Legfontosabb témák

Egyelőre nem dőlt el Rex Tillerson amerikai külügyminiszter lehetséges moszkvai látogatásának időpontja, mint ahogy az sem, hogy arról mikor fognak bejelentést tenni - közölte Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes a TASZSZ orosz ügynökségnek nyilatkozva.

Az Egyesült Államok elsődleges célja a Közel-Keleten az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szétzúzása - jelentette ki Rex Tillerson amerikai külügyminiszter szerdán. A politikus az Iszlám Állam elleni küzdelem ... ...

A hétvégén EU-csúcs lesz Rómában.

A római szerződés aláírásának 60. évfordulója miatt közlekedési, idegenforgalmi korlátozások várhatók a hétvégén az olasz fővárosban - tájékoztatta a Rómába készülő magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata szerdán.

Áprilisban az orosz fővárosba, Moszkvába utazik Rex Tillerson amerikai külügyminiszter az amerikai külügyminisztérium közleménye szerint. A látogatás pontos időpontját nem közölték, csak annyit, hogy Tillerson ... ...

Küzdeni kell az Európai Unió jelentős hiányosságai ellen, ha nem akarjuk, hogy több tagállamban is hasonló uniós közhangulat legyen, mint Nagy-Britanniában - jelentette ki Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter a Die Presse című osztrák lapnak adott interjújában, amely kedden jelent meg.

A cseh külügyminiszter attól tart, hogy széteshet az Európai Unió, amennyiben nem lesz képes alapjaiban megváltozni, és nem fog jobban odafigyelni a lakosság véleményére.

Németország nem válaszol "ellenprovokációkkal" a török kormány provokációira - mondta Sigmar Gabriel német külügyminiszter.

Már 124 millió forintot költöttek el a külügyi dolgozók képzésére a minisztérium által létrehozott cégnél. Két éve még csak hét alkalmazottja volt a most már 44 embernek foglalkoztató KKM Oktatási és Rekreációs ... ...

Lefasiztázta és banánköztársaságnak titulálta Hollandiát Erdogan török elnök, azt követően, hogy a holland hatóságok nem engedték meg török minisztereknek, hogy hollandiai törökök előtt kampányoljanak.

Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter ellenzi, hogy Nagy-Britannia európai uniós tagságának megszűnése (Brexit) után emeljék az Ausztria által fizetett uniós hozzájárulást.

Hollandia visszavonta a leszállási engedélyt a Mevlüt Cavusoglu török külügyminisztert szállító repülőgéptől, amely Rotterdamba tartott - jelentette szombaton a CNN Türk török hírtelevízió és az NTV holland köztévé.

Az ukrajnai válság erősen beárnyékolta Berlin és Moszkva kapcsolatát is. A német külügyminiszter egynapos moszkvai látogatása azonban a jelek szerint némileg javított a két ország viszonyán, egyben pedig hozzájárult ahhoz is, hogy a NATO és az orosz vezetés átgondolja, miként lehetne csökkenteni a katonai szembenállást.

Berlinben a német külügyminiszter őszintének és hasznosnak nevezte a török külügyminiszterrel folytatott megbeszélését, de hangsúlyozta, szóba kerültek az ellentétek is és ennek során kemény kifejezések is elhangzottak.

A Portugália-Magyarország labdarúgó világbajnoki selejtező mérkőzésre utazóknak tettek közzé egy tájékoztatót.

Jean Asselborn meggyőződése, hogy az Egyesült Államok elemi érdeke az Európai Unió továbbélésének segítése, Európának pedig létérdeke az, hogy mind Oroszországgal, mind Kínával, mind az Egyesült Államokkal a lehető legnyitottabb, kölcsönösen előnyös viszonyt tartson fenn. Az Alapblognak nyilatkozó befolyásos európai döntéshozó kijelenti: „nem hiszi, hogy az oroszok és az amerikaiak valamiféle nagy egyezséget készülnének kötni Európáról, Európa feje fölött”. Abban sem hisz egyébként, hogy Amerika az orosz várakozásoknak megfelelően fog politizálni. Asselborn ugyanakkor úgy véli, hogy a rendkívüli új belső és külső kihívások az Európai Uniót nem legyengíteni, hanem éppenséggel meg fogják erősíteni.

Ha Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter vezetné az Osztrák Néppártot (ÖVP), úgy a kisebbik koalíciós párt megnyerhetné a parlamenti választást - erről tanúskodik a legutóbbi felmérés, amelyet az Österreich című lap közölt vasárnapi számában.

Visszautasítja a magyar külügyi tárca a migránspolitikával összefüggő amerikai kritikákat. Kanyarómegbetegedések miatt teljes zárlatot rendeltek el a makói kórházban. Megdőlt a fővárosi napi melegrekord.

Nem alapvető emberi jog, hogy tömegek "végigmasíroznak" biztonságos országokon, megszegik a nemzetközi és a nemzeti törvényeket, és kiválasztják, hogy hol akarnak élni - reagált szombaton a Külgazdasági és Külügyminisztérium az amerikai külügyi tárca szokásos évi emberi jogi jelentésére.

Hivatalos látogatásra Moszkvába utazik a brit külügyminiszter - közölte szombaton a brit külügyi tárca szóvivője.

Trumpot nem érdekli a külügyminisztériuma, csak a 36 éves vejére hallgat a világ dolgaiban. Iránymutatás és vízió nélkül hánykolódik jelenleg a minisztérium demoralizált 70 ezer alkalmazottja. Trump a külügy költségvetését 37 százalékkal (!) szándékozik megnyirbálni és helyette inkább fegyvereket vásárolna a Pentagon büdzséjének 10 százalékos emelésével.

Jean Asselborn meggyőződése, hogy Amerika elemi érdeke az Európai Unió továbbélésének segítése, Európának pedig létérdeke az, hogy mind Oroszországgal, mind Kínával, mind az Egyesült Államokkal...

Jean Asselborn meggyőződése, hogy Amerika elemi érdeke az Európai Unió továbbélésének segítése, Európának pedig létérdeke az, hogy mind Oroszországgal, mind Kínával, mind az Egyesült Államokkal...