Angela Merkel német kancellárnak semmiképpen sem kellene hatalmon maradnia a jelenlegi kormányzati ciklus végéig, 2011 októberéig, minél tovább húzza az időt, annál nagyobb veszélybe kerülhet egész politikai ... ...

Egy iráni diáknál és egy magyar nőnél diagnosztizálták...

termelői volumenindex, előző év azonos időszaka egyenlő 100

Az OTP rekordévet zárt tavaly, és megugrott a hazai kiskereskedelem.

Ideiglenes szálláshelyen kényszerültek tölteni az éjszakát Vácott egy tízemeletes társasház lakói, mert a ház egyik lakásában gázrobbanás történt - közölte az MTI-vel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ... ...

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök aláírta szombat éjjel azt a rendeletet, amelynek értelmében a hatóságoknak le kell állítaniuk a be- és kilépést a tízmillió lakosú Lombardia tartományban, valamint 11 másik észak-olaszországi városban is vesztegzárat vezettek be.

Libanon nem tudja törleszteni a következő hét elején esedékes 1,2 milliárd dolláros (360 milliárd forintos) eurokötvény-tartozását - közölte Hasszan Diab libanoni miniszterelnök.

A Szent László Kórházban járványügyi zárlat alatt álló egyik iráni diáknál és egy magyar nőnél diagnosztizálták a fertőzést új koronavírus-fertőzést (COVID-19) a tegnapi esti eredmények szerint - írja ... ...

Az EU 27 országában átlagosan 14,8 százalékkal keresnek kevesebbet a nők a férfiaknál, Magyarországon az átlagos eltérés 11,2 százalék. A nemek közötti átlagos európai bérkülönbség adatait az Eurostat ... ...

Az EU 27 országában átlagosan 14,8 százalékkal keresnek kevesebbet a nők a férfiaknál, Magyarországon az átlagos eltérés 11,2 százalék. A nemek közötti átlagos európai bérkülönbség adatait az Eurostat ... ...

Az idei gazdasági folyamatok miatt a megszokott háromféle extra juttatásból kettőt kaphatnak meg az idős emberek. De vajon mi lesz a nyugdíjkorhatárral?

Egy iráni diák és egy magyar nő az új betegek.

A sztereotípiák ledöntésén dolgozik Varga Erika és Helena. Munkásságuk arról szól, hogy bemutassák, milyen értékei vannak a roma társadalomnak.

Csak a két új fertőzött ténye szerepel a www.koronavírus.gov.hu honlapján, kilétükről még nincs információ.

A Szent László Kórházban járványügyi zárlat alatt álló egyik iráni diáknál és egy magyar nőnél diagnosztizálták a kórt.

Bonyolultságát és a rendszerek sokszínűségét tekintve minden bizonnyal a NISZ Zrt. működteti az ország egyik legnagyobb infokommunikációs szolgáltatási portfólióját. Nem is igazán van az informatikának olyan szakmai területe, amihez itt ne kellene érteni – mondja Nagy Róbert, a vállalat üzemeltetési vezérigazgató-helyettese.

Ez szerepel a www.koronavírus.gov.hu honlapján.

Elképesztő pörgést hoz a május a startup-fronton, egymást érik az izgalmas események Európában, Londonba, Berlinbe és Tallinba is érdemes lesz ellátogatni. A fintech iránt érdeklődőknek április végén Budapesten kínálnak izgalmas programot.

A kaszinóváros Makaóban meggyógyult a legutolsó beteg és már egy hónapja (!) nincs új megbetegedés, a roppant szigorú intézkedéseknek köszönhetően. Bezárattak mindent: éttermeket, mozikat, masszázs... The post Makaóban bezárattak szinte mindent appeared first on alapblog.

A kaszinóváros Makaóban meggyógyult a legutolsó beteg és már egy hónapja (!) nincs új megbetegedés, a roppant szigorú intézkedéseknek köszönhetően. Bezárattak mindent: éttermeket, mozikat, masszázs... The post Makaóban bezárattak szinte mindent appeared first on alapblog.

Hány éves korában mehet ma nyugdíjba valaki 2020-ban Magyarországon? Öregségi nyugdíj korhatárok 2020. Az öregségi nyugdíjkorhatár évről-évre sávosan emelkedik, így 2020-ban 64,5 évre növekszik a nyugdíjkorhatár a hatályos törvény szerint. Mutatjuk a részleteket.

Romlik a járványhelyzet Olaszországban.

A Pénzcentrum 2020. március 8.-i hírösszefoglalója, deviza árfolyamai, a hatoslottó nyerőszámai, heti akciók és várható időjárás egy helyen!..

A lengyel kormány minden korábbi elődjénél dagadtabbra hízott. A jelenlegi és a volt kormánypárt minisztereinek és államtitkárainak száma között jókora különbség van. Mateusz Morawiecki kormánya elkönyvelhet ... ...

Az operatív törzs szombati sajtótájékoztatóján elhangzott, a fertőzött iráni diákokkal kontaktusban lévők közül ketten nem vetették alá magukat az intézkedéseknek. A helyzet azóta megoldódott - derül ki ... ...

Az operatív törzs szombati sajtótájékoztatóján elhangzott, a fertőzött iráni diákokkal kontaktusban lévők közül ketten nem vetették alá magukat az intézkedéseknek. A helyzet azóta megoldódott - derül ki ... ...

Az oroszországi állatkertekben elkezdtek ébredezni medvék a rendkívül enyhe tél miatt. Normális esetben még jó sokáig tovább aludhatták volna téli álmukat. Moszkva állatkertjében a rendkívül enyhe tél ... ...

Április elejéig legalább 16 millió ember kerül vesztegzár alá Lombardia régiójában és 14 megyében, jelentette be az olasz miniszterelnök vasárnap reggel. Az intézkedés után nem lehet ki-vagy belépni Lombardia ... ...

Az autógyártás történelmének egyik első sofőrje nő volt.

A tömeg kerülése és a kézmosás tűnik a legfontosabb védekezési módszernek a koronavírus ellen, de üresek a fertőtlenítő kézmosók polcai. Jártunk egy munkavédelmi boltban, beszéltünk egy orvossal, és beleláttunk két pesti multinacionális vállalat víruspolitikájába.

Egyre inkább látszik, mekkora gazdasági károkat okozhat a vírusjárvány; egyetlen nagybeszállító sem ment bele, hogy elengedje a tartozásai ötödét; több fontos ítéletet hozott az EU Bírósága magyar ügyekben. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Sok milliárd forint befektetés úszik el évente Magyarországon a nem megfelelően tervezett logisztikai rendszerek miatt. Nagyon lassú a változás, de egyre több cég látja be, hogy megéri időt és pénzt fordítani a raktáruk optimális működéséhez szükséges alapos logisztikai tervezésre.

A koronavírus terjedése a cégek mindennapos működésére is nagy hatást gyakorol.  Az üzletmenet hatékony fenntartása érdekében egyre több vállalkozás dönt az otthoni munkavégzés széleskörű bevezetése mellett, ennek biztonsági kockázataira azonban csak a magyar cégek töredéke van felkészülve. A távoli dolgozók olyan nem várt hatékonysági és adatbiztonsági problémákat, azaz végső soron károkat okozhatnak a munkáltatóknak.

A munkabér hány %-át lehet maximum levonni, letiltani ha végrehajtható bírósági ítélet van tartozás, adósság esetén? Munkabérből való letiltás szabályai, jogi háttere. Hány százalékot lehet a fizetésből levonni ha a tartásdíj a levonás jogcíme? Milyen esetekben lehetsége az, hogy valakinek a fizetése 50 százalékát is letilthatják, levonhatják adóssága, tartozása fejében? A nettó vagy a bruttó bér képezi a levonás alapját?

A jövő nemzedéke a jövő technológiáját sajátíthatja el a digitális élményközpontokban - mondta Greinstetter Balázs, a Pénzügyminisztérium gazdaságfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára pénteken Debrecenben, a DigiTér digitális élményközpont átadási ünnepségén.

Milyen kötelezettsége van a munkáltatónak a járvány idején? Korlátozhatja-e és nyilvántarthatja-e a munkáltató a munkavállalók utazásait? Előírhatja-e egyoldalúan a cég az otthoni munkavégzést? Megtagadhatja-e a munkavállaló a munkát vagy a céges utazásokat? Mely esetekben lehet és kell mentesíteni a munkavállalókat a munka alól? A legfontosabb tudnivalókat dr Fehérváry Ákos, a Baker McKenzie munkajogi csoportot vezető nemzetközi partnere és dr Óváry-Papp Nóra, a csoport vezető ügyvédje gyűjtötte össze.

Jelentősen, csaknem 7 százalékkal csökkent az Egyesült Államok külkereskedelmi mérlegének hiánya januárban, alapvetően annak köszönhetően, hogy visszaesett az autók, a mobiltelefonok és a kőolaj importja.

A nők jelentős hátrányban vannak a férfiakkal szemben az internet használatát illetően világszerte – mutat rá az International Telecommunication Union friss felmérése. Európa ebből a szempontból kifejezetten kedvező régiónak tekinthető, hiszen csökkenőben a különbség, ráadásul a világháló használatának aránya is magas. Az egyre növekvő digitális veszélyek miatt kortól és nemtől függetlenül különös figyelmet kell fordatani a világháló tudatos használatára és adataink biztonságára – hívja fel a figyelmet a Panda Security.

Franciaországban felgyorsult az új típus koronavírus terjedése: két újabb áldozattal a halálos áldozatok száma 11-re emelkedett szombaton, a diagnosztizált fertőzöttek száma pedig meghaladta a hétszázat.

Romlik a járványhelyzet Olaszországban.

Az indulása óta eltelt öt nap alatt mintegy 60 ezren keresték fel a gyerekaneten.hu-t, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szülőknek szóló információs oldalát - hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Egy nap alatt csaknem megduplázódott a Covid-19 vírus újonnan diagnosztizált fertőzöttjeinek száma, a halálozásoké viszont csökkent Olaszországban a polgári védelmi hatóság vezetőjének adatai szerint.

Nem lehetett tovább halogatni, az ország miniszterelnöke elismerte a fizetésképtelenséget. Libanon nem tudja törleszteni a következő hét elején esedékes 1,2 milliárd dolláros (360 milliárd forintos) eurokötvény-tartozását ... ...

Nem tudnak fizetni.

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 10. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

Orosz ellenzékiek elveszítették azt a pert, amelyben ki akarták mondatni a bírósággal, hogy a Moszkvában telepített arcfelismerő rendszer sérti az emberek magánélethez való jogát. Az illetékes moszkvai ... ...

Bejelentették, hogy a hétfőn esedékes 1,2 milliárd dollárnyi adósságukat nem fogják tudni kifizetni.

Dollármilliárdot kellene fizetni, de nem megy. Fizetésképtelenséget jelentettek.

Jogerős bírósági döntés után a végrehajtható okirat a végrehajtóhoz kerül az adós lakcímének (cég esetén székhelyének) megfelelően. A bírósági végrehajtás során a tartozást (adósságot, pénzkövetelést) elsősorban a pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt, az adós rendelkezése alatt álló összegből, az adós munkabéréből, illetményéből, munkadíjából, járandóságából, valamint a munkából eredő egyéb rendszeres, időszakonként visszatérően kapott díjazásából, juttatásából, követeléséből (a továbbiakban együtt: munkabéréből) kell behajtani. Milyen típusú munkabérből, jövedelemből lehet levonni az adósságot és behajtani azt? Közfoglalkoztatott jogviszony esetén hogyan hajtható végre a tartozás? Ösztöndíj terhére behajtható-e a tartozás? Hogyan működik a munkabérből való tartozás letiltása? A munkabérből való adósság letiltás esetén a munkabér, jövedelem hány százaléka terhelhető meg maximálisan a törvények szerint?

A kormány és a főváros után a szegedi és a székesfehérvári önkormányzat is lemondja a március 15-i ünnepséget. A szegedi önkormányzat közleménye szerint a városban továbbra sem tud az önkormányzat arról ... ...

Sokan vágynak pihenésre és unokázásra, de ahhoz, hogy megfelelő anyagi körülmények között éljenek, még ekkor is dolgozniuk kell.

Görögországnak üzent a török belügyminiszter szombaton. Erdoganék továbbra is engedik Európa, így elsősorban Görögország felé a migránsokat, ott azonban egyelőre még feltartóztatják őket. Hamarosan jelentősen ... ...

Egy nap alatt csaknem megduplázódott a Covid-19 vírus újonnan diagnosztizált fertőzöttjeinek száma, a halálozásoké viszont csökkent Olaszországban a polgári védelmi hatóság vezetőjének adatai szerint. ... ...