Legfontosabb témák

Előrelépés történt az EU-s szerzői jogi újraszabályozás kérdésében, egyelőre a 2015-ös tervezetből csak egy elemben, a "tartalom-roaming" kérdésében született megállapodás a tagállamok közt.

Ideje megismerkednie a méltányos használat fogalmával, mert ha nem köt ezzel szoros barátságot, akkor hipp-hopp nagy lesz a mobilszámlája.

Több eszközük is van a távközlési szolgáltatóknak arra, hogy a roamingdíjak júniusi megszűnése után kiszűrjék a visszaélésszerű roaming-használatot, a konkrét módszertan és a részletek kimunkálása azonban még folyamatban van - derül ki az MTI által megkérdezett szolgáltatók válaszaiból.

Az Európai Parlament, az Európai Tanács és az Európai Bizottság képviselői megegyeztek a roamingdíjak június 15-től érvényes nagykereskedelmi árairól - közölte az Európai Bizottság szerdán. A nagykereskedelmi ... ...

Uniós szintű politikai megállapodás született a nagykereskedelmi roamingpiacok szabályozásáról - jelentette be az Európai Bizottság. Ez a befejező lépés abban a folyamatban, melynek köszönhetően...

Hosszú huzavona után az utolsó akadály is elhárult az elől, hogy júniustól a roaming végre tényleg olcsó legyen az EU területén, miután az Európai Parlament ma elfogadta a nagykereskedelmi árak plafonértékeit. Egy SMS egy centnél többe nem kerülhet majd, a percdíj pedig 3,2 cent lehet. Az adatforgalom igazi olcsóbbodására pár évet még várni kell.

Megegyezés született a szolgáltatók között a roamingdíjak nagykereskedelmi árairól.

Az Európai Unió intézményeinek tárgyalói megegyeztek a roamingdíjak június 15-től érvényes nagykereskedelmi árairól.

Idén júniusban fel lehet írni a táblára krétával: G, NG, ING... ROAMING. A nyári szünetre időzítve ugyanis megszűnik az unión belüli felár telefonálás és adatforgalmazás esetén. A végső megállapodásra hajnalban bólintottak rá a felek Brüsszelben.

Az Európai Unió intézményeinek tárgyalói megegyeztek a roamingdíjak június 15-től érvényes nagykereskedelmi árairól - közölte az Európai Bizottság szerdán.

A nyártól a mobilos előfizetők számára megszűnhetnek az Európai Unió állampolgárai számára a mobiltelefonálás extra költségei a nemzetközösség tagállamain belül, ugyanakkor az operátorok egymással továbbra is kötelesek elszámolni a használat alapján. Egy tegnap született megegyezés valamennyi terhet levesz a szolgáltatók válláról - bár nem mindenki jár egyformán jól az alacsonyabb nagykereskedelmi árakkal.