Legfontosabb témák

A kormánynak elsődleges fontosságú az egészségügy helyzete, ezt mutatja, hogy a jövő évi költségvetésben az ideinél 220 milliárd forinttal költenek többet az ágazatra - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a Semmelweis-nap alkalmából az MTI-nek.

Harmincmilliárd forint kell azon egészségügyi szakdolgozók bérrendezésére, akik több évtizede végzik munkájukat - közölte a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

Harmincmilliárd forint kell azon egészségügyi szakdolgozók bérrendezésére, akik több évtizede végzik munkájukat - közölte a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus ... ...

Harmincmilliárd forint kell azon egészségügyi szakdolgozók bérrendezésére, akik több évtizede végzik munkájukat - közölte a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

Harmincmilliárd forint kell azon egészségügyi szakdolgozók bérrendezésére, akik több évtizede végzik munkájukat - közölte Cser Ágnes.

A kormánynak elsődleges fontosságú az egészségügy helyzete, ezt mutatja, hogy a jövő évi költségvetésben az ideinél 220 milliárd forinttal költenek többet az ágazatra – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a Semmelweis-nap alkalmából az MTI-nek.

Július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Ezen a napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője. Ilyenkor országszerte megemlékezéseket, ünnepséget tartanak, és kitüntetésekkel ismerik el az orvosok, ápolók áldozatos munkáját.

Hiába lépett fel a bejelentett lakcím nélküliek egészségügyi ellátása érdekében az alapvető jogok biztosa és hiába kérte a kormányt a társadalombiztosítási törvény módosítására, Varga Mihály nemzetgazdasági ... ...

Egy kutatás szerint dinamikusan fejlődnek az egészségügyi magánpraxisok, miközben a közegészségügy haldoklik. A magyarok többsége amúgy leginkább az internetről próbálja megtudni, mi is a baja.

Mintegy ötvenezer magyar állampolgárnak érvénytelen a biztosítási jogviszonya, mert nincs bejelentett lakcíme. A hatályos törvény szerint így nem számít belföldinek, ezért hátrányba kerülhet az egészségügyi ... ...

Tavaly több mint 2 milliárd forintért kezeltették magukat magyar biztosítottak külföldön többnyire olyan ellátásokért, melyek itthon nem elérhetők. Sürgősségi ellátásért pedig 5,2 milliárdot fizettek ki ... ...

Szakmai kontrollrendszert vezetnek be, mely a korábbi háziorvosi szakfelügyelői rendszert fogja pótolni.

Az egynapos szülésről és a budapesti kórházakra költött milliárdokról is szó esett....

Hatalmas teher a legszegényebbeknek az egészségre költeni, túl sokat kell zsebből fizetni, a kormány pedig arányában kevesebbet szán az egészségügyre, mint 25 éve. Az eredmény: kétszer-háromszor több magyar hal meg idő előtt, mint a fejlettebb államokban.

Az biztos, hogy a gyógyászat nagyban hozzájárul a gazdasági növekedéshez.

Az orvosok elöregedése, a középgeneráció hiánya akár már a közeli jövőben betegellátási problémákhoz vezethet – idézi az egészségügy látleletének is tekinthető kormányzati dokumentumot a Magyar Idők. A nyugdíjkorú doktorok, ápolók továbbfoglalkoztatása emiatt alapvetően fontos, de az érintettek szerint a helyzetet nem a nyugdíjas-szövetkezetek fogják megoldani.

Négy év alatt majdnem 5400 nyugdíjkorhatárt elért egészségügyi dolgozó továbbfoglalkoztatására kértek engedélyt az intézmények, az ágazati érdekvédők és az egészségügyi államtitkárság szerint is olyan ... ...

Ha nem lenne világszínvonalú az egészségügy, biztos nem rendeztek volna nálunk kínai-közép-kelet-európai egészségügyi fórumot.

A magyar egészségügy teljesítményének elismerése, hogy Budapesten rendezik Kína és a közép-, valamint kelet-európai országok egészségügyi minisztereinek harmadik fórumát - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A magyar egészségügy képes világszínvonalú teljesítményre, amit az is bizonyít, hogy Magyarországon évről évre növekszik azok száma, akik életmentő új szervhez jutnak - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke vasárnap, a kelet-közép-európai és Kína egészségügyi minisztereinek budapesti találkozójának gálavacsoráján

Minden ötödik családnak gondot okozott az egészségügyi kiadás....

A háztartások több mint 21 százaléka szenvedett el katasztrofális egészségügyi kiadásokat 2014-ben – derül ki az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) átfogó tanulmányából.

A modern társadalomban az elsődleges társadalmi és népegészségügyi, megbetegedési és halálozási védőfaktort is a politikusok jelentik, az ezzel kapcsolatos erkölcsi felelősségük személyes, másra át nem ... ...

Az egészségügy helyzetéről szóló nyilatkozatot készített a Magyar Orvosi Kamara, ebben arra hívja fel a figyelmet, hogy a magyar lakosság egészségi állapota évtizedek óta kritikus helyzetben van, egyúttal intézkedéseket sürget.

Stratégiai szintű együttműködés veszi kezdetét a BAZ Megyei Központi Kórház És Egyetemi Oktatókórház, valamint a Bay Zoltán Közhasznú Nonprofit Kft. között.

Az e-egészségügyi szolgáltatási rendszerben nem lesz szükség arra, hogy valaki elmenjen a rendelőbe gyógyszer felíratni - erről az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára.

Ha ez bejön, soha többet nem kell személyesen gyógyszert felíratni.

A gazdaság javuló helyzetéről beszélt a parlamentben a kormányfő, az ellenzék elhanyagoltnak tartja az egészségügyet és az oktatást. Jóváhagyta az Országgyűlés az idei, valamint a jövő évi költségvetés összegző módosítását. Kormányfői szintű uniós döntést sürgetnek a migránsok átirányítása ügyében a visegrádi államok belügyminiszterei.

Egy állami jelentés szerint javul ugyan a magyar egészségügy, de van, amiben még így is egyre inkább lemaradunk az uniós átlagtól.

Először készült átfogó jelentés, teljesítményértékelés Magyarországon az egészségügyről, amelyben 76 indikátor alapján súlyos megállapításokat fogalmaz meg az ellátórendszerről. Egyetlen év alatt 32 ezer ember lett volna megmenthető, ha jobb a magyar egészségügy.

Több mint 32 ezer haláleset, az összhalálozás 26 százaléka elkerülhető lett volna jobb egészségügyi ellátórendszerrel és hatékony népegészségüggyel 2014-ben Magyarországon. Bár a lakosság egészségi állapota javuló tendenciájú, de óriásiak a regionális és az iskolázottsággal összefüggő különbségek és több területen nő az uniós tagállamoktól való lemaradás.

A lakosság egészségi állapotáért a legkevésbé az egészségügyi ellátórendszer felelős, az egyén egészségi állapotát 43 százalékban az életmód, a jövedelem és a végzettség befolyásolja - közölte az egészségügyért felelős államtitkár egy pénteki budapesti konferencián.

A kormány 2010-ben hozott felelős döntésének eredményeként a patikák ma már az egészségügyi rendszer részeként működnek - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára szerdán Debrecenben, a 14. országos patikanap ünnepélyes megnyitóján.

110 millió forint összegű, többlépcsős befektetéssel többségi tulajdont szerzett a GB & Partners által kezelt EXIM Növekedési Magántőkealap a STEMP okoshőmérőt fejlesztő magyar vállalkozásban. Az Eximbank befektetésével létrejött Alapból megvalósult tőkeinjekciónak köszönhetően a STEMP 2018 elején megjelenhet a több száz … Folytatódik.... →