A bordó - burgundi vörös - színű okmány az uniós államoknak jár, a Brexit után másikat kapnak.

Az Európai Bizottság egy egységes integrált uniós pénzforgalmi piacra vonatkozó stratégiát terjeszthet elő ősszel, melynek célja a nemzeti pénzforgalmi szolgáltatások használatának megkönnyítése Európában ... ...

Rehabilitálni kell az egy éve kiirtott nádast Balatonakaliban, a kemping előtt a területhasználó SSS Groupnak. A rendőrség közben tovább keresi azt, aki kipusztította a növényzetet - írja az InfoStart.hu. ... ...

Az Egészségügyi Világszervezet aggódik az olyan koronavírusos megbetegedések miatt, amelyeknél nem mutatható ki egyértelmű kapcsolat a járvánnyal.

A korábbi várakozásánál lassabban javul a francia költségvetés.

A Twitter péntek este felfüggesztette a demokraták elnökjelöltségére pályázó Michael Bloomberg milliárdos vállalkozó egyik kampányvideóját. A közösségi médium manipuláltnak ítélte a videót.

Stabilra vette vissza a felminősítés lehetőségére utaló eddigi pozitívról Franciaország államadós-besorolásának kilátását a Moody’s Investors Service, elsősorban azzal indokolva a döntést, hogy korábbi várakozásánál lassabban javul a francia költségvetési helyzet. A péntek éjjel Londonban bejelentett lépéssel a Moody’s gyakorlatilag levette a napirendről Franciaország felminősítését a belátható előrejelzési távlatban. A nemzetközi hitelminősítő egyúttal megerősítette Franciaország hosszú ...

Elképzelhető, hogy a big data által kínált komplex technológiai környezet lesz az, mely lehetőséget kínál a magyar történettudomány számára, hogy a jelenlegi, a politika és diplomáciatörténeti narratívát előtérbe helyező kanonizált Trianon-kép mellé odahelyezzünk kiegészítésül egy másik, főleg a gazdaságra fókuszáló megközelítést is.

Március 31-ével kiszorulnak a Dagályból, tehát nem csak az Arénából, hanem a termál fürdőből is azok, akik ide jártak gyógyfürdős bérlettel, mert a Nemzeti Sportközpont szerződést bontott a főváros gyógyfürdőit ... ...

Helyi sajtóértesülések szerint a katonai rendőrség tíz zászlóalját vették ostrom alá fegyveres és maszkot viselő rendőrök.

Méhcsaládonként ezer forintnyi támogatást kaphatnak a méhészek, ami éppen a duplája az eddigi támogatásnak - mondta az agrárminiszter.

Az urbanizáció felgyorsulása, az elöregedés, az e-kereskedelem és általában a technológia térhódítása új befektetési lehetőségeket kínál az ingatlanszektorban.

Közös levélben fordultak Ursula von der Leyenhoz az európai legfelsőbb bíróságok szövetsége, az európai bírói egyesület és az európai igazságügyi tanácsok hálózatának elnökei - írja az Index. A legmagasabb ... ...

A veleszületett tényezők miatt kialakuló rák aránya kevesebb mint 10 százalék.

Az ok, a kínai vásárlások kisebb mértékűek a tervezettnél.

Szerződést bontott a Nemzeti Sportközpontok és gyógyfürdőket üzemeltető cég.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) aggódik az olyan koronavírusos megbetegedések miatt, amelyeknél nem mutatható ki egyértelmű kapcsolat a járvánnyal, bár Kínán kívül viszonylag kicsi az ilyen esetek száma - írta szombaton a szervezet főigazgatója a Twitteren.

A Billie Eilish által előadott főcímdalt 90 ezer eladott lemeznek megfelelő mennyiségben vásárolták meg a brit rajongók.

A vállalatok hónapról hónapra nagyobb mértékben adósodnak el külföldi pénzben, mint forintban. Bár ez a jelenség inkább a nagyvállalatokra és a projektberuházásokra felvett hitelekre jellemző, a múlt keserű – igaz, lakossági fronton szerzett – tapasztalatai miatt érdemes újra átfutni, mikor lehet kockázatos a devizahitel.

Ismét csökkent az új koronavírus-fertőzöttek száma Kínában. Jó hír az is, hogy napok óta többen épülnek fel a betegségből, mint ahányan megbetegszenek. Dél-Koreában viszont hirtelen súlyosbodni kezdett a helyzet: néhány nap alatt több százan fertőződtek meg – többségük valószínűleg egy szekta szertartásain kapta el a vírust.

Libanon az 1975 és 1990 közötti polgárháború óta a legnagyobb gazdasági és pénzügyi válságát éli át, az utóbbi hónapokban a helyi fizetőeszköz értéke mintegy 60 százalékkal zuhant a dollárral szemben ... ...

Nagyobb erővel lépnek fel a szabálytalankodók ellen...

Példát vehetne a kormány a fővárosról, legalábbis, ami a BKV-nál pénteken született bérmegállapodást illeti – írja közleményében a Magyar Szakszervezeti Szövetség.

A másik aggasztó veszély, hogy a járvány kiterjedhet olyan országokra is, ahol fejletlen az orvosi ellátás.

Nagyon nehéz egyébként felvenni a harcot a kiberbűnözők ellen, főleg úgy, hogy a felhasználók ebben nem partnerek.

Lassan egy évtizede próbálkoznak amerikai cégek azzal, hogy dohányzási tilalomhoz kötik a munkavállalást. Az intézkedéseket a dohányzásellenes aktivisták üdvözlik, míg egyes jogvédő szervezetek kifejezetten aggályosnak tartják.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) aggódik az olyan koronavírusos megbetegedések miatt, amelyeknél nem mutatható ki egyértelmű kapcsolat a járvánnyal, bár Kínán kívül viszonylag kicsi az ilyen esetek ... ...

Úgy tűnik, Moszkva megint megpróbálja az elnöki címhez segíteni Donald Trumpot - ennek érdekében még a demokrata ellenfelét is megpróbálják maguk kiválasztani. Moszkva szerint persze az egész csak kitaláció.

Az említett időszakban a Föld népessége is megduplázódott.

Közleményben utasította vissza Bernie Sanders, a demokraták elnökjelöltségére pályázó szenátor, hogy Moszkva az ő elnökjelöltségét szorgalmazná.

Alig egy hét maradt a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) díjának befizetésére – hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) és a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz). A FBAMSZ közleményében ismerteti: annak az 1,1 millió gépjármű-tulajdonosnak – köztük több mint 700 ezer személyautó üzembentartójának -, akiknek a kgfb szerződése továbbra is január elsejei ...

Legkésőbb február 28-ig kell rendezni az esedékes díjrészletett.

Persányi az egészségi állapotának megromlásával indokolta távozását, de sokkal valószínűbb, hogy az elegáns elvonulás lehetett a fő motiváció.

A gazdákat segítő program 2018-ban kezdődött, az amerikai-kínai kereskedelmi vita miatt csökkenő kínai exportból származó jövedelmek pótlására.

Hol máshol, mint Japánban.

A Goldman Sachs elemzői szerint a befektetők még nem árazták be a koronavírus-járvány valódi hatásait. Komoly korrekció alakulhat ki emiatt a tőzsdéken. Csúcsszinteken járnak az európai és az amerikai ... ...

Fióktelepet nyit Magyarországon a China Construction.

Részletesen ismertették a tervezett nyomvonal leendő állomásainak sajátosságait.

A saját márkás termékeket érinti a változás, erre kell készülnie.

A közösségi médium közölte, hogy az érintett fiókok megsértették a manipulációra és levélszemétre vonatkozó szabályokat.

A kormány klíma- és levegővédelmi programjából is kimaradtak a lakás- és fűtéskorszerűsítési támogatások. Mintha a kabinet nem akarná, hogy csökkenjen a kiszolgáltatottság - írja a Népszava. Mindent megtesz ... ...

Viktor a francia autós életérzés egyik legelhivatottabb képviselője itthon, hozzá látogattunk el.

Csökkenéssel zártak a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.

A házi méhek lassan egyedül maradnak a beporzással, ezért vigyázni kell rájuk. Az agrárminiszter szerint eddig 6500 méhész jelentkezett a támogatásra.

Méhcsaládonként ezer forintnyi támogatást kaphatnak a méhészek, ami éppen a duplája az eddigi támogatásnak - mondta az agrárminiszter szombat reggel az M1 csatornán az MTI szerint. Nagy István közlése ... ...

Szombaton jelölőgyűléseken (caucus) választanak Nevadában az amerikaiak, de a jelölőgyűléseket csakis a demokrata párti szavazóknak tartják. Az amerikai választási folyamatban – Iowa és New Hampshire után – sorrendben Nevada a harmadik tagállam, ahol az elnökjelöltségre pályázó politikusok összemérik erejüket, illetve támogatottságukat. A jelölőgyűlések abban térnek el az előválasztásoktól, hogy a választók nem urnákban, tikos szavazással ...

Felgyorsult a járvány terjedése a világban.

Rövid időn belül három főosztályvezetőt is leváltott Szijjártó Péter a Külügyminisztériumban - értesült a Népszava. A lapnak nyilatkozók szerint a túlzott szigor már a szakmai munkát veszélyezteti. Egyértelmű ... ...

Kudarcot vallott a kétnapos rendkívüli csúcson az EU első kísérlete a 2021 és 2027 közötti keretköltségvetés elfogadására. A büdzsé fő nettó befizetőinek túl magas, a nettó kedvezményezetteknek még mindig túl alacsony volt az Európai Tanács elnöke által kidolgozott ajánlat. Charles Michel a következő napokban dönti el, mikor hívja össze újra a tagállamok vezetőit, hogy második nekifutásra megállapodjanak. Brüsszelből jelentjük.

Komoly aggodalmát fejezte ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a szíriai Idlíb tartományban harcoló szélsőségesek agresszivitásával kapcsolatban.

Egy budapesti férfi meghackelt egy műszaki cikkeket áruló webáruházat. 8 millió forint értékű cuccal együtt vitték el a rendőrök.

Kutatási és innovációs menedzser szak indul a Budapesti Corvinus Egyetemen és a veszprémi székhelyű Pannon Egyetemen - jelentette be a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke pénteken Budapesten.

A Twitter péntek este felfüggesztette a demokraták elnökjelöltségére pályázó Michael Bloomberg milliárdos vállalkozó egyik kampányvideóját. A közösségi médium manipuláltnak ítélte a videót - írja az MTI. ... ...