Legfontosabb témák

A kormány elkötelezett a vállalkozók fejlődésének segítése mellett – jelentette ki a pénzügyminiszter.

Egy holland kutatás szerint egyes sörök a bennük lévő baktériumok miatt annál egészségesebbek, minél erősebbek. Az Amszterdami Egyetemen dolgozó Eric Claassen professzor kutatása során arra a megállapításra ... ...

Az elmúlt néhány évben drasztikusan megnövekedett itthon a bizalmatlanság az állami egészségügyi intézményekkel szemben. Ennek az oka számos tőről fakad, azt viszont fontos kiemelni, hogy a legkevésbé sem a szakképzetlen dolgozók hibájáról van szó, hiszen ők mindent megtesznek a betegekért, az orvosok pedig gyakran magánrendeléseken biztosítják, hogy minden páciensnek jusson elegendő hely. Emiatt a közelmúltban drasztikusan megnövekedett Magyarországon a magánklinikák száma, ahol fizetnünk kell ugyan az ellátásért, ezért cserébe azonban többnyire jobb körülmények várnak ránk.

A világ két legfontosabb termelőországában nyugodni látszanak a szektort feszítő kedélyek.

A szülőt is játszó emberré kell tenni, hogy hatékonyan tudjon foglalkozni a gyermekével. A Játékterápia elterjedésének legfontosabb eredménye a szemléletváltás volt.

Előző cikkünkben a pótdíjakkal kapcsolatos legfontosabb tévhiteket jártuk körbe. Így már pontosan tudjuk, mi nem történik, és minek nem tekinthetjük az ilyen fizetési kötelezettséget.

Ennyit spórolhatna az állam, ha 4,95 százalék helyett például 3 százalékos kamatra értékesítette volna a szuperkötvényeket az Államadósság Kezelő Központ – ez az egyik fontos megállapítása a Nemzetközi Valutalap (IMF) Magyarországról kiadott legfrissebb jelentésének.

Fontos változásokat hoz az idei év a lakáspiacon, eddig az erős kereslet miatt lényegében az eladók diktáltak, ez pedig jelentős drágulást eredményezett. 2019 második felében a nagyvárosokban megcsappant a kereslet, lelassult a drágulás üteme és kínálati boom kezdődött - derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből.

Év vége van, zárás, a cégtulajdonosoknak nagyon fontos, hogy mit mutat az eredmény, mennyi adót kell fizetniük. Gondolkozzunk azonban hosszabb távon: a vállalkozás eredményessége vajon hogyan befolyásolhatja a cég jövő évi hitelképességét? Ugyanis előfordulhat, hogy a túlzott adóoptimalizálással végül többet buktok, mint amennyit elsőre megnyertek.   The post Megtöbbszörözheted céged hitelképességét az év végén! appeared first on Bankmonitor.hu.

A tervek szerint ez lesz majd az Apple legnagyobb ellenfele.

Több milliárd fontot veszít minden évben a brit gazdaság a hamisítványok miatt. Míg a hamis termékeket sok esetben jóhiszeműen vásárolják meg, addig az OECD új jelentése arra világít rá, hogy a hamisítványok megvásárlásának több mint 60 százaléka igenis tudatos.

A világ legnagyobbjának számító állami nyugdíjalap úgy döntött, ezentúl nem hajlandó részvényeket kölcsönözni azok rövidre történő eladásához. Sokak szerint a shortolás megnehezítése rombolhatja a piacok ... ...

A HR-esek minden alkalommal utánanéznek az álláshirdetésre jelentkezőknek a közösségi oldalakon, ezért érdemes úgy kialakítani a profilunkat, hogy az pozitív képet fessen rólunk. A legfontosabb az, hogy átjöjjön, az illető tényleg szenvedélyesen szereti azt, amit csinál. A személyes márkaépítést napjainkban karrierépítésre is lehet használni, ugyanis rengeteget nyom a latba, hogy a (leendő) munkaadó mit lát rólunk az interneten.

Még mindig óriási a kereslet a programozók iránt hazánkban, ennek ellenére az álláshirdetések kis része tudja csak hatékonyan megszólítani a munkát kereső fejlesztőket. Egy friss kutatás szerint a magyar fejlesztők számára fontosabb, hogy a pozícióban alkalmazandó technológiák szerepeljenek a hirdetésben, mint a juttatások, utóbbinál azonban a ’versenyképes fizetés’ kifejezés taszítja őket. Fontos még, hogy a cég termékei és a pozícióhoz tartozó elvárások jelenjenek meg már a hirdetésben, amit nem mindegy, hogy ki ír...

A Trump-admi­niszt­ráció önkényesen biztosít kedvezményeket cégeknek, vagy pénzügyi ösztönzőket bizonyos vállalati döntésekhez, amelyeknek amúgy nincs sok közük gazdaságpolitikai megfontolásokhoz. Vélemény.

Összesen 170 japán vállalat 35 ezer magyar embernek ad munkát, ezért is fontos fenntartani a magyar-japán kapcsolatok fejlődésének dinamikáját - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Az uniós joggal nem ellentétes az a nemzeti szabályozás, amely úgy rendelkezik, hogy a társasházi ingatlanban található lakás minden tulajdonosa köteles hozzájárulni a közös tulajdonú épületrészek fűtési ... ...

Érdemes az év utolsó heteiben lépnie mindenkinek: azoknak is, akik már most is takarékoskodnak és azoknak is, akik csak most kezdenek hozzá a megtakarításhoz akár egyénileg, akár munkaadó segítségével. Az önkéntes nyugdíjpénztári vagy egészségpénztári befizetésekre idén is járó évi 20 százalékos, maximum 150 ezer forintos adó-visszatérítés kihasználása érdekében most kell cselekedni, nem késett még le senki erről a lehetőségről - nyilatkozta dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (Pénztárszövetség) vezetője az Mfor.hu-nak. Elmondta azt is, hogy idén először a tagok a munkáltatójuk pénztári hozzájárulása után is igénybe vehetik az adókedvezményt, de a pénztárak kimagasló teljesítményéről is beszélt.

Fontosak a magánszektor önkéntes vállalásai.

Fontosak a magánszektor önkéntes vállalásai.

Fontos határidő közeleg, hamarosan elveszhet az utalványtulajdonosok pénze.

Stratégiai hiba az Albániával és Észak-Macedóniával tartandó csatlakozási tárgyalások megkezdésének elhalasztása, ugyanis fontos, hogy a Nyugat-Balkán országai számára „mihamarabb világossá tegyük, Európa számít rájuk”.

A Jófogás online felmérése szerint az átlagos magyar internetező elsősorban a szűk családi körnek, 10-50 ezer forint értékben ajándékoz, és csak néhány héttel karácsony előtt, leginkább a tömött üzletekben kezdi el a meglepetések beszerzését. A legtöbbüknek azonban karácsonykor is fontos a környezetvédelem és a válaszadók körülbelül egyharmada használt termékeket is a fa alá tesz. Az ünnepi felmérést csaknem 11 000 Jófogás-felhasználó töltötte ki.

Ülésezett szerdán az Országos Nyugdíjas Parlament, a küldöttek több kérdésben is sürgős intézkedéseket kezdeményeztek - adta hírül a szervezet. A legfontosabbnak azt tartották, hogy az év elejei nyugdíj ... ...

Fontos állomásához érkezett a hazai InterCity vasúti kocsik gyártása: az első három IC+ vasúti kocsi megkapta azt a tanúsítványt, amely Európa bármely országában lehetővé teszi közlekedtetésüket – ... ...

Átláthatóság, hatékonyság, etikusság – ezen elvek mentén végzi munkáját Becsei András, a Magyar Bankszövetség elnöke, aki a folyamatos tanulást és motivációt tartja fontosnak a karrierjében.

Stabil a bankrendszer, a tőkehelyzet és a likviditás kiváló - mondja az MNB. A MÁP+ jó hatással van a lakásárakra, a változó kamatozású hiteleket pedig érdemes most fix kamatozásúra átváltani. Hat komoly ... ...

Még mindig óriási a kereslet a programozók iránt hazánkban, ennek ellenére az álláshirdetések kis része tudja csak hatékonyan megszólítani a munkát kereső fejlesztőket. Egy friss kutatás szerint a magyar fejlesztők számára fontosabb, hogy a pozícióban alkalmazandó technológiák szerepeljenek a hirdetésben, mint a juttatások, utóbbinál azonban a ’versenyképes fizetés’ kifejezés taszítja őket. Fontos még, hogy a cég termékei és a pozícióhoz tartozó elvárások jelenjenek meg már a hirdetésben, amit nem mindegy, hogy ki ír.

Fontos és jelentős változások jönnek európai uniós szinten a vevői készletekkel kapcsolatban. Több egyszerűsítés is lesz, ezeknek azonban szigorúbb adminisztráció a velejárója.

Sok más mellett a tudásdeficit is jellemző a hazai agráriumra, de szerencsére - a gazdálkodók egy részére - a tanulni vágyás is. És ez rá is fér a szereplőkre, mert a digitalizáció használata egyelőre sok esetben kimerül az erőgépek automata kormányzásában és abban, hogy mindenkinek okostelefonja van. Pedig a digitalizáció révén begyűjthető adatok átgondolt felhasználásával, érdemi hatékonyságnövelés lenne elérhető például a gabonatermesztésben is. Jelenleg viszont csak ott tartunk, hogy a gazdák nagy része tisztában van a precíziós gazdálkodás fontosságával, de adatokat mégsem gyűjt a termelésről, mert nem tudja, milyen információk a lényegesek. Vagy ha rendelkezik is bizonyos adatokkal, semmire nem használja azokat.

Fontos és jelentős változások jönnek európai uniós szinten a vevői készletekkel kapcsolatban. Több egyszerűsítés is lesz, ezeknek azonban szigorúbb adminisztráció a velejárója.

Reménykedik a piac a kormánypárt győzelmében.

A napokban mintegy 57 ezer cég kap tájékoztatást arról, hogy a kisvállalati adó (kiva) választásával mennyit spórolhat közterhein. Az érintetteknek érdemes megfontolni a kivára-váltást, mert összességében 24 milliárd forintnyi adót takaríthatnak meg jövőre - tájékoztatta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-t.

A kormányzat addig nem tesz plusz pénzt az egészségügybe, amíg nincs strukturális átalakítás, abba viszont nem vág bele a politikai kockázatok miatt. Folyamatosan születnek fontos szakpolitikai anyagok ... ...

A kormányzat addig nem tesz plusz pénzt az egészségügybe, amíg nincs strukturális átalakítás, abba viszont nem vág bele a politikai kockázatok miatt. Folyamatosan születnek fontos szakpolitikai anyagok ... ...

Az olyan személyes szociális készségek kulcsfontosságúak lesznek, mint például a problémamegoldás és a stratégiai gondolkodás, a vezetői és a kommunikációs készségek...

Egy év alatt 7,2 százalékkal nőtt az átlagos reáljövedelem, de a gyerekvállalás még mindig szegénységi kockázat, a 65 évnél idősebbeknek pedig kevesebb pénzük van, mint 2017-ben, pedig a kormány a nyugdíjak reálértékének növekedéséről beszél. Közzétette a KSH A háztartások életszínvonala 2018 című kiadványát, ennek a legfontosabb megállapításait tekintettük át.

A közép- és kelet-európai magánvállalkozások tulajdonosainak új generációja ambiciózus tervekkel készül a jövőre: az ügyvezetői tisztségre pályáznak, 2025-ig pedig többségi tulajdonosként is el tudják képzelni magukat. A digitális készségekről úgy vélik, hogy kulcsfontosságúak a cégük sikeréhez; ennek érdekében a saját képzésükbe is invesztálnak. Ugyanakkor a megkérdezettek mindössze ötöde gondolja úgy, hogy egy külföldi kiküldetés vagy a szervezeten belüli rotáció hozzájárulna a vállalkozásukon belüli értékteremtéshez.

Bár még néhány hét hátra van az őszi-téli oktatási félévből, a jövő évi tanév kapcsán máris fontos időszak következik. Azoknak, akik 2020 szeptemberében felsőoktatási intézményben szeretnék folytatni tanulmányaikat, a jövő év eleji jelentkezési határidők miatt már most el kell kezdeniük gondolkodni az iskolaválasztáson. Ez azonban a feladatnak csupán az egyik eleme. Egy körültekintő leendő hallgatónak és családjának a preferenciák és a lehetőségek számbavételénél a várható költségelemeket is fontos mérlegelniük.

Budapest közterületi várakozási övezeteiben a december 23-ai üzemzárástól 2020. január 2-án reggel 8 óráig díjmentesen lehet parkolni - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-t. ... ...

2020-tól sokkal több tantárgyból kísérelhetik meg az előrehozott érettségi vizsgát a gimnáziumi tanulók...

Párizsban rendezték meg a 64. Aranylabda-gálát, a futballvilág egyik legfontosabb, egyéni teljesítményt jutalmazó díját Lionel Messi kapta meg, immár hatodik alkalommal.

Új kereskedési rendszerre állt át a BÉT, mutatjuk a legfontosabb újdonságokat.

Hamarosan újabb fejezetéhez érkezik a Brexit-szappanopera.

Tényleg mindenki színes babzsákok, csócsóasztalok és "kreatív" csúszdák között szeretne dolgozni, vagy valami egészen másra vágynak a magyar munkavállalók? Jó hír, hogy az elköteleződés nem kerül feltétlenül pénzbe: rengeteg olyan 0 forintos, kipróbált trükk létezik, melytől nem csak elégedettek lesznek a dolgozók, de fontosnak és megbecsültnek is érzik majd magukat...

Késésekre kell számítani a Liszt Ferenc-repülőtér forgalmában a télire fordult időjárás miatt - tájékoztat Facebook-oldalán a Budapest Airport Az ónos eső és a kötelező repülőgép-jégtelenítés miatt ... ...

Késésekre kell számítani a Liszt Ferenc-repülőtér forgalmában a télire fordult időjárás miatt - tájékoztat Facebook-oldalán a Budapest Airport Az ónos eső és a kötelező repülőgép-jégtelenítés miatt ... ...

Az OTP Bank szakértőinek tippjeit mindenkinek érdemes megfontolnia...

Szijjártó Péter a Gazprom elnökével tárgyalt, a földgáz használata fontos szerepet játszhat, hogy csökkenjen a károsanyag-kibocsátás.

Közzétette éves tanulmányát az Európai Bankhatóság.

Ezek voltak 2019/48. hetének legfontosabb, legérdekesebb, na meg legolvasottabb cikkei a Pénzcentrumon...

Ezzel a litván főváros bekerült a befektetési ügyek szempontjából legfontosabb 20 európai célpont közé.