Legfontosabb témák

Ugyan korai még végleges értékelést adni, de Donald Trump amerikai elnök kormányzásának első hetei határozott aggodalomra adnak okot - jelentette ki Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter az APA osztrák hírügynökségnek adott interjúban szerdán.

Rex Tillerson amerikai külügyminiszter telefonon egyeztetett kedden Jang Csie-cse kínai államtanácsossal, s leszögezte, hogy Washington fontosnak tartja a konstruktív amerikai-kínai viszonyt.

A földgázpiac liberalizációjának visszafordítására irányulnak azok a támadások, amelyek ellenzik az Oroszországot Németországgal összekötő Északi Áramlat-2 földgázgázvezeték megépítését - mondta a vitatott beruházással kapcsolatban Sigmar Gabriel német külügyminiszter szombaton az 53. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián (MSC).

Átszervezések kezdődtek az amerikai külügyminisztériumban az Európában tárgyaló Rex Tillerson miniszter távollétében. Pénteken sokakkal közölték, hogy már nem tartanak igényt a munkájukra.

Átszervezések kezdődtek az amerikai külügyminisztériumban az Európában tárgyaló Rex Tillerson miniszter távollétében. Pénteken sokakkal közölték, hogy már nem tartanak igényt a munkájukra.

Míg Európában tárgyal Rex Tillerson miniszter, átszervezések kezdődtek az amerikai külügyminisztériumban.

Anders Samuelsen dán külügyminiszter bejelentette: országa nagykövetet nevez ki a kaliforniai high-tech cégekhez. Ez nem afféle kommunikációs blöff – írja a Francia Rádió világszolgálatának washingtoni tudósítója.

Nem szabad beengedni az Európai Unióba az illegálisan érkező embereket, és a Görögországban tartózkodó menekülteknek is mind távozniuk kell - mondta az osztrák külügyminiszter.

Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője csütörtök este Washingtonban megbeszélést folytatott Rex Tillerson amerikai külügyminiszterrel a transzatlanti kapcsolatokról ... ...

Bekérették kedden az ukrán külügyminisztériumba Ernst Reichelt, Németország kijevi nagykövetét, hogy adjon magyarázatot egy interjújában a Donyec-medencei válsággal kapcsolatban tett kijelentésére - hozták ... ...

Az ukrán helyzet és a líbiai rendezés a két kiemelt témája az uniós külügyminiszterek reggel kezdődött brüsszeli értekezletnek.

Sigmar Gabriel német külügyminiszter csütörtökön Washingtonban megbeszélést folytatott Mike Pence alelnökkel és Rex Tillerson külügyminiszterrel, s mint utána hangsúlyozta: sok területen van közöttük egyetértés.

Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma vezetője, miután részt vett a csütörtöki imareggelin Washingtonban, rövid, kötetlen beszélgetést folytatott a szerda este beiktatott új amerikai külügyminiszterrel.

Az amerikai szenátus helyi idő szerint szerdán délután jóváhagyta Donald Trump elnök jelöltjét, Rex Tillersont a külügyminiszteri tisztség betöltésére. A szenátus - a jelöltet elutasító demokraták erőfeszítései ... ...

Ismeretlen hackerek feltörték Csehország külügyminisztériumának elektronikus levelezését, titkos információkhoz nem jutottak hozzá - közölte kedden Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszter. ...

Ismeretlen hackerek feltörték Csehország külügyminisztériumának elektronikus levelezését, titkos információkhoz nem jutottak hozzá - közölte kedden Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszter. Hozzátette,...

Erősen vitathatónak nevezte Donald Trump ideiglenes beutazási tilalmát parlamenti felszólalásában a brit külügyminiszter hétfőn. Boris Johnson, aki az alsóház képviselőit tájékoztatta az...

A brit külügyminisztérium szerint csak azokra vonatkoznak az amerikai elnök által elrendelt beutazási korlátozások, akik közvetlenül az átmeneti tilalomról szóló rendeletben megnevezett hét országból indulnak az Egyesült Államokba, de a nem kettős állampolgárságú britek e korlátozás alól is mentesülnek.

A külügy szerint hatalmasat bukunk a szanckiókon, a matematika viszont nem nekik ad igazat.

Sigmar Gabriel eddigi gazdasági miniszter, alkancellár váltja Frank-Walter Steinmeiert.

Átalakították a német kormányt, Joachim Gauck államfő pénteken Sigmar Gabriel alkancellárt, eddigi gazdasági minisztert nevezte ki külügyminiszternek, Frank-Walter Steinmeier utódjának.

Benyújtotta lemondását a határvédelmi szervezet vezetője, továbbá több magas rangú, a korábbi korrmányzat által kinevezett külügyi tisztségviselő. A külügyminisztérium szóvivője, Mark Toner szerint a lemondott ... ...