Legfontosabb témák

Tilos lesz orosz szoftver nélküli okostelefont, számítógépet és okostévét forgalmazni Oroszországban 2020. július 1-től az orosz parlament alsóháza által csütörtökön harmadik - végső - olvasatban elfogadott törvénytervezet szerint.

Az első világháborúnál is súlyosabb konfliktus robbanhat ki az Egyesült Államok és Kína között - erre figyelmeztette a világot Henry Kissinger Pekingben. Vang Csisen alelnök szerint el kell vetni a hidegháborús mentalitást, mely arra irányul, hogy ellenfelünknek gondot okozzunk a világ minden részén. Mindketten a Bloomberg konferenciáján beszéltek Pekingben.

Simicskó szerint nemzeti kincs az erdélyi kopó, ezért engedélyezni kellene, hogy vadászhassanak vele. Törvényjavaslatot is benyújtott az ügyben. A védett őshonos vagy veszélyeztetett, magas genetikai ... ...

Moszkva, Kijev és az Európai Bizottság háromoldalú konzultációkat folytat a szállítások meghosszabbításáról, eddig sikertelenül.

Szijjártó Péter külügyminiszter testvérének cége sem panaszkodhat: oldalanként egymillió forintért írhat tanulmányt a kormánynak egy nyíregyházi multifunkcionális versenypályáról. Új feladatot kapott ... ...

Övék minden idők leggyorsabb kerékcseréje, és már súlytalanság sem jelent számukra akadályt.

Az idei 10% azért szép volt.

Beugrani egy benzinkútra ma már sok esetben nem csak tankolást jelent. A magyarországi kúthálózatok is sorra ismerik fel a kiskereskedelemben rejlő további lehetőségeket, olyan szolgáltatásokat kínálva, amelyek megkönnyítik az emberek mindennapjait, jelentsen ez egy gyors bevásárlást, egy étkezést vagy akár egy üzleti találkozót.

Új forgalmi rend lépett életbe az M7-es autópálya Siófok felé vezető oldalán a Székesfehérvár, Centrum csomópontnál november 19-e, keddtől. A korábbi forgalombiztonságot növelő intézkedéseket folytatva ... ...

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (MKIK GVI) konjunktúramutató értéke az áprilisi 58 pontról 2019 októberében 46 pontra esett vissza, az érték 2015 októbere óta a legalacsonyabb, a 2017 októbere óta tartó javuló tendencia megtört - közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara csütörtökön az MTI-vel.

Esnek az amerikai és az európai indexek is.

Letette a hivatali esküt Tiba Zsolt, Zugló új jegyzője - írta Horváth Csaba a kerület polgármestere a Facebookon. Tiba Zsolt két évtizeden át volt Budapest főjegyzője.  ... ...

Románia a második helyre lépett elő az uniós tagállamok között a külföldön dolgozó vendégmunkások által hazajuttatott pénzösszegek tekintetében.

A Závecz Research legfrissebb kutatása szerint az elmúlt két hónapban a fideszes tábor a teljes választókorú népességen belül 35-ről 32 százalékra csökkent - írja a 24.hu. Ugyanebben az időszakban a Momentum ... ...

Egy konferencián emlegetett fel egy négy évvel ezelőtti fiaskót a volt miniszter.

Az önkéntes nyugdíjpénztári teljes költségmutató összehasonlíthatóvá teszi a megtakarításokat.

Kedvezően alakulnak idén a magyar gazdaság mutatói, véli Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke.

Karácsony Gergely főpolgármester megalapítaná a „Főpolgármesteri Hivatalban végzett közszolgálatért emlékgyűrű” nevet viselő elismerést - írja a hvg.hu a november 27-i fővárosi közgyűlési ... ...

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés csütörtökön az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi gyengülés után.

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés csütörtökön az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi gyengülés után. New Yorkban a DJIA-30 index 0,13 százalék, az S&P-500 index 0,10 százalék, a Nasdaq Composite index pedig 0,09 százalék veszteséget mutatott a kereskedés kezdetén. Az amerikai piacok nyitásakor az európai tőzsdék vegyesen mozogtak: Londonban a FTSE index 0,63 százalék gyengülést, Frankfurtban a ...

Melyik a világ legdrágább autója, amelyet valaha aukción értékesítettek?

Litvánia kétszáz amerikai páncélozott terepjárót vásárol, milliárdos üzletet kötnek a felek.

Egy valós példát mutatunk be arra, hogyan lehetséges egy jó hitelkiváltással a havi törlesztésünket 20%-kal, a teljes banki visszafizetést pedig 6 millió Ft-tal csökkenteni. Egy sikertörténet tanulságai következnek. A Bankmonitor segítségét kérte valaki, aki 2017-ben vette fel 21 millió Ft-os, 20 éves futamidejű lakáshitelét, hogy vizsgáljuk felül, van-e kedvezőbb alternatíva számára. Az ügy külön érdekessége, […] The post Hogyan spórolhatunk milliókat korábbi lakáshitelünk kiváltásával? appeared first on Bankmonitor.hu.

Soproni Tamás polgármester javaslatára összesen 33 parkolóhelyet adott vissza a terézvárosi képviselő-testület a VI. kerületieknek - adta hírül a terézvárosi önkormányzat. A parkolóhelyek közül 24-et ... ...

Vetési Ivánt, a NISZ Zrt. ügyfélkapcsolati és szolgáltatási vezérigazgató-helyettesét a szervezet idei évéről és jövő évi terveiről kérdeztük az októberi ITB Club után.

Ennek ellenére bőven a hiánycél alatt maradt az ország. Az első tíz hónapot több mint 575 milliárd forintos hiánnyal zárta az államháztartás. Ez az összeg az éves előirányzat kevesebb, mint 58 százalékának felel meg.

A befektetőknek érdemes felülvizsgálniuk befektetési stratégiájukat, döntéseiket az év végén.

Rendhagyó, csütörtöki adásunkban három plusz egy témáról volt szó.

A nyáron elfogadott adócsomag és a családvédelmi akcióterv keretében jövőre adómentességben részesülnek a négy vagy több gyermeket nevelő anyák.

A nyáron elfogadott adócsomag és a családvédelmi akcióterv keretében jövőre adómentességben részesülnek a négy vagy több gyermeket nevelő anyák.

Szijjártó Péter nonszensznek minősítette, hogy van olyan megállapodás, amelyet tíz év alatt sem sikerült megkötni.

Január végén derülhet ki, hogy kizárják-e a Fideszt az Európai Néppártból Donald Tusk szerint. A jobbközép pártcsalád új elnöke Orbán Viktort közeli barátjának nevezte, a magyar kormányfő politikai eszméivel, például az illiberális demokráciával ugyanakkor nem ért egyet. A lengyel politikus elárulta azt is, hogy korábban milyen jótanácsot kapott a U2 frontemberétől.

A 15-24 éves magyar fiatalok negyede legalább egyszer szándékosan használt illegális online forrásokat az elmúlt évben, hogy hozzáférjen digitális tartalmakhoz, 15 százalékuk pedig vásárolt is hamis terméket ... ...

Egy teszt során semmisült meg a következő generációs rakéta.

Általános irányelv szerint adóztatná a technológiai cégeket az OECD.

Mintegy egymilliárd forint értékű kínai-magyar beruházás nyomán létrejött egészségközpontot avattak csütörtökön Budapesten, a Millennium Centerben.

A növényfajok kipusztulása legjobban Nyugat-Afrikát, Etiópiát, Tanzánia egyes részeit és a Kongói Demokratikus Köztársaságot sújtja: ezek a térségek növényeik több mint 40 százalékát veszíthetik el. A ... ...

Olyan cégeket büntettek összejátszásért, mint a Volkswagen, a Daimler és a BMW.

A nyugdíjbiztosítások terjedését további kedvezményekkel serkentenék - helyezte kilátásba Varga Mihály pénzügyminiszter a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) mai konferenciáján.

Újabb állami beavatkozásra lehet szükség a kedvezményes áfakulcs megszűnése után- mondta az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

Ezt további kedvezményekkel serkentené - helyezte kilátásba Varga Mihály pénzügyminiszter a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) mai konferenciáján.

A Szakszervezeti Szövetség szerint nagyon káros hatása lesz annak, ha a kormány megszűnteti az önálló munkaügyi bíróságokat.

Palkovics László arra számít, hogy az autóipar hozzájárulásának aránya tovább fog nőni a magyar nemzeti összterméken belül.

Nem volt róluk igazolás, így nem lehetett tudni, egészségesek-e.

Mintegy százmillió eurós kartellbírságot rótt ki a német szövetségi versenyhivatal (Bundeskartellamt) a szerkezetiacél-beszerzések árának egyeztetése miatt a Volkswagen, Daimler és BMW autógyárakra.

A meghirdetett mennyiségnek megfelelő összegben, 35 milliárd forintért értékesített 5, 10 és 15 éves lejáratú államkötvényeket csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Őrizetbe vették a csődbe ment orosz Sztratyegija kereskedelmi bank igazgatótanácsának tanácsadóját Magyarországon – írja az Index az orosz legfőbb ügyészség közlése nyomán. Az őrizetbe vett személy ... ...

Találkozón bemutatták az állami cégek és intézmények informatikai beszerzéseire fejlesztett új elektronikus rendszert.