Legfontosabb témák

Ennek ellenére pozitívan nyilatkozottak a magyar gazdaság teljesítményéről.

Az adócsökkentések és adósságcsökkentés miatt dícsérte, az oktatási rendszer és a korrupció miatt szidta Magyarországot a bizottság.

Az Európai Bizottság (EB) 2017. évi országjelentésében foglaltak is azt mutatják, hogy Magyarország erősödik, és a gazdaság teljesítményét már a nemzetközi szervezetek is elismerik – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI-vel. A közlemény szerint az EB elismerően ír az adósságcsökkentésről, a gazdasági növekedésről, a munkahelyteremtésről, pozitívan értékeli a közelmúlt kormányzati intézkedéseit is. Az ...

Tizenkét uniós tagországnál tárt fel makrogazdasági egyensúlyhiányt a korábban észlelt kockázatok miatt indított úgynevezett mélyreható vizsgálat - közölte az Európai Bizottság szerdán közzétett jelentésében. A brüsszeli testület a gazdasági mutatók alapján állította össze tavaly novemberben a vizsgálandó, egyensúlytalansági kockázatokat rejtő tagállamok listáját, amelyen akkor még 13 ország, Bulgária, Ciprus, Finnország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Í...

Határozottan cáfolta hétfőn az Európai Bizottság a testületet vezető Jean-Claude Juncker esetleges lemondásáról szóló, névtelen forrásokra hivatkozó sajtóértesüléseket.

Nem jelentek meg az Országgyűlés gazdasági bizottsága ülésén az OLAF-jelentés miatt meghívott politikusok. Hazaérkezett Veronából az olaszországi magyar buszbaleset egyik sérültje.

Két kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottság.

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen szerdán a kiskereskedelmi, mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek, áruk szabad mozgásának biztosítása érdekében, valamint azért, hogy fogadjon el intézkedéseket a környezeti zajok csökkentésére.

Négy új magyarországi beruházásról állapodott meg tokiói látogatásán a külgazdasági és külügyminiszter. Megalapozatlannak nevezte a volt főpolgármester az Európai Csalás Elleni Hivatal jelentését a 4-es metró beruházásáról.

Idén 3,5 százalékos, jövőre pedig 3,2 százalékos gazdasági növekedésre számít Magyarországon az Európai Bizottság, amely hétfőn tette közzé Brüsszelben az esedékes téli gazdasági előrejelzését mind az unió egészére, mind az egyes tagországokra nézve.

Felfelé javította előző prognózisához képest gazdasági növekedési előrejelzését az Európai Bizottság hétfőn kiadott “téli” prognózisában. Az euróövezet GDP-növekedése az idén 1,6 százalék, 2018-ban pedig 1,8 százalék lesz az EU Bizottság előrejelzése szerint, magasabb az őszi prognózisban tett 1,5 és 1,7 százalékos előrejelzésnél. Hasonlóképpen az EU-tagállamok GDP-növekedése 1,8 százalék lesz az idén és jövőre is, szemben ...

Idén 3,5 százalékos, jövőre pedig 3,2 százalékos gazdasági növekedésre számít Magyarországon az Európai Bizottság, amely hétfőn tette közzé Brüsszelben az esedékes téli gazdasági előrejelzését mind az unió egészére, mind az egyes tagországokra nézve. A brüsszeli testület gazdasági és pénzügyi főigazgatóságának (EcFin) friss helyzetértékelése emlékeztet arra, hogy a magyar bruttó hazai termék (GDP) tavaly “csak” 1,9 ...

Felfelé javította előző prognózisához képest gazdasági növekedési előrejelzését az EB.

Az Európai Bizottság új pályázati felhívást tett közzé az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz és más pénzalapok, köztük az Európai Stratégiai Beruházási Alap forrásainak igénybevételére, amelynek keretében egymilliárd euró áll rendelkezésre az európai közlekedési infrastruktúra terén megvalósítandó magánberuházások finanszírozására - közölte az Európai Bizottság szerdán.

Az Európai Bizottság új pályázati felhívást tett közzé az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz és más pénzalapok, köztük az Európai Stratégiai Beruházási Alap forrásainak igénybevételére, amelynek keretében egymilliárd euró áll rendelkezésre az európai közlekedési infrastruktúra terén megvalósítandó magánberuházások finanszírozására - közölte az Európai Bizottság szerdán.

Elvetette az uniós fiatalok számára ingyenes Interrail vasúti bérlet tervét az Európai Bizottság, és helyette mindössze egy “felvizezett” javaslatot fog benyújtani az iskoláknak nyújtandó utazási támogatásokról – jelentette kedden a Financial Times (FT) brit üzleti lap uniós forrásokra hivatkozva. Névtelenséget kérő illetékesek szerint a brüsszeli testület a tervezet költségeinek és megvalósíthatóságának elemzését követően elvetette a ...

Az Európai Bizottság azt fontolgatja, hogy nem ad ki több, az Európai Unió országainak korrupciós helyzetével foglalkozó jelentést - írta pénteken az EUObserver brüsszeli hírportál, uniós bizottsági információkra hivatkozva.

Az Európai Bizottság tanulmányozza Donald Trump amerikai elnök rendeleteit, hogy kiderüljön, vonatkoznak-e azokra, akik a beutazási tilalom által érintett valamelyik ország és az Európai Unió kettős állampolgárai - közölte hétfőn Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság vezető szóvivője.

Januárban javult kissé a gazdasági hangulat az euróövezetben és romlott valamelyest az Európai Unióban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága (DHG EcFin) hétfőn közzétett kimutatása szerint.

Januárban javult kissé a gazdasági hangulat az euróövezetben és romlott valamelyest az Európai Unióban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága (DHG EcFin) hétfőn közzétett kimutatása szerint. A DG EcFin ESI (Economic Sentiment Indicator) gazdasági hangulatindexe az euróövezetben 0,4 ponttal 108,2 pontra emelkedett januárban, az Európai Unióban pedig 0,2 ponttal 108,7 pontra csökkent. Az euróövezetben ...