Legfontosabb témák

A jelenlegi lassuló globális környezetben a magyar gazdaság növekedése továbbra is várakozáson felüli, Európa egyik leggyorsabb ütemű bővülését mutatja - írja a Pénzügyminisztérium (PM) a Nemzetközi Valutaalap (IMF) hazánkról szóló éves részletes jelentésére hivatkozva az MTI-nek csütörtökön elküldött közleményében. Az átfogó, javaslatokat is tartalmazó dokumentum teljes elismeréssel szól a növekedésbarát adópolitika eredményeiről, a bérfelzárkózást elősegítő, a munkanélküliséget visszaszorító és a gazdaság sérülékenységét csökkentő kormányzati intézkedésekről - tették hozzá.

A héten ütemesen növekedett az olaj ára, amely akár tovább folytatódhat, amennyiben a várakozásoknak megfelelően tovább csökkentik a kitermelést az OPEC tagországok. Ha nem jön éles fordulat, akkor rövid időn belül az áremelkedés a hazai kutaknál is visszaköszön.

A várt növekedés helyett csökkent a munkanélküli segélyt kérők száma.

Az éghajlat melegedése miatt csökken a madarak testmérete, miközben nő a szárnyfesztávolságuk.

A héten ütemesen növekedett az olaj ára, amely akár tovább folytatódhat, amennyiben a várakozásoknak megfelelően tovább csökkentik a kitermelést az OPEC tagországok. Ha nem jön éles fordulat, akkor rövid időn belül az áremelkedés a hazai kutaknál is visszaköszön.

Emellett több tízezer munkahely szűnhet meg.

A férfiak, Budapest és Siófok uralja a hazai zeneipart, amelyben a digitális értékesítés 800 millió forinttal nőtt, a koncertek száma viszont 10 százalékkal csökkent egy év alatt.

A kormány szerint nem feltétlenül adóztatni, hanem tájékoztatni kell a fogyasztókat.

A Coca-Cola Magyarország pontosan ennyivel csökkenti a gyártás során használt műanyag mennyiségét.

A magyar fogyasztók 8 és fél millió darab csokimikulást vettek 2,2 milliárd forint értékben 2018. november-decemberben: ez 5 százalékos mennyiségi növekedést jelent 2017 azonos időszakához képest. Tarolnak ... ...

Emellett egyre inkább a gyártói termékek felé fordulnak a vásárlók, 95 százalékot tesznek ki a márkás csokoládék.

A kiskereskedelmi forgalom októberi 0,6 százalékos csökkenése tíz hónapja a legnagyobb csökkenés az euróövezetben. Magyarország forgalma nőtt.

A méhállomány csökkenésével sokan hagynak fel a méhészkedéssel.

A 2018-ban elért 4%-os palacksúlycsökkentés után, 2020-ban ismét 4%-kal csökkenti a felhasznált műanyag mennyiségét a Coca-Cola Magyarország. A cég 100 millió forintos beruházásának eredményeként éves szinten 600 tonnával kevesebb műanyagot használ majd fel, ami 24 millió PET palack súlyával egyenlő. A vállalat már ma is kizárólag 100%-ban újrahasznosítható italcsomagolásokat állít elő, 2030-ra pedig 50 százalékra nőhet a palackokban lévő újrahasznosított műanyag aránya.

A bankrendszer jövedelmezősége kiemelkedő, de a működési költségeket csökkenteni kell.

A belföldi megrendelések nagyobb arányban csökkentek, míg a külföldiek kisebb mértékben nőttek.

A tejcsokoládéból készült télapófigurák hozzák az értékbeli forgalom kilenctizedét, sőt, súlyuk a kategóriában évről-évre növekszik.

Ismét 4 százalékkal csökkenti műanyag palackjai súlyát a Coca-Cola Magyarország, változik az ismert palackok alakja is. Mintegy 100 millió forintos technológiai fejlesztés eredményeként 4 százalékkal csökkenti ... ...

A várt növekedés helyett csökkentek októberben a német feldolgozóipari megrendelések az előző havihoz képest. Októberben az előző havihoz képest ár, szezonális és naptári kiigazítással kiigazítva 0,4 százalékkal ... ...

Indexemelkedéssel indult a kereskedés a főbb európai értékpapírpiacok többségénél csütörtökön. A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,25 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,11 százalékkal nyitott magasabban. Londonban 0,22 százalékkal csökkent nyitáskor az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 0,04 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 0,13 százalékkal erősödött kezdéskor. Madridban 0,35 százalékkal, Milánóban 0,11 százalékkal erősödött az ...

London kivételével erősödtek a főbb európai piacok. A BUX csökkenéssel kezdte a kereskedést.

Ha csokimikulás, akkor legyen édes, üreges és márkás.

Ha csokimikulás, akkor legyen édes, üreges és márkás.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) napi gyakorisággal monitorozza a pénzhamisítás helyzetét, tavaly 42 százalékkal csökkent a kiszűrt hamis forintbankjegyek száma - írja csütörtöki számában a Magyar Hírlap.

Nagyjából egymilliárdan dohányoznak a világon, és ha az arányuk csökken is a népességnövekedés miatt a következő években, a számuk aligha.

Tavaly 42 százalékkal csökkent az MNB által kiszűrt hamis forintbankjegyek száma.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) napi gyakorisággal monitorozza a pénzhamisítás helyzetét, tavaly 42 százalékkal csökkent a kiszűrt hamis forintbankjegyek száma. A forint hamisításának hosszabb ideje tapasztalható ... ...

Csak úgy kapkodta az ember a fejét az utóbbi években egy év végi cafeteria-konferencián. Megszokhattuk, hogy a feje tetejére áll a rendszer, elemek sora kerül ki és be, változnak az adókulcsok, a keretösszegek. Ez az év kivételes. Az a meglepetés, hogy se meglepetés, se lényegi változás. Ennek ellenére számos érdekességet tartogatott a november 28-i BeneFits konferencia a budapesti Lurdy Házban. Megtudhattuk például, hogy mikor adható adómentesen állatkerti belépő, lehet-e juttatási elem az autómegosztó szolgáltatás, sportbelépőként el lehet-e számolni a barcelonai Espanyol-FTC futballmeccs jegyét illetve melyek a fő trendek a hazai vállalati világban.

Tavaly 42 százalékkal csökkent a kiszűrt hamis bankjegyek száma.

Csökkent ugyan a lendület, de továbbra is az árnövekedésé volt a főszerep a hazai termőföldpiacon, ebben a jelentős korlátozást hozó földforgalmi törvény 2014-es bevezetése sem hozott változást - derül ... ...

A CSOK támogatást kizárólag lakáscélra fordíthatjuk, így direktben befektetni a kapott összeget nem lehet. A vásárolt lakást sem kezelhetjük ingatlanbefektetésként, hiszen elvárás, hogy ebben a házban lakjanak életvitelszerűen a támogatást igénylő személyek. Mégis van rá megoldás, hogy egyfajta megtakarításként használjuk a kapott támogatást. A CSOK (Családi Otthonteremtési Kedvezmény) a meglévő és vállalt gyermekek után járó […] The post Hogyan lehet a CSOK támogatást befektetésként kezelni? appeared first on Bankmonitor.hu.

A Low Carb projekt célja, hogy az európai városok mobilitási szolgáltatói drasztikusan csökkentsék a széndioxid-kibocsátásukat.

Az olajexportálók a termelés további csökkentéséről dönthetnek, aminek áremelő hatása lehet.

Valami történt a magyarok boldogságérzetével: elégedetlenebbek és bizalmatlanabbak lettünk, de a biztonságérzetünk is valamelyest csökkent tavalyhoz képest. Röviden ez olvasható ki a Központi Statisztikai Hivatalnak a magyarok életkörülményeit vizsgáló friss felméréséből. Hol érzik magukat leginkább biztonságban az emberek? Mennyire félnek este az utcán a nők?

Viszonylag olcsók lettek a családi házak az elmúlt évek ingatlanpiaci áremelkedése során Budapesten.

Egy korszerűsítéssel, felújítással javulhatnak az életkörülményeink. Emellett anyagilag is jobban járhatunk, hiszen lakásunk értéke növekedne, sőt csökkenne a havi rezsink is. A jelenlegi ingatlanpiaci helyzetben az alapanyagok és a munkadíj is jelentősen megemelkedett. A magasabb költségeket pedig nem mindenki tudja megfizetni. Összeszedtük milyen lehetőségeink lennének relatív olcsón javítani lakhatási körülményeinken. A Habitat for Humanity felmérése […] The post Elavult, rossz állapotú lakásban élsz és ezen változtatnál? – Mutatjuk a Lehetőségeid appeared first on Bankmonitor.hu.

További kamatcsökkentés és akár jegybanki eszközvásárlási program is jöhet jövőre Ausztráliában, mert a vártnál lassabban bővült a gazdaság a harmadik negyedévben.

Októberben már helyreállt a régi rend a bankoknál. A lombardhitelek és a babaváró támogatás felvétele csökkent, a lakáshiteleké és a személyi kölcsönöknél viszont nőtt az igénylések volumene. Lassan visszatér ... ...

Csökkentené veszteségeit a társaság, ezért tradicionális szolgáltatását is megszüntetné a Magyar Posta. Csökkentené a hírlapárusításból származó veszteségeit a Magyar Posta, így számos postán megszüntetik ... ...

A vártnál lassabban bővült az ausztrál gazdaság a harmadik negyedévben, a jelek szerint a fogyasztókat nem ösztökélte kiadásaik növelésére a kamatok csökkenése és a 25 milliárd dollár összértékű adócsökkentés ... ...

A kiterme­lés­csök­kentési egyezmény meghosszabbítása biztosnak tűnik, a kérdés az, hogy a kvóták további mérséklését támogatja-e Oroszország a szerdán kezdődő OPEC-csúcson.

A gázolaj ára nem változik majd.

Most picit távolabb került a 400 forintos határ.

Az elmúlt évet csökkenő, de pozitív ered­­ménnyel zárta az ismét késve leadott üzleti jelentése szerint az ISD Dunaferr.

Nagyon sok gyermekes vagy gyermeket váró család kérdezi, hogy ha korábban igényeltek már csok-ot, vagy akár csok-hitelt, akkor jogosultak-e a Babaváró támogatásra?

A BUX 322,05 pontos, 0,74 százalékos csökkenéssel zárt.

Kínában a kormány sertéshúskínálatot stabilizáló intézkedései hatására az elmúlt hetekben csökkenni kezdett a sertéshús ára, ami októberben kétszerese volt az egy évvel korábbinak - írja az MTI. A kínai ... ...

Magyarországon 2010 óta folyamatosan csökken a vállalkozások adóterhe.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 322,05 pontos, 0,74 százalékos csökkenéssel, 43 048,25 ponton zárt kedden.

Csökkenéssel nyitottak a New York-i indexek.

Csökkenéssel nyitottak a New York-i tőzsde irányadó indexei kedden, miután Donald Trump amerikai elnök megjegyzéseivel felélesztette azokat a félelmeket, hogy a 2020. novemberi amerikai elnökválasztás utáni időkre tolódhat el az amerikai-kínai kereskedelmi megállapodás megkötése.

Csökkenéssel nyitottak a New York-i tőzsde irányadó indexei kedden, miután Donald Trump amerikai elnök megjegyzéseivel felélesztette azokat a félelmeket, hogy a 2020. novemberi amerikai elnökválasztás utáni időkre tolódhat el az amerikai-kínai kereskedelmi megállapodás megkötése. A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 1,03 százalékos, az S&P 500-as mutató 0,96 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 1,25 ...

A vidéki négyzetméter árak már a fővárosi viszonyokat közelíthetik, ezért a fiataloknak egyre nehezebb lakáshoz jutniuk.

Októberben 2016 júliusa óta a legnagyobb mértékben csökkentek a termelői árak az euróövezetben.

Sokba kerül az UniCreditnek az átszervezés, az alkalmazotti létszám csökkentésével takarékoskodnának.

Több mint három éve a legnagyobb termelőiár-csökkenés az euróövezetben.

Egyre nagyobb divat itthon is az elektromos cigi, aminek hozzávalóit viszont leginkább feketén veszik a magyar fogyasztók. A kormány most igyekszik közbelépni, miközben az egész világ pánikol az e-cigik miatt.