Legfontosabb témák

Szakértő szerint a britek továbbra is várják a dolgozókat.

Heves közéleti vitát váltott ki Franciaországban öt jobboldali irányítású régió döntése, amellyel kötelezővé tették a francia nyelv ismeretét az állami építkezéseken dolgozóknak.

Tavaly hirtelen megugrott a nálunk dolgozni vágyó ukránok száma és a legtöbben a feldolgozóiparban kívántak elhelyezkedni a legfrissebb adatok szerint.

Magyarország számára az Európai Unió egyik legnagyobb vívmánya, a szabad mozgás, a vállalkozás és a munkavállalás joga kerül veszélybe azzal, hogy egyes tagállamok korlátozó intézkedések bevezetését fontolgatják, de Magyarország érdeke is az, hogy megvédje a külföldi magyar munkavállalók érdekeit - közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára Brüsszelben, az MTI-nek telefonon pénteken.

Drasztikus visszaesést mutatnak az Egyesült Királyság bevándorlási statisztikái. A teljes bevándorlás a 2016 közepén mért 650 ezerről három hónap alatt 600 ezer alá esett, ami közel 10 százalékos zuhanás. Ráadásul a legfrissebb adatok szerint a kelet-európaiak tömegesen hagyják el az országot.

Ausztria munkaerőpiacának szigorú szabályozását kezdeményezte az osztrák kormány. A szociáldemokrata-néppárti koalíció szerint erre azért van szükség, mert a magas munkanélküliség és a külföldi munkavállalók kérdése könnyen a szélsőjobb karjaiba terelheti a választókat.

A családtól való elszakadás a legnagyobb akadály....