Legfontosabb témák

A bérek 55 hónapja folyamatosan az infláció felett emelkednek - mondta Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter csütörtökön a TV2 Mokka című reggeli műsorában a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közölt adataira reagálva.

A bérek 55 hónapja folyamatosan az infláció felett emelkednek - mondta Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter csütörtökön a TV2 Mokka című reggeli műsorában a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közölt adataira reagálva.

A bruttó átlagkeresetek 13,1 százalékkal nőttek az egy évvel korábbihoz képest....

Júliusban a bruttó átlagkeresetek 13,1 százalékkal nőttek az egy évvel korábbihoz képest. A keresetek növekedési üteme alig lassult a júniusi 14,4 százalék után, amiben szerepet játszott az egyszeri jutalmak és prémiumok összegének 28,7 százalékos emelkedése is - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Tizenhárom százalékkal nőtt a júliusi bruttó átlagkereset a tavalyihoz képest. A növekedési ütem valamelyest lassult a júniusi közel tizennégy és fél százalék után. Ehhez hozzájárult az egyszeri jutalmak és prémiumok összegének csaknem huszonkilenc százalékos emelkedése is – áll a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdai jelentésében.

A kormányzati intézkedéseknek és a piaci hatásoknak köszönhető a reálbérek növekedése, a kilátások alapján a keresetek további növekedésére lehet számítani - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. A Központi Statisztikai Hivatal szerda reggel közölte, hogy júliusban a bruttó átlagkereset 290,5 ezer forint volt, ami 13,1 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. Az adatokra reagálva Varga Mihály elmondta, hogy a növekedés körülbelül kétharmada a korm...Facebook Google Plus Twitter

Júliusban a bruttó átlagkeresetek 13,1 százalékkal nőttek az egy évvel korábbihoz képest. A keresetek növekedési üteme alig lassult a júniusi 14,4 százalék után, amiben szerepet játszott az egyszeri jutalmak és prémiumok összegének 28,7 százalékos emelkedése is – jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A teljes munkaidőben alkalmazásban állók nemzetgazdasági szintű átlagos bruttó keresete – ...

A kormányzati intézkedéseknek és a piaci hatásoknak köszönhető a reálbérek növekedése.

13,1 százalékkal nőtt egy év alatt az átlagfizetés. A minimálbér emelése tolta feljebb az átlagfizut.

teljes munkaidőben foglalkoztatottak; havi nettó átlagkereset; költségvetés és a versenyszféra; forint/hó

Júliusban 15,1 százalékkal volt magasabb a nettó átlagbér a tavalyi hetedik hónaphoz mérten - közölte csütörtökön a román országos statisztikai intézet.

A júliusi adatok szerint az elmúlt egy év alatt 17,2 százalékkal emelkedtek a reálbérek Ukrajnában, elérve a 7339 hrivnyát (körülbelül 73 ezer forint) - hozta nyilvánosságra szerdán az ukrán statisztikai hivatal.

A júliusi adatok szerint az elmúlt egy év alatt 17,2 százalékkal emelkedtek a reálbérek Ukrajnában, elérve a 7339 hrivnyát (körülbelül 73 ezer forint) – hozta nyilvánosságra szerdán az ukrán statisztikai hivatal.

Lendületesen nőttek az albérletárak az elmúlt években, de ennek lakhatási költségekre gyakorolt hatását a bérnövekedés némiképp tompítja. A bérlők a kedvező trend folytatódásában bízhatnak.