Legfontosabb témák

Ma is Donald Trump harcát kísérik figyelemmel a piacok, amelyet az egészségügyi reform kapcsán folytat. Az európai tőzsdék kissé estek, az amerikaiak emelkednek, a leginkább a technológiai cégeknek megy jól. Az euró/forint ismét 310 felett, osztalékmeglepetéssel jelentkezett a Richter.

Magánemberként ő is tudna példát mondani olyan esetre, amikor nem elégedett a magyar egészségüggyel - mondta a miniszter Azurák Csabának.

Akár 50 ezer eurót is nyerhetnek az innovatív vállalkozások.

Bár az állami egészségügyi kiadások 2013 óta folyamatosan nőnek, reálértéken először csak 2015-ben haladták meg a 2008. évi szintet. Uniós és régiós viszonylatban is kevés pénz jut itthon az...

Folytatódnak a tárgyalások a Fehér Ház és a képviselőházi republikánusok között, a legfrissebb hírek szerint azonban a konzervatív csoport vezetője visszautasította Donald Trump legutolsó módosító...

Csökkent az egészségügyre fordított kiadások aránya az elmúlt években. Magyarországon az uniós átlag felét költik egy emberre – derül ki a KSH adataiból.

Üzleti terv fejlesztésre, majd termék, szolgáltatás bevezetésére nyerhetnek jelentős, önrész nélküli összeget egészségügyi innovációval foglalkozó magyar kkv-k. A partneri hálózat a pénz mellett tudással is segít!

Egészségügyre a bruttó nemzeti termék 7,1 százalékát költötte Magyarország 2015-ben, ami megegyezett az egy évvel korábbi szinttel. 2003-ban még 8,1 százalékot tettek ki az ilyen jellegű kiadások a GDP-hez viszonyítva, de 2011-től csökkent a ráfordítás.

Míg két évvel ezelőtt 7,1 százalék volt az egészségügyi kiadások GDP-hez viszonyított aránya, addig 2003-ban ez a szám még 8,1 százalékot tett ki - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adataiból.

Meg szeretném kérdezni, hogy közalkalmazotti dolgozó (egészségügy) 59 éves nőnek, aki az idén lesz 60 éves mennyi szabadság jár?

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke szerint legalább 600-700 milliárd forinttal kevesebbet költünk GDP-arányosan gyógyításra, mint a Visegrádi Négyek (V4), az EU-s átlaghoz képest pedig...

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke szerint legalább 600-700 milliárd forinttal kevesebbet költünk GDP-arányosan gyógyításra, mint a visegrádi országok (V4), az EU-s átlaghoz képest...

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke szerint legalább 600-700 milliárd forinttal kevesebbet költünk GDP-arányosan gyógyításra, mint a Visegrádi Négyek (V4), az EU-s átlaghoz képest pedig...

Uniós és régiós szinten is kiemelkedően sok pénzt szív el a magyar állam gazdaságból, amit elsősorban a saját működésre, gazdasági támogatásokra, államosított cégek veszteségeinek kipótlásra valamint sportra ... ...

Az emberi erőforrások minisztere már jelezte, hogy találkozna Éger Istvánnal, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnökével, aki a napokban nyílt levelet írt az orvosok béremelésével és garantált bérminimumával kapcsolatban. Előreláthatóan idén is több tízmilliárd forintos adósságot kell majd eltüntetni a kórházak kasszájából – mondta Éger István a Világgazdaságnak.

Inkább fizetnének, csak javuljon a helyzet....

Mindenki elégedetlen az egészségüggyel, az állapotok rosszabbak, mint korábban, hálapénz fronton viszont nem történt változás. Mindez a Publicus Intézet közvéleménykutatásából derül ki, amelyet a Vasárnapi ... ...

Az ellenzék és a múlt már senkit nem érdekel, Orbán Viktor lett a legfőbb egészségügyi mumus – derül ki a Vasárnapi Hírek ás a Publicus Intézet felméréséből. A kutatás szerint 10-ből heten elégedetlenek az állami egészségüggyel, és az utóbbi időben a helyzet romlott.

Az ellenzék és a múlt már senkit nem érdekel, Orbán Viktor lett a legfőbb egészségügyi mumus – derül ki a Vasárnapi Hírek ás a Publicus Intézet felméréséből. A kutatás szerint 10-ből heten elégedetlenek az állami egészségüggyel, és az utóbbi időben a helyzet romlott.

Még senki nem kereste fel a kormányablakokat azért, hogy rendelkezzen: mit láthatnak, s mit nem az egészségügyi adataiból az őt ellátók - tudta meg a Népszava az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól (ÁEEK).

A fontosabb amerikai részvényindexek eséssel indították a csütörtöki kereskedést, miután tegnap a Fed-kamatemelés után 0,7% körüli pluszban zártak. Elsősorban az egészségügyi szektor papírjait...

Új fogalommal barátkozhatunk az egészségügyben, az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térrel (EESZT). Mi ez, mire való, hogyan kell használni? Cikkünkben szakértő segítségével összeszedtük a tudnivalókat. ... ...

Az unokaöcsém a középiskola befejezése óta munkanélküli. Volt már munkája, de a munkában töltött napok (hónapok) nem teszik lehetővé, hogy munkanélküli járadékot kapjon. Az eseti orvosi ellátásáért fizetni szokott az orvosnak. Az ő esetében is érvényes lehet az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetése?

Az elmúlt években a kormány és az ellenzék közötti szakpolitikai összecsapás két fő területe az oktatás és az egészségügy volt. A kormány mindkét területen hatalmas béremelést emleget, míg az ellenzék szerint a lényeg az, hogy hatalmas pénzeket vontak ki ebből a két rendszerből. A Policy Agenda elemzésében most az egészségügy bérhelyzetét vizsgálta meg.

Bár még csak az első olvasatban ismerhetjük az Obamacare-t fölváltó „társadalombiztosítási rendszert”, de az elmondható, hogy visszarendeződés látható a piaci viszonyok felé.

2017 év végétől uniós forrásból új szűrőprogramot vezetnek be, a cél az, hogy csökkenjen a vastagbéldaganatos halálozás.

Az amerikai republikánus párti képviselők beterjesztették hétfőn a kongresszusnak az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási törvény visszavonására vonatkozó, valamint egy új egészségbiztosítási törvényről szóló javaslatukat.

Az átalakítás már most elkezdődött, de nem biztos, hogy a tesztüzem idején önnek lesz róla tapasztalata. Mutatjuk, mi hogyan működik.

Nagy-Britanniában az egészségügyi rendszer tervezett átalakítása ellen tüntettek. A londoni demonstráción mintegy 250 ezren vettek részt. A tiltakozók az egészségügyi ellátások irányítását és finanszírozását ... ...

Több mint 559 millió forintért vesz bútorokat a Bp2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Kft. - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből.

A diplomás ápolók mesterfokú (MSc) képzése megoldást jelenthet az egészségügyben tapasztalható szakemberhiányra, a szakápolói kompetenciák kiterjesztésével javulhat a betegellátás - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

A jelenleginél gyorsabban juthatnak egészségügyi ellátáshoz a betegek, ha nálunk is elindul az úgynevezett nondoktori rendszer - írja a Magyar Idők.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a 2017 és 2026 közötti időszakra új nemzeti népegészségügyi stratégia kidolgozását kezdi meg, amely továbbra is a megelőzést helyezi a fókuszba - jelentette be a tárca miniszteri biztosa kedden az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) európai egészséges városok hálózatának háromnapos nemzetközi konferenciáján Pécsen.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a 2017 és 2026 közötti időszakra új nemzeti népegészségügyi stratégia kidolgozását kezdi meg, amely továbbra is a megelőzést helyezi a fókuszba - jelentette be ... ...

Az amerikai Demokrata Párt Steve Beshear volt kentuckyi kormányzót kérte fel, hogy a párt nevében reagáljon Donald Trump elnök kedd esti kongresszusi beszédére, s Beshear kijelentette, hogy az elnök "elvenné az egészségbiztosítást a dolgozó emberektől".

Donald Trump amerikai elnök a kongresszus két háza előtt elmondott beszédében egységre szólította fel honfitársait az Egyesült Államok gondjainak megoldásához.

Az orvosok többsége hálapénzmentes egészségügyben szeretne dolgozni, 60 százalékuk szerint azonban pusztán a béremeléssel a paraszolvencia nem fog eltűnni – derült ki a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (Reszasz) megbízásából készült felmérésből. Dénes Tamás, a Reszasz elnöke a felmérés eredményeit ismertető keddi, budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, ez egy fontos üzenet a politikának és a döntéshozóknak: meg ...

Ritka betegségek új diagnosztikai és terápiás eljárásait kidolgozó kutatási program indult uniós támogatással három vidéki orvosképző intézmény és az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpontjának összefogásával.

Tavaly 20-30 százalékkal emelkedett a betegforgalom a Világgazdaság által megkérdezett magánegészségügyi szolgáltatóknál.

Tavaly 20-30 százalékkal emelkedett a betegforgalom a Világgazdaság által megkérdezett magánegészségügyi szolgáltatóknál. Lancsalics Petra, a Dr. Rose operatív igazgatója gyorsuló ütemről számol...

A közeljövőben ünnepélyes keretek között aláírják az egészségügyi ágazati kollektív szerződés azon fejezeteit, amelyekben eddig megállapodás jött létre a sztrájktárgyalások során - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága pénteken az MTI-vel.

A közeljövőben ünnepélyes keretek között aláírják az egészségügyi ágazati kollektív szerződés azon fejezeteit, amelyekben eddig megállapodás jött létre a sztrájktárgyalások során - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága pénteken.

A digitalizáció közvetlenül és közvetetten akár évi több százmilliárd forint összegű forrás felszabadítását teheti lehetővé a magyar egészségügyi rendszer számára, ehhez pedig egy megfelelően kialakított digitális stratégia megvalósítása szükséges – mutat rá a Portfolio.hu az IVSZ (Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége) támogatásával készült cikkében. Az egészségügy helyzetének javításában várhatóan nagy szerepe lesz az innovatív […] The post Hatalmas potenciál rejlik a magyar egészségügy digitalizálásában appeared first on Kockázati tőke vállalkozásoknak | Széchenyi Tőkealap.

A digitalizáció közvetlenül és közvetetten akár évi több százmilliárd forint összegű forrás felszabadítását teheti lehetővé a magyar egészségügyi rendszer számára, ehhez pedig egy megfelelően kialakított digitális stratégia megvalósítása szükséges – mutat rá a Portfolio.hu az IVSZ (Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége) támogatásával készült cikkében. Az egészségügy helyzetének javításában várhatóan nagy szerepe lesz az innovatív […] The post Hatalmas potenciál rejlik a magyar egészségügy digitalizálásában appeared first on Kockázati tőke vállalkozásoknak | Széchenyi Tőkealap.