Legfontosabb témák

Csökken a növekedés üteme a hazai lakáshitelezésben és a személyi kölcsönök területén is. A hitelpiac természetes telítődésének lassú közeledése mellett a babaváró hitel és az új családtámogatások...

Az előzetes prognózisok szerint komoly érdeklődés lesz a nagycsaládosok új támogatási rendszerében elérhető autóvásárlási támogatásra. Érdekes lesz, hogy az új lehetőség révén mennyien lesznek képesek a földön maradni, vagy sokakat a vágyaik fognak vezérelni. Ez ugyanis könnyen eredményezheti azt, hogy a lakáshitelek után az autóvásárlással is sokan adósodnak el.

A hétvége egyik szenzációs híre volt, hogy nem lesz felhasználható a Babaváró támogatás hitelkiváltásra. A Bankmonitor gyorsan tisztázta, hogy félreértésről van szó és már konkrétan körvonalazódik is, hogy mely bankoknál lesz lehetséges a hitelkiváltás. A tét nem kicsi: egy 4-5%-os kamatozással rendelkező lakáshitel lecserélése 0%-os kamatozású Babaváróra százeres, sok esetben milliós megtakarításokat eredményezhet. Hogyan működik […] The post Mégis mozog a Föld – Lehetséges lesz Babaváró támogatással a hitelkiváltás appeared first on Bankmonitor.hu.

Bővülnek az állami támogatások, még többen vennének lakást, de a többségnek hitelre is szükségük lesz. A lakáshitel-igénylést tervezők többsége tudatosan választ, 71 százalékuk összevetné egymással a bankok ajánlatait.

A money.hu reprezentatív kutatása szerint többen, az internetezők 16 százaléka szeretne lakást vásárolni egy éven belül. A lakásvásárlást fontolgatók 67 százaléka saját célra venné az ingatlant. Az érintettek döntő része, 66 százaléka pedig hitelfelvétellel oldaná meg a lakásvásárlást. A lakáshitel-igénylést tervezők többsége tudatosan választanak, 71 százalékuk ugyanis összevetné egymással a bankok ajánlatait.