Legfontosabb témák

Egyre nagyobb összegű lakáshitelt vesznek fel a magyarok, ezzel együtt pedig a futamidők is mind jobban elhúzódnak. Ennek azonban több káros mellékhatása is van, amire érdemes odafigyelni. Az elmúlt évek áremelkedésének egyik következménye, hogy folyamatosan nő a felvett átlagos lakáshitelek összege és futamideje. A nagyobb hitelösszeg azért szükséges, mert máskülönben a vevők nem tudják finanszírozni […] The post Egyre nagyobb és hosszabb futamidejű lakáshitelt vesznek fel a magyarok. Mutatjuk a káros mellékhatásokat! appeared first on Bankmonitor.hu.

Egyre nagyobb összegű lakáshitelt vesznek fel a magyarok, ezzel együtt pedig a futamidők is mind jobban elhúzódnak. Ennek azonban több káros mellékhatása is van, amire érdemes odafigyelni. Az elmúlt évek áremelkedésének egyik következménye, hogy folyamatosan nő a felvett átlagos lakáshitelek összege és futamideje. A nagyobb hitelösszeg azért szükséges, mert máskülönben a vevők nem tudják finanszírozni […] The post Egyre nagyobb és hosszabb futamidejű lakáshitelt vesznek fel a magyarok. Ezek a káros mellékhatások! appeared first on Bankmonitor.hu.

Egyre nagyobb összegű lakáshitelt vesznek fel a magyarok, ezzel együtt pedig a futamidők is mind jobban elhúzódnak. Ennek azonban több káros mellékhatása is van, amire érdemes odafigyelni. Az elmúlt évek áremelkedésének egyik következménye, hogy folyamatosan nő a felvett átlagos lakáshitelek összege és futamideje. A nagyobb hitelösszeg azért szükséges, mert máskülönben a vevők nem tudják finanszírozni […] The post Mind nagyobb és hosszabb futamidejű lakáshitelt vesznek fel a magyarok. Ezek a káros mellékhatások! appeared first on Bankmonitor.hu.

Átlagosan 5% THM értéken lehet 10 éves kamatperiódusú kölcsönt igényelni hitelkiváltásra. Ez alacsonyabb, mint a régi CHF alapú lakáshiteleké volt. Ráadásul így jóval kiszámíthatóbb, biztonságosabb konstrukcióra cserélhető le egy változó kamatozású kölcsön. Ez egy olyan lehetőség, amin mindenképpen érdemes elgondolkodni! Az MNB 2019. decemberi Pénzügyi Stabilitási jelentése szerint jelenleg kedvezőbb feltételekkel lehet hosszú kamatperiódusú – […] The post Hitelkiváltás kedvezőbb kondíciókkal, mint amilyen a válság előtt elérhető volt appeared first on Bankmonitor.hu.

15 ezer forint az új OTP-csúcsárfolyam. A bankpapír ára most már fundamentális és technikai szempontból is megfelelő helyen van Csütörtökön újabb rekordot döntött az OTP árfolyama. A bankpapír egészen ... ...

A Nemzeti Bank meghirdette a fogyasztóbarát lakásbiztosítást. A fogyasztóbarát lakáshitelek mintájára kialakított lakásbiztosítás sok előnyt kínál a fogyasztóknak. Az egyik ilyen, amivel sok biztosító élt, az önerő kizárása. Az ilyen lakásbiztosításokban nem lehet önerőt kikötni, amitől látszólag olcsó lesz a biztosítás, de az első kár esetén rájön a fogyasztó, miért is volt ez olcsóbb, mint a többi lakásbiztosítás. Ha te

Stabil a bankrendszer, a tőkehelyzet és a likviditás kiváló - mondja az MNB. A MÁP+ jó hatással van a lakásárakra, a változó kamatozású hiteleket pedig érdemes most fix kamatozásúra átváltani. Hat komoly ... ...

Októberben már helyreállt a régi rend a bankoknál. A lombardhitelek és a babaváró támogatás felvétele csökkent, a lakáshiteleké és a személyi kölcsönöknél viszont nőtt az igénylések volumene. Lassan visszatér ... ...

A bankok ajánlatot küldenek az ügyfeleknek, a jelzáloghitelesek több mint a fele érintett.

Milyen hozamot várhatsz el reálisan egy bankbetéttől, egy ingatlan- vagy éppen részvény-befektetéstől? Milyen hitelkamatokkal találkozhatunk? Szabad egyáltalán lakást venni most, főleg jelzáloghitellel? Tovább emelkednek a lakásárak, vagy jön egy komolyabb korrekció? Konkrét példákkal és számításokkal, mellébeszélés nélkül adjuk meg a választ!   The post Szabad még lakáshitelt felvenni az elmúlt évek durva áremelkedése után? appeared first on Bankmonitor.hu.

Milyen hozamot várhatsz el reálisan egy bankbetéttől, egy ingatlan- vagy éppen részvény-befektetéstől? Milyen hitelkamatokkal találkozhatunk? Szabad egyáltalán lakást venni most, főleg jelzáloghitellel? Tovább emelkednek a lakásárak, vagy jön egy komolyabb korrekció? Konkrét példákkal és számításokkal, mellébeszélés nélkül adjuk meg a választ!   The post Szabad lakáshitelt felvenni még az elmúlt évek durva áremelkedése után? appeared first on Bankmonitor.hu.

Lemaradhatnak a nagy lehetőségről a lakáshitelesek...

Nyílik az olló a rövid és a hosszú kamatperiódusú hitelek referenciakamatai között. Aki úgy döntene, hogy a kiszámítható, hosszú kamatperiódust választaná, annak valószínűleg nem érdemes már tovább halogatnia ... ...

Elvégeztünk egy gyors kalkulációt, mert kíváncsiak voltunk, hogy a következő 20 évben hány százalékkal kell éves átlagban emelkednie a budapesti használt lakásárnak, hogy ma megérje hitelt felvenni a vásárláshoz. Az eredmény meglepő, de jobban belegondolva tökéletesen érthető: mindössze évi 1,27% áremelkedés kompenzálja a teljes futamidő alatt kifizetendő kamatot.

A következő 20 évben hány százalékkal kell éves átlagban drágulniuk a budapesti használt lakásoknak, hogy ma megérje hitelt felvenni a vásárláshoz? Az eredmény meglepő, de jobban belegondolva tökéletesen ... ...

Elvégeztünk egy gyors kalkulációt, mert kíváncsiak voltunk, hogy a következő 20 évben hány százalékkal kell éves átlagban emelkednie a budapesti használt lakásárnak, hogy ma megérje hitelt felvenni a vásárláshoz. Az eredmény meglepő, de jobban belegondolva tökéletesen érthető: mindössze évi 1,27% áremelkedés kompenzálja a teljes futamidő alatt kifizetendő kamatot. Sándorfi Balázs írása. Lássuk a részleteket: Ma […] The post Meddig termelheti még ki az áremelkedés egy lakáshitel költségeit? appeared first on Bankmonitor.hu.

Sokat lehet bukni azzal, ha valaki nem tájékozódik kellően egy lakáshitel felvétele előtt, ráadásul számolni kell a rendkívül népszerű Babaváró hitellel, csok-kal és falusi csok-kal is, ezeknek pedig vannak olyan sajátosságai, amelyek könnyen problémákat okozhatnak. Kaphatok lakáshitelt határozott idejű munkaszerződéssel? Mutatjuk a lehetőségeket! Munkavállalói szempontból egyértelműen biztonságosabb, ha nem határozott, hanem határozatlan idejű munkaszerződéssel alkalmaznak […] The post 5 hír héten, amiről hiba volna lemaradnod lakáshitel igénylés előtt! appeared first on Bankmonitor.hu.

A Bankmonitor személyi hitel, lakáshitel vagy éppen bankszámla kalkulátorával percek alatt megtudhatod, hogy melyik bank mely terméke a legelőnyösebb számodra. Ha pedig ezután a Bankmonitor szakértőinek segítségét kéred az igényléshez, akkor ez nem csak óriási segítséget jelenthet neked, de akár konkrét kedvezményeket is megkaphatsz. És mindez számodra teljesen ingyenes. De, hogyan lehetséges ez? Ha lakáshitelt, […] The post Hogyan lehet ingyenes az ügyfeleknek a Bankmonitor hitelszakértőinek szolgáltatása? appeared first on Bankmonitor.hu.

Régóta sokan mondják, amit a számok is alátámasztanak, hogy a nagy családvédő, gyereknemző programnak, ami lassan évi 300 milliárd forintjába kerül az adófizetőknek, csak politikai haszna van, társadalmi haszna nulla. Gyerekvállalásra nem ösztönöz, de legalább sokba kerül, felnyomja az ingatlanok árát és sok egyéb káros mellékhatása van. Idén az első kilenc hónapban 1,9%-kal kevesebb gyerek született, mint tavaly ilyenkor, ami

És még fundamentális sztori is van a háttérben.

Amikor lakáshitelt választunk, akkor az egyik legfontosabb szempont a konstrukció költsége, hogy mennyi lenne a havi törlesztőrészlet és milyen egyéb kiadások kapcsolódnak hozzá. Emellett persze lényeges az is, hogy mennyi idő alatt juthatunk az igényelt összeghez. Az MNB elemzése alapján egy hiteligénylési folyamat jelenleg akár 40 napig is elhúzódhat. Amikor lakáshitelt választunk, akkor arról is […] The post Akár 1,5 hónapig is tarthat egy lakáshitel ügyintézése appeared first on Bankmonitor.hu.

Munkavállalói szempontból egyértelműen biztonságosabb, ha nem határozott, hanem határozatlan idejű munkaszerződéssel alkalmaznak valakit. Ennek azonban akár egy lakáshitel esetében is jelentősége lehet! Mutatjuk, hogy miért, és persze sorra vesszük a lehetőségeket is. Lakáshitel esetében fontos a megfelelő jövedelem igazolása a bank felé. Itt természetesen a legfontosabb a jövedelem nagysága, ami meghatározza, hogy valaki egyáltalán hitelképes-e, […] The post Kaphatok lakáshitelt határozott idejű munkaszerződéssel? Mutatjuk a lehetőségeket! appeared first on Bankmonitor.hu.

Munkavállalói szempontból egyértelműen biztonságosabb, ha nem határozott, hanem határozatlan idejű munkaszerződéssel alkalmaznak valakit. Ennek azonban akár egy lakáshitel esetében is jelentősége lehet! Mutatjuk, hogy miért, és persze sorra vesszük a lehetőségeket is. Lakáshitel esetében fontos a megfelelő jövedelem igazolása a bank felé. Itt természetesen a legfontosabb a jövedelem nagysága, ami meghatározza, hogy valaki egyáltalán hitelképes-e, […] The post Lakáshitel igénylés határozott idejű munkaszerződéssel. Mutatjuk a lehetőségeket! appeared first on Bankmonitor.hu.

Fontos határidő jön a kötelező felelősségbiztosításnál és büntetést kaphat, aki szeméttel fűt. Gazdasági összefoglaló.

Egy valós példát mutatunk be arra, hogyan lehetséges egy jó hitelkiváltással a havi törlesztésünket 20%-kal, a teljes banki visszafizetést pedig 6 millió Ft-tal csökkenteni. Egy sikertörténet tanulságai következnek. A Bankmonitor segítségét kérte valaki, aki 2017-ben vette fel 21 millió Ft-os, 20 éves futamidejű lakáshitelét, hogy vizsgáljuk felül, van-e kedvezőbb alternatíva számára. Az ügy külön érdekessége, […] The post Hogyan spórolhatunk milliókat korábbi lakáshitelünk kiváltásával? appeared first on Bankmonitor.hu.

A lakáshitelnél vezették be először a fogyasztóbarát rendszert.

A bankok személyi kölcsön kínálata sokkal átláthatóbbnak tűnik, mint a lakáshitel termék paletta. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy személyi hitelt a bankok jellemzően csak futamidő végéig fix kamatozással kínálnak. Így is jelentős eltérés lehet az egyes ajánlatok között, több százezer forint múlhat választásunkon. A különböző hitelösszegeket pedig eltérő kamattal tudjuk igénybe venni. Találtunk arra is […] The post Megnéztük hogyan kaphatnánk meg kisebb hitelösszegnél egy nagyobb kölcsön kedvező kondícióit appeared first on Bankmonitor.hu.

Szűkül a rés a 10 éves kamatperiódusú és a változó kamatozású hitelek THM-e között.

A törlesztőrészletek kiszámíthatóbbá tételére a bankok a rögzített kamatozású jelzáloghitelre való átváltást ajánlják fel az ügyfeleknek.

MNB: a bankok a fix lakáshitelre váltás lehetőségéről küldenek tájékoztatókat.

Az első kilenc hónapban megkötött lakáshitel-szerződések több mint ötödét már új ingatlanok vásárlására, építésére, bővítésre kötötték.

A következő hetekben kapja meg a változó kamatozású jelzáloghiteles ügyfelek többsége a banki tájékoztató levelét arról, hogy a kamatkockázat miatt célszerű lenne fix kamatúvá alakítania szerződését - ... ...

Olvastam egy jó trükköt. Valakinek volt egy komoly lakáshitele, autóhitele és minden más, ahogy az már csak lenni szokott. Szerencsére házasság után a felesége rámutatott, hogy így nem élhetnek tovább, a példa kedvéért az ifjú férj havonta csak napközbeni étkezésre elköltött ezer dollárt. Úgyhogy elhatározták, hogy ezen változtatnak és megszabadulnak a hitelektől is, mert a hitelek kamatai és törlesztői miatt

Az első kilenc hónapban megkötött lakáshitel-szerződések több mint ötödét már új ingatlanok vásárlására.

Több mint 100 ezer magyar keresi a kenyerét külföldön, közülük sokan ki is települtek, ám a többség csak dolgozni jár a határ túloldalára, így a lakóhelyük továbbra is Magyarországon van. Éppen ezért sokan kérdezik a Bankmonitor szakértőitől, hogy külföldi jövedelemmel hogyan lehet lakáshitelhez jutni Magyarországon, illetve milyen családtámogatást vehetnek igénybe azok, akik más országban dolgoznak. […] The post Lakáshitel külföldi jövedelemmel? Nem könnyű, de megoldható! appeared first on Bankmonitor.hu.

Ezen a héten alig akadt olyan ember Magyarországon, aki ne tudott volna hasznot húzni pénzügyi tippjeinkből. Segítséget adtunk ahhoz, hogy miként lehet a nyugdíjmegtakarítások esetében maximalizálni az állami hozzájárulást, de sokakat érint a szabad felhasználású hitelek összehasonlítása, a lakáshitelek aktuális kamatszintje, valamint az is, hogy friss hírek szerint elkezdik ellenőrizni a csok-ot igénylő családokat. És […] The post Ezekről a hírekről maradhattál le a héten, ha hitelt keresel, vagy csok-ot igényeltél korábban! appeared first on Bankmonitor.hu.

Ezen a héten alig akadt olyan ember Magyarországon, aki ne tudott volna hasznot húzni pénzügyi tippjeinkből. Segítséget adtunk ahhoz, hogy miként lehet a nyugdíjmegtakarítások esetében maximalizálni az állami hozzájárulást, de sokakat érint a szabad felhasználású hitelek összehasonlítása, a lakáshitelek aktuális kamatszintje, valamint az is, hogy friss hírek szerint elkezdik ellenőrizni a csok-ot igénylő családokat. És […] The post Erről maradhattál le a héten, ha hitelt keresel, nyugdíjra gyűjtesz, vagy csok-ot igényeltél korábban! appeared first on Bankmonitor.hu.

Ezen a héten alig akadt olyan ember Magyarországon, aki ne tudott volna hasznot húzni pénzügyi tippjeinkből. Segítséget adtunk ahhoz, hogy miként lehet a nyugdíjmegtakarítások esetében maximalizálni az állami hozzájárulást, de sokakat érint a szabad felhasználású hitelek összehasonlítása, a lakáshitelek aktuális kamatszintje, valamint az is, hogy friss hírek szerint elkezdik ellenőrizni a csok-ot igénylő családokat. És […] The post Éppen hitelt keresel, nyugdíjra gyűjtesz, vagy csok-ot igényeltél korábban? Akkor erről maradhattál le a héten! appeared first on Bankmonitor.hu.

A klímaváltozás alapjaiban változtatja meg a pénzügyi világot is.

Valószínűleg a magas ingatlanárak miatt a Budapesten lakást vagy házat keresők egyre inkább az olcsóbb, külső pesti kerületek iránt érdeklődnek. Érthető, hiszen ezekben lényegesen olcsóbban lehet hozzájutni egy azonos paraméterű lakáshoz vagy házhoz. Viszont érdemes a lakáshitel kiválasztására is odafigyelni, ha szűkös a rendelkezésre álló keret, mert óriási különbség lehet két banki ajánlat között, és […] The post Az olcsóbb, külső pesti kerületekben keresnek most sokan lakást. Mire lehet itt számítani? appeared first on Bankmonitor.hu.

A jegybankoknak is tenniük kell a klímaváltozás ellen - mondta Matolcsy György jegybankelnök a zöld pénzügyek konferencián. A jegybank olcsóbb lakáshitelt javasol az energiatakarékos háztartásoknak. A ... ...

Érdemben változtak a lakáshitel kamatok az elmúlt hónapokban, ráadásul az új támogatott konstrukciók megjelenése érdemben befolyásolhatja a jó döntést. A részleteket járjuk körül. Bár a jegybanki alapkamat változatlanul 0,9 százalékon áll, a hosszú távra rögzített kamatú lakáshitelek kamatszintje mégis jelentősen csökkent az elmúlt két évben. Ez azt jelenti, hogy egy 10 millió Ft-os, 10 éves […] The post Kedvező változások a lakáshiteleknél appeared first on Bankmonitor.hu.

Kihasználhatjuk, hogy a 10 éves fixálású hitelek kamata csökkent.

A lakáshiteleknél szeptemberben csökkent az új szerződések összege.

• Miközben a személyi kölcsönök piacán folytatódott a bővülés, 26 százalékkal nőtt az új szerződések összege kilenc hónap alatt. • A lakáshiteleknél viszont csökkenés volt szeptemberben, így a kilenchavi növekedés 5 százalékra lassult. • A lakáshiteleknél látható megtorpanásban szerepe van a gyermekvállalást ösztönző babaváró kölcsönöknek, amelyekből a júliusi indulás óta 277 milliárd forint értékben született szerződés.

Amikor pénzre van szükségünk, akkor több lehetőség is szóba jöhet hiteloldalon. Lakáscél esetén kézenfekvő a lakáshitel, ám amikor másra költenénk a pénzt, akkor a személyi kölcsön, illetve a szabad felhasználású jelzáloghitel jelenthet megoldást. Jó hír, hogy az elmúlt évben mindkét konstrukció kamatai jelentősen csökkentek, vagyis olcsóbban juthatunk hitelhez, mint korábban. De melyiket érdemes választanod? Összegyűjtöttünk […] The post Pénz kell, de nem ingatlanra? Összehasonlítottuk a személyi kölcsönt és a szabad felhasználású jelzáloghitelt appeared first on Bankmonitor.hu.

Az MNB elemzése alapján egy év alatt – 2018 és 2019 júniusa között – a budapesti lakásárak 22,5%-kal emelkedtek. Ha készpénzünk van, ennyivel többet kellett fizetnünk a kiválasztott ingatlanért. Ha viszont hitelből vásárolnánk lakást, akkor már bonyolultabb a helyet. Utánajártunk, hogy ténylegesen mennyivel jártunk jobban egy 2018-as lakásvásárlással. Meg fogsz lepődni, de nem a lakáshitel […] The post 22,5%-kal emelkedtek a budapesti lakásárak egy év alatt. Valóban rosszul járt, aki kivárt a vásárlással? appeared first on Bankmonitor.hu.

Nem a THM az egyetlen szempont egy jó hitelválasztásnál.

A Fundamenta új stratégiáját, bővülő szolgáltatási palettáját megújulás követi a marketingkommunikáció területén is. A társaság meghívásos tendert írt ki a márka új reklámfilmjének elkészítésére. A tendert a Positive Adamsky reklámügynökség nyerte meg.

Ma már nem érezhető a gazdasági válságot követő években tapasztalt hiteliszony; pörög a lakossági hitelezés, a személyi kölcsönök piaca minden korábbinál magasabb volumenre váltott. A különböző hiteltermékek iránti érdeklődés eltérő. Habár minden területről pozitív eredmények érkeznek, a kép sokak szerint árnyalt. A lakáshitelek állományát a lakásárak emelkedése húzza felfelé; a hitelfelvételek egyre nagyobb összegben valósulnak ...