Legfontosabb témák

Mezőgazdaság és élelmiszeripar nélkül nincs ütőképes magyar gazdaság - húzta alá a nemzetgazdasági miniszter, egy a fiatal agrárszakemberek számára rendezett fórumon pénteken Budapesten.

Mezőgazdaság és élelmiszeripar nélkül nincs ütőképes magyar gazdaság - húzta alá a nemzetgazdasági miniszter, egy a fiatal agrárszakemberek számára rendezett fórumon pénteken Budapesten.

A 2016 decemberében mért mezőgazdasági termelői árak összességében 4,7 százalékkal maradtak az egy évvel korábbiak alatt – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorsjelentéséből. A...

A mezőgazdasági termelői árak alakulása Magyarországon; Növényi és kertészeti termékek; élő állat és állati termékek; összesen; mezőgazdasági ráfordítások; agrárolló

Tavaly decemberben a mezőgazdasági termelői árak 4,7 százalékkal csökkentek az egy évvel korábbiakhoz képest a novemberi 5,5 százalékos csökkenés után. A növényi termékek ára 11,8 százalékkal csökkent, az élő állatok és állati termékeké 8,4 százalékkal nőtt - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2016 decemberében a mezőgazdasági termelői árak 4,7%-kal csökkentek 2015 azonos időszakához képest, ami a növényi termékek árának 12%-os csökkenéséből, valamint az élő állatok és állati terméke...

A gazdálkodási környezet javulására számít a mezőgazdasági vállalkozások döntéshozóinak többsége a következő 12 hónapban.

Drónok, automatizálás, szenzorok - a precíziós mezőgazdaság Magyarországon is csodákat tenne. Egyelőre azonban még drága, és a tudásunk sem elég hozzá.

A várhatóan bőségesen érkező támogatások és az alacsony kamatok mellett a nyomott agrárárak miatt éleződő piaci verseny is a fejlesztések felé tereli az agrárgazdálkodókat.

37 szakaszon van belvízvédelmi készültség. A Körösök és a Közép-Tisza vidékén a legnagyobb a probléma.

A gazdálkodási környezet javulására számít a mezőgazdasági vállalkozások döntéshozóinak többsége a következő 12 hónapban – derült ki a Takarék Csoport kutatásából. A jövedelmezőséget tekintve az agrárüzemek döntéshozóinak 33 százaléka javulást, 16 százalékuk romlásra prognosztizál, míg 51 százalék változatlanságra számít. Ugyanakkor a válaszadók mintegy 83 százaléka tervez beruházást a következő egy évben.

Várhatóan március végéig meghirdetik a 2014 és 2020 közötti időszak minden fennmaradó uniós pályázatát, ráadásul idén azok a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások is jól járnak, amelyek már a kifizetések előtt felhasználnák az uniós mezőgazdasági támogatásokat – hívták fel a figyelmet az OTP Agrár szakértői.

A gyümölcsösökben és a szántóföldi növényeknél megkezdődött a fagykár felmérése - közölték a szakmai szervezetek vezetői hétfőn az MTI megkeresésére.

A gyümölcsösökben és a szántóföldi növényeknél megkezdődött a fagykár felmérése - közölték a szakmai szervezetek vezetői hétfőn az MTI megkeresésére. A csapadék egyelőre nem okoz a gyümölcsösökben nagyobb ... ...

A mezőgazdaság húzóágazat volt tavaly, a gazdasági növekedés motorja, ugyanis bár még nincs végleges adat a GDP növekedésről, de vélhetően 2 százalék körül lesz a nemzetgazdaság növekedése, aminek közel egyharmadát a mezőgazdaság adja majd - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Magyarországon többször fölmerült a szövetkezeti modell kialakításának szükségessége, ám eddig nem sok sikerrel valósult meg, az állami ösztönzők dacára.

A mezőgazdaság húzóágazat volt tavaly, a gazdasági növekedés motorja, ugyanis bár még nincs végleges adat a GDP növekedésről, de vélhetően 2 százalék körül lesz a nemzetgazdaság növekedése, amine...

A mezőgazdaság helye a nemzetgazdaságban, 1995-2014.

A magyar előrébb tart, mint a francia vagy a német mezőgazdaság automatizáltság szempontjából - véli Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. ügyvezetője, aki szerint a technikai vívmányok ebben az ágazatban is inkább lehetőségeket rejtenek magukban.

A magyar mezőgazdaság kibocsátása 48 százalékkal, bruttó hozzáadott értéke 85 százalékkal bővült 2010 és 2015 között - mondta Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár a Földművelésügyi Minisztérium (FM) közleménye szerint csütörtökön Harkányban.

Elsősorban gépeket szállíthatunk külföldre.

Nem lehet megismételni a tavalyi hozamokat idén is, de növekvő piacban reménykednek a mezőgazdasági gépkereskedők.

A magyar mezőgazdaság 2010 óta folyamatosan nő, hat év alatt 55 százalékkal bővült, 2016-ban 2620 milliárd forint volt a kibocsátása - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

A magyar mezőgazdaság 2010 óta folyamatosan nő, hat év alatt 55 százalékkal bővült, 2016-ban 2620 milliárd forint volt a kibocsátása - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a 35. AGROmashEXPO - 7. AgrárgépShow kiállítás szerdai megnyitóján Budapesten, a Hungexpo vásárközpontban.