Legfontosabb témák

A hét elején még tombolni fog a kánikula, aztán kicsit bekeményít az időjárás.

Nagyot lehet kaszálni, ha jó időben váltunk....

A vállalkozásoknak május 31-ig kell benyújtaniuk a társaságiadó-bevallást és gondoskodniuk a beszámoló letétbe helyezéséről és közzétételéről - emlékeztet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Bizonyára kevesen vannak, akik elgondolkodnak azon, mégis honnan jönnek a bóvli kötvények és hogyan tudta ez a piac mára 2200 milliárd dollárosra kinőni magát. Vitathatatlan szerepe volt ebben...

A nagyobbik kormánypárt szerint a nemzeti konzultációhoz kapcsolódó országjáró körút visszaigazolta, hogy az emberek döntő többsége támogatja a kormányt, elutasítja Brüsszel elhibázott bevándorláspolitikáját ... ...

A nagyobbik kormánypárt szerint a nemzeti konzultációhoz kapcsolódó országjáró körút visszaigazolta, hogy az emberek döntő többsége támogatja a kormányt, elutasítja Brüsszel elhibázott bevándorláspolitikáját ... ...

A saját ingatlannal rendelkező magyarok jellemzően 27 évesen jutnak hozzá első saját tulajdonú otthonukhoz, és kétharmaduk nem is költözik innen tovább, akik pedig mégis, azoknak csaknem kétharmada ragaszkodik addigi lakóhelyéhez – derül ki egy kutatásból. 1 Bár az ingatlan megvásárlásához a válaszadók csaknem kétharmada hitelt vesz fel, a hitel kiválasztására mindössze pár napot fordítanak. Sokan ráadásul csak egyetlen bank ajánlatát veszik figyelembe, holott az ingatlan kiválasztására a válaszadók kétharmada hónapokat szán, amely alatt a legtöbben 4 vagy több ingatlant is megnéznek.

A javaslatok a sarkukból forgatják ki az USA és az Európai Unió viszonyát, és olyan nemzetközi pénzmozgásokat indíthatnak el, amilyet régen nem látott a világ.

Az Ukrajnában működő bankok száma a felére zsugorodott három év alatt - az ukrán központi bank nyilvántartása szerint. A jegybank adatai szerint jelenleg 90 bank működik az országban. Számul az év elején ... ...

A WannaCry árnyékában a világ megfeledkezett egy hasonlóan komoly biztonsági résről, mely a mobilcégek SMS szolgáltatásait érinti.

Galambos Péter ezüstérmet szerzett vasárnap a könnyűsúlyú egypárevezősök versenyében a csehországi Racicében zajló evezős Európa-bajnokságon.

Mikor váltsunk valutát a tervezett nyaraláshoz, lehet-e a mostaninál olcsóbb az euró vagy éppen a horvát kuna? A forint az elmúlt napokban féléves csúcsára erősödött, így felmerül a kérdés: most érdemes a nyaralásra szánt összeget átváltani? Az Equilor körüljárta a kérdést.

Egy új tanulmány szerint a rendszeres csokoládé­fogyasztás segíthet csökkenteni a leggyakoribb szívritmuszavar kialakulásának kockázatát.

Folyamatosan növekszik a munkaerőhiány az építőiparban. Ma már a szektorban tevékenykedő cégek mintegy 50 százaléka szembesül a szakember-utánpótlási problémákkal. A lakásépítéssel foglalkozó vállalkozásoknak pedig a 62 százaléka nem tud megfelelő szakmunkásokat felvenni.

Hat bank ment csődbe az idén eddig az Egyesült Államokban, több, mint amennyi tavaly egész évben. Az állami betétbiztosítási alap (FDIC) honlapján szereplő adatok szerint a legutóbb csődbe jutott...

Fokozatosan elkezdte londoni járatainak újraindítását vasárnap a British Airways légitársaság, amelynek működését szinte teljesen megbénította informatikai rendszerének előző napi összeomlása. A cég azonban továbbra is jelentős késések és járattörlések lehetőségére hívta fel utasai figyelmét.

Fokozatosan elkezdte londoni járatainak újraindítását vasárnap a British Airways légitársaság, amelynek működését szinte teljesen megbénította informatikai rendszerének előző napi összeomlása. A cég azonban ... ...

A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) tiltakozik a Németországban hatályba lépett intézkedés ellen, amely szerint bírsággal sújtják a gépjárművezetőt és az őt alkalmazó céget, ha a heti 45 órás pihenőidőt nem kereskedelmi szálláshelyen tölti - közölte az MKFE.

Lényegében kénytelen korrigálni korábbi nyugdíjkedvezményét a lengyel kormány: miután leszállították a nyugdíjkorhatárt most pluszpénzt ígérnek azoknak, akik tovább dolgoznak. A lengyel kormány azt tervezi ... ...

Lényegében kénytelen korrigálni korábbi nyugdíjkedvezményét a lengyel kormány: miután leszállították a nyugdíjkorhatárt most pluszpénzt ígérnek azoknak, akik tovább dolgoznak. A lengyel kormány azt tervezi ... ...

Fokozatosan elkezdte londoni járatainak újraindítását vasárnap a British Airways légitársaság, amelynek működését szinte teljesen megbénította informatikai rendszerének előző napi összeomlása. A cég azonban továbbra is jelentős késések és járattörlések lehetőségére hívta fel utasai figyelmét.

A cég azonban továbbra is jelentős késések és járattörlések lehetőségére hívta fel utasai figyelmét.

A tőkéről automatikusan gazdasági természetű dolgokra asszociálunk, ám Bourdieu elmélete szerint nem csak ilyen értelmű tőke létezik.

Míg az európai átlagpolgár a terrorizmusveszélyt teszi az első helyre a félni valók listáját, addig a magyarok főként a betegségektől tartanak.

Míg az európai átlagpolgár a terrorizmusveszélyt teszi az első helyre a félni valók listáját, addig a magyarok főként a betegségektől tartanak.

Kína pénzügyi ágazaton kívüli külföldi tőkekihelyezése (ODI) jelentősen, 56,1 százalékkal 26,37 milliárd dollárra csökkent az idei első négy hónapban éves összevetésben. A kínai kereskedelmi minisztérium ... ...

A kínai kormány intézkedéssekkel próbálja lassítani a tőkekihelyezést, mert az további nyomást gyakorol a jüanra és csökkenti az ország devizatartalékát.

8 ezer kárbejelentés érkezett a biztosító társaságokhoz a héten....

A Miniszterelnökséget vezető miniszter nem volt elégedett az általa használt Škoda Superbbel, 10 millió forintért A6 Audit vásároltak a miniszter használatára.

Összesen négy napot ülésezik az Országgyűlés a következő két hétben. A parlament tizennégy javaslat elfogadásáról és tizenkét ellenzéki politikus tiszteletdíjának csökkentéséről dönthet.

A hét év után távozó Mark Fields lelépési pénze és az új vezérigazgató, James Hackett belépőcsomagja nem lesz olcsó mulatság a Fordnak, ketten együtt csaknem 70 millió dollárral terhelik meg az autógyártó büdzséjét.

Könnyűzenei koncertek és neves dj-k is várják az érdeklődőket a 12. alkalommal megrendezendő Ágyaspálinka Fesztiválon június 3-án és 4-én Újszilváson.

Csath Magdolna szerint a G7 zárónyilatkozatában csak egyvalami pozitív.

Óriási léptekkel bővül a szerbiai hadiipari termelés és export. Az belgrádi kormány lelkesen támogatja az iparágat, amivel hátszelet ad a kivitelnek. Az utóbbi öt évben Szerbia 1,2 milliárd dollár értékű ... ...

Egy évtized alatt megduplázódott a pajzsmirigy rossz­indulatú elváltozásainak előfordulása. Ez részint azért lehetséges, mert nagyon sokat javult a diagnosztika és több estre derül fény, de sajnos több tumor is alakul ki a szervezetben, mint korábban.

Eredményes volt a gyermekkori elhízást visszaszorító három éves tesztprogram - mondta az InfoRádiónak a projekt szakmai hátterét biztosító Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke. A részletekről szólva közölte: Dunaharasztiban a gyerekek és a szülők számára is foglalkozásokat tartottak az egészséges táplálkozásról, így a program végére hét százalékkal csökkent a vizsgált korosztályban a túlsúlyosak száma.

Hat bank ment csődbe az idén eddig az Egyesült Államokban, több, mint amennyi tavaly egész évben. Az állami betétbiztosítási alap (FDIC) honlapján szereplő adatok szerint a legutóbb csődbe jutott bank ... ...

Különösen a kisméretű vállalkozások, az exportorientált cégek, valamint a közép-magyarországi vállalatok érdeklődnek tulajdonosi tőke bevonása iránt.

Tíz év alatt közel ötszáz bank tűnt el a piacról.

Hat bank ment csődbe az idén eddig az Egyesült Államokban, több, mint amennyi tavaly egész évben.

A WannaCry árnyékában a világ megfeledkezett egy hasonlóan komoly biztonsági résről, mely a mobilcégek SMS szolgáltatásait érinti. A sérülékenység segítségével a banki azonosító kódokat tartalmazó SMS üzeneteket sikerült más telefonszámra átirányítani, és így a bűnözők pénzt tudtak lopni német bankszámlákról. A biztonsági rést már 2014-ben felfedezték, de idén használták először - írja a G DATA.

Több, mint amennyi tavaly egész évben.

Januárban két pénzintézet, márciusban és áprilisban egy-egy, májusban pedig a mostanival együtt eddig két bank "húzta le a rolót".

Alig volt javulás a munkavédelmi szabályok betartásában az első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest Magyarországon, az ellenőrzött 3853 munkáltató 77 százalékánál találtak szabálytalanságot az ellenőrök - ismerteti jelentésében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztálya a tárca honlapján.

Összesen négy napot ülésezik az Országgyűlés a következő két hétben. A parlament tizennégy javaslat elfogadásáról és tizenkét - természetesen ellenzéki - politikus tiszteletdíjának csökkentéséről dönthet. ... ...

Életveszélyes sérüléseket és több száz milliárd forintnyi anyagi kárt okoznak a hamisított és ellenőrizetlen forrásból származó játékok. A problémát csak súlyosbítja, hogy a játékszektort érintő hamisítások miatt az elmúlt években összesen több mint 13 ezren vesztették el az állásukat - derül ki az Szellemi Tulajdon Európai Hivatalának (EUIPO) korábbi jelentéséből.

Több mint 1,5 milliárdos forrás érkezik Baranya megyébe, hiszen 38 szervezet 29 nyertes pályázata nyert támogatást a horvát-magyar határon átnyúló európai uniós fejlesztési program keretében. Az...

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken 34 358,93 ponton, az előző hetinél 476,87 ponttal, 1,37 százalékkal alacsonyabban zárt, csökkenő forgalomban. A héten a részvénypiac forgalma 43,10 milliárd forint volt, szemben az előző heti 63,88 milliárd forinttal, a vezető részvények gyengültek a héten. A blue chipek közül legkevésbé, 0,43 százalékkal a Magyar Telekom árfolyama esett, ...

Egyre több ügyfél igyekszik teljes mértékben kihasználni az állami támogatást.

A Magyarországon is ismert dán bútorgyártó áttelepíti Kínából a kelet-közép-európai régióba termelését. A kínaiak már nem elég gyorsak, miközben a vásárolók nem szeretnek várni.

59 330 munkavállaló munkavégzési körülményeit vizsgálták....

Egyetlen monszunszerű felhőszakadás milliárdos kárt okozott, főként az ország középső részén. Sok ilyet láthatunk a következő hónapokban.

Halálra késelt két embert egy vonaton az egyesült államokbeli Portlandben egy férfi, aki muszlim külsejű fiatal lányokat inzultált - közölte a rendőrség.

Elkezdődött az allergiaszezon, ilyenkor nemcsak az orvosi rendelők, de a homeopátiás és egyéb csodaszereket ígérő internetes oldalak látogatottsága is megugrik. Új őrület a parlagfűtea, amely nem segít, sőt veszélyes is lehet.

Hűségesebbek munkavállalójukhoz a millenáris generáció tagjai, mint egy évvel korábban voltak. A változás annak tulajdonítható, hogy a generáció szerint bizonytalanabb időszakot élünk. A kiérdemlett hűségért a munkaadók is megdolgoznak, hiszen szinte általánossá vált a rugalmas munkavégzés.

Közel 8 ezer kárbejelentés érkezett a biztosító társaságokhoz a május 23-i, kedd délutáni felhőszakadást követően: a károk becsült értéke elérheti az 1,2-1,3 milliárd forintot - tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) .

Állami hirdetésekkel olajozott örökmozgóként működik az Andy Vajna kormánybiztos kezében lévő TV2-csoport, nyereséget mégis csak évek múlva hozhat.

A károk becsült értéke elérheti az 1,2-1,3 milliárd forintot -közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége.

Kevés fontos makrogazdasági adatot közölnek a jövő héten, a beruházások első negyedéves adata mellett az ipari termelői árakról és a márciusi külkereskedelemi forgalomról jelenik meg statisztika. Kedden ... ...