Legfontosabb témák

Törvénymódosítást javasol a társasházakat és lakásszövetkezeteket képviselő szakmai szervezet.

Törvénymódosítást javasol a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége (LOSZ) a rezsicsökkentés közzétételi szabályai miatt, emellett megváltoztatnák többek között a társasházak törvényességi ... ...

Törvénymódosítást javasol a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetsége (LOSZ) a rezsicsökkentés közzétételi szabályai miatt, emellett megváltoztatnák többek között a társasházak törvényességi ... ...

Csökkent a kőolaj világpiaci ára kedd reggel egy amerikai költségvetési tétel miatt. A kedden ismertetett 2018. évi amerikai költségvetési tervezet azt irányozza elő, hogy tíz éven belül kiegyensúlyozottá ... ...

A visegrádi országokkal összevetve a hazai vállalatok a foglalkoztatásra rakodó adó- és járulékterhek terén még mindig hátrányos helyzetben vannak, további csökkentésre lenne szükség - állapítja meg elemzésében az RSM Hungary.

Kulcsfontosságú találkozóra készül a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete. Az OPEC csütörtökön Bécsben tartandó ülésén a tagok a tavaly év végén elhatározott, eredetileg 2017 első fél évére vonatkozó kitermeléscsökkentésnek minimum az év végéig szóló kiterjesztéséről dönthetnek.

A központi költségvetés devizaadóssága április végéig 67,0 milliárd forinttal 6323,5 milliárd forintra növekedett az elmúlt év végéhez képest. A nettó devizakibocsátás 55,7 milliárd, a forint gyengülése 11,3 milliárd forinttal növelte az állományt. A devizaadósság részaránya az év végi 24,6 százalékról 24,2 százalékra csökkent a teljes adósságon belül - közölte az államháztartás első négyhavi helyzetéről hétfőn kiadott jelentésében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

Áprilisban 198 900 álláslehetőség állt rendelkezésre.

Édességalapot indít egy hazai alapkezelő, többek közt a Milka, a KitKat, a Dunkin' Donuts és a Danone joghurt gyártóin akarnak keresni. Ezt úgy oldja meg az alapkezelő, hogy a kötvénytúlsúlyos...

Az Európai Unió (EU) és az euróövezet gazdasága rugalmas marad az idén, ám folytatódik a termelékenység lassulása, megmaradnak a gazdasági válság örökségei, beleértve a tartós egyenlőtlenségeket, miközben hatnak rá a külső tényezőkből fakadó bizonytalanságok is – közölte az Európai Bizottság tavaszi jelentésében.

Nyolcszázmilliárd dollárral vágná meg Donald Trump költségvetési tervezete az elkövetkező tíz évben a szociális kiadásokat.

A vasárnap ismertetett legfrissebb felmérések szerint érzékelhetően csökkent a kormányzó brit Konzervatív Párt korábban jelentős támogatottsági előnye az előrehozott parlamenti választások előtt nem egészen három héttel.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX pénteken történelmi csúcson, 34 835,80 ponton zárta a hetet, ami 400,27 ponttal, 1,16 százalékkal haladja meg az előző hetit. A tőzsde forgalma enyhén emelkedett az egy héttel korábbihoz képest.

Az éghajlatváltozás miatt bekövetkezett katasztrófák jelenleg 520 milliárd dollárba kerülnek a világgazdaságnak.

A Fidelitas azt kéri a kormánytól, hogy tegyen meg mindent az internet áfájának 5 százalékra csökkentése érdekében annak ellenére is, hogy az Európai Bizottság ezt nem támogatja – mondta Böröcz László elnök a  szervezet szombati tisztújító kongresszusán, Székesfehérváron. Az eseményen Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a kérésre reagálva kijelentette: ha a kormány mások támogatását ...

A Fidelitas azt kéri a kormánytól, hogy tegyen meg mindent az internet áfájának 5 százalékra csökkentése érdekében annak ellenére is, hogy az Európai Bizottság ezt nem támogatja - mondta Böröcz László elnök a szervezet szombati tisztújító kongresszusán, Székesfehérváron.

A kormánynak már korábban is lett volna módja az energiaárak mérséklésére, de nem lépett.

A Fidelitas azt kéri a kormánytól, hogy tegyen meg mindent az internet áfájának 5 százalékra csökkentése érdekében annak ellenére is, hogy az Európai Bizottság ezt nem támogatja - mondta Böröcz László ... ...

A Fidelitas azt kéri a kormánytól, hogy tegyen meg mindent az internet áfájának 5 százalékra csökkentése érdekében annak ellenére is, hogy az Európai Bizottság ezt nem támogatja - mondta Böröcz László elnök a szervezet szombati tisztújító kongresszusán, Székesfehérváron.

Tavaly a rezsicsökkentés előtti időket idéző nyereséget ért el az immár országos lakossági gázellátást végző, állami Főgáz. A Népszava szerint az MFB azon melegében kétmilliárd forint osztalékot ki is ... ...

A Fidelitas azt kéri a kormánytól, hogy tegyen meg mindent az internet áfájának 5 százalékra csökkentése érdekében.

További nagyberuházásokat, adócsökkentést és béremelést ígért a miniszterelnök. Benyújtotta a 13. havi nyugdíj bevezetéséről szóló javaslatát az MSZP. Hatvanegy évvel a cannes-i világpremier után bemutatták Fábri Zoltán Körhinta című filmjének felújított változatát Cannes-ban a klasszikusok programjában. A nap legfontosabb hírei május 19-én.

Roppant népszerűnek tűnik a halgazdálkodási operatív program, a tógazdaságok a rendelkezésre álló 16 milliárd forintos keret egy részét már lekötötték.

2020 körül a magyar gazdasági növekedés elérheti az 5 százalék fölötti tartományt – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Amennyiben a halhús is a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs alá kerül, mintegy 15 százalékos ármérséklődés lesz a haltermékek piacán, a fogyasztásnövekedés pedig 10-15 százalékos lehet – mondta a Világgazdaságnak Németh István, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet elnöke. A már csökkentett áfával a piacon lévő sertés- és baromfitermelőkkel szemben versenyhátrányba kerültek a haltenyésztők, ezt szüntetné meg a jövő évi költségvetés tervezetében már szereplő halhúsáfa-csökkentés – mondta az elnök.

Franciaország 2025-re 50 százalékra tervezi csökkenteni az atomenergia arányát a lakossági energiafogyasztásban, és várhatóan bezárja a legrégebbi atomerőművét - közölte csütörtökön Nicolas Hulot, az...

Európai érdekeltsége, az Opel eladása után újabb külföldi piacokról vonul ki a General Motors költségei csökkentése érdekében.

Theresa May brit miniszterelnök ismertette pártja programját a június nyolcadikára előrehozott parlamenti választások előtt. Belpolitikai szempontból a Brexit eredményes letárgyalása mellett a szociális ellátás költségvetésének jelentős emelése a program fő eleme, de kitér a szöveg a bevándorlásra is.

Lassan, de vékonyodnak a Cisco hardveres bástyái, amit újabb pillérek építésével próbál kompenzálni a vállalat. Az ehhez szükséges átszervezés ugyanakkor újabb áldozatokat követel, a cég további 1100 főt bocsát el.

Hozamcsökkenéssel értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján. Az ÁKK 20 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre diszkont kincstárjegyet. ... ...

2018-ban még tovább, 5 százalékra csökken az internet áfája, és tovább bővítik a Digitális Jólét Programot is. A kormány célja, hogy minden eddiginél olcsóbb, elérhetőbb és gyorsabb legyen az internet Magyarországon.

Csökkent az építőipari termelés az euróövezetben és az Európai Unióban is márciusban az előző hónaphoz viszonyítva - közölte szerdán az unió statisztikai hivatala (Eurostat).

Sokat javult az utóbbi években a megváltozott munkaképességű munkavállalók helyzete, kedvezőbb szabályozói környezet mellett megduplázódott, már 80.000 főt foglalkoztatnak, de további szemléletváltásra van szükség a versenyszférában is. A napokban a Work Force Kft. jelentette be egy 46 megváltozott munkaképességű munkatárs foglalkoztatását biztosító munkahely létrehozását, de sok hasonló kezdeményezésre lenne még szükség.

A Magyar Energiahatékonysági felhívja a figyelmet arra, hogy a szociális rezsicsökkentés – mint az energiaszegénység felszámolására tett intézkedés – önmagában részmegoldás. Az energiaszámlák tartós csökkentéséhez elengedhetetlen a magyar otthonok energiahatékonyságának állami, programszerű támogatása is.

A KELER Központi Értéktár Zrt. (KELER Zrt.) szolgáltatásokból származó bevétele 2016-ban 4,567 milliárd forintra rúgott, ami az előző évhez képest 4,5 százalékos növekedés, az adózás előtti nyeresége 1,706 milliárd forintot tett ki, szemben a 2015. évi 2 milliárd forinttal – derült ki a társaság szerdai közgyűlésén. A cég közleménye szerint Dudás György, a KELER Zrt. ...

Míg a gázárakkal politikai célzattal is vígan játszadozhat a kormány, a kedvezményes villanyszámla bevezetése keményebb dió lehet.

A KELER Központi Értéktár Zrt. (KELER Zrt.) szolgáltatásokból származó bevétele 2016-ban 4,567 milliárd forintra rúgott, ami az előző évhez képest 4,5 százalékos növekedés, adózás előtti nyeresége 1,706 milliárd forintot tett ki, szemben a 2015. évi 2 milliárd forinttal – derült ki a társaság szerdai közgyűlésén.

Több mint négy évtizede nem mért mélypontra süllyedt a munkanélküliség Nagy-Britanniában, de ezzel egy időben csökkentek a reálbérek is. A brit statisztikai hivatal (ONS) szerdai adatismertetése szerint a márciussal zárult három hónapban átlagosan 4,6 százalék volt az állástalanok aránya. Ez 1975 óta a legalacsonyabb szint. Az egy évvel korábbi azonos időszakban 5,1 százalékos volt a munkanélküliség Nagy-Britanniában. Az ONS szerdai adatai szerint a 16 és 64 év közötti korcsoportban 74,8 százalékos a foglalkoztatottság. Ez a...

Csökkent az építőipari termelés az euróövezetben és az Európai Unióban is márciusban az előző hónaphoz viszonyítva - közölte szerdán az unió statisztikai hivatala (Eurostat). Az előzetes adatok szerint ... ...

Nemcsak a kórházi várólisták hossza, hanem a várakozási idő is csökkent az elmúlt években - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Nemcsak a kórházi várólisták hossza, hanem a várakozási idő is csökkent az elmúlt években – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az MNB szerint ismét többlettel zárt az államháztartás az első negyedévben.

Csökkenéssel nyithatnak szerdán a főbb nyugat-európai tőzsdék az amerikai belpolitikai fejlemények miatti aggodalmak nyomán.

Vegyesen zártak kedden a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.

Felére csökkentenék az Európai Unióban kidobott élelmiszer mennyiségét 2030-ra az Európai Parlament plenáris ülése által kedden elfogadott állásfoglalás alapján.

Jelentősen csökkentené az Európai Unióban kidobott élelmiszer mennyiségét 2030-ra az Európai Parlament egy kedden elfogadott határozat szerint.

Csak egy-két hét múlva lehet jól megbecsülni, hogy mekkora károkat okozott a fagy és a télies időjárás a gyümölcsösökben.

A mostani törvény szerint 40%-os rokkantságot állapítottak meg, jár-e nekem pótszabadság?

Vannak diplomások is a közmunkások között....

A főbb indexek csökkenésére lehet számítani kedden az európai tőzsdék nyitásakor.

A főbb indexek csökkenésére lehet számítani kedden az európai tőzsdék nyitásakor.

Három ország volt csak az egész EU-ban, ahol drágult a gáz, annyival pedig sehol máshol nem nőtt az ár, mint nálunk. Ettől függetlenül még mindig a megfizethetőbbek közé tartozik a magyar rezsi.

Alapvető élelmiszer a kenyér, ezért ennek a terméknek, illetve termékcsoportnak csökkenteni kellene az áfáját - ezt szorgalmazza a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen a Magyar Pékszövetség. Septe ... ...

Alapvető élelmiszer a kenyér, ezért ennek a terméknek, illetve termékcsoportnak csökkenteni kellene az áfáját - ezt szorgalmazza a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával közösen a Magyar Pékszövetség. Septe József, a Pékszövetség elnöke az InfoRádiónak azt mondta: az áfa csökkentésével tisztulna az ágazat, de a kenyér nem lenne olcsóbb.

Az élelmiszerek áfájának csökkentése hozzájárult a gazdaság fehéredéséhez. A jövőben olcsóbb lehet a takarmány, belsőség és a szalonna is.