Legfontosabb témák

Az új beruházások esetén egyre fontosabb döntési szempont, hogy az adott régió alkalmas-e a megfelelő szakemberek bevonzására és megtartásra. Ha egy külföldi vagy hazai vezető munkahelyet vált, már nemcsak a vállalat által kínált feltételeket vizsgálja, hanem azt is, hogy költözés esetén az új környezet mennyire élhető, családjuk számára milyen szolgáltatásokat kínál. Míg Budapesten elérhetőek a nemzetközi szintű szolgáltatások, számos olyan nagyváros, régió van az országban, ahol kulcsfontosságú területen – mint pl. oktatás – még nem készültek fel a 21. század igényeire.

Negyedéves összehasonlításban csekély mértékben, 0,1 százalékponttal nőtt a munkanélküliség Nagy-Britanniában, éves bázison azonban ugyanennyivel csökkent a mutató.

Alig változott a munkanélküliség Nagy-Britanniában.

A brit európai uniós tagság megszűnését övező bizonytalanságok ellenére erős a munkaerőpiaci kereslet Nagy-Britanniában egy hétfőn ismertetett felmérés adatai szerint. A brit emberierőforrás-menedzserek legnagyobb szakmai szövetsége, a Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) és a világ legnagyobb humánerőforrás-szolgáltatója, az Adecco brit csoportja több mint 2100 vállalkozásra kiterjedő felmérése szerint a munkáltatók többsége egyelőre nem ...

A brit európai uniós tagság megszűnését övező bizonytalanságok ellenére erős a munkaerőpiaci kereslet Nagy-Britanniában egy hétfőn ismertetett felmérés adatai szerint.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök egyike annak a tizenegy külföldi politikusnak, illetve közéleti személyiségnek, akinek munkáját a legjobbnak értékeli a cseh közvélemény - derült ki abból a felmérésből, amelynek eredményét csütörtökön hozta nyilvánosságra honlapján a prágai STEM közvélemény-kutató intézet.

A cseh közvélemény pozitívan ítéli meg Orbán Viktor munkásságát.

A cseh közvélemény pozitívan ítéli meg Orbán Viktor munkásságát.

Jamie Oliver, a világszerte ismert mesterszakács 22 év alatt páratlan pályát futott be. Tavasszal azután összeomlott híres nagy-britanniai étterem-birodalma, 23 olasz éttermének vagy ezer alkalmazottja került az utcára. Azóta először beszélt most arról, mi volt a csőd oka – és hogyan tovább.

Egy cégnél dolgoztam, de a körülmények rosszak lettek, ezért úgy döntöttem eljövök. Nem jeleztem, hogy nem megyek többet az igaz, de ők sem kerestek. Utolsó telefon beszélgetésünkkor szóltam, hogy a fizetésem kevesebb sokkal. Mondták utánanéznek. Azóta sem. Láttam, hogy május végével megszűnt a munkaviszonyom, de papírom azóta sincs. Ráadásul egy fontos igazolásom is náluk van, ami a külföldi munkaigazolásom. Munkanélkülinél fontos lenne. Mit tegyek most?

Egyre több külföldi vendégmunkás dolgozik Erdélyben, és a bővülés tovább folytatódhat. Még kevesen vannak az egzotikus országokból érkezettek, de ez is változni fog. Az első félévben 13 ezer munkavállaló ... ...

Nagy-Britannia miniszterelnökei (kormányfői); (1945-2019); Konzervatív Párt (toryk); Munkáspárt (MP); a Konzervatív Párt és a Liberális Demokraták koalíciója

Magyarországon építi meg 13,3 milliárd forintból az első külföldi gyárát a dél-koreai Bumchun Precision. A kormány 2,65 milliárd forinttal támogatja a befektetést, mivel az új üzem az elektromos autók gyártóinak első körös beszállítójaként 200 munkahelyet teremt. A Salgótarjánban felépülő gyár alumínium akkumulátorcsatlakozókat készít majd.

Összesen 979 orvos és fogorvos kért tavaly külföldi munkavégzéshez hatósági bizonyítványt. Az orvosok között ötvennel csökkent, a fogorvosok között viszont nőtt a külföldi rendeléshez igazolást igénylők ... ...

Összesen 979 orvos és fogorvos kért tavaly külföldi munkavégzéshez hatósági bizonyítványt, de közel 500 szakdolgozó is más országban kezdett új életet – írja a Világgazdaság.

Egyre több fogorvos és szakdolgozó vándorol más országba, összesen 979 orvos és fogorvos kért tavaly külföldi munkavégzéshez hatósági bizonyítványt.

13,3 milliárd forintból épül meg az üzem, ami 200 új munkahelyet teremt - jelentette be Szijjártó Péter.

A világ második legvonzóbb befektetési célpontja Közép-Kelet-Európa – derült ki az EY European Attractiveness Survey-ből, amely a tavaly megvalósult, munkahelyteremtéssel járó beruházásokat vizsgálta. Magyarországon több mint száz ilyen ügyletet zártak le 2018-ban.

A világ második legvonzóbb befektetési célpontja Közép-Kelet-Európa - derült ki az EY European Attractiveness Survey-ből, amely a tavaly megvalósult, munkahelyteremtéssel járó beruházásokat vizsgálta...

A világ második legvonzóbb befektetési célpontja Közép-Kelet-Európa – közölte az EY nemzetközi tanácsadó cég hétfőn az MTI-vel az EY European Attractiveness Survey alapján, amely a tavaly megvalósult, munkahelyteremtéssel járó beruházásokat vizsgálta. A felmérést a CSA Institute végezte 2019. január és február között 506 nemzetközi döntéshozó megkérdezésével. A közleményben kitérnek arra, hogy Európában hat év után ...

A válságtól való félelem és a politikai bizonytalanság fogja vissza a befektetőket. Magyarországra viszont több pénz jött tavaly.

A magyarországi aktív munkavállalóknak több mint két százaléka dolgozik az járműgyártás területén, miközben az uniós átlag csupán egy százalék.

Tovább nő a Lengyelországban élő ukrán vendégmunkások és bevándorlók száma, ők adják az országban hosszabb időt eltöltő külföldiek felét. Az év kezdete óta az ukrán állampolgárok száma, akiknek érvényes ... ...

Négy és fél évtizede nem mért mélypontra süllyedt a munkanélküliség Nagy-Britanniában. A brit statisztikai hivatal (ONS) keddi adatismertetése szerint a májusban zárult három hónapban átlagosan 3,8 százalék volt az állástalanok aránya. Ez az 1974 decemberében véget ért három hónap óta a legalacsonyabb szint.