Legfontosabb témák

K&H

Az egyik legnagyobb brit befektetési bankcsoport, a Barclays vezérigazgatója szerint rendkívül fontos, hogy a londoni City pénzügyi szolgáltatási szektora a brit EU-tagság megszűnése után is korlátozások nélkül hozzáférjen a külföldi EU-tagállamokból érkező magasan képzett szakemberekhez.

Vizsgálatot indított a United Airlines annak tisztázására, hogy miként pusztulhatott egy transzatlanti repülőút során egy makkegészséges óriásnyúl, amely jó eséllyel a világ legnagyobbja lehetett volna.

Változást jelentettek be a tulajdonosi szerkezetben.

A Nyugat és Ázsia egyre többet költ a hadseregre, a Közel-Keleten és Afrikában viszont kevesebb jutott tavaly fegyverekre, mint korábban.

Az egyik legnagyobb brit befektetési bankcsoport, a Barclays vezérigazgatója szerint rendkívül fontos, hogy a londoni City pénzügyi szolgáltatási szektora a brit EU-tagság megszűnése után i...

Akár két-háromezer céget is érinthet hazánkban az az új változás-bejelentési kötelezettség, amelyről a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) adóelkerülés visszaszorítását célzó akcióterve ... ...

A miniszterelnök szerint ilyet nem kérhet az EU.

Ma tartja rendes éves közgyűlését a Richter Gedeon Nyrt., ahol döntenek az osztalék kifizetéséről és a vállalat vezetése beszámol a tavalyi eredményekről.

Az olasz állam áthidaló kölcsönt nyújt az Alitalia légitársaságnak, hogy mindaddig működni tudjon, amíg nem találnak vevőt a csőd szélére került cégnek.

Stratégiai megállapodással fűzte szorosabbra munkakapcsolatát az MKB-csoport és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), az erről szóló megállapodást Balog Ádám, az MKB Bank vezérigazgatója és Győrffy Balázs, a NAK elnöke írta alá szerdán Budapesten.

A részvény kiválasztás nehézségeiről már volt szó. Most újabb tanulmány jelent meg a témában. Címszavakban: a részvények 58%-a kevesebbet hozott, mint az 1 hónapos kincstárjegy teljes életciklusuk során 1926-tól számítva a részvények legjobban teljesítő 4%-a felelős a teljes piaci hozamért … Continue reading →

Az egyik legnagyobb brit befektetési bankcsoport, a Barclays vezérigazgatója szerint rendkívül fontos, hogy a londoni City pénzügyi szolgáltatási szektora a brit EU-tagság megszűnése után is korlátozások nélkül hozzáférjen a külföldi EU-tagállamokból érkező magasan képzett szakemberekhez.

Az olasz állam áthidaló kölcsönt nyújt az Alitalia légitársaságnak, hogy mindaddig működni tudjon, amíg nem találnak vevőt a csőd szélére került cégnek. Ezt Carlo Calenda gazdaságfejlesztési miniszter jelentette be szerdán, aki hozzátette: az állam fél évre elegendő pénzt, 300-400 millió eurót folyósít a légitársaságnak.

Lengett a kockás zászló, azaz áprilisban lezárult az OTP Business banki innovációt ösztönző ÜzletRace Hallgatói Pályázata. The post Célba értek az ÜzletRace-versenyzők appeared first on Vállalkozók Fóruma.

Bő két év múlva már vezető nélküli autók közlekedhetnek a két város közötti 100 kilométeres úton, ha valóra válnak egy frissen létrehozott brit konzorcium tervei.

Áthidaló kölcsönt nyújt az olasz kormány az Alitaliának.

Nemcsak szögesdrót-kerítésre, de helikopterre is futja a közpénzből kistafírozott alapítványnak, mely a zánkai tábort azért kapta meg tavaly ajándékba, hogy ott sok tízezer gyerek üdülhessen állami támogatással.

Több mint 8 százalékkal csökkent a P&G profitja, a Boeing profitja a csökkenő hozamok ellenére is nőtt.

A céges autóhasználat hatékonyságát, biztonságát hardveres és szoftveres technológiákkal segítő Konetik új finanszírozási kört zárt, amellyel a németországi és a közép-kelet európai piacszerzést és a megosztott, elektromos céges autóhasználatot támogató technológiák fejlesztését tűzte ki célul. A céghez az Ustream-ből világsztárt csináló startupper is csatlakozott.

Egy magyar­országi fejlesztésnek kö­szönhetően folyamatosan ad áramot egy napelemes-áramtárolós berendezés, kisebb igény esetén.

Lausanne egyik elegáns negyedében található egy üzlet, amely a DrGreen nevet viseli. Nem patika, bár talán annak látszik.

Lausanne egyik elegáns negyedében található egy üzlet, amely a DrGreen nevet viseli. Nem patika, bár talán annak látszik.

A Diákhitel Központ (DK) Zrt. felett tulajdonosi jogokat gyakorló MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. alapítói határozatában Bánkuti Erzsébet Beátát választotta meg április 26-tól a DK igazgatósági tagjának és elnökének, határozatlan időtartamra - tette közzé a DK szerdán, a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Ötmilliárd forint keretösszegű programot indít a kormány a hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztatása érdekében - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Debrecenben.

Példányonként 750 ezer forintot kapott Matolcsy unokatestvérének cége.

Könyvégetés és árral szemben úszás – így látja az ellenzék a miniszterelnök brüsszeli látogatását.

Balog Ádám vezérigazgató csaknem 10%-os, Szemerey Tamás, az NHB Bank tulajdonosa pedig több mint 20%-os közvetett tulajdont szerzett az MKB Bankban. A Blue Robin Investments luxemburgi alap mögött...

Megváltozott az MKB Bank tulajdonosi szerkezete - közölte a bank szerdán.

Mutatjuk, mennyiből tud félre tenni....

Megváltozott az MKB Bank tulajdonosi szerkezete – közölte a bank szerdán az MTI-vel. A közlemény szerint a Szemerey Tamás tulajdonában álló BanKonzult Pénzügyi és Gazdasági Tanácsadó Kft. 20,19 százalékos, a Balog Ádám vezérigazgató tulajdonában álló Promid Invest Zrt. pedig 9,81 százalékos közvetett tulajdont szerzett az MKB Bankban. Ismertették azt is, hogy Rakesh Kumar Aggarwal értékesítette ...

Az OTP Travel Kft. nyerte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem munkatársai részére, a hivatalos bel- és külföldi utazás szervezésére kiírt 236 millió forint keretösszegű tendert - tette közzé az ajánlatkérő ... ...

A Kúria szerdai döntése értelmében nyilvánosságra kell hozni a kormánnyal stratégiai megállapodást kötött nagyvállalatoknak nyújtott adókedvezményeket.

Az olasz állam áthidaló kölcsönt nyújt az Alitalia légitársaságnak, hogy mindaddig működni tudjon, amíg nem találnak vevőt a csőd szélére került cégnek. Ezt Carlo Calenda gazdaságfejlesztési...

Adamecz Péter januárban mondott le a posztról.

A legutóbbi közvélemény-kutatási adatok szerint a személyes politikusi támogatottság mérésének csaknem négy évtizedes történetében nem volt olyan népszerű miniszterelnöke Nagy-Britanniának, mint Theresa May.

Az élet írja a legjobb történeteket, és ez nincs másként a pénzügyek világában sem. A következőkben egy evás vállalkozó lakáshitel felvételének a történetét írjuk le, ami előfordul, hogy nem is olyan egyszerű, még akkor sem, ha megfelelő jövedelemmel rendelkezünk. Hiszen azt nem elég állítani, bizonyítani is kell, ami nem is megy olyan egyszerűen. Adott egy […]

Az olimpiai mozgalom sosem volt olyan sikeres, mint napjainkban, ám a játékok kandidálási rendszerén mindenképpen változtatni kell Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint, aki úgy vélte, már júliusra elkészülhet az a reformtervezet, amely segít a helyzet megoldásában.

A turisztikai piacon ma már desztinációk versenyeznek egymással, nem szolgáltatások vagy települések, ezért szükséges a Balaton egységes szemléletű fejlesztése – mondta az Origónak a Balaton Turizmus Szövetség (BTSZ) elnöke. Hoffmann Henrik szerint a Balaton mint turisztikai célpont áttörés előtt áll, és végleg levetkőzheti a rendszerváltás előtti SZOT-üdülős, tömegturisztikai hangulatot.

A Magyar Kórházszövetség üdvözli, hogy ismét nőni kezdtek az egészségügyre fordított közkiadások, ugyanakkor fontosnak tartja jelezni, hogy a béremelések területén további - hasonló nagyságú - lépések szükségesek a biztonságos betegellátáshoz, az elvándorlási folyamat megfordításához.

Bírálta Donald Trump amerikai elnök azt a bírót, aki kedden blokkolta utasítását az úgynevezett menedékvárosok támogatásának esetleges megvonásáról.

Toót-Holló Tamás, az MTI főszerkesztője megerősítette a távozása tényét a 24.hu-nak, de karrierje folytatásáról egyelőre nem kívánt nyilatkozni. A híroldal értesülései szerint a területet ezután maga a vezérigazgató felügyeli.

A német kormány szerényen, 0,1 százalékponttal feljavította a gazdaság idei és jövő évi növekedésével kapcsolatos előrejelzését korábbi, januári becsléséhez képest. Brigitte Zypries német gazdasági miniszter ... ...

Ötszáz gyereket tudnak majd fogadni az intézményben.

Szemerey Tamás és Balog Ádám cége is tulajdont szerzett.

Eredményes évet zárt az MVM Csoport tavaly, 1034,15 milliárd forintos árbevételt ért el, és több mint 130 milliárd forintot fizetett be a költségvetésbe különböző adónemekben, illetve díjakban - közölte ... ...

Szemerey Tamás és Balog Ádám cégei szereztek tulajdont az MKB Bankban.

Tíz kérdésre vár választ Lázár János a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő tramtrain-projekt megdrágulása miatt a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól (NFM), amely a MÁV-val "karöltve" készítette elő a beruházást - írta szerdán a delmagyar.hu.

Tíz kérdésre vár választ Lázár János a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő tramtrain-projekt megdrágulása miatt a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól (NFM), amely a MÁV-val "karöltve" készítette elő a beruházást - írta szerdán a delmagyar.hu.

Elindította az Európai Parlament (EP) szerdán azt az eljárást, amely Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front elnöke és államfő-jelöltje mentelmi jogának felfüggesztését eredményezheti uniós források felhasználása során elkövetett állítólagos szabálytalanságok miatt - jelentette be Antonio Tajani, az Európai Parlament (EP) elnöke.

A vitánk Önökkel és egy amerikai pénzügyi spekulánssal szemben áll fenn - kezdte Orbán Viktor az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén, ahol a magyar helyzetet vitatják. Timmermans: az EU nem...

Megváltozott az MKB Bank tulajdonosi szerkezete - közölte a bank szerdán az MTI-vel. A közlemény szerint a Szemerey Tamás  (képünkön) tulajdonában álló BanKonzult Pénzügyi és Gazdasági Tanácsadó Kft. 20,19 ... ...

Brexit, Donald Trump elnökké választása, globálisan alacsony hozamkörnyezet – látszólag egymástól független események, ám a legtöbb elemzés szerint valamennyi esetében meghatározó szerepe...

Most a menedékvárosok támogatásáról szóló rendeletét torpedózták meg.

A legfőbb török ellenzéki párt, a kemalista Köztársasági Néppárt kérelmezi az Emberi Jogok Európai Bíróságánál, hogy választási csalás miatt nyilvánítsa érvénytelennek az elnöki rendszer bevezetéséről döntő április 16-ai népszavazás eredményét.

Az MVM csoport 2016-ban 1034,149 milliárd forintos árbevételt produkált, ehhez 110,782 milliárd forintos EBITDA társult, amely 3,263 milliárd forinttal haladja meg az előző évben elért értéket. A...

Nem kérdőjelezhető meg a kormány elkötelezettsége az Európai Unió iránt, ugyanakkor számos tekintetben elégedetlenek vagyunk az EU működésével - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén, amelynek egyik fő témája az alapjogok magyarországi helyzete.

Az Ogilvy/Geometry csapata készítette az UNICEF új kampányfilmjeit, amelyek a cyberbullying kockázataira hívják fel a figyelmet.

Ghaith Pharaon közelmúltban elhunyt szaúdi olajmilliárdos lehetséges magyarországi utódjaként emleget egy másik arab milliárdost a Valasz.hu.

Ghaith Pharaon közelmúltban elhunyt szaúdi olajmilliárdos lehetséges magyarországi utódjaként emleget egy másik arab milliárdost a Valasz.hu.

A miniszterelnök szerint privilegizált helyzetben voltak az európai egyetemek.