Legfontosabb témák

A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 16,5 százalékkal, a belföldi vendégek által eltöltötteké 16,3 százalékkal emelkedett tavaly novemberben az egy évvel korábbihoz képest, együttvéve 16,4 százalékkal nőtt a szálláshelyek forgalma – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn. A jelentős növekedéshez a külföldi forgalom esetében a migránsválság miatti 2015-ös alacsony bázis, a belföldi forgalomban ...

A kiskereskedelmi forgalom novemberben 4,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt. A forgalom jelentősen megélénkült az októberi 2,6 százalékos növekedés után. Az év első tizenegy hónapjában szintén 4,7 százalékkal nőtt az üzletek forgalma a naptárhatástól megtisztított adatok szerint - jelentette pénteken első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A GDP 0,6 százalékának megfelelő, 164,3 milliárd forint többlettel zárta 2016 első három negyedévét a kormányzati szektor - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Októberben az export euróban számolt értéke 1,0, az importé 2,5 százalékkal maradt az egy évvel korábbitól, a kereskedelmi mérleg többlete pedig 903 millió euró volt, 179 millióval több a tavaly októberinél - jelentette pénteken második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Októberben az export euróban számolt értéke 1,0, az importé 2,5 százalékkal maradt az egy évvel korábbitól. A kereskedelmi mérleg többlete 903 millió euró volt, 179 millióval több a tavaly októberinél - jelentette pénteken második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Több gyermek született és kevesebben haltak meg idén január és október között, mint 2015 első tíz hónapjában, így mérsékeltebb a természetes fogyás az egy évvel korábbinál - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán az MTI-vel.

A Magyar Nemzeti Bank jelentése szerint a KSH rosszul számolta ki idén a GDP-t, ezért jobb lesz a növekedés, mint gondoltuk.

A Magyar Nemzeti Bank jelentése szerint a KSH rosszul számolta ki idén a GDP-t, ezért jobb lesz a növekedés, mint gondoltuk.

Októberben a bruttó átlagkereset 262 200 forint volt, 5,4 százalékkal nőtt egy év alatt, miközben a nettó átlagkereset a személyi jövedelemadó-szabályok változása miatt 7,0 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).