Legfontosabb témák

A hitelminősítő előrejelzése szerint a GDP növekedési üteme lassulni fog ugyan, de 2020-ban és 2021-ben is 3,2 százalék körül lesz.

A hitelminősítő szerint a magyar szuverén adósprofilt alátámasztó tényezők között van az erőteljes gazdasági növekedés.

A hitelminősítő szerint a brit intézményi erősség eróziójának katalizátora a Brexit.

Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról Nagy-Britannia államadós-osztályzatának kilátását a Moody’s Investors Service, mindenekelőtt a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) folyamatát kísérő szakpolitikai “bénultsággal” indokolva a lépést. A nemzetközi hitelminősítő péntek éjjel Londonban bejelentette ugyanakkor azt is, hogy megerősíti az elsőrendű, “Aa2” szintű brit szuverén besorolást. A Moody’s az osztályzati kilátás rontásának indoklásában kiemelte: ...

Nem vizsgálta Magyarország államadós-besorolását a Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő a péntekre kitűzött időpontban, így nem jelentett be módosítást sem a "Baa3" szintű osztályzatra, sem annak stabil kilátására.

Nem vizsgálta Magyarország államadós-besorolását a Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő a péntekre kitűzött időpontban, így nem jelentett be módosítást sem a Baa3 szintű osztályzatra, sem annak stabil kilátására.

A Moody's nem változtatott Magyarország államadós-besorolásán: a hitelminősítőnél továbbra is „Baa3” szintű osztályzattal tartják nyilván a magyar adósbesorolást, stabil kilátással. Az osztályzat a a befektetésre ajánlott kategória alapszintje.

A másik két nagy hitelminősítőnél jobban áll a magyar adósosztályzat.

Ma vizsgálja a magyar adósosztályzatot a Moody's. A Fitch Ratings és a Standard & Poor's már februárban letudta a maga felülvizsgálatait, a következő kör 2020-ban kezdődik.

Hazánk a másik két globális hitelminősítő, a Standard & Poor's és a Fitch Ratings további idei menetrendjében nem szerepel már.

Ma vizsgálja Magyarország államadós-besorolását a Moody's Investors Service. Ezzel befejeződik Magyarország idei hitelminősítői felülvizsgálati sorozata. A Moody's az Európai Unió (EU) előírásainak megfelelően ... ...

A makrogazdasági alapok rendben vannak Magyarországon, ám a Moody’s egy lépéssel lemaradt a másik két nagy hitelminősítőtől, így van esély a jobb osztályzatra.

A Scope Ratings német hitelminősítő BBB fokozatról BBB+ kategóriára javította Magyarország hosszú távú devizaadósságának hitelminősítését stabil kilátással. A felminősítés okai között van a folyamatosan ... ...

A jövő héten vizsgálja Magyarország államadós-besorolását a Moody's Investors Service. Ezzel befejeződik Magyarország idei hitelminősítői felülvizsgálati sorozata.