Legfontosabb témák

Egymás után jelentik be a nagyobb cégek idei béremelési terveiket, köztük a nagy élelmiszerkereskedelmi láncok, ahol jellegzetesen sok minimálbéres, vagy ahhoz közeli állás akad. Nos, a számok igencsak elszakadtak a hivatalos kötelező legkisebb bérektől, vagyis azok jócskán le vannak maradva.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrei és a Munkaügyi Hatóság területi szervezeti egységei februárban országszerte közösen ellenőrzik, hogy a gazdálkodók betartják-e a 2019. január 1. óta hatályos kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum megállapításáról szóló szabályokat.

Országos akciót indított a NAV és a Munkaügyi Hatóság

Az EU-n belül a magyarok költik jövedelmük legnagyobb hányadát banki szolgáltatásokra. A minimálbért keresőknél ez évente átlagosan 13 200 Ft-ot jelent. Az MNB friss kutatása szerint a kevés bevétellel rendelkezők nettó jövedelmük 1,13 %-át költik átlagosan banki szolgáltatásokra Magyarországon, de  tranzakciós díj nélkül is 1,09%-os ez az arány.  Ez a legmagasabb az EU-n belül, ráadásul az […] The post A magyarok költik a legtöbbet banki szolgáltatásokra az EU-ban! Pedig létezik már ingyenes bankszámla appeared first on Bankmonitor.hu.

Az EU 11 országán belül a magyarok költik jövedelmük legnagyobb hányadát banki szolgáltatásokra. A minimálbért keresőknél ez évente átlagosan 13 200 Ft-ot jelent. Az MNB friss kutatása szerint a kevés bevétellel rendelkezők nettó jövedelmük 1,13 %-át költik átlagosan banki szolgáltatásokra Magyarországon, de  tranzakciós díj nélkül is 1,09%-os ez az arány.  Ez a legmagasabb az EU-n belül, […] The post A magyarok költik a legtöbbet banki szolgáltatásokra! Pedig létezik már ingyenes bankszámla appeared first on Bankmonitor.hu.

Ezekben a napokban kapják meg a munkavállalók a megemelt minimálbért és a garantált bérminimumot. 2019-ben nyolc százalékkal nő a két kötelező legkisebb kereset, ezt követően további nyolc százalékkal lesz magasabb az összeg 2020-ban.

A munkaerőhiány és a minimálbérek kötelező emelése megtornáztatja a boltos vállalkozásokat....

Az Mfor.hu utánanézett, pontosan mi igaz a kormány által kommunikált béremelésből.