Az aktualizált szabályok javítják az adómentesség rendszerének kialakítását, ami hozzájárul a héával összefüggő megfelelési költségek csökkentéséhez.

Büntetik, aki kiskorú vagy terhes utas mellett gyújtanak rá a kocsiban.

A hiteligénylési kedv 2019-ben is felülmúlta az előző évet – ezt nemcsak az MNB statisztikái támasztják alá, hanem a Bank360.hu pénzügyi szakportálon elvégzett kalkulációk is. Közel kétszer annyian keresték a legkedvezőbb személyi kölcsön ajánlatot a szakportál hitelkalkulátorával, mint 2018-ban, ezenkívül az átlagosan kalkulált hitelösszeg is nőtt.   Rekordösszegű hitelt folyósítottak a bankok 2019-ben   A ...

A Sberbank Magyarország felfüggeszti a jelzáloghitelezést - szúrta ki a Bank360.hu.

Magas komfortfokozatú turista-autóbuszok vásárlásáról szóló megállapodást kötött a Volánbusz Zrt. a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.-vel, ennek köszönhetően 29 új, emelt padlómagasságú, szóló autóbusz ... ...

A magyar lakosság megtakarítási kedve jelentősen, 13 százalékkal 66 százalékra nőtt a legutóbbi, 2017-es felmérés adataihoz képest – derült ki a Budapest Alapkezelő legfrissebb reprezentatív, lakossági befektetéseket vizsgáló kutatásából (1). A magyarok számára továbbra is a biztonság, a kiszámíthatóság és a könnyű hozzáférhetőség a legfontosabb szempontok a megtakarítási forma kiválasztásánál, így nem csoda, hogy a folyószámla és az állampapír a legnépszerűbb megtakarítási forma. Ugyanakkor a befektetési célú megtakarítások aránya is nőtt: a megkérdezettek közel egyharmada igyekszik kamatoztatni a félretett pénzét. A Budapest Alapkezelő véleménye szerint a trend folytatódni fog, azonban érdemes lehet több lábon állni és egyszerre többféle befektetési termékben tartani a megtakarításokat.

Újabb megbízást nyert el Mészáros Lőrinc családi kft.-je a a Séd-Nádor-Gaja vízrendszerhez kapcsolódó beruházásnál, aminek egyébként a teljes rehabilitációját a cég végzi. 2014-ben még Simicska Lajos Közgépe dolgozott a projekten.

Az eddigi legátfogóbb tanulmányt hozták nyilvánosságra.

Az európai hírügynökségek mindenhol vezető, rendkívüli hírben tudósítottak múlt héten az UEFA döntéséről: a jelenlegi angol bajnok, a Manchester City több alkalommal, súlyosan megszegte az európai futball pénzügyi szabályait, a Financial Fair Play előírásait, ezért két évre eltiltják a Bajnokok Ligája küzdelmeitől és 30 millió euró büntetést is ki kell fizetnie a klubnak. A döntés még nem jogerős, a City már jelezte is, hogy nem fogadja el a döntést és az ügyet a svájci székhelyű Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elé viszi. A jogi procedúra végeredményére még tippelni is nehéz lenne, egy biztos, a végső döntés kihirdetése után sem fog elülni a futballszeretők körében eddig is magas hőfokon folytatott vita a labdarúgás finanszírozásáról.

Kedvezményes ingatlanvásárlást hazudva 1500 embert palizott be a vádlott.

A szakadárok megpróbáltak áttörni a frontvonalon, tüzet nyitottak az ukrán katonák állásaira, utóbbiak pedig viszonozták a tüzet.

Ötmillió forinttal segíti az Országos Mentőszolgálat Alapítvány munkáját a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. A felajánlásnak köszönhetően a hazai mentőállomások új, korszerű mentéstechnikai eszközökhöz juthatnak.

Nincs mit tenni, szükség van a pontos holdtérképekre. Erre a következtetésre jutott a NASA vezetése az első holdra szállás tervezésekor. A Földről távcsővel készült térképek... The post Kémműholdak a Hold körül appeared first on alapblog.

Nincs mit tenni, szükség van a pontos holdtérképekre. Erre a következtetésre jutott a NASA vezetése az első holdra szállás tervezésekor. A Földről távcsővel készült térképek... The post Kémműholdak a Hold körül appeared first on alapblog.

Túl magas az egyszereplős közbeszerzések száma és aránya.

Az utóbbi napokban a Bubor 2016 óta nem látott szintre emelkedett, és jelenleg 0,39 százalékkal magasabb a 2019-es átlagánál. Emiatt most leginkább a több mint százezer forintosított devizahiteles aggódhat ... ...

A Microsoft atyja egy interjúban beszélt az elektromos autók jövőjéről.

Összeomlani látszik az a terv, hogy a szerb ellenzéki pártok bojkottálják a tavasszal esedékes parlamenti választást.

Tizenegy éves rekordot döntöttek a magyarországi lízingvállalatok, a kihelyezett összeg tavaly csaknem 740 milliárd forintot tett ki, ami 7 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit - mondta Tóth Zoltán, a Magyar Lízingszövetség főtitkára sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

Tizenegy éves rekordot döntöttek a magyarországi lízingvállalatok.

Új szolgáltatást indított a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.

Az autógyártói kereslet növekedése miatt február közepén már csaknem 12 ezer dollárba került egy uncia (31,1035 gramm) ródium, míg az év elején még mintegy 6 ezer dollárba; a fém nélkülözhetetlen ahhoz ... ...

Ha az átmeneti időszak végén az Egyesült Királyság rendezetlenül esik ki az EU-ból, akkor harmadik országként kell kezelni – áfaügyekben is.

A munkaerő-kölcsönzés foglalkoztatási időtartama sok esetben határozatlan idejű, a gyakornokokat pedig saját állományba veszik át a kölcsönvevők. A legmagasabb foglakoztatási napok a HR, toborzási és kiválasztási, valamint a közösségi média specialisták esetében jelentkeznek. Legrövidebb időt laboratóriumi minőségellenőr, betanított munkás, húsfeldolgozó és hulladékgazdálkodási munkatárs pozíciókban töltenek a munkavállalók...

Mészáros és Mészáros Kft. végezheti el.

2020-ban is folytatódik a hotelpiaci fellendülés: az újonnan átadott szobák száma megduplázódhat, és elérheti a 2000 szobát, továbbá a nemzetközi szállodaláncok mellett a befektetési alapok is aktívak lesznek, mint vevők vagy beruházók. Tavalyhoz hasonlóan idén is várhatóak jelentős adásvételek a piacon: a vevők leginkább a 4*-os szállodákat keresik, ahol a vételár elérheti a szobánként 230 ...

Kedd reggel 6:30-kor kellett volna felszállnia a Liszt Ferenc repülőtérről a Ryanair egyik gépének.

Angela Merkelre egyre nagyobb nyomás nehezedik annak érdekében, hogy a pártja, a konzervatív CDU vezetési válságának feloldása érdekében mihamarabb álljon fel a kancellári székből. A politológusok is ebben ... ...

335 alá bukott az euró.

Kína rengeteg fontos alapanyagot szállít a világ gyógyszeriparának, ezért, ha elhúzódik a koronavírus-válság, akkor hiány lehet néhány gyógyszerből.

Az Európai Unió gazdasági és pénzügyi tanácsa (Ecofin) felülvizsgálta az adózási szempontból nem együttműködő országok és területek uniós jegyzékét, amelybe az eddig szereplő nyolc mellé újabb négy országot, illetve területet vett fel, mivel nem hajtották végre azokat az adóreformokat, amelyekre kötelezettséget vállaltak.

A következő öt-tíz évben a vasúti, illetve HÉV-fejlesztések lesznek előnyben, a négyes metró meghosszabbítására csak ezt követően kerülhet sor - derül ki Fürjes Balázs államtitkár szavaiból.

Egyszerűsödtek a hozzáadottérték-adó részletei.

Megvannak a tervek a reptéri vasútra, uniós pénzből építik meg, de jó néhány évet igénybe fog venni a beruházás - mondta az államtitkár.

Mit kell tenni a nyugdíjkorhatár betöltésével annak, aki özvegy? Az érintettnek kétféle nyugdíjkorhatárt kell figyelnie: a házastárs halálának időpontjában rá vonatkozó öregségi nyugdíjkorhatárt és ... ...

A legtöbb, uniós értékesítésben érintett vállalkozás életében kiemelt adókockázat az áfa, hiszen a magyar áfakulcs kiemelkedően magas, az áfa rendszere pedig rendkívül bonyolult. Nem mindegy, hogy az értékesített terméknek ki a vevője, az milyen adószámra kéri a számlát, hová kéri a kiszállítást, a kiszámlázott termék egyszerű értékesítéssel vagy láncértékesítéssel kerül eladásra, esetleg háromszögügylet egyik lába, és még az sem mindegy, hogy ki rendelte meg a fuvarozást. Mindezeket tetézi, hogy az ügylet pontos dokumentálásának is kiemelt – akár az adómentességet is kockáztató – jelentősége lehet. Azaz hiába ismerjük jól a szabályozást, és kezeljük áfaszempontból jól az értékesítést, ha elvérzünk az adóhatóság előtt a kiszállítás igazolásakor – foglalja össze ki a MAZARS legfrissebb jelentése.

Újabb fontos feladat előtt áll a bombaformában lévő Liverpool, Jürgen Klopp csapata Madridban, az Atlético vendégeként menetelhet tovább.

Egy rendkívül frekventált helyet választottak az újabb áruház számára.

15,95 pontos, 0,04 százalékos volt az emelkedés.

Az Apple arra figyelmeztetett hétfőn, hogy valószínűleg nem tudja teljesíteni az idei első negyedévre kitűzött 63-67 milliárd dolláros árbevételi célt, mert az új koronavírus által okozott járvány lassította ... ...

Több forrás szerint is megkönyebbültek a dél-koreai gyártónál

A legnagyobb orosz banknak számító cég magyar leányvállalata üzletpolitikai okokkal indokolta a döntést.

Ingatlanos biznisznek álcázta a sémát.

Jóváhagyta a cégbíróság 2020. március 31-ével.

Az előzetes adatok alapján csökkent az ittasan okozott balesetek száma.

Nem fogja elérni a 63-67 milliárd dollár közötti negyedéves árbevétel-várakozását az Apple, a koronavírus kedvezőtlen hatásai ugyanis a vártnál nagyobb mértéket öltenek Kínában.

Idén egyelőre nehéz felmérni, hogy merre fognak mozdulni a zöldség- és gyümölcsárak, a tavalyi jelentősebb, inflációt meghaladó drágulás után. Több tényező is van, ami az áremelkedés irányába mutat, így például a dráguló munkaerőköltség vagy az extrém időjárás, de végeredményben a kereslet és a kínálat fog dönteni, mondta el lapunknak Ledó Ferenc, a Fruitveb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet elnöke.

Tovább nőtt tavaly a lízingpiac. Segítette a pénzügyi cégeket a jegybank növekedési hitelprogramja és a nagycsaládosok autóvásárlásának támogatása is. A klímaválság is kedvez a szektornak, az elavult autókat ... ...

Jelentős csökkenéssel nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék.

A Sberbank Magyarország felfüggeszti a jelzáloghitelezést - szúrta ki a Bank360.hu. Az orosz Sberbank magyarországi leánybankja március 2-ával felfüggeszti a jelzálog-hitelezést a magyar lakossági ügyfelek ... ...

A Sberbank Magyarország felfüggeszti a jelzáloghitelezést - szúrta ki a Bank360.hu. Az orosz Sberbank magyarországi leánybankja március 2-ával felfüggeszti a jelzálog-hitelezést a magyar lakossági ügyfelek ... ...

A magyar lakosság megtakarítási hajlandósága jelentősen nőtt a legutóbbi Budapest Alapkezelő adataihoz képest.