Legfontosabb témák

Amióta két hitelminősítő is befektetésre ajánlott kategóriába emelte a magyar adósosztályzatot, érezhetően megnőtt a Budapesti Értéktőzsde forgalma.

Stabilra javította az eddigi negatívról Oroszország államadós-osztályzatának kilátását a Fitch Ratings.

Várhatóan a Moody's hitelminősítő is befektetésre ajánlott kategóriába emeli a magyar államadós-besorolást az idén, a Fitch és a Standard & Poor's után, ami lendületet adhat jövőre a tőkebefektetéseknek - mondta Christopher Dembik, a Saxo Bank vezető makrogazdasági elemzője csütörtökön Budapesten az MTI-nek adott interjújában.

A Moody's is felminősítheti hazánkat a jó gazdasági mutatók miatt.

Megerősítette három magyarországi bank, a K&H Bank, az Erste Bank Hungary és CIB besorolásait a Fitch Ratings.

Megerősítette három magyarországi bank, a K&H Bank, az Erste Bank Hungary és CIB besorolásait a Fitch Ratings, egyes alapszintű hitelképességi mutatóikat pedig javította.

Stabilan növekszik a magyar gazdaság, az államháztartás hiánya alacsony és az államadósság is csökkenő pályára állt.

A Morgan Stanley szerint a magyar gazdaság alapmutatói javultak a legjobban a régióban.

Londoni pénzügyi elemzők szerint novemberben teljes körűvé válhat Magyarország befektetési ajánlású államadós-osztályzata, mert várhatóan akkor a Moody’s Investors Service is visszaemeli a magyar szuverén besorolást ebbe a kategóriába, és ez több százmilliárd forint új befektetési forrást nyit meg a magyar állampapírpiac számára.

A felminősítés után Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter többször is elismerően nyilatkozott a magyar gazdaság állapotáról, ráadásul elemzők szerint a három nagy hitelminősítő közül a harmadik is befektetésre ajánlott sávba fogja emelni Magyarország adósbesorolását. Nőttek a keresetek, több lakás épült, nem változott az alapkamat. A Palóc Nagykernél elrendelték a csődeljárást. Ez volt a héten a gazdaságban.

A várakozások szerint a Fitch és az S&P után a Moody’s hitelminősítő is felminősíti majd Magyarország adósbesorolását, így akár 200 milliárd forintnyi friss tőke érkezhet a magyar államkötvénypiacra.

Londoni pénzügyi elemzők szerint novemberben teljes körűvé válhat Magyarország befektetési ajánlású államadós-osztályzata, mert várhatóan akkor a Moody's Investors Service is visszaemeli a magyar szuverén besorolást ebbe a kategóriába.

Orbán Viktor arra kérte Varga Mihály, hogy decemberig tegyen javaslatot a Standard & Poor's hitelminősítő magyar államadós-osztályzatot érintő múlt heti felminősítésének lehetséges következményeire.

Londoni elemzők szerint novemberben teljes körűvé válhat Magyarország befektetési ajánlású államadós-osztályzata.

A Fitch és az S&P után a Moody's felminősítése novemberben jöhet.

Gyorsítósávba került a magyar gazdaság a bokszutcába való kiállás után – mondta Oszlay András, a TakarékBank osztályvezetője a bank friss előrejelzésének bemutatóján, rámutatva, hogy az els...

A Takarékbank szerint idén 2,2, jövőre 3,3 százalékkal bővülhet a GDP.

Az idén ugyan mindössze 2,2%-os lehet a GDP-növekedés Magyarországon, de a következő években átlagosan 3% feletti növekedés is elképzelhető - vélik a Takarékbank elemzői. Jövőre nagyot élénkülnek az...