulajdonú gazdasági társaságok bérfejlesztéséhez szükséges források biztosításáról döntött a kormány – derült ki a Magyar Közlön...

Rekordösszeget, 38,6 milliárd dollárt (több mint 11 ezer milliárd forintot) ért el tavaly a globális mozibevétel: az amerikai jegybevételek nőttek, de a nemzetközi jegyeladások stagnáltak - közölte az Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA).