Rekordmélységbe zuhant márciusban a brit hazai össztermék 80 százalékát előállító szolgáltatási szektor aktivitásának mérőszáma.

Munkaszüret néven indít mezőgazdasági álláslehetőségeket kínáló internetes oldalt az Agrárminisztérium. Az online felülettel a tárca arra hívja fel figyelmet, hogy a magyar agráriumban a koronavírus-járvány ... ...

A 2020 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre 91 460-an nyújtottak be érvényes jelentkezést - tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken az MTI-t. A jelentkezők többsége állami ösztöndíjas formában szeretne továbbtanulni, a legnépszerűbb egyetem továbbra is az ELTE.

A ma használt hagyományos eszközökkel szemben, a berendezés elvezeti a fertőzött levegőt, megtisztítja azt, így a betegek körül dolgozó orvosok is nagyobb biztonságban vannak, és jelentősen kevesebb szakember szükséges akár többtíz fertőzött ellátásához – mondta Haidegger Tamás az Óbudai Egyetem Kutató és Innovációs Kutatóközpont főigazgatója a TrendFm-nek.

A koronavírus megállításáról és gazdasági hatásainak csökkentéséről szólt ez a hét is a nemzetközi gazdaságokban.

Szeptemberben indulhat az infektológiai központ építése, az önkénteseket, akik a járványhelyzetben beszállnának az esetleges csúcshelyzet kezelésében, most keresik az egyetemen.

Megfontolandónak nevezte a 65 év felettiek vásárlási lehetőségének átalakítását a KDFSZ elnöke.

A munkanélküli kérelmek megugrottak, a mezőgazdasági szektoron kívül 700 ezer ember vesztette el, egyelőre ideiglenesen az állását, a munkanélküliség 3,5 százalékról 4,4 százalékra emelkedett, de elemzők szerint villámgyorsan eléri a 10 százalékot.

Az energiahordozó világpiaci ára Donald Trump bejelentésének hatására nőtt jelentős mértékben. Az USA elnöke április másodikán egy tweet-jében számolt be róla, hogy megegyeztek az szaúd-arábiai koronaherceggel egy 10-15 millió hordós olaj kitermelési vágásról.

Az Agrárminisztérium új platformot hozott létre, ahol az élelmiszer alapanyagot előállítókat és termelőket köti össze a lehetséges munkavállalókkal.

Csökkenéssel nyitottak a New York-i tőzsde irányadó indexei.

Karbantartás miatt a H5-ös HÉV Szentendre és Békásmegyer végállomásoktól Kaszásdűlő megállóhelyig jár; a Batthyány tér és Kaszásdűlő között pótlóbusszal lehet utazni - közölte a Budapesti Közlekedési Központ ... ...

Az ING Bank vezető elemzője elmondta, hogy februárban 10,9 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 11,3 százalékkal haladta meg a kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbit.

A tengerentúli börzéken pedig egyre nagyobb az esés.

A jegybank új monetáris eszközt vezetett be a hazai piac likviditásának a szabályozása érdekében.

Eelsősorban ott, ahol az emberek nagyban függenek az élelmiszerimporttól.

A várakozásokat felülmúló mértékben nőtt a kiskereskedelmi forgalom az euróövezetben februárban.

Folyamatosan nő a kereslet az étrend-kiegészítők iránt, így emelkedik az internetes vásárlások száma is a szektorban, amire már a hamisítók is felfigyeltek. A hamis, esetenként életveszélyes szerek visszaszorítása érdekében jött létre a Biztonságos Étrend-kiegészítő Program, amely a piacra kerülő termékek bevizsgálásával garantálni tudja, hogy a Programhoz csatlakozó patikák polcaira már csak az ellenőrzött, jó minőségű szerek kerüljenek ki.

Az első helyes jelentkezők alapján a legnépszerűbb képzési területek idén a gazdaságtudományi, a bölcsészettudományi és a műszaki szakirányok.

A jelenlegi járványhelyzet miatt nem szabad a házasodni vágyó párokat büntetni – mondta a Ceremóniamesterek Szövetségének elnöke.

A vállalkozások jelentős része az elmúlt hetekben kénytelen volt otthoni munkavégzésre átállni. Az ezzel együttjáró kommunikációs problémákat ráadásul sok esetben eddig nem használt új technológia alkalmazásával tudták csak megoldani. A home office és az új megoldások használata azonban olyan információbiztonsági és adatvédelmi kockázatokkal járnak, amelyekre a cégek nem biztos, hogy felkészültek. A Deloitte szakértői segítségként összegyűjtötték, melyik a tíz legfenyegetőbb sérülékenység és hogyan lehet elkerülni a bajt?

Elhagyta a házi karantént Angela Merkel, a német kancellár péntektől ismét a hivatalában dolgozik - jelentették be pénteken Berlinben az MTI szerint. Steffen Seibert kormányszóvivő tájékoztatóján elmondta ... ...

A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet gazdasági hatásainak enyhítése érdekében a Kormány március 18-án rendeletet alkotott, amely a különösen veszélyeztetett ágazatokban csaknem teljes egyéni járulékmentességet biztosít a munkavállalók számára 2020. márciustól júniusig. A rendkívül gyorsan megalkotott jogszabály értelmezésével kapcsolatban számos gyakorlati kérdés merül fel, amelyekkel összefüggésben az adóhatóság folyamatosan frissíti tájékoztató anyagát...

A vártnál jóval erősebben csökkent a foglalkoztatottság márciusban.

A Ford és dolgozói jelenleg számos olyan kezdeményezésben vesznek részt Európa-szerte, amelyek az új koronavírus terjedésének fékezését szolgálják.

A tranzakciók több mint 90 százaléka két másodperc alatt összejött.

Péntektől ismét a hivatalában dolgozik.

Több mint 600 résztvevő gyártja majd a hétvégén megoldásait a krízishelyzetre.

Tíz éven keresztül nőtt a foglalkoztatottság, most az elemzők szerint recesszióba került a gazdaság.

Munkaszüret néven indította el mezőgazdasági álláslehetőségeket kínáló oldalát az agrártárca.

A Ford még legalább egy hónapig, május 4-ig szünetelteti a jármű- és motorgyártást legtöbb európai üzemében a koronavírus-járvány következményeként - közölte az amerikai autógyártó európai leányvállalata.

A könyviparban húszezer munkavállaló dolgozik, a munkaadók többsége kkv, sok a mikrovállalkozás. A koronavírus-járvány miatt a könyvesboltok bezártak, az online értékesítés korlátozottan folyik. A vállalkozások ... ...

Az SSC Napoli már megkezdte a tárgyalást a a Paris Saint-Germaint erősítő futballistával, akinek szezononként állítólag 7 millió eurót ajánlottak.

Az egy hónapos karantén 1,5-2 százalékponttal csökkenti az orosz GDP-t.

A sajtótájékoztató keretein belül válaszolt a kérdésre...

Az egy hónapos karantén 1,5-2 százalékponttal csökkenti az orosz GDP-t.

A tengerentúli börzéken pedig egyre nagyobb az esés.

Milliók kezdtek játszani a kényszerű karanténok idején.

A járványügyi kórházak oxigén felhasználása öt-tízszeresére nőhet.

Néhány látványos ábra következik a főbb fejleményekről.

A szolgáltatóipar szenvedte meg leginkább a járvány miatt bevezett megszorításokat.

A világon már több mint egymillió embert fertőződött meg a Covid-19 járvány során. Azonban a fertőzöttek száma könnyen hamis képet festhet a járvány nagyságáról, s ezért inkább a fertőzésben elhunytak ... ...

Havi 150 milliárdos veszteséggel számolnak a gépjármű-márkakereskedők áprilisra és májusra. Nullára estek a megrendelések, leghamarabb a nyáron indulhat a kilábalás.

Piaci gondolatok: a jelenlegi világválság 3 legfontosabb betűje...

Egymásnak feszültek a magánkiadók és a szállodák.

Erőteljesen, a vártnál jóval nagyobb mértékben csökkent a foglalkoztatottak száma márciusban az Egyesült Államokban.

Megnyílt az új járványkórház.

Az érdekük az, hogy lelassítsák a számukra félelmetes, rettenetes folyamatot, amelyben az Egyesült Államok hozzájuk hasonló szuperexportőrré válik.

A jogszabályi környezet még mindig nem alkalmazkodott a vészhelyzethez.

Mélyebb recesszió lehet, mint az 1930-as években.

Hódmezővásárhelyen már áprilistól csak korábbi fizetésük negyedét vihetik haza azok, akiket a járványhelyzet miatt szabadságoltak, máshol még ügyeskednek az önkormányzati dolgozók bérével. A legtöbb településen nyár közepéig bírják, aztán bedobják a törölközőt, ha nem nyúl a hónuk alá a kormány.