Legfontosabb témák

Egyre több jel utal arra, hogy fordulat történt a mezőgazdaság finanszírozásában, a hitelállomány töretlenül nő a szektorban - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára szerdán Budapesten, az országgyűlési mezőgazdasági bizottságának ülésen.

A magyar agrárium teljesítménye több mint 200 ezer magyar gazda egész éves értékteremtő munkájának eredménye - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

Újabb lendületet vettek a mezőgazdasági beruházások: az év első felében 30 százalékkal nőtt a mezőgazdasági beruházások értéke - mondta Fórián Zoltán, a Takarék Agrár Központ vezető agrárszakértője az M1 aktuális csatornán szerdán.

Újabb lendületet vettek a mezőgazdasági beruházások: az év első felében 30 százalékkal nőtt a mezőgazdasági beruházások értéke – mondta Fórián Zoltán, a Takarék Agrár Központ vezető agrárszakértője az M1 aktuális csatornán szerdán.

Történelmi teljesítménynek nevezte a magyar mezőgazdaság elmúlt hétéves eredményét a földművelésügyi miniszter kedden Budapesten az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárhoz (OMÉK) kapcsolódó szakmai nap megnyitóján.

A mezőgazdaság helye a nemzetgazdaságban A mezőgazdaság részaránya: a foglalkoztatásban, a bruttó hazai termék (GDP) termelésében, a beruházásban

Történelmi teljesítménynek nevezte a magyar mezőgazdaság elmúlt hétéves eredményét a földművelésügyi miniszter.

Az autóipar jelenti a magyar gazdaság gerincoszlopát, de a lelke a mezőgazdaság és az élelmiszeripar - fogalmazott be Szijjártó Péter pénteken Mélykúton, ahol letették a HUNENT Víziszárnyas...

Júliusban a növényi termékek ára 1,4 százalékkal csökkent, az élő állatok és állati termékek ára 10,6 százalékkal nőtt, így a mezőgazdasági termelői árak 3,0 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakáét – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A gabonafélék ára 3,9 százalékkal mérséklődött. Megkezdődött az új betakarítású búza értékesítése, és az ár ...

Az agrárgazdaság vállalkozásainak 91 százaléka tud hozzájutni valamilyen fejlesztési támogatáshoz - hangsúlyozta Éder Tamás a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) eredményeit értékelve az élelmiszeripari körkép őszi rendezvénysorozatának aktuális rendezvényén Budaörsön csütörtökön. A NAK alelnöke, aki az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének is az elnöke, a másik nagy sikerüknek az áfacsökkentést említette. Mint mondta, bizonyos termékek már az 5 százalékos...Facebook Google Plus Twitter

A gabonafélék ára majdnem 4 százalékkal csökkent.

A gabonafélék ára 3,9 százalékkal mérséklődött.

Júliusban 3,0 százalékkal emelkedtek a mezőgazdasági termelői árak a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) frissen közölt adatai szerint. A drágulást leginkább az élő állatok és állati termékek emelkedése okozta.

Magyarország számára rendkívül fontos a Kínával és a térséggel kiépített kiváló kapcsolat.

Horvátország a magyar mezőgazdasági termékek egyik legígéretesebb és leggyorsabban növekvő piaca volt az elmúlt években, főleg amióta az ország 2013-ban csatlakozott az Európai Unióhoz - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Horvátország a magyar mezőgazdasági termékek egyik legígéretesebb és leggyorsabban növekvő piaca volt az elmúlt években, főleg amióta az ország 2013-ban csatlakozott az Európai Unióhoz – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az MTI-nek pénteken a horvátországi Bjelováron.

Dinamikusan növekszik a mezőgazdasági beruházások és a gépvásárlások száma. A sikeres pályázatok módot adnak a hitelfelvételre is.

Sikerül értékesíteni a tavalyi rekordtermést, a kiváló termények és a magyar agrárdiplomácia érdeme az egyre bővülő agrárexport.

Szíjj László cége az építőipar meghódítása után új kihívás elé néz.

Nagyon jól megy idén eddig a Duna Aszfaltnak.