A kormány a tegnapi szavazáson megkapott jogkörének segítségével kihirdette az egyes eljárásjogi intézkedések első körét.

Immár közel két héttel Orbán Viktor bejelentését, s eggyel a részletszabályok megjelenését követően sem lehet tudni, miként fogják elszámolni a bankok a halasztott kamatot a március 18-a óta fel nem töltött, korábban lehívott hitelkeretek esetében. A legutóbbi jegybanki összesítés szerint közel 1,3 millió hitelkártya-tulajdonos lehet érintett, akik együttesen negyedévente 200 milliárd forintnyi adósságot halmoznak fel.

A NAV szerint átmeneti fizetési nehézség esetén célszerű csődvédelmet kérni.

Úgy néz ki, ma sincs jó napja a magyar devizának.

Volvo és Mercedes-Benz gyártmányú járművek állnak szolgálatba a társaságnál.

Az Európai Bizottság megvizsgálja a magyar parlamentben által hétfőn elfogadott, a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt és annak kormányzati végrehajtását - közölte Eric Mamer, az uniós bizottság ... ...

További korlátozásokat rendelt el kedden a lengyel kormány a koronavírus terjedésének lassítása érdekében. A Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök által ismertetett intézkedések szerint ezután csak egyedül lehet sétálni, bizonyos órákban pedig csak a nyugdíjasok vásárolhatnak.

Közel a négyszeresére nőhet a csődök aránya.

A bukaresti kormány legalizálja az uzsorát. Átverés. Ilyen és ezekhez hasonló vélemények láttak napvilágot azóta, hogy a román kormány sürgősségi rendeletet fogadott el a hiteltörlesztés felfüggesztéséről.

Megjelent a kormány rendelete a veszélyhelyzet ideje alatt érvényesülő egyes eljárásjogi intézkedésekről. Számos területen tolódnak ki korábban érvényben lévő határidők. A veszélyhelyzet ideje alatti ... ...

Németországban 2 335 000 munkanélkülit tartottak számon, ami 60 ezerrel kevesebb az egy hónappal korábbinál.

A GDP-arányos adósság 3 százalékponttal csökkent az egy évvel korábbi 67,7 százalékról

Egy hete léptek életbe a koronavírus-járvány miatti fizetési moratórium részletszabályai, de számos olyan kérdés van, amivel a lakossági és vállalati ügyfelek még csak most szembesülnek. A Kapolyi Ügyvédi ... ...

Az amerikai intézkedések jó része helikopterpénz formájában, a modern monetáris elmélet alkalmazásával valósul meg. Vélemény.

A Volkswagen és a Puma is kérte, hogy az állam fizesse ki a dolgozók fizetésének egy részét aztuán, hogy a koronavírus miatt leállt a termelés.

2020 márciusában Magyarországon már 391 ezer vállalkozás a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) szerint adózik. A legfontosabb kérdések és válaszok.

Itthon, és nemzetközileg is újabb gyűjtemények váltak ingyenesen elérhetővé. Nyilvánosan is elérhetővé tette webarchívumát az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK); az online gyűjteményben tematikusan gyűjtött ... ...

Az adatgyűjtési periódus megelőzi a koronavírus-járvány megfékezésére hozott korlátozó intézkedéseket.

Berettyóújfalunak sikerült tesztelőberendezést szereznie, pár nap alatt összegyűjtötték a pénzt a helyiek. Több település is felbuzdult a jó példán, Szentesen is alig másfél nap alatt összedobtak egy nagyobb summát. Kiderült, hogy nem olyan egyszerű sem a berendezés beszerzése, sem annak a működtetése.

A kormány elrendelte a március 11-én kihirdetett veszélyhelyzettel összefüggő rendkívüli intézkedések hatályának meghosszabbítását.

Orbán Viktor hétfőn jelentette be, hogy készül Magyarország történetének legnagyobb gazdasági akcióterve.

Az IndaMedia Csoport társtulajdonosa lett Vaszily Miklós, miután megvásárolta a médiacsoport 50 százalékos tulajdonrészét Oltyán Józseftől. Bő másfél évvel azután, hogy az IndaMedia Csoport Ziegler Gábor ... ...

Történelmi mélypontra gyengült a forint az euróhoz képest kedd délután a nemzetközi bankközi devizapiacon.

A K&H Bank áprilisban és májusban felfüggeszti a 2019. május 31-én lejárt K&H SZÉP Kártya egyenlegek utáni 3 százalékos havi díj felszámítását.

Szerencsére egyik sem veszélyesebb a másiknál...

Az ÁSZ támogatja a költségvetési átcsoportosításokat a veszélyhelyzet kezelésére.

A 75 éves Monspart Sarolta az első magyar világbajnok tájfutó, a magyar amatőr futóélet egyik legnagyobb alakja.

Az európai börzéken is olvadnak a korábbi pluszok.

A finn nukleáris biztonsági hatóság (STUK) szerint továbbra is fontosabb a biztonság, mint az atomerőművek építése vagy a nukleáris építési engedélyek kiadásának határidőhöz kötése. A csúszások aktuális ... ...

Ismeretlen okból berobbant kedden az iráni-török földgázvezeték a kelet-törökországi Dogubayazit körzetben található Gürbulak határátkelőnél, a gázszállítás szünetel - jelentette az NTV török hírtelevízió. Teherán szerint terrortámadás történt.

A brit gazdaság nem nőtt a tavalyi negyedik negyedévben.

Hogy az otthonlét még hasznosabban teljen.

Az American Airlines elkérné az amerikai kormánytól a légitársaságok kimentésére megszavazott pénz több mint ötödét.

Sokaknak még növekedett is a bérleti díja, miközben a bevétel lényegében megszűnt.

Magyar startup hozza össze a termelőket a városi fogyasztókkal.

Boris Johnson brit miniszterelnök és kormányának tagjai idegesek. Úgy vélik, a pekingi vezetés nem tett meg minden tőle telhetőt, hogy megelőzze a koronavírus-járvány elindulását Kínából, amiért a válság ... ...

A koronavírus-járvány alatt és után nagy szükség lesz a szektor szolgáltatásaira.

Mintegy 300 milliárd forintot lehet azonnal felhasználni a járvány kezelésére.

Ugyan még rengeteg feladat hárul ránk, amíg véget vethetünk a vírus terjedésének, de egy biztos: alapvetően változik most meg az életünk.

Az Európai Bizottság megvizsgálja a koronavírus elleni védekezésről szóló magyar törvényt – közölte az uniós szóvivő.