Legfontosabb témák

A magyar kormány támogató klímát teremtett a járműgyártásban dolgozó cégeknek, hogy minél hatékonyabbak legyenek, minél jobban be tudjanak kapcsolódni a kutatás-fejlesztési munkába - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára pénteken Budapesten a Hungexpón, a Magyarok a világ járműgyártásában című tematikus kiállítás megnyitóján.

Jövő héten fontos adatok jelennek meg, amik fontosak lehetnek az Eurozóna megítélése szempontjából. Korábban az volt a megítélés, hogy lassulni fog a növekedés, de a nemrég megjelentek olyan információk, amelyek ennek ellent mondanak és javulást jeleznek előre. Forrás: GazdaságTV.hu

12 ember meghalt, köztük 5 gyerek és 2 nő.

A Kúriához fordul az MNB, hogy fellebbezzen egy bírósági döntéssel szemben, amelynek értelmében ki kellene adnia az MKB tulajdonosi szerkezetére vonatkozó adatokat. A jegybank most az ítélet...

Az Európa Tanács (ET) arra szólította fel Magyarországot, hogy vizsgálja felül új migrációs törvényét, mert az - a strasbourgi testület szerint - azt a kockázatot hordozza magában, hogy a bevándorló kiskorúakat ... ...

Szombaton még napos lesz az idő, akár 18 fok is lehet, vasárnapra viszont lehűl a levegő. Nagy valószínűséggel jövő héten is napsütéses időnk lesz, ami ismét hétvégére romlik el – mondta az InfoRádiónak Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Januárban indult képzésük két helyszínen, Nyíregyházán és Budapesten, 476 olyan civil kezdte meg tanulmányait, aki börtönőr szeretne lenni. A tapasztalatok nagyon kedvezőek - mondta a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központjának igazgatója az M1 aktuális csatornán pénteken.

Változatlan formában további hat éven keresztül működhet a társaságiadókedvezmény-rendszer (tao), Brüsszelben pénteken engedélyezték a folytatást - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

150 kiló medvehagymát próbált valaki a nagybani piacon eladni, pechére útközben elkapták.

A Brazíliából érkező hústermékek fokozott vizsgálatát rendelte el Bognár Lajos országos főállatorvos, miután a brazil hatóságok súlyos szabálytalanságokat tártak fel a múlt héten az ország legnagyobb húsfeldolgozó vállalatainál.

Duke Ellington és Billy Strayhorn "The Far East Suite" című lemezének anyagát mutatja be ma este a Modern Art Orchestra. A Budapest Music Centerben hallható koncert után, vasárnap pedig a Zenehajó programra invitálja az együttes a családokat, ahol ezúttal a trombitával ismerkedhetnek meg a gyerekek – mondta az InfoRádiónak Fekete-Kovács Kornél, a Modern Art Orchestra vezetője.

áltozatlan formában további hat éven keresztül működhet a társaságiadókedvezmény-rendszer (tao), Brüsszelben pénteken engedélyezték a folytatást - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Jean-Claude Juncker a Financial Timesnak adott interjújában húzta fel magát Donald Trump kijelentésein.

Az ingázás adatai alapján ábrázoljuk a lüktető, az ingázó és a kimaradó Magyarországot.

A Fővárosi Választási Bizottság hitelesítette Moldován László, ligetvédő és hetedik kerületi LMP-s képviselő egyik népszavazási kérdését. Tizenöt napig bárki megfellebbezheti a kezdeményezést, utána aláírásgyűjtés ... ...

Hamarosan két új rádióadó indulhat Budapesten, miután a hatóság elkezdte a frekvenciatervek kidolgozását. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa áttekintette a Budapesten működő rádióadókat ... ...

Brüsszelben pénteken engedélyezték a folytatást, változatlan formában működhet a rendszer.

Egy magyar kamionos meghalt, méghozzá döbbenetes módon: a sofőrt saját járműve gázolta halálra, kollégája pedig a balesetet látva szívinfarktust kapott, majd kómába esett.

Rétvári Bence szerint "jó és hasznos" a rendszer.

Milyen hatása lett az áfacsökkentésnek?...

Orgazdaság miatt elfogott két embert a Budapesti Nyomozó Ügyészség. Az InfoRádió úgy értesült, hogy az egyik meggyanúsított férfi Tasnádi Péter, akit tavaly ősszel helyeztek szabadlábra.

A kezdeti kisebb hibák elkerülhetetlenek a felújított metrószerelvények esetében is.

Az MKB Életbiztosító Zrt. új neve Pannónia Életbiztosító Zrt., az MKB Általános Biztosító Zrt. új neve pedig Pannónia Általános Biztosító Zrt. lesz - írja közleményben a CIG Pannónia.

A szomszédos országokkal kapcsolatos nehéz ügyeket csak úgy lehet megoldani, ha közös bizalmat alakítunk ki - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának (KMKF) plenáris ülésén mondott beszédében pénteken az Országházban.

Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök pénteken jelezte: aláírja az Európai Unió létrejöttének 60. évfordulóján, szombaton Rómában elfogadandó állam- és kormányfői nyilatkozatot, de cserébe a tömb...

Az ország legnagyobb húsfeldolgozójában találtak szabálytalanságokat.

Csak egy strómannak van nyoma a génmódosított vetőmagjairól is ismert multi által megvett bábolnai földeknél.

Engedélyezte az Európai Bizottság, hogy további hat évig fennmaradjon a tao-támogatások rendszere.

Feje tetejére állíthatja a Google üzleti modelljét az, hogy a hirdetők csak garantált, minősített tartalom mellett akarják viszontlátni saját reklámjaikat. A konfliktus messzire mutat és a Google-modell alapjait kezdheti ki.

Tovább működhet Magyarországon a társaságiadó-kedvezmény rendszere (tao), így a sportba is áramolhat a közvetett állami támogatás. Változatlan formában további hat éven keresztül működhet a társaságiadókedvezmény-rendszer ... ...

Tovább forrósodik a francia elnökválasztási kampány hangulata: a jobboldal jelöltje, Francois Fillon azzal vádolta meg Francois Hollande államfőt, hogy „fekete kabinetet” működtet, amelynek célja politikai ellenfeleinek lejáratása.

A Brazíliából érkező hústermékek fokozott vizsgálatát rendelte el Bognár Lajos országos főállatorvos. A lépésre azért volt szükség, mert a brazil hatóságok súlyos szabálytalanságokat tártak fel a múlt héten az ország legnagyobb húsfeldolgozó vállalatainál.

Nem érdeklik a környezetvédelmi aggályok.

Több mint félmillió, önkéntes pénztárba befizető magánszemélynek is érdemes kihasználnia a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szolgáltatását, mert a bevallási tervezet ezt az adatot is tartalmazza.

Az Európa Tanács (ET) arra szólította fel Magyarországot, hogy vizsgálja felül új migrációs törvényét, mert az - a strasbourgi testület szerint - azt a kockázatot hordozza magában, hogy a bevándorló kiskorúakat szexuális kizsákmányolásnak tehetik ki.

Szinte menetrendszerűen érkezett az Angular 4, elsősorban kisebb és gyorsabb alkalmazásokat hoz, ami mellett még néhány apró, de hasznos módosítást eszközöltek a fejlesztők.

A fintech az új startup, már ami a nemzetközi hájpot és az irdatlan mennyiségű befektetést jelenti. Az elmúlt 2 évben csak Európában 13 milliárd dollárt fektettek be fintech cégekbe. A FinTechShow-n az a 15 magyar cég mutatkozik be, amelyek hozzájárulhatnak, hogy Magyarország komoly tényező lehessen a területen.

A Brazíliából érkező hústermékek fokozott vizsgálatát rendelte el Bognár Lajos országos főállatorvos.

Vegyi anyagokkal kezeltek lejárt termékeket több brazil cégben, olyanokban is, amelyek Európába adnak el húst.

Míg 2015-ben 57,4 millióan, tavaly már 58,8 millióan utaztak a MÁV-START budapesti elővárosi vonalain - közölte a vasúttársaság pénteken az MTI-vel.

Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere nyílt levélben fordult Csontos Istvánhoz, az FKF Nonprofit Zrt. vezérigazgatójához a III. kerületben a lomtalanítás során kialakult áldatlan állapotok miatt.

Aprónak tűnő módosítás, amely sok nyugdíjast érinthet, felértékelődhet a jövőben a réz és a kobalt, negatív kilátások a Tesla részvényeinél. Ezek voltak Endre szerint a hét legfontosabb gazdasági hírei.

Az OPEC vasárnapi, Kuvaiti találkozóján sok múlik: meg kell győzniük a piacokat arról, hogy minden rendben van a kitermelési megállapodással, sőt, májusban meg is hosszabbítják azt. Ha ez nem történik ... ...

Vlagyimir Putyin orosz államfő váratlanul fogadta a Moszkvában tartózkodó Marine Le Pent, a radikális jobboldali Nemzeti Front államfőjelöltjét a franciaországi választásokon. Le Pen nagy híve Putyinnak ... ...

Csak tavaly majdnem hétmilliárd dollárt költöttek a fogyasztók kannabisztermékekre, amelyek között még állatoknak szánt készítmények is vannak.

Az új magyar törvény nem védi kellően a kiskorú bevándorlókat a szexuális kizsákmányolástól.

A Győri Törvényszék folytatja le a vörösiszapper megismételt elsőfokú eljárását.

Pénteken a fontosabb európai részvényindexek nem mutatnak érdemi elmozdulást, a magyar tőzsde viszont tovább emelkedik, ami főként az OTP papírjainak köszönhető. Mérsékelten emelkednek a piacok...

Új üzemcsarnok építésével, valamint új gyártósor beszerzésével bővítette kapacitását a nyílászárókat előállító Realtherm Kft. Nyíregyházán.

Összesen 3,2 milliárd forintnyi 2015-ös, idén lejáró feltöltést kellene felhasználniuk az OTP Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP kártya) birtokosainak. A felhasználásra még bő két hónap áll a rendelkezésükre.

A részvénypiacokon nap mint nap láthatunk egészen furcsa elmozdulásokat, gyakran pár óra leforgása alatt, látszólag minden ok nélkül milliárdok válnak köddé egy-egy cég piaci kapitalizációjából. ...

A TAJ-számuk érvényességét a magánszemélyek is ellenőrizhetik.

AZ óraátállítás miatt a BKV járatai, amelyek éjjel 2 és 3 óra között indultak volna, kimaradnak. Ezen túl azonban szinten minden vonalon változásokra kell számítani - adta hírül a Budapesti Közlekedési ... ...

Az influenzajárvány lehet a magyarázat....

Elszálltak a salátaárak a tél folyamán, amikor a vevők alkalmanként 50–80 százalékos emelkedést is tapasztalhattak a boltokban tavalyhoz képest.

Hatvankét rendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat egy szolnoki férfi ellen a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség, több mint 381 millió forinthoz jutott. Az ügyészség börtönben letöltendő szabadságvesztés ... ...

Oroszország nagyon nagy jelentőséget tulajdonít Franciaországhoz fűződő viszonyának, és semmiképp sem kíván beavatkozni a francia elnökválasztásba - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor pénteken a Kremlben fogadta Marine Le Pent, a francia radikális jobboldali Nemzeti Front államfőjelöltjét.

A határidő lejárta után már nem lesz rá lehetőség.

Várhatóan áprilisban kapják meg a megemelt fizetést az állami cégeknél dolgozók, januárig visszamenőleg - mondta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón pénteken, Budapesten.