Legfontosabb témák

Tízezer New York-i lakos vehet részt benne - húsz éven át.

Ötpárti egyeztetést tartottak a plakáttörvényről a parlamenti frakcióval rendelkező pártok. Megkezdődtek Brüsszelben az Egyesült Királyság uniós kilépéséről szóló tárgyalások.

Az ArcelorMittal vezette konzorcium 1,8 milliárd euróért megvásárolta az olasz Ilva nevű acélipari vállalatot.

A rezsicsökkentés ellenére is megháromszorozódhatott a társasházak kintlevősége az elmúlt néhány évben.

Egy Indiába tartó repülőgépen, több mint tízezer méteres magasságban jött a világra egy csecsemő, aki egész életében ingyen utazhat a Jet Airways indiai magán-légitársaság járatain.

Szigorítás helyett az ágazatra szabott megoldásokat kérnek és önszabályozást javasolnak az európai szőlő- és borszektor képviselői az alkoholos italok címkéinek tervezett átalakításakor. Az Európai Bizottság javaslata szerint az alkoholos italok címkéin a jövőben fel kellene tüntetni az ital kalóriatartalmát, de a szakma szerint ez nem lenne a jó megoldás. Az európai összefogáshoz a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa is csatlakozott - mondta el az InfoRádiónak Brazsil Dávid, a szervezet főtitkára.

Egyre kevésbé ördögtől való gondolat, hogy robot kollégákkal dolgozzunk együtt a munkahelyünkön. A gyárakban már mindennapos, és szép lassan a fehérgalléros munkaköröket is meghódítják maguknak a gépek. A világ az összetartó, erős csapatot alkotó „kobotok” felé halad, Magyarországon azonban még mindig nehezen tudnánk kezelni, ha valakit robotra cserélnek.

Új géptípusokat jelentett be a két legnagyobb, kereskedelmi repülőgépeket gyártó társaság, a toulouse-i Airbus és a seattle-i Boeing - írja az MTI. A társaságok MTI-hez eljuttatott közleménye szerint ... ...

A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány tavaly indított gyűjtést egy új, a meglévőknél korszerűbb lélegeztető-gép megvásárlására. Az akció eredményes volt, a napokban ünnepélyes keretek között átadták az új életmentő készüléket, melyet egyéni és céges adakozásokból és az MVM Partner Zrt. 10 millió forintos támogatásának köszönhetően sikerült megvásárolnia az Alapítványnak a kórház javára.

Az IMF szerint Japánnak ragaszkodnia kell a fiskális és a monetáris gazdaságélénkítő intézkedésekhez.

Egy zágrábi bíróság elrendelte egy Ausztriában élő 21 éves horvát férfi két hétre szóló előzetes lezatróztatását, mert Facebook oldalán halálosan megfenyegette Andrej Plenkovic horvát kormányfőt - írta ... ...

Sikerült megállapodásra jutni az Egyesült Királyság európai uniós kiválásáról szóló tárgyalások legfőbb prioritásairól és menetrendjéről a Lisszaboni Szerződés 50. cikke szerinti egyeztetések első napján - közölte hétfő este Michel Barnier, az Európai Bizottság főtárgyalója.

Sikerült megállapodásra jutni az Egyesült Királyság európai uniós kiválásáról szóló tárgyalások legfőbb prioritásairól és menetrendjéről a Lisszaboni Szerződés 50. cikke szerinti egyeztetések első napján - közölte hétfő este Michel Barnier, az Európai Bizottság főtárgyalója.

A magyarok hatvan százaléka egyetért azzal, hogy az elektronikus fizetési megoldások növelésével és a készpénz visszaszorításával csökkenthető hazánkban az árnyékgazdaság.

Új géptípusokat jelentett be a két legnagyobb, kereskedelmi repülőgépeket gyártó társaság, a toulouse-i Airbus és a seattle-i Boeing.

Teszteli a piaci hangulatot Argentína annak érdekében, hogy a közeljövőben esetleg százéves állampapírt dobjon a piacra - írja a Bloomberg. A nemrég még a csőd szélén tántorgó országnak komoly...

Az erőművet bővítő orosz fővállalkozó idén pályázatokat ír ki.

Az lenne a kérdésem hogy ha 1963-ban születtem, és 1981 08. 01.- től folyamatosan munkaviszonyom van , 31 év Magyarországon 5 éve Németországban , hivatalos bejelentett munkaviszony , szóval a 40 év munkaviszony utáni nyugdíjt igényelhetem -e és mikor? Beszámítják- e a külföldön ledolgozott éveket?

Volt már olyan, hogy hallgattál a megérzésedre és inkább felülírtad a terved és előbb vagy később szálltál ki egy üzletből?

Lesz VÉDA kamerarendszer Óbudán - mondta az InfoRádiónak a kerület polgármestere. Bús Balázs azt követően beszélt erről, hogy a hétvégén két autó ismét azért ütközött össze, mert versenyzett a Szentendrei ... ...

Az EU-ban a szélenergia a negyedik legjelentősebb energiafajta, amely tavaly az unió áramtermelésének 10 százalékát fedezte. Magyarország viszont a sereghajtók között van a szélenergiát használó tagállamok között.

Motiváló életpálya-modell készül a fiatal végzősök itthon maradása, valamint a repülőgépiparban való elhelyezkedésük támogatása érdekében. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő - mint az AEROPLEX tulajdonosi joggyakorlója - üdvözölte a magyar repülőgépes szakemberképzés érdekében tett közös törekvéseket.

Az 55 százalékot is elérheti a valószínűsége annak, hogy az érkezés időpontja csúszik a menetrendben szereplőhöz képest a leggyengébb légitársaságok esetében – derül ki a FlightStats idei összeállításából.

Néhány tipp, ha máshol nyaralnál idén....

Emelkedéssel nyitottak hétfőn a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.

Komolyabb konfliktus lehet abból, hogy kilőttek egy szír kormánygépet tegnap.

Augusztusban az Ipar 4.0-val kapcsolatos tudásbővítés kerül a Modern vállalkozások program fókuszába – mondta a Világgazdaságnak adott interjúban Koleszár Péter, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara vezető IKT-tanácsadója.

Cédrus Liget néven újulhat meg a régi Kábelgyár Szegeden, ahova egy közel 600 lakásos futurisztikus lakóparkot tervezett a befektető. A Bara Ákos tervei alapján megvalósuló lakópark új értelmet ad a...

Kicsit kaotikusak a viszonyok Szíriában, egy felkelőket bombázó kormánygépet lőttek ki.

2010 és 2018 között kétszeresére emelkedett a családtámogatások összege Magyarországon - mondta a család-, ifjúság- és nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkára a Családszervezetek IV. konferenciáján, hétfőn Budapesten.

Négy év katari vendégszereplés után visszatér egykori sikerei helyszínére Perez Carlos, aki 343 meccsen 1475 gólt dobott a Veszprém kézilabdacsapatában. A kubai származású, 45 éves átlövő a jövőben a klub utánpótlásában dolgozik majd.

Továbbra is erdőtüzek pusztítanak a dél-dalmáciai Makarska riviéra közelében, az újabb tűzeset miatt a hatóságok Tucepi több szállodájából 800 turistát evakuáltak hétfőn kora reggel - közölte a horvát ... ...

A kormány piaci szereplők bevonásával versenyképesebbé teszi az informatikai képzést Magyarországon - jelentette be Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és...

A horvát belföldi gépnek így Olaszországban kellett leszállnia.

Szerdán csökkentik az egyik üzemanyagfajta árát.

Négy év alatt majdnem 5400 nyugdíjkorhatárt elért egészségügyi dolgozó továbbfoglalkoztatására kértek engedélyt az intézmények, az ágazati érdekvédők és az egészségügyi államtitkárság szerint is olyan ... ...

Rómába irányították át a Croatia Arlines horvát légitársaság Zágráb-Dubrovnik járatát pénteken éjjel, mert a tengerparti üdülővárosban az erős szél miatt nem tudott leszállni a repülőgép, éjfél után pedig már nem működött egyetlen más repülőtér sem Horvátországban.

Az egyik leghíresebb londoni toronyház múlt szerdán lángolt fel.

Parragh László szerint az 5G technológia kitörési pont lehet Magyarország számára.

Az informatikus hallgatók szakemberektől szerezhetnek gyakorlatot.

Meghalt egy gyalogos, akit teherautó ütött el Balatonkeresztúron hétfőn - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Tőzsdére kerül a Magyarországon több mint 600, házhoz szállító étteremmel kapcsolatban álló NetPincér anyacége. A Delivery Hero részvényeivel június 30-án kezdődik a kereskedés a frankfurti értéktőzsdén. ... ...

Komoly változásokat eredményeznek a hazai élelmiszeriparban a Magyar Élelmiszerkönyv kenyerekre vonatkozó új előírásai. A 2017. június 22-én hatályba lépő szabályozás értelmében az egyes termékek összetevőinek arányát lényegesen meg kell emelni annak érdekében, hogy az emberek valóban jó minőségű kenyerekhez jussanak hozzá. Ludwig Klára, a JÓkenyér pékmestere úgy látja, hogy jövőben a vásárló tényleg azt kapja, amiért fizet, ugyanakkor az eddig megszokott kenyerek íze is más, markánsabb lesz.

Hamarosan a frankfurti értéktőzsdén lehet majd kereskedni a papírral.

Az idei volt a második legmelegebb május 1880 óta, amelynél mindössze 2016-ban volt nagyobb a májusi globális átlaghőmérséklet - jelentette a NASA a napokban. Ezzel elmondható, hogy folytatódott az,...

Komoly változásokat eredményeznek a hazai élelmiszeriparban a Magyar Élelmiszerkönyv kenyerekre vonatkozó új előírásai. A 2017. június 22-én hatályba lépő szabályozás értelmében az egyes termékek összetevőinek arányát lényegesen meg kell emelni annak érdekében, hogy az emberek valóban jó minőségű kenyerekhez jussanak hozzá. Ludwig Klára, a JÓkenyér pékmestere úgy látja, hogy jövőben a vásárló tényleg azt kapja, amiért fizet, ugyanakkor az eddig megszokott kenyerek íze is más, markánsabb lesz.

2011 után először a tavalyi évben ismét nyereséges lett a hazai biztosítók kgfb üzletágainak működése, derül ki az MNB legfrissebb biztosítási, pénztári és tőkepiaci kockázati jelentéséből.

A magyarországi szolgáltató központok már több mint 42 ezer munkavállalót foglalkoztatnak, azonban a szektor szereplői szerint van a területben további növekedési potenciál, amely a régióban országonként akár a 100 ezer fős foglakoztatást is elérheti. Az SSC-k számára a legnagyobb vonzerőt a képzett, nyelveket beszélő munkaerő, a megfelelő infrastruktúra megléte jelenti. A lehetőségekről, kihívásokról, beszélgettek a piac résztvevői a GWSHUB által rendezett Next Generation Shared Service Day című konferencián.

Az Édouard Philippe által vezetett francia kormány hétfőn benyújtja lemondását, de a következő napokban csak kisebb technikai átalakítás várható a kormányzatban, a miniszterelnök és a miniszterek...

Látványfőzéssel, kóstolókkal népszerűsítenék az itthon alig fogyasztott, külföldi piacra termelt nyúlhúst.

Ennyi az ára egy közös étkezésnek a világ második leggazdagabb emberével.

A brókerbotrányokból maradt vissza az összeg....

Ha nem lenne világszínvonalú az egészségügy, biztos nem rendeztek volna nálunk kínai-közép-kelet-európai egészségügyi fórumot.

Megtörtént a magyar piac nagy napja, 34 milliárd forintos forgalommal, tehát igazunk lett. Sőt a 2 millió OTP FTSE indexbe kerülésében sem tévedtünk, amiből 1,65 millió darab lett a záróban megkötve! A 22 pontos mínusz csak technikai kerekítés, még csúnyán sem szerepeltünk ezen a nagy napon! Reggeli elemzés Nemzetközi Értékelés Ez egyszerűen képtelen! Oly annyira, ...

A magyar egészségügy teljesítményének elismerése, hogy Budapesten rendezik Kína és a közép-, valamint kelet-európai országok egészségügyi minisztereinek harmadik fórumát - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Németh Szilárd országgyűlési képviselő és Borbély Lénárd csepeli polgármester vethet véget a viszálynak.