Legfontosabb témák

2010-ben leállították, most felélesztették a programot.

A több mint egymillió migráns jót tett a német gazdaságnak, mert felgyorsította a növekedést, miközben tovább csökkent a munkanélküliség.

Ha ma mész valahova, semmiképp se hagyd otthon az esernyőt!

Nincs fűtés a budapesti Szent János Kórházban, fáznak a betegek és a dolgozók is.

Ha ma mész valahova, semmiképp se hagyd otthon az esernyőt!

Hivatalosan október közepén, a hűvös idő miatt idén talán kevéssel ezelőtt indulhat a fűtési szezon. Fontos, hogy eddig a fogyasztók ellenőriztessék fűtőberendezéseiket - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, aki arról is beszélt, mire érdemes figyelni.

Az olasz kormány feljavította a gazdaság idei és jövő évi növekedésére vonatkozó előrejelzését, ami újabb jele annak, hogy Európa 2017-ben valóban jelentős gazdasági élénkülésen megy keresztül....

London jórészt tudja, hogy milyen pénzügyi kötelezettségei lesznek az Európai Unióval szemben a brit EU-tagság megszűnése után – mondta vasárnap a Brexit, vagyis a kilépési folyamat feltételeiről folyó tárgyalásokért felelős brit miniszter.

A brexitminiszter szerint Nagy-Britannia pontosan tudja, mennyivel tartozik az uniónak, és hát egészen biztosan nem ennyivel.

Megkezdődtek vasárnap reggel a részleges szenátusi választások Franciaországban, amelyeken a parlament jelenleg jobboldali többségű felsőháza 348 tagjának mintegy felét, 171 szenátort választanak meg hat évre.

A nyugdíjminimum drasztikus megemelését, s a teljes nyugdíjrendszer átdolgozását követelik a vasutasok - írja közleményében a Vasutasok Szakszervezete. Öt nagy nyugdíjas szervezet már fél évvel ezelőtt ... ...

A nyugdíjminimum drasztikus megemelését, s a teljes nyugdíjrendszer átdolgozását követelik a vasutasok. Öt nagy nyugdíjas szervezet már fél évvel ezelőtt is írásban jelezte a kormánynak: veszélyben van az idősek megélhetése, egyre többen nyomorognak, de erre nem érkezett válasz. A Vasutasok Szakszervezete felháborítónak és modortalannak is tartja a hallgatást, ezért a nyugdíjasok mellé állt, hogy közösen követeljenek érdemi intézkedést.

Hosszú huzavona után megint elővették a NAFTA megtárgyalását.

Holttestet találtak a tűzoltók egy budaörsi lakástűz oltási munkálatai során vasárnap hajnalban - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Ha többet is szeretne, előre nem vezet út.

A világ legbefolyásosabb politikusnője mögött is egy nő áll. Az 54 éves Beate Baumann huszonöt éve árnyékként követi a német kancellárt. Hivatalosan az irodavezetője, de jóval több ennél: ő Merkel legfőbb bizalmasa, politikai tanácsadója. Árnyéknak vagy fantomnak szokták nevezni, nem ritkán királykobrának.

Új szakaszba léptek Magyarország és a Fülöp-szigetek agrárkapcsolatai Czerván György szerint, az agrárgazdaságért felelős államtitkár a távol-keleti országba irányuló agrárexport, valamint a kutatás-fejlesztési együttműködések jelentőségét hangsúlyozta - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) pénteken az MTI-vel.

A marosvásárhelyi katolikus gimnázium ügyének megoldását ígérte a legnagyobb román kormánypárt elnöke. Az egészségügyre fordítaná a kormányzati plakátkampányra költött pénzt az MSZP.

2017. szeptember 19.: 7,1-es erősségű földrengés rázta meg Mexikó középső részét. A rengés epicentruma a Puebla szövetségi állambeli Raboso település közelében, a fővárostól mintegy 120 kilométerre délkeletre, 51 kilométeres mélységben volt. Az első nagy erejű földmozgást 11 utórengés követte.

A kórház szerint elromlott a kazán, de a fenntartó már intézkedik, és addig plusz takarókat biztosítanak a betegeknek.

T. András, G. Péter Istvánné és L. Annamária messze a legjobb értékesítők lehetnek a régióban.

Újabb földrengés volt Mexikóban – írja az Index az AP hírügynökségre hivatkozva. Az amerikai földtani intézet szerint a rengés ezúttal 6,1-es erősségű volt, és a déli Oaxaca államban összpontosult ... ...

Az ügyfelek elhitték, hogy 30 százalékos kamatot fizetnek majd a pénzükre. Végül se a kamatot, se a befektetett pénzt nem kapták vissza.

Néhány óra alatt csaknem félmillióan írták alá az Uber taxiscég londoni szolgáltatási engedélyének megvonása ellen tiltakozó petíciót.

Legfeljebb 250 fős csoportos leépítés várható a Tesco központi irodájánál.

A kártyahasználat során nem szabad megfeledkezni az elővigyázatosságról....

Érdekesen kezd alakulni egy hódmezővásárhelyi panelblokk története. Az önkormányzat NEM akar bontani és segíteni szeretne, de ezt néhányan kétkedve fogadják.

A legjobb szállodákat idéző környezet és gondoskodás várja az utasokat a légitársaságok első osztályain. A kiszolgálás minősége mellett a jegyár is emlékezetes maradhat.

Néhány óra alatt csaknem félmillióan írták alá az Uber taxiscég londoni szolgáltatási engedélyének megvonása ellen tiltakozó petíciót.

Kis erejű, 3,4-es fokozatú földrengés volt szombaton Észak-Koreában, a szeptember 3-ai föld alatti nukleáris robbantást helyszínétől nem messze.

A földmozgást a legutóbbi atomkísérlet közelében regisztrálták.

Frida, a hétéves labrador a mexikói földrengés áldozatai után kutatók hősévé vált.

Részleges szenátusi választást tartanak vasárnap Franciaországban, amely az első választási teszt Emmanuel Macron számára. Az államfő pártja számára várhatóan nem túl kedvező eredmény a kormányzásra nem lesz hatással, de megnehezítheti a tavaszi elnökválasztási kampányban ígért alkotmánymódosítások megvalósítását.

A szeptember 19-én, Mexikóvárosra lesújtó 7.1-es erejű földrengés bizonyosan növelni fogja a globális viszontbiztosítási piac kitettségét, állítja friss tanulmányában a Morgan Stanley.

Minél fejlettebb egy ország, a növekedése annál inkább az innováción, a humántőke minőségén múlik - éppen ezért a gazdag országokban többet áldoznak az oktatásra, hogy a munkaerejük képzettebb legyen...

Nyolc ellenzéki párt közösen dolgozta ki a választási rendszer reformját, a Gulyás Márton fémjelezte Közös Ország Mozgalom szervezésében. Ha a Fidesz nem támogatja a javaslatot, polgári engedetlenséget ... ...

Még tart a károk felmérése Erdélyben a múlt vasárnapi vihar után, amely templomokat is megrongált; a református egyház közadakozást hirdetett - idézi az MTI Zila Gábor, a Református Kulturális és Közéleti ... ...

Napokon belül aktiválják azt az 6600 km hosszú kábelt, melyen 160 terabites sebességgel jön a Facebook.

A magyar fapados busztársaság sofőrhiánnyal és informatikai problémákkal magyarázza és sajnálja az eseteket.

A Századvég elemzője szerint nem sok konkrétum hangzott el a Brexittel kapcsolatban Theresa May brit miniszterelnök pénteken Firenzében elmondott beszédében.

Madrid és Barcelona komoly számháborút vív, a nagy nemzetközi cégek pedig szép csendben dolgoznak a „B”-verzión.

Erőltetett ütemben telepítik ki a lakosságot Puerto Rico szigetének északnyugati részéből, ahol gátszakadás fenyegeti több tízezer ember életét – közölték a hatóságok helyi idő szerint még pénteken.

Ha egy légitársaság megpróbálja normálisnak beállítani, hogy napi 40-50 járatát törli több mint 1 hónapon át, akkor ott valami nem stimmel. Most a pilóták még egy lapáttal rátettek erre: megfenyegették a Ryanairt, hogy tömegesen jelentenek majd beteget, lassítják a munkát.

„Öt éve tapasztalatszerzés céljából pályáztam meg egy dubaji munkahelyet, nem akartam ott ragadni. Ma már azonban eszem ágában sincs visszamenni Törökországba” – mondta az AFP hírügynökségnek a Dilara álnéven nyilatkozó fiatal török informatikus, aki a digitális marketingben futott be szép karriert.

Az ország nyugati felén kétszer annyit kap egy melós, mint a keletin.

Félelmetes almaárakat hozhat az idei ősz: Lengyelországban, Európa legnagyobb almatermesztő országában idén eddig másfélszeres drágulást jegyzetek fel, és az alacsony termés csak ennél rosszabbat ígér. ... ...

A BBC bemutatott egy, a második világháborúban fontos szerepet játszó szélcsatornáról. Az egykor titkos létesítményt a brit légierő használta katonai repülői tesztelésére.

Aggodalmát fejezte ki az Európában tapasztalható intolerancia, diszkrimináció és idegengyűlölet miatt Ferenc pápa pénteken, hangsúlyozva, hogy a migránsokkal és menedékkérőkkel szembeni "mély zavar" a katolikus közösségekben és az európai egyházakban is érezhető.

Prototípussal rendelkező startup cégeknek hirdet programot a Mol-csoport, a nyertes pályázók a MOL kiskereskedelmi infrastruktúráján és vevőkörén tesztelhetik megoldásaikat - közölte a vállalat pénteken az MTI-vel.

Európának meg kell küzdenie a fiatalok magas munkanélküliségével, hogy biztosítsa a demokráciát, a közbizalmat és a gazdasági növekedést - mondta Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnöke a dublini Trinity College-ban tartott pénteki beszédében.

Szombaton és vasárnap is futóversenyek miatt korlátozzák a forgalmat Budapest több pontján, emiatt egyes tömegközlekedési járatok menetrendje is módosul - közölte pénteken a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Munkalassító lépéseket terveznek a pilóták a Ryanairnél, miután a társaság nem válaszolt kéréseikre, amelyek a munkakörülményeket érintik.

Térképes becslés készült Magyarország potenciális természetközeli növénytakarójáról, így fenntartható természetvédelmi döntések születhetnek.

Szombaton és vasárnap is futóversenyek miatt korlátozzák a forgalmat Budapest több pontján, emiatt egyes tömegközlekedési járatok menetrendje is módosul - közölte pénteken a Budapesti Közlekedési Központ (BKK)

Európának meg kell küzdenie a fiatalok magas munkanélküliségével, hogy biztosítsa a demokráciát, a közbizalmat és a gazdasági növekedést - mondta Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnöke a...

A német választások előtt a DAX index nem ment sehová, a többi európai tőzsdeindex kissé emelkedett. Rosszabb a helyzet Amerikában, sok minden esik. A BUX kissé javult, az euró/forint hiába próbálja áttörni a 310-es szintet.

Az internet a családok természetes közege, az X és az Y generáció megtapasztalta, hogy a betárcsázó modemekből hogyan alakult ki a szélessávú internet és hogyan terjedt el a mobil technológia a világban.