Legfontosabb témák

A szabályozó 2017. január 1-jére halasztotta az újabb online pénztárgép-kötelezettek számára az indulást. Aki eddig nem tett eleget a kötelezettségének, annak kézi számlákkal és a havi adatszolgáltatással kell számolnia, amíg az online kasszája nem üzemel - ha nem akar bírságot fizetni.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint az elektronikus pénztárgép sok gondot megold, de nem orvosolja az idegen, számla nélküli árubevitel problémáját.

A legnagyobb hazai pénztárgép-forgalmazó azt szorgalmazza, hogy ne legyenek kivételezett szakmák az online pénztárgépek területén. Novák Zoltán, a piacvezető Micra-Metripond ügyvezetője szerint üzenetértékű, hogy a plasztikai sebészeknek is kötelező lesz az online pénztárgépek használata január elsejétől, de szerinte az ügyvédekre, orvosokra és akár fodrászokra is ki kellene terjeszteni a rendelet, még akkor is, ha ez konfliktusokkal jár. A Micra-Metripond „Jota” készüléke megkapta a forgalmazási engedélyt, és a közeljövőben várja újabb 5 új típusú pénztárgépének engedélyét is.

Egymillió forintra is bírságolhatók az újonnan online pénztárgép használatára kötelezett tevékenységi körbe tartozók közül azok, akik januártól elmulasztják a bizonylat kiállítását, kivéve, ha nyugta helyett számlát állítanak ki, és valamennyi számláról havonta adatot szolgáltatnak.

Azt mondja a Micra-Metripond, hogy legyen kötelező mindenkinek az online kapcsolat.

A legnagyobb hazai pénztárgép-forgalmazó azt szorgalmazza, hogy ne legyenek kivételezett szakmák az online pénztárgépek területén.

Szerintük nem egyértelmű, mit vár el tőlük az adóhatóság.

Egymillió forintra is bírságolhatók az újonnan online pénztárgép használatára kötelezett tevékenységi körbe tartozók közül azok, akik januártól elmulasztják a bizonylat kiállítását, kivéve, ha nyugta helyett számlát állítanak ki, és valamennyi számláról havonta adatot szolgáltatnak - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI érdeklődésére kedden.

Még nem egészen egyértelmű, hogy milyen kasszázási szabály vonatkozik majd rájuk, közben a határidő egyre közeleg.

Sokaknak okoz fejtörést az online kasszázásra való áttérés, gyakorlatilag az összes érintett szakma nehézségekkel és információhiánnyal küzd az átállás miatt. Sokan azonban elébe mentek a problémának és már korábban beszerezték az online kasszákat, már akkor, amikor még nem is kellett.

Pedig január 1-ig két hét sincs hátra....

A masszőrök még nem tudják, be kell-e szerezniük az online kasszákat, vagy az kiváltható egy számlázóprogrammal.

A masszőrök még nem tudják, be kell-e szerezniük az online kasszákat, vagy az kiváltható egy számlázóprogrammal.

A masszőrök még nem tudják, be kell-e szerezniük az online kasszákat, vagy az kiváltható egy számlázóprogrammal - olvasható a Magyar Nemzet keddi számában.

A masszőrök még mindig nem tudják, hogy be kell-e szerezniük online kasszákat, vagy elegendő egy kasszának megfelelő online számlázóprogramot beszerezniük - írja a Magyar Nemzet a Masszőrök Egyesületének ... ...

Az a kérdés, hogy vegyenek-e online kasszát.

Mást írnak az adóhivatal honlapján és mást mondtak a masszőröknek.