Januártól 14 százalékkal emelkednek az egészségügyi szakdolgozói alapbérek és még idén novemberben várható egy újabb 20 százalékos béremelés. 2022-re egy ápoló átlagosan két és félszeresét fogja keresni a béremelés előtti bérének. Egy pályakezdő, középfokú OKJ-s vizsgával rendelkező szakdolgozó 2018-as alapbére 191 865 forintról ezzel az emeléssel 234 152 ezerre nő.

Az Agrárminisztérium jelentősen megemelte a méhészek és a haszongalamb-tartók támogatását. Méhcsaládonként ötszázról ezer forintra nő a méhállomány egészségügyi kondíciójának megőrzéséhez igénybe vehető támogatás, a haszongalamb vásárlásához nyújtott támogatásra pedig 2020-ban 100 millió forint a megemelt keretösszeg.

Az Agrárminisztérium (AM) jelentős mértékben megemelte a méhészek és a haszongalamb-tartók támogatását. Méhcsaládonként ötszázról ezer forintra nő a méhállomány egészségügyi kondíciójának megőrzéséhez igénybe vehető támogatás, a haszongalamb vásárlásához nyújtott támogatásra pedig 2020-ban 100 millió forint a megemelt keretösszeg - közölte a szaktárca kedden az MTI-vel.

Az Agrárminisztérium jelentős mértékben megemelte a méhészek és a haszongalamb-tartók támogatását. Méhcsaládonként ötszázról ezer forintra nő a méhállomány egészségügyi kondíciójának megőrzéséhez igénybe ... ...

Januártól 14 százalékkal emelkednek az egészségügyi szakdolgozói alapbérek és még idén novemberben várható egy újabb 20 százalékos béremelés - mondta el az egészségügyért felelős államtitkár kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

A januártól esedékes béremelés 81 ezer szakdolgozót és négyezer védőnőt érint.

Januártól 14 százalékkal emelkednek az alapbérek és még idén novemberben várható egy újabb 20 százalékos béremelés - mondta el az egészségügyért felelős államtitkár.

Januártól 14 százalékkal emelkednek az egészségügyi szakdolgozói alapbérek és még idén novemberben várható egy újabb 20 százalékos béremelés - mondta el az egészségügyért felelős államtitkár kedden Budapesten, sajtótájékoztatón...

Ez 81 ezer szakdolgozót és négyezer védőnőt érint, fedezete 82 milliárd forint.

Kásler Miklós szerint az egészségügyi ellátórendszer struk­túraátalakítása olyan gyorsan történik, ahogy a betegellátás lehetővé teszi.

Az ellátórendszer korszerűsítésével, a hozzáférhetőség javításával és az ezeket lekövető finanszírozás bevezetésével elkezdődött az egészségügyi struktúra átalakítása – közölte az emberi erőforrások minisztere. A kormány tavaly év végén 36,6 milliárd forintot biztosított a struktúraváltás első lépéseihez, a fekvő-, a járóbeteg-intézmények, valamint a korszerű diagnosztikai tevékenységek finanszírozására.

Megengedhetetlen a fedezet nélküli kötelezettségvállalás az egészségügyben - magyarázta az Állami Számvevőszék elnöke.

A gyomorégés és a gyomorsav túltengés korunk és hazánk egyik leggyakoribb egészségügyi problémája. Mi okozza a gyomorégést, mit tehetünk a túlzott gyomorsav ellen, ha nem feltétlenül akarunk folyamatosan savlekötő tablettákat bekapkodni?

Újabb 26 ezer sertés elpusztításáról döntött a romániai állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági szakhatóság (ANSVSA), miután afrikai sertéspestis (ASP) vírusát mutatták ki a kelet-romániai Braila megyében egy sertésfarmon - közölte a Mediafax hírügynökség hétfőn.

Újabb 26 ezer sertés elpusztításáról döntött a romániai állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági szakhatóság (ANSVSA), miután afrikai sertéspestis (ASP) vírusát mutatták ki a kelet-romániai Braila megyében egy sertésfarmon.

Az ellátórendszer korszerűsítésével, a hozzáférhetőség javításával és az ezeket lekövető finanszírozás bevezetésével elkezdődött az egészségügyi struktúra átalakítása - közölte az emberi erőforrások minisztere hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Karácsony előtt egy nappal jelent meg, s december 25-én már hatályba is lépett az a kormányhatározat, ami fontos változásokat készít elő az egészségügyben. A kórházak adósságrendezését és az átfogó átalakítások nyolc pontját tartalmazó döntések Kovácsy Zsombor egészségügyi jogász szerint ha nem is adnak a rendszer minden problémájára választ, de végre tartalmaznak pozitív üzeneteket.

2017-ben a KSH becslése szerint mintegy 450 ezer magyar orvosi ellátási szükséglete maradt kielégítetlenül, szemben a 2010-es 750 ezerrel - derül ki többek között a KSH 2018-as Egészségügyi Évkönyvéből. ... ...

Az év elején életbe lépett az 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeket nevelő családoknak és a felnőtteknek nyújtott támogatás - idézi az MTI Horváth Ildikó, egészségügyért felelős államtitkár szombati ... ...

Az ország nagy részén javult a levegő minősége a Nemzeti Népegészségügyi Központ adatai szerint.

Az atlétikai stadionnak köszönhetően a Közvágóhídnál egy homokos plázs épül a Duna mentén, a Római-parton pedig szabadstrandot alakít ki az önkormányzat, hogy ha a Duna vízminősége hosszútávon és egyenletesen jó marad. A népegészségügyi központ szerint nincsenek pontos vízminőségi adatok a két területre, a civilek szerint azonban már a mostani körülmények között is jöhetne a strand, csak be kellene vezetni egy újítást.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy számos, képalkotó diagnosztikai termékeket (azaz, MRI-, CT- és röntgenberendezéseket) gyártó és forgalmazó vállalkozás tanúsított jogsértő magatartást az „Egészségügyi eszközök energia-megtakarítást célzó beszerzésének támogatása” elnevezésű EU-s pályázathoz kapcsolódó közbeszerzési eljárásokban. A GVH a cégekre összesen több mint 1,6 milliárd forintnyi bírságot szabott ki.

Ez attól függ, hány éve készültek el a költségtervezetek arról, hogy mennyibe kerülhetnek az egészségügyi létesítmények felújítása – reagált az Mfor.hu-nak Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) elnöke egy mai lapinformációra. Idén 5-8 százalékkal emelkedhetnek az építőipari árak.

Képalkotó diagnosztikai termékeket (MRI-, CT- és röntgenberendezéseket) gyártó és forgalmazó vállalkozások tanúsítottak jogsértő magatartást az "Egészségügyi eszközök energia-megtakarítást célzó beszerzésének ... ...

Továbbra is nagyon leterheltek a fekvőbeteg-ellátásban dolgozó ápolók, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) adatai szerint csaknem 24-25 ezer ápoló hiányzik az egészségügyi ellátás rendszeréből...

Magyarországon csaknem 24-25 ezer ápoló hiányzik az egészségügyi ellátás rendszeréből – mondta a Világgazdaságnak Balogh Zoltán, a MESZK elnöke. Továbbra is nagyon leterheltek a fekvőbeteg-ellátásban ... ...

Magyarországon valamivel több, mint hat ápoló jut ezer lakosra, Németországban 12, Svájcban 16.

Magyarországon csaknem 24-25 ezer ápoló hiányzik az egészségügyi ellátás rendszeréből – mondta a Világgazdaságnak Balogh Zoltán, a MESZK elnöke.

Az elmúlt másfél évben jelentős változások történtek az egészségügyben, amelyek célja a családok egészségének támogatása, a hatékonyabb megelőzés és a biztonságos, magas színvonalú betegellátás erősítése, valamint az egészségügyi dolgozók megbecsültségének további javítása volt - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán az MTI-vel.

Az elmúlt másfél évben jelentős változások történtek az egészségügyben, amelyek célja a családok egészségének támogatása, a hatékonyabb megelőzés és a biztonságos, magas színvonalú betegellátás erősítése ... ...

Elindítja-e a nehéztüzérséget a kormány az ellenzéki önkormányzatokkal szemben? Beüt-e a régóta várt válság? Elindul-e végre az egészségügy még régebben remélt átalakítása? Jóslataink 2020-ra.

Az ellátórendszer struktúrája is átalakításra szorul.

Több mint 60 százalékkal, közel 1350-re növelte az ellenőrzött szervezetek számát az Állami Számvevőszék 2019-ben, s több ezer ponton járult hozzá a közpénzügyek fejlesztéséhez - olvasható Domokos László ... ...

Az intézmények 78,8 százalékában nincs elég ápoló, és országszerte 17 ezer ápolói állásra keresnek jelentkezőt.

Bármely, 5G-ben érdekelt gyártó eszközeit megvásárolhatják a hazai távközlési szolgáltatók, a magyar kormány nem tesz különbséget közöttük. Nemzetközi téren az egészségügyi adatok iránt mutatkozott fokozódó érdeklődés, miközben két, szebb napot is látott cég fúziója dől dugába.

Egyre nagyobb a munkaerőhiány a német egészségügyi rendszerben, pénteken megjelent adatok szerint a kórházak túlnyomó többségénél orvosokon kívül ápolókból sincs elég.

Egy friss kormányhatározat szerint mélyrehatóan alakítják át az egészségügy működési rendszerét. A reformjavaslatot nyár közepéig kell kidolgoznia a Kasler Miklós vezette emberminisztériumnak.

Kormányhatározatból derült ki, hogy új alapokra helyeznék a rendszert. Az a cél, hogy valós költségekre épüljön a finanszírozás.

Kényszerleszállást hajtott végre egy Mi-8 típusú orosz helikopter a Krasznojarszki területen szerdán, a leszálláskor hatan megsérültek - közölte az MTI az orosz egészségügyi minisztérium helyi részlegére ... ...

Csaknem a kétszeresére emeli a brit kormány azoknak az elsősorban tudományos, egészségügyi és ipari kutatással foglalkozó szervezeteknek a számát, amelyek a jövőben jogosultak lesznek magasan képzett külföldi ... ...

Készülnek a karácsonyra az egészségügyben...

A kontinens jó példája annak, hogy a technológiában időnként átléphetők a kimaradt fejlődési szintek, és már egy korábbinál modernebb megoldással érdemes kezdeni a felzárkózást. Számos innovatív egészségügyi fejlesztés mutatja, hogy látványos előrelépés érhető el, ha okosan alkalmazzák a mobilkommunikáció, a dolgok internete vagy éppen a drónok kínálta lehetőségeket.

A jövő év első napjától a Készenléti Rendőrség gyakorolja a tulajdonosi jogokat a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. felett, az Országos Mentőszolgálatnak csak az egészségügyi szakmai irányítás marad. A Magyar ... ...

Az egészségügyi dolgozók lakhatási feltételeinek javítása érdekében nyolc kórház nővérszállóit fejleszti a kormány 2022-ig; a fejlesztés 634 szakdolgozónak nyújt kényelmesebb életteret - közölte az Emberi ... ...

Lengyelországot és Litvániát elárasztják a Fehéroroszországból induló bevándorlók, akik közül korábban a legtöbben az építőiparban kerestek munkát, míg manapság már sok egészségügyi dolgozó érkezik. Egyre ... ...

Senki nem szorul ki az állami egészségügyi ellátásból a júliusban hatályba lépő társadalombiztosítási törvény alapján - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára pénteken az M1 ... ...

Az Országgyűlés december 11-én szabályozta újra a társadalombiztosítási ellátások rendelkezéseit.

A meddőségi központok állami irányítás alá vonása helyett sokkal hatékonyabb intézkedéseket is hozhatott volna a kormány - nyilatkozta a lapunknak Kunetz Zsombor, egészségügyi szakember.

Az egészségügyet tartja Magyarország legsúlyosabb problémájának.

A Brexit-megállapodás elfogadása, az egészségügyi rendszer megerősítése, a bevándorlás szigorítása – a többi között ezt tartalmazza a brit kormány ma ismertetett törvényalkotási programja.

A keret egészségügyi fejlesztések megvalósítására és az adósságállomány csökkentésére áll a kórházak rendelkezésére.

Az egészségügyi finanszírozási csomag java része adósságtörlesztésre fordítható, 36,6 milliárdból lehet majd fejleszteni is.

Áder János köztársasági elnök a tb-törvény mellett a kultúrtörvényt is aláírta. A módosított tb-törvény szerint három havi járuléktartozás esetén már fizetni kell az egészségügyi ellátásért.

Több évtizednyi dohányzásellenes kampány után először csökkent világszerte a dohányos férfiak száma az Egészségügyi Világszervezet (WHO) elemzése szerint. Döntő jelentőségű fordulópont következett el ... ...