Mára egyértelművé vált, hogy a gazdaság nehezen átállítható szektorait is lehet dekarbonizálni.

60 százalékkal több fogyott tavaly, mint egy évvel korábban.

Egyelőre nem okoz bonyodalmakat Budapesten a reggeli iráni eseményeknek az utóhatása. A helyzet annak függvényében változhat, hogy a légitársaságoknak mennyi ideig kell módosított útvonalakon közlekedniük. ... ...

Az előző napi veszteségeket részben korrigálva vegyes indexekkel indult a kereskedés szerdán az amerikai értékpapírpiacokon.

Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök felavatta szerdán Isztambulban az oroszországi Anapából érkező Török Áramlat földgázvezeték 935 kilométer hosszú fekete-tengeri szakaszát, amely ... ...

A NAV-felület akkor is alkalmas a bevallás elkészítésére, ha valaki nem az ügyfélkapun nyújtja be a bevallását.

A régió vezető biztosításközvetítőjévé tennék a céget.

A földgázvezeték 935 kilométer hosszú szakaszát avatták fel.

Még az idén megkezdődhet a próbagyártás az ipari park üzemében.

A 2018 őszén indított program kártyaolvasók telepítésével, és online felületek kialakításával biztosítja a készpénzmentes iskolai befizetéseket.

Az utóbbi napok eseményeit nézve egyre többször merül fel a kérdés, hogy miért akarták a japánok elmeszelni Carlos Ghosnt, a korábban szinte istenített francia Nissan főnököt? A bukott vezér szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy szerinte azért, mert a japánok úgy érezték: a külföldi főnök a világ legnagyobb autó konglomerátumát akarja létrehozni és ebben ők csak másodhegedűsök lehetnének.

Az utóbbi napok eseményeit nézve egyre többször merül fel a kérdés, hogy miért akarták a japánok elmeszelni Carlos Ghosnt, a korábban szinte istenített francia Nissan-főnököt? A bukott vezér szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy szerinte azért, mert a japánok úgy érezték: a külföldi főnök a világ legnagyobb autókonglomerátumát akarja létrehozni, és ebben ők csak másodhegedűsök lehetnének.

Elindult az idei e-szja rendszer, már minden aktuális bevallási információ fenn van a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján. Az adóhatóság szerdai közleménye szerint január 8-tól elérhető a 19SZJA ... ...

A spanyol F1-es világbajnok nehéz helyzetbe került a sivatagi viadalon.

2020 januárjától a vállalat Termékportfólió-menedzsment divíziójának élére Malicskó Gábor került, aki a Magyar Nemzeti Bank hatósági engedélyét követően, az Allianz Hungária Zrt. Igazgatóságának is a tagjává válik.

Az ellene hozott összes vádpontban bizonyíthatóan ártatlannak vallja magát Carlos Ghosn, a Nissan autógyár volt, majd Japánból vadregényes módon elmenekült vezetője. Ghosn szerint a japán hatóságok hamis ... ...

Most már egységes európai elvek alapján vizsgálja újra a kettős élelmiszerminőséget a Nébih.

Az orosz és török elnök átadta a Török Áramlat földgázvezeték 935 kilométer hosszú fekete-tengeri szakaszát.

Az előzetes információk szerint hajtóműhiba okozta a Teherán mellett szerda reggel lezuhant ukrán utasszállító gép katasztrófáját.

Szép csendben szinte az összes régi EU-pénzt sikerült lehívni.

Alig másfél hónap alatt eldöntötte a kormány, hogy mely labdarúgó-, kézilabda- és kosárlabda-akadémiához csatornázzanak közpénzeket.

Több mint 100 milliárd forintot keresett már a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a 2018 októberében vásárolt egymillió uncia aranyon. Bő egy évvel ezelőtt döntött úgy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa ... ...

Több mint 100 milliárd forintot keresett már a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a 2018 októberében vásárolt egymillió uncia aranyon. Bő egy évvel ezelőtt döntött úgy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa ... ...

A tatabányai ipari parkba települhet a dél-koreai Soulbrain, a felépítendő új üzemben lítiumos akkumulátorokhoz szükséges elektrolitot állítanak majd elő.

Az amerikai–iráni konfliktus hatására ismét emelkedni kezdett az aranyár. Az árfolyam már az előző évben is rekordot döntött.

Olcsóbban lehet személyi kölcsönhöz jutni 2020. januárban, mint egy évvel korábban. Legalábbis akkor, ha 1 millió forintnál nagyobb összeget venne fel valaki, mert a 13 hazai bank ajánlatait összehasonlító Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátor szerint a kis értékű hiteleknél az elérhető legkedvezőbb kamat nem változott. A személyi kölcsönök rendkívül népszerűek, köszöngetően a gyors bírálatnak, az évek […] The post Olcsóbban lehet személyi kölcsönhöz jutni 2020-ban appeared first on Bankmonitor.hu.

Bejárta a médiát a hír, hogy a magyar állam vett egy osztrák „lőszergyárat”. Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen céget vettünk, mi áll az üzlet hátterében, és hogy jó-e a fegyverkezés nekünk.

Az adóhatóság idén is minden adózónak elkészíti a bevallási tervezetét, csak ellenőriznünk kell.

Az OTP Bank lezárta a szlovén SKB Bank felvásárlását, ezzel a szlovén piacon is megjelent - közölte Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatón Ljubljanában szerdán.

A vártnál jobban nőtt a foglalkoztatás az Egyesült Államokban.

A Hyundai és Patrick Bergel vállalkozása, hogy egy szériagyártású országúti járművel szelik át az Antarktiszt, kicsit sem veszélytelen.

Nem valósul meg ugyanis az a cél, nevezetesen a T-Systems megvásárlása, amelyre a a Jászai Gellért fő tulajdonában lévő és általa irányított informatikai cég fordította volna a kötvények értékesítéséből befolyó 30 milliárd forintot. 

70 iskolában már működik a rendszer, csak terminálokkal lehet fizetni.

Az olaj árfolyama komolyabbat ugrott az élesedő amerikai-iráni konfliktusra válaszul. Ez költségnövekedést okozhat a cégek többségének, de jót tehet az energetikai szektornak. Nem is ez a veszélyes, hanem ... ...

A Fitch Ratings elemzői szerint Irán hatalmas gazdasági árat fizetne, ha totális háborúba keveredne Amerikával.

A Toyota bemutatta, hogyan képzel el egy olyan települést, ahol egy nap mindannyial élni fogunk, zéró emisszióval, tele robottal, önvezető járművel, internettel - és parkokkal. A Woven Cityre keresztelt koncepcióvárost ráadásul nagyon hamar fel is építenék.

Ez mondjuk nem jött össze így sem. A szökött üzletember Bejrútban, sajtótájékoztatón próbálta tisztára mosni a nevét.

100 dolláros olajárral riogatnak az elemzők.

Lezuhant Iránban egy ukrán repülőgép, 176 emberrel a fedélzetén.

A Román Nemzeti Bank igazgatótanácsa nem módosította az alapkamatot, így az továbbra is 2,50 százalék - közölte szerdán a román központi bank.

A hétvégéhez közeledve lesz egy kis melegedés, de ónos eső is van kilátásban...

PM: az ország összes iskolájára kiterjedhet a készpénzmentesség.

A régióban már számos bankot megvásároltak, Szerbiában kettőt, továbbá Bulgáriában, Romániában, Horvátországban, Ukrajnában, Oroszországban is.

A volt Nissan-vezér szerint a fogva tartásának körülményei az emberi jogok megcsúfolásával értek fel.

A dél-koreai gyártó csaknem 24 milliárd dollár profitot könyvelhetett el, ami több mint 50 százalékos visszaesés a 2018-as szinthez képest.

Kiderült az is, mikor teszik közzé a tavalyi év adóbevallás-tervezeteit.

Igen sok nyugdíj előtt álló hogy körében okoz zavart, hogy mely szolgálati időtartamok nem számítanak be a nők kedvezményes nyugdíjához szükséges jogosultsági időbe. Farkas András nyugdíjszakértő összefoglalót ... ...

A vártnál nagyobb mértékben nyolc havi csúcsra emelkedett decemberben az Egyesült Államok nem mezőgazdasági ágazataiban a foglalkoztattak számának a növekedése az ADP munkaügyi adatfeldolgozó intézet szerdán közzétett jelentése alapján. A humánerőforrás-gazdálkodási, bérgazdálkodási és adózási szolgáltatásokat nyújtó intézet (Automatic Data Processing, ADP) kimutatása szerint decemberben szezonális kiigazítással 202 ezerrel nőtt novemberhez képest az Egyesült Államok nem ...

Visszavonták, hogy az ukrán utasszállító motorhiba miatt zuhant le, Teherán pedig egyelőre nem adja ki a megtalált feketedobozokat.

Putyin és Erdogan részvételével ünnepélyesen átadták a Törökországot Oroszországgal összekötő Török Áramlat gázvezetéket. A Déli Áramlat hamvaiból született vezeték célja Magyarország és azon keresztül Nyugat-Európa, de ehhez még meg kell építeni európai ágát, a Balkáni Áramlatot. Amire az EU környezetbarát fordulata és az ukrán tranzitszerződés megújítása mellett a világon semmi szükség.

Egymilliárd jent oszt szét Twitter-követői között Maezava Juszaku japán milliárdos, hogy megnézze, boldogabbá teszi-e a felhasználókat a pénz.

Emelkednek a hazai blue chipek.

Az elmúlt évtizedekben az immateriális javak felé fordultak a befektetők a hagyományos, fizikai eszközök helyett.

Az uniós közbeszerzési értesítőben is megjelent a Mészáros Lőrinc testvérének legutóbb megszerzett munkájáról szóló hirdetmény. A dokumentumok szerint a felújítás végül család biznisszé nőtte ki magát.

A fizetés az Amazon Alexa segítségével történik majd az ExxonMobil kutaknál az USA-ban.

A Virgo Systems Kft. árbevétele 1,3 milliárd forint volt 2019-ben, ami 8%-os bővülés a 2018-as pénzügyi évhez képest. A piac vezetői között számontartott digitális tanácsadó és fejlesztő vállalat 2020-ra intenzív növekedést tervez, melynek egyedüli lehetséges gátja az informatikai szakemberek hiánya.

A Wizz Air járatai sem érintik az iraki és az iráni légteret.

A Marketing Döntéshozók Klubja immár negyedik alkalommal fogalmazza meg az előttünk álló esztendő meghatározó szakmai irányvonalait.