Legfontosabb témák

A befektetési alapok esetében az elmúlt hónapban a tőkeáramlások eredője plusz 11,5 milliárd forintot mutat. Az egyes kategóriákon belül vegyes kép rajzolódik ki, de a lényeg változatlan: az ingatlanalapokba érkezik a friss tőke, míg az abszolút hozamú alapokból távozik. A tőkeáramlás és a hozamok eredőjeként a BAMOSZ tagok által kezelt befektetési alapok összvagyona 0,8%-kal növekedett februárban. A hónap végén a BAMOSZ tagok mindösszesen 6.297 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban.

A lakástakarékok is forgalmazhatnának állampapírt, ha az Országgyűlés elfogad egy friss törvénytervezetet.

Jelentős pénzügyi törvénymódosításokat jelentett be Varga Mihály.

Jelentős pénzügyi törvénymódosításokat jelentett be Varga Mihály.

A lakossági állampapírok értékesítését kiterjesztenék a lakástakarékpénztárakra is.

A lakossági állampapírok értékesítését kiterjesztenék a lakástakarékpénztárakra is.

Vélhetően az állami befektetéseket akarja népszerűsíteni a kabinet....

Kedd este pénzügyi salátatörvényt nyújtott be a parlamentnek a kormány nevében Varga Mihály pénzügyminiszter. A dokumentum csupán hét oldal, de több érdekességet is tartalmaz, például nem kell szja-t...

Eltörölnék a kamatadót az állampapírok után és a parkolóautomatákat is bekötnék a NAV-hoz.

Minimálisra csökken a lakosságnak felszámolt tranzakciós illeték, és szigorítják az automaták üzemeltetését. Salátatörvény az Országgyűlés előtt.

Ezen a héten a legjobb ajánlatok voltak napirenden. Megkerestük az aktuálisan legkedvezőbb lakáshiteleket, számszerűsítettük a legjobb és a legdrágább személyi kölcsönök közötti különbséget, és megnéztük, hogy az új lakástakarékok által beígért extra kamatokat vajon biztosan megkapjuk-e majd egy évtized múlva? A legjobb lakáshitelek Egy 10 millió Ft-os, 20 éves futamidejű lakáshitelnél akár 6,5 millió Ft is […] The post Heti ajánló: a legjobb hitelajánlatok rejtelmei appeared first on Bankmonitor.hu.

Ma az egyik legvonzóbb elem lehet a lakástakarék szerződésekben, hogy a megtakarítási időszak leteltét követően (valamikor 5-10 év múlva szerződésenként eltérő időpontban), rendelkezésre fog állni egy nagyon kedvező, fix kamatozású lakáshitel lehetőség. Ez akár 2,9%-os fix kamatozású hitelt jelenthet hosszú évek múlva, amikor a hitelkamatok már vélhetően lényegesen magasabbak lesznek. „Ezt tényleg meg fogom kapni […] The post Tényleg meg fogom kapni az extra kedvező kamatot? A legfontosabb kérdés a lakástakarékok hiteléről appeared first on Bankmonitor.hu.

Többször találkoztam már egy-egy jól hangzó érveléssel az új, államilag már nem támogatott Fundamentáról, illetve ti is már többször átküldtetek ilyen cikkeket. Hogy többet ne kelljen rá egyenként válaszolni, nézzük meg, hogyan is jöhetnek ki azok a vonzó számok a cikkekben. A leírásokban az a közös, hogy valahogy megpróbálják kihozni ügyes érveléssel, milyen jól is járunk, ha az állami támogatás

Komoly pénzügyi előnyt érhetsz el azzal, ha kombinálod a lakáshitel és a Fundamenta Gondoskodó Lakáskassza lehetőségeit. A trükk nagyon egyszerű: a lakáskassza megtakarítással előre bebiztosítod magadnak a jövőbeni kedvező kamatú hitelt, a szerződés lejártát követően pedig a lakáshiteled kiváltod a Fundamentával. A Fundamenta Gondoskodó Lakásszámla már nem tartalmaz állami támogatást, a hozzá járó 5%-os kamatbónusz […] The post Milliókat érő trükk a lakáshitel és az új Fundamenta kombinálása appeared first on Bankmonitor.hu.

Állami támogatás nélkül is próbálnak új termékkel előállni a két legnagyobb lakástakarékos cég.

2018. október 16. után még fontosabb szerződés szerint fizetned a lakástakarék megtakarításodat, ugyanis nem kell sok hozzá, hogy részben vagy egészben elvesszen az állami támogatás!  A Bankmonitor is beszámolt korábban arról, hogy 2018. október 16. után már nem jár állami támogatás az újonnan kötött lakástakarék szerződésekre, ami azt jelenti, hogy elveszik az évi akár 72 […] The post Elsősegély tippek lakástakarék mellé! appeared first on Bankmonitor.hu.

A tavaly év végi sokk után ismét éledezni kezd a lakástakarék-piac; már két szolgáltató, a Fundamenta és az OTP is előállt új termékkel. 5-15%-os befizetésarányos hozamot kínálnak, ami egyrészt...

A tavaly év végi sokk után ismét éledezni kezd a lakástakarék-piac; már két szolgáltató, a Fundamenta és az OTP is előállt új termékkel. 5-15%-os befizetésarányos hozamot kínálnak, ami egyrészt...

2018 októberében villámcsapásként érkezett a hír, hogy a kormány megszünteti az újonnan megnyitandó lakástakarékok állami támogatását. Az érintetteknek megoldást kellett találniuk az előállt helyzetre, ezért újabb konstrukciókat kezdtek kidolgozni. Mára már a Fundamenta és az OTP Lakástakarék is kijött a saját termékével, így elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy bemutassuk ezeket. Fontos tudni, hogy 2018. […] The post Új lakástakarékok: miben különbözik a Fundamenta és az OTP? appeared first on Bankmonitor.hu.