Miután kénytelenek voltak lemondani eredeti királyi "márkajelzésükről", Meghan hercegné és Harry herceg létrehozta új alapítványát, ám egyelőre még nem találtak választ egy alapvető kérdésre: mivel fognak ... ...

Ma 75 ezer nyelvvizsga hiányában középfokú végzettséget igénylő munkakörben elhelyezkedett munkavállaló van Magyarországon...

Átlagosan 3000 forintot kérnek egy négyzetméterért a budapesti albérletpiacon, vidéken ennél valamivel kedvezőbb az ár: a járványhelyzet azonban átrendezi a szektort, egyre több a kiadó lakás, ami máris majdnem nyolc százalékos árcsökkenést generált, derült ki az Otthon Centrum legfrissebb kimutatásából.

Csaknem 70 ezer helyi,helyközi menetjegyet, és bérletet vásároltak a Volánbusz utasai az elmúlt két hétben az alkalmazáson keresztül.

Emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek kedden azokra a reményekre, hogy Európa túljutott az új koronavírus-járvány legrosszabb részén, az új betegek és halottak száma innentől már csökkenni fog.

2,636 milliárd rubelt fizettek.

2,636 milliárd rubelt fizettek.

Komor statisztikáról számolt be az állam kormányzója szokásos napi tájékoztatójában.  

Komor statisztikáról számolt be az állam kormányzója szokásos napi tájékoztatójában.

Április 30-ig meghosszabbította a cseh képviselőház kedden a koronavírus-járvány miatt az országban elrendelt szükségállapotot. A március 12-én elrendelt harmincnapos szükségállapot, amely egyszerűbbé ... ...

Összesen 2,4 millió euró (865 millió forint) gyűlt össze a koronavírusos betegekkel foglalkozó francia ápolók támogatására.

Összeszedtük, hogy eddig milyen állami intézkedések születtek a gazdaság megsegítésére.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 143,05 pontos, 0,44 százalékos csökkenéssel, 32 715,70 ponton zárt kedden.

A légi közlekedés a világszerte tomboló járvány egyik nagy vesztese.

A koronavírus-járvány miatt az itthon vagy Nyugat-Európában elbocsátott magyar alkalmazottak többsége számára nem reális alternatíva a mezőgazdasági idénymunka - derül ki egy friss elemzésből. A nagyobb mezőgazdasági vállalkozásoknak mindössze 5 százaléka képes nagy számban fogadni új munkavállalókat, a szabad feladatkörök betöltése pedig elsősorban a mezőgazdaságot korábban elhagyó munkaerő részleges visszatérésétől várható...

Recesszió és infláció lesz, aminek lehet örülni viszont, hogy egy elemzés szerint akkora baj nincs mint a Lehman Brothers válság idején. Magyarországon idén -2,7 százalékos gazdasági recessziót és ... ...

Az oroszországi, illetve a közel-keleti pályázat képviselői lefizették a FIFA végrehajtó bizottságának tagjait, hogy rájuk szavazzanak.

Már jóval 360 alatt az euró.

Több lényeges változtatásról döntött ma a Magyar Nemzeti Bank: hetente változhat majd a kamatszint, ezzel például a forint árfolyamát közelebb lehet hozni a régiós devizák mozgásához. A kedvezményes jegybanki hitelprogram keretében új pénz érkezik a bankokhoz, cserébe magas betéti kamatot kapnak 14 hónapon keresztül. Emellett a külföldi jegybankok gyakorlatának megfelelően eszközvásárlási programot is indított az MNB, hogy az állampapírok hozamemelkedésének gátat szabhasson.

Emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek kedden.

A vizsgált európai országok összességében a halálozások száma semmilyen korosztályban nem mutat kiugró eltérést a szezonálisan más években szokásostól, azaz ennyien “szoktak” (sajnos) meghalni –... The post Meghökkentő számok appeared first on alapblog.

A vizsgált európai országok összességében a halálozások száma semmilyen korosztályban nem mutat kiugró eltérést a szezonálisan más években szokásostól, azaz ennyien “szoktak” (sajnos) meghalni –... The post Meghökkentő számok appeared first on alapblog.

A kormány mai sajtótájékoztatóján a tegnapi bejelentések után több részlet derült ki a tervezett gazdaságélénkítő lépésekről és ezek mindenképpen pozitívan értékelendőek. A csomag részben pótolja a kieső jövedelmet, ami egyaránt segíti a nehéz helyzetben lévő embereket és biztosítja az újrainduláshoz szükséges vásárlóerőt. Hosszú távon is örömteli a K+F munkahelyek és képzések támogatása, hiszen ez elősegíti, hogy a magyar gazdaság a válságot kihasználva egy komolyabb szerkezetátalakítást is végrehajtson. Az intézkedések a nemzetközi példákkal összevetve is megállják a helyüket - áll a Niveus Consulting Group elemzésében.

Csillapodóban van a járványkamra feltöltése...

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 143,05 pontos, 0,44 százalékos csökkenéssel, 32 715,70 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 34,9 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen ... ...

Nem teljesültek a turisztikai és vendéglátós szakmai szervezetek válságkezelő javaslatai, így a kormány történelminek nevezett csomagja ellenére tömeges elbocsátások lehetnek az ágazatban.

Szerintük úrrá lettek a víruson.

A Nielsen felmérése szerint a kezdeti pánikot és a készlethiány miatti félelmeket felváltotta a megfontolt bevásárlás.

Ugyanakkor a vállalatok ötödénél nincs hatása a járványnak a marketingköltésekre.

Még legalább 200-250 milliárd dollárra lenne szükségük.

Több lényeges változtatásról döntött a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Gyakorlatilag hetente változhat majd a kamatszint, akár felfelé, akár lefelé, ezzel például a forint árfolyamát közelebb lehet hozni ... ...

Újra bevezetik Magyarországon a kiskereskedelmi különadót, amelyet a járvány elleni védekezéshez létrehozott alapban használnak fel. A multinacionális kereskedelmi láncok ezen a jogcímen évente 36 milliárd forintot fognak fizetni. Az adó április 15-től vagy május 1-jétől lép hatályba.

A GDP 20 százalékának felel meg a gazdaságélénkítő program.

A kelet-ázsiai DarkHotel nevű hacker csoport a gyanúsított, akik márciusban az Egészségügyi Világszervezet (WHO) elleni támadások mögött is állhattak.

További eséseket hoznak a tőzsdéken.

Az Ortopédiai Klinika fekvőbetegellátása és két járóbeteg ambulanciája ideiglenesen az I. Sz. Sebészeti Klinika épületében működik. Mindkét klinika az I. Sz. Sebészeti Klinika Üllői úti főbejáratán keresztül ... ...

Az aktuális védekezési feladatok mellett már most figyelnek a fertőzésveszély utáni általános újraindulásra...

Már most a bővítésen gondolkodnak.

Az Európai Unió tagországai írásbeli eljárás keretében új szabályt fogadtak el, amely megkönnyíti a települési szennyvíz tisztítását, újrafelhasználását a mezőgazdasági öntözésben, csökkentve ezzel a vízhiány ... ...

Az orosz elnök szóvivő arra reagált, hogy Trump rendeletet adott ki az erőforrásoknak a Holdon és más égitesteken történő kereskedelmi kitermeléséről.

Emelkedéssel nyitottak a New York-i indexek.

Már keddtől felére csökkentették a képviselői tiszteletdíjakat Berettyóújfalun, és a helyi beruházásokat is befagyasztották. A fideszes polgármester szerint a gépjárműadót még tudják pótolni, ennyivel tartoznak a kormánynak az adósság átvállalás miatt is. Abból lesz baj, ha ősszel az iparűzési adó nem fog befolyni.

Az elemzés szerint nem nagyon tudják majd áthárítani a fogyasztókra.