Legfontosabb témák

Az Alteo 1,1 milliárd forintos kutatás-fejlesztési projektbe kezd - jelentette be a társaság hétfőn a BÉT honlapján. A közlemény szerint a cég közel 500 millió forintot nyert akkumulátoros...

Az évek óta használt gyűrűs megoldást egy hálós topólógia váltja. Komplexebb, de gyorsabb, és kevesebbet fogyaszt.

Mielőtt megijedünk: nem a sajátja volt.

Két nagy nyugati befektetési ház shortolja a Richter-részvényeket. De vajon miért tesznek ilyet?

Üzembiztosság, a lehető legkevesebb szolgáltatásszünet és az újonnan jelentkező energiaigények maradéktalan kielégítése – ezek a célok vezérlik az E.ON csoport hálózati elosztó társaságát. A győri Üzem területén 2017-ben több mint 370 különböző volumenű fejlesztés várható; villamosvezetékeket, közvilágítási kábeleket cserél, illetve épít ki saját beruházásban a szolgáltató.

Másodszor írt ki „E.ON Pro Bono” önkéntességi pályázatot az E.ON az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) közreműködésével – ismét magyarországi civil szervezeteknek szeretnének segíteni szaktudásukkal az energetikai nagyvállalat munkatársai. A kezdeményezés célja, hogy olyan tudásterületeken segítsenek az E.ON-osok, amelyeken az E.ON munkatársak magas szintű ismeretekekkel rendelkeznek, viszont a nonprofit szervezeteknél nem állnak rendelkezésre a szükséges erőforrások. A második E.ON Pro Bono Maratonra az egész országból várják a pályázatokat.

Az E.ON éppen most ünnepelte az Iron Horse energiatároló és napenergia-rendszerének átadását, mely az Arizonai Egyetem technológiai parkjánál Tucson városa mellett létesült. A 10 megawattos (MW) lítium-titán-oxid energiatároló létesítmény és a hozzá tartozó 2 megawattos napenergia-rendszer segítségével a Tucson Electric Power (TEP) áramszolgáltató most már megbízható szolgáltatást tud nyújtani több mint 400 000 ügyfelének, mivel biztosított a frekvencia és a feszültség szabályozása.

Európában majdnem minden második ember vitatkozik arról a partnerével, hogy a villany égve maradjon-e a lakás bizonyos helyiségeiben. Ezt állapította meg az E.ON egy európai felmérésben, melyben mintegy 8000-en vettek részt.

A WWF május eleje óta sürgeti a Mexikó partjainál élő, kritikusan veszélyeztetett kaliforniai disznódelfin védelmét, és a fajt veszélyeztető halászhálók tilalmát, amely most megvalósul.

Tavaly szeptemberben kezdte el építeni a WING Zrt. az Ericsson Házat, amely a svéd vállalat új magyarországi székháza, egyúttal egyik legnagyobb kutatás-fejlesztési központja lesz. A XI. kerületi Duna-parti, hatemeletes, 24 ezer négyzetméter alapterületű épület mostanra érte el legmagasabb pontját. Az építkezés a tervek szerint halad és 2017 végére készül el.

Kültéri kamerák rögzítették, amint felrobbant a vízvezeték egy kijevi utcában. Szerencsére senki sem sérült meg.

Szabad sajtó és független igazságszolgáltatás híján a közösségi média került a középpontba az oroszországi médiaháborúban.

A természetes helyett már a mesterségesen előállított gyémántok hódítanak.

Mérföldkőhöz érkezett a Richter: pozitív véleményt adott ugyanis az európai gyógyszerhatóság a magyar gyártó antipszichotikumára, a cariprazine-ra. A bejelentésre nem lőtt ki az árfolyam, de ez részben a szektortársakéhoz képest magas értékeltséggel függ össze.