Kiszámíthatatlan, hogy elhagyhatják-e az országot később.

03. 16. 14:26 Zuhan az olaj ára Index

A két legjelentősebb nyersolajfajtának 8-10 százalékkal esett az ára.

A koronavírus-járvány miatt jelentősen visszaesett az utazási kedv, de nyárra normalizálódhat a helyzet - véli Váradi József. A Wizz Air vezérigazgatója ugyanakkor arra is számít, hogy az egész légi ipar ... ...

A hétfő reggeli erősödés után újabb történelmi mélypontra gyengült a forint az euróval szemben, délután már 347,72 környékén is járt.

Folytatódhat a digitalizáció térhódítása a biztosítási szektorban.

A január-februári időszakban az ipari termelés 13,5 százalékot zuhant éves összevetésben, ami nagymértékben meghaladja az elemzők által várt 3 százalékos zsugorodást.

A MNB jelentése szerint növekszik a fizetési kártyák külföldi és internetes használata.

A 350-es szintet is megközelítette a magyar fizetőeszköz az euróhoz képest.

Megújuló energiaforrásokból fedezi villamos energia szükségletének 100 százalékát a tatabányai Bridgestone abroncsgyár.

Hiteltörlesztési moratóriumot javasolnak a civilek és a pártok is. Úgy tudjuk, a bankok is dolgoznak valamilyen áthidaló megoldáson a krízisbe került ügyfelek számára. Sürgős intézkedésekre lehet szükség ... ...

Hiteltörlesztési moratóriumot javasolnak a civilek és a pártok is. Úgy tudjuk, a bankok is dolgoznak valamilyen áthidaló megoldáson a krízisbe került ügyfelek számára. Sürgős intézkedésekre lehet szükség ... ...

Az európai élvonalat késéssel ugyan, de követve, csak leáll a hazai fociélet.

Egyre több vállalkozás szünetelteti ideiglenesen a személyes ügyintézést ügyfélszolgálati irodáiban a koronavírus további terjedésének megakadályozása érdekében.

Soha nem látott sebességű korrekció indult a piacokon, jogosan mindenki azon töpreng, hogy mi jöhet ezután. Van egy olyan forgatókönyv is, amit csak félve húzok elő, és bízom benne, hogy ezt nem fogjuk látni. Barlai Róbert tőkepiaci szakértő jegyzete (amely a Fed rendkívüli beavatkozásáról szóló hírek előtt született).

A kormányok által a koronavírus miatt bevezetett kényszerintézkedések miatt egyre több légitársaság függeszti fel üzemelését, a még járatokat teljesítő cégek pedig jelentős kapacitás-csökkentést hajtottak végre. Az érdekükben felszólaló Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség csődhullám lehetőségére figyelmeztet.

A legtöbb iskolában talán szerdától nyitnak a virtuális tantermek, addig még haza lehet vinni a cuccokat, a tanárokat pedig kiképzik a távoktatásra.

Különös ihletet adott az egyik oroszországi futballmeccs szurkolóinak a koronavírus-járvány. Meglehetősen fekete humorra valló új szöveget találtak ki, amit skandálhatnak. "Mind meg fogunk halni!" skandálták ... ...

A COVID-19 járvány miatt a négy fal közé kényszerült felhasználók játékkal ütik el az időt.

A mérkőzést elhalasztják a koronavírus-járvány miatt.

125 millió dollárral támogatja a koronavírus járvánnyal szembeni küzdelmet a Bill & Melinda Gates Alapítvány, a Wellcome és a Mastercard . A támogatás összegéből kialakított program a vírus elleni gyógyszerek fejlesztését, gyártását és terjesztését segíti majd. Az együttműködők számára az is fontos, hogy a kifejlesztett gyógyszereket a gazdaságilag hátrányos helyzetűek számára is elérhetővé tegyék.

Magyarország még befelé tart a nehézségekbe, de jó válságkezeléssel megvédheti a 2020-as évet és megnyerheti 2021-et - állapította meg optimistán Matolcsy György MNB-elnök a Növekedés.hu-n. Miért is ne ... ...

A szórakozóhelyek, kulturális intézmények látogatása tilos, vagy korlátozott, a fürdőkre ez a tiltás még nem vonatkozik. A fővárosi fürdők már lehúzták a rolót, de a vidékiek közül még több nyitva tart Nem a vírus, hanem a vendégek elmaradása öli meg a fürdőket.

Az áram és gázszolgáltatás folyamatos és zavartalan biztosítása érdekében az E.ON további biztonsági óvintézkedéseket vezet be. Ezek célja az ország működéséhez elengedhetetlen, stratégiai infrastruktúra működésének fenntartása, illetve a cég ügyfeleinek, munkatársainak egészségének megóvása. Egyes halaszható, a folyamatos szolgáltatáshoz nem alapvető tevékenységeit a vállalat ideiglenesen leállítja. Amely területeken lehetséges, a cég digitális platformjain, azaz online, telefonon ...

Az elmaradó táborok ugyanakkor jelentős problémát okozhatnak a szülőknek, ha júliusra mérséklődik a vírusveszély és a munkába visszatérő szülők nem tudják majd táborokkal megoldani a gyermekeik felügyeletét.

Meredeken, négyéves mélypont közelébe csökkent a kőolaj világpiaci ára a legközelebbi határidős jegyzésekben hétfőn azt követően, hogy a koronavírus-járvány nyomán az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve és a világ más nagy központi bankjainak összehangolt lépései nem tudták megnyugtatni a befektetőket, ráadásul Kína ipari termelése az adatok feljegyzésének kezdete, 1990 januárja óta soha nem látott ...

Hatalmas bakot lőtt Christine Lagarde, az ECB elnöke a kamatdöntést követő sajtótájékoztatóján. Egy rossz elszólásával majdnem bedöntötte az amúgy is gyenge olasz kötvénypiacot, bocsánatot kért a bakiért. ... ...

A régiós bankrendszer a legjobb egészségnek örvend.

Mintegy 125 millió dollárral támogatja a koronavírus elleni küzdelmet a Bill & Melinda Gates Alapítvány, a Wellcome és a Mastercard.

A koronavirus.gov.hu  elérhetetlen, a látogatókat hibaüzenet fogadja.

A koronavirus.gov.hu  elérhetetlen, a látogatókat hibaüzenet fogadja.

Az európai tőzsdéken sem jobb a helyzet.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) arra kéri ügyfeleit, hogy további intézkedésekig mellőzzék a személyes ügyintézést. A szövetséghez hasonlóan az egyes biztosítótársaságok is mindent megtesznek az ügyfélkiszolgálás zavartalanságáért, az online felületek preferálása mellett.

De az órabér pótlékokkal együtt elérheti a 2300 forintot is. Átlagosan 10 százalékos béremelés lesz a társaságnál.

A koronavírus-járvány miatt határozatlan időre elhalasztják az úszók jövő hétre tervezett olimpiai kvalifikációs országos bajnokságát.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) arra kéri ügyfeleit, hogy további intézkedésekig mellőzzék a személyes ügyintézést. A szövetséghez hasonlóan az egyes biztosítótársaságok is mindent megtesznek az ügyfélkiszolgálás zavartalanságáért, az online felületek preferálása mellett.

Nem sokat törődnek a koronavírussal azok a thaiföldi falusi emberek, akik denevérürüléket gyűjtenek trágyának mezőgazdasági felhasználásra, miközben feltételezések szerint a világot bedöntő kórokozó ... ...

Ha két hónapnál hosszabb ideig áll az építőipar az már éves szintű lemaradást fog eredményezni az ágazatban – mondta az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke.

Több országban bezárja üzleteit a H&M, Ázsiában viszont sok helyütt már kinyitott a svéd kiskereskedelmi konszern.

A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében a Magyar Telekom március 16-ától általános távmunkát hirdetett munkavállalói számára. Ez azt jelenti, hogy azokban a munkakörökben, ahol lehetséges, a kollégák otthonról dolgoznak a veszélyhelyzet végéig.

A koronavírus-járvány terjedése miatt sorra jelentik be az egyes országok a korlátozásokat, beutazási tilalmakat. Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délelőtt bejelentette: Magyarország is lezárja a határait, csak magyar állampolgárok léphetnek be az országba. Mely országoknál van most határzár? Mi vonatkozik a magyar állampolgárokra?

Több mint hétéves mélypontra estek az európai tőzsdeindexek.

AI és GDPR: barátok vagy ellenségek? - 2. rész

A kormany.hu-n megjelent fotókról kiderül, hogy drótkerítések mellett indultak be a munkagépek, amelyek a várhatóan egy hónap alatt elkészülő új, "járványügyi konténerkórház" földmunkáit végzik. A kormány ... ...

Több szomszédos ország is érintett a zárva tartással. Kínában ugyanakkor nyitnak a boltok.

Összesen 125 millió dollárt ajánlott fel a Bill & Melinda Gates Alapítvány, a Wellcome és a Mastercard a vírus elleni gyógyszer kifejlesztésére és gyártására.

Többen megkeresték a jegybankelnököt, kivegyék-e a pénzüket.

Ha a világnak sikerül pár hónap leforgása alatt felgyógyulnia a betegségből, a Magyar Telekom részvényese mindezek miatt jól járhat.