Legfontosabb témák

Könnyen tiltott állami támogatásnak minősülhet a bérfelzárkóztatásra szánt 153 millió forint.

Röhejesen venné ki magát, ha a világ legmenőbb tech cégeinek dolgozói sztrájkba kezdenének, az Egyesült Államok legmagasabb fizetési kategóriáiban, a legjobb munkakörülmények között. Most mégis úgy fest ... ...

Addig nem lehet kihirdetni a nyerés küszöbén álló önkormányzati uniós pályázatokat, amíg az adott település képviselőtestülete változatlan formában jóvá nem hagyja az állami projektértékelés során...

Magabiztosan, négy góllal verte az Eger az OSC-t a férfi vízilabda ob I felsőházának szombati rangadóján.

Alig veszítette el a csatát az amerikai elnök saját pártjának képviselőivel szemben az állami egészségbiztosítás megnyirbálásában, máris újabb problémával néz szembe: hogyan lesz így pénz az adók elengedésére?

Az Európai Unió (EU) tagországainak állam-, illetve kormányfői, valamint az uniós központi intézmények vezetői szombaton Rómában aláírták azt a közös nyilatkozatot, amelyben kiállnak az unión belüli együttműködés folytatása, az EU előtt álló példátlan kihívások jövőbeni közös kezelése mellett. Nem vett részt a csúcstalálkozón Theresa May brit miniszterelnök, aki napokon belül hivatalosan is bejelenti országa kilépését az unióból. Orbán Viktor kormányfő szerint a magyar emberek érdekeinek szempontjából jó nyilatkozat született.

A különböző banki szolgáltatások és hitelek közötti jelentős különbségek miatt érdemes alaposan felmérni a kínálatot.

Az ok: adótartozás. Így a 600 milliós lottónyeremény után három évvel el is felejtheti a nagy álmát a győri házaspár.

Baleset miatt lezárták szombat délután a Ferihegyi repülőtérre vezető utat a Felsőcsatári útnál - közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Elgázolt egy kerékpárját toló középkorú férfit a tehervonat Isaszegen szombat délután - közölte Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Az Enterprise Hungary és a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Get in the Ring néven nemzetközi startup versenyt rendez a kínai Chengduban. A májusi eseményen négy magyar innovatív vállalkozás kap lehetőséget, hogy megmérettesse magát nemzetközi befektetők előtt.

A Seat a vállalat történetének legjobb pénzügyi eredményét érte el 2016-ban.

Újabb korrupciógyanús ajándékozási ügyet szellőztetett meg a francia sajtó az egy hónap múlva esedékes francia elnökválasztás konzervatív jelöltjét, Francois Fillont illetően. A konzervatív politikus 2009-ben francia miniszterelnökként egy több mint 10 ezer eurót érő luxusórát kapott ajándékba egy olasz-svájci üzletembertől.

A StockTWits-en listázták ki 1929 óta a nagyobb tőzsdei eséseket összekötve azzal, hogy melyik amerikai elnök regnálása alatt történt a zuhanás az S&P 500-ban. Annak kapcsán szedték össze a nagyobb...

Szokatlan hangfelvételt tett közzé a napokban a brit hatóság. Egy négyéves kisfiú kivételes lélekjelenlétének is köszönhetően egy beszédfelismerő telefonos alkalmazás segítségével lépett kapcsolatba a rendőrséggel. A mentők a segélykérés beérkezése után 13 perccel kiérkeztek a londoni lakásra, és így meg tudták menteni az eszméletét vesztett édesanya életét. A nőt azóta már kiengedték a kórházból.

Összemehetnek a Cadbury nyalánkságai.

Ha azzal nyugtatnád magad, hogy messze vagyunk még attól a technológiai fejlettségi szinttől, hogy Terminátor-szerű robotok mászkáljanak az utcán, ne nézd meg az alábbi négy videót. Mindenki fejleszt...

Kereskedelmi forgalomban nem kapható tételeket, tizenhat termelő több mint háromezer palack borát kínálják idén a Nagy Tokaji Borárverésen, amelyet április 22-én immár ötödik alkalommal rendeznek meg Tokajban.

A Genertel 5000 fős felméréséből kiderült, hogy a magyarok meglepően elégedettek a lakásukat illetően. Mintegy 93 százalékuk szereti otthonát és ebből kifolyólag háromnegyedük (74%) egyáltalán nem tervez ... ...

Dinamikusan nő az utasforgalom a budapesti elővárosi vonalakon.

Madács Anita gyógyterapeuta szerint egy korai prevenciós felméréssel sok olyan iskolaéretlennek tűnő gyereken lehetne hatékonyabban segíteni, akiről az általános iskolában derül ki, hogy lassabban fejlődik.

Az elmúlt egy hónapban a Fidesz támogatottsága két százalékpontot növekedve 25 százalék – derül ki a Publicus friss bejegyzéséből. Az intézet március 9 és 14 között, 1054 fő megkérdezésével készített ... ...

Az elmúlt egy hónapban a Fidesz támogatottsága két százalékpontot növekedve 25 százalék – derül ki a Publicus friss bejegyzéséből. Az intézet március 9 és 14 között, 1054 fő megkérdezésével készített ... ...

A Kensington Palace Twitter-üzenetben jelentette be, hogy a cambridge-i herceg és hercegnő fia szeptembertől a londoni Thomas's Battersea School-ba jár. Márpedig ott egy-egy szemeszter ára 6 ezer font, azaz több mint 2,1 millió forint.

Ahol sok ember van, ott sokkal könnyebben alakulhat ki pánik, ezért nagyon fontos a biztonsági előírások betartása. A katasztrófavédelem ezért folyamatosan ellenőrzi a nagyobb helyeket, és alapvetően megnyugtatóak a tapasztalataik, egyre kevesebb a durva szabálytalanság.

Pert nyert a Vodafone Zrt. ellen a Közbeszerzési Döntőbizottság, a jogerős ítélet szerint megalapozott és jogszerű volt a hivatal döntése a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) 2016 nyarán kiírt, állami mobilszolgáltatásra vonatkozó közbeszerzési eljárásáról – közölte a Közbeszerzési Hatóság pénteken az MTI-vel. A Vodafone tudomásul veszi a bíróság döntését. A Magyar Telekom üdvözölte az ítéletet. ...

Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) tanulmánya szerint nem rosszabb vagy ugyanolyan jó minőségű a repülőgépek fedélzetére befújt levegő, mint a földi zárt helyiségekben.

A Fidesz szerint tízmilliárdokat kereshetnek a "Soros-féle migránsszervezetek". A Fidesz szerint az Emberi Jogok Európai Bírósága Magyarországot elítélő, a "józan ésszel és a jogérzékkel is szembe menő" ... ...

Íme a legdrágább lakóingatlan-fejlesztések Budapesten. A toplista közel 13 ezer új építésű lakás négyzetméterárát tartalmazza projektenként átlagolva.

18 év alatt havi 5 ezer forint befizetésével akár 2 millió forintnál is többet gyűlhetsz össze gyermeked részére Babakötvénnyel. Ráadásul ez az összeg az befizetések közel duplája, köszönhetően az inflációt magasan meghaladó kamatnak és az állami támogatásnak. De vajon mire, és hogyan használhatja fel ezt az összeget a gyermeked? Babakötvényről röviden Már több alkalommal megírtuk […]

Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) tanulmánya szerint nem rosszabb vagy ugyanolyan jó minőségű a repülőgépek fedélzetére befújt levegő, mint a földi zárt helyiségekben. A szervezet az MTI-hez ... ...

Az EASA szerint nem rosszabb vagy ugyanolyan jó minőségű a repülőgépek fedélzetére befújt levegő, mint a földi zárt helyiségekben.

Nem lehet csak a térfigyelő kamera felvétele alapján büntetni.

Hiába elég az ukránoknak az egyszerű bejelentés a magyarországi munkavállaláshoz, a hivatalos statisztika szerint így sem árasztják el az országot. A közép-európai sorstársak, így például a szlovák, a román és a szlovák munkavállalók pedig nagy ívben elkerülik Magyarországot.

Már biztos, hogy 2:05 helyett 3:05-re ér a pesti vonat Szolnokra....

Több mint 3,2 milliárd forintnyi SZÉP kártyás feltöltés pihen a dolgozók helyett.

Kína a következő öt évben 750 milliárd dollárt tervez befektetni külföldön - jelentette be Csang Kao-li miniszterelnök-helyettes.

Kína a következő öt évben 750 milliárd dollárt (több mint 215 ezer milliárd forint) tervez befektetni külföldön - jelentette be Csang Kao-li, az ázsiai ország miniszterelnök-helyettese szombaton a dél-kínai Hainan szigetén évente megrendezett gazdasági konferencia, a Boao Fórum Ázsiáért (BFA) megnyitóján.

A Barron's összeállította listáját arról, hogy szerintük kik a világ legjobb vállalatvezetői. A 30-as listán 8 új tag van, ők a tavalyi listán még nem voltak rajta, közéjük tartozik a General Motors...

Hatvan éve, 1957. március 25-én írta alá Belgium, Franciaország, Hollandia, Luxemburg, a Német Szövetségi Köztársaság és Olaszország az Európai Gazdasági Közösséget (EGK), valamint az Európai Atomenergia Közösséget (Euratom) létrehozó Római Szerződést. Az EGK-ből nőtt ki az Európai Közösségek, majd napjaink Európai Uniója. Az évforduló alkalmából az EU-országok vezetői március 25-én Rómában csúcstalálkozót tartanak.

Az Európai Unión belüli integráció folytatását látják az unió jövőjét alakító legjobb megoldásnak Franciaország és Németország vezetői. A szombati római csúcstalálkozó után nyilatkozva más kormányfők is azt mondták, hogy az EU hatvanéves történetének eredményeire építve folytatni kell a közös Európa építését.

Kimerítő tél van mögöttünk, rég tapasztalt extrém hideggel. A lehűlést pedig gyors felmelegedés, majd újabb hőmérsékletesés követte. A szürkeséget már szívből utáljuk, vágyunk a napfényre, és amikor végre megérkezik: alig bírunk reggelente felébredni, elalszunk munka közben, és hiába isszuk literszámra a kávét, nem bírunk felpörögni. De miért így reagál szervezetünk, mikor már minden körülmény adott lenne, hogy újult erővel vessük bele magunkat a tavaszba?

Terjedelmes törvénymódosító javaslatot készített a kormány a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának megakadályozására, hogy a jogszabályok Magyarországon is igazodjanak az uniós irányelvekhez. Bővül az a kör, amelynek jelentési kötelezettsége lesz a készpénzmozgásról, minderről nyilvántartást is kell vezetni, és szigorúbban tárják fel azt is, hogy az ügyletek mögött valójában kik állnak.

Őrizetbe vett a fehérorosz rendőrség szombaton több kormányellenes tüntetőt, akik a hatóságok tiltása ellenére gyűltek össze Minszk központjában.

Nyolc év alatt lényegében elolvadt a magyar magánszektor külfölddel szembeni nettó adóssága.

A dollárban milliomos háztartások száma tavaly 400 ezerrel nőtt az Egyesült Államokban, így 2016 év végén már 10,8 millió olyan háztartás volt, amelynek a legalább egy millió dollárnyi befektethető...

De legalábbis agyabányára vagy ezerféle egyéb hihetetlen tárgyra a NAV árverési oldalán. Az áru származhat lefoglalásból, és lehet adótartozás fejében lefoglalt jószág is.

Kína a következő öt évben 750 milliárd dollárt (több mint 215 ezer milliárd forint) tervez befektetni külföldön - jelentette be Csang Kao-li, az ázsiai ország miniszterelnök-helyettese szombaton a dél-kínai ... ...

A német törvényhozás alsóháza (Bundestag) pénteken módosította a külföldi autósokat is terhelő úthasználati díj szabályait. Az ellenzék és több tartomány elutasítja a kormánypárti frakciók szavazataival elfogadott törvényt, amely várhatóan nem lép életbe a jelenlegi, szeptemberig tartó ciklusban. A Bundestag és a tartományi kormányokat képviselő kamara, a Bundesrat még 2015-ben alkotta meg a külföldi autósok terhelését ...

Több száz milliárd dollárt tervez külföldön befektetni Kína, jelentette be az ázsiai ország miniszterelnök helyettese az "ázsiai Davos" kereskedelmi fórumon.

Áder János magyar és Andrzej Duda lengyel államfő felavatta Sziklay Jenőnek, az ejtőernyőzés magyar úttörőjének emléktábláját Piotrków Trybunalskiban szombaton, a lengyel-magyar barátságnapi ünnepségek második napján.