Legfontosabb témák

Az oroszok 45 százaléka azt szeretné, ha Dmitrij Medvegyev miniszterelnök lemondana - derült ki a független Levada-központ szerdán nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásából.

Jelentősen csökkentenék a gazdagok és a cégek adóterheit, de a multikat is megadóztatnák.

A mai technológiai tudás szerint az atomenergiának a belátható jövőben nem lesz alternatívája, arra pedig most választ kell adni, hogy mi lépjen a már működő paksi blokkok helyébe leállításuk után - hangsúlyozta az Ökopolisz Alapítvány szerdai budapesti rendezvényén a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

Hetvenhárom évesen elhunyt Jonathan Demme Oscar-díjas amerikai filmrendező, olyan művek alkotója, mint A bárányok hallgatnak, a Philadelphia vagy A mandzsúriai jelölt. Szóvivőjének közlése szerint a nyelőcsőrákban szenvedő filmes szerda reggel halt meg New Yorkban, családja körében.

A vízügy jégtörő hajóparkjának felújításáról döntött a kormány.

Az Index igazgatóságának elnöke adott interjút a lap tulajdonosváltásáról a Magyar Narancsnak.

Az angol szövetség másfél évre eltiltotta Joey Bartont, a Premier League-ben szereplő Burnley labdarúgóját, mivel éveken át fogadásokat kötött mérkőzésekre.

A Szegedet Hódmezővásárhellyel összekötő tram-train fejlesztésről van pár kérdése.

Az Eger hazai környezetben 6-5-re legyőzte a címvédő Jug Dubrovnikot a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek szerdai zárófordulójában.

Magyarországról vitázott az Európai Parlament plenáris ülése. A kormányfő szerint nem kérdőjelezhető meg a magyar kormány elkötelezettsége az unió iránt. Jóváhagyta a részvényenkénti 106 forintos osztalékot a Richter közgyűlése.

Vállalati gyorsjelentésekre és Trump régóta várt adócsökkentési tervére emelkedtek szerdán az amerikai tőzsdék. A jó hangulat azonban nem tartott ki a kereskedés végéig, végül kis csökkenéssel...

A Suzuki megkezdte Magyarországon az új Swift modell értékesítését, amelyet elődjével ellentétben már nem Esztergomban gyártanak, hanem importból érkezik, az indiai Sagarában készül - tájékoztatta a Magyar ... ...

Johnny Depp korábbi menedzsereit hibáztatta egy szerdai interjúban anyagi problémáiért, cáfolta a luxuséletmódjáról szóló vádat, ugyanakkor leszögezte, hogy arra költi a pénzét, amire akarja, "akár vattagolyókra is".

Megduplázza dolgozói létszámát két éven belül és 10 millió eurót költ fejlesztésekre öt éven belül a Metyx Hungary Kft. Kaposváron - tájékoztatta a városháza az MTI-t szerdán. Közleményük...

Theresa May brit kormányfőnek két brüsszeli vendége volt a Downing Street 10-ben: Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Michel Barnier, az unió Brexit-ügyi főmegbízottja. Nem udvariassági látogatás volt ez, olyan témák megvitatására kellett felkészülnie a miniszterelnök-asszonynak, mint az unió 50 milliárd fontsterlinges Brexit-követelése, vagy az, hogy Spanyolország vétóval fenyeget Gibraltár státusza miatt.

Több mint kétszáz vendég elhelyezésére alkalmas új négycsillagos hotel nyílt szerdán Hévízen, egy évek óta üresen álló szállodaépület átalakításával.

Mára Európában a környezeti zaj lett a korai halálozás második leggyakoribb oka. A nagyvárosok lakosságának mintegy 30 százalékát éri egészség károsító zajterhelés. A csend napja alkalmából Muntág András zajvédelmi szakértőt kérdezte az InfoRádió.

Vállalati gyorsjelentésekre és Trump régóta várt adócsökkentési tervére emelkednek ma az amerikai tőzsdék. Az irányadó indexek mérsékelt, 0,2 százalék körüli pluszban tartózkodnak.Örülnek a tőzsdék...

Az FHB Jelzálogbank Nyrt. szerdán megtartott éves rendes közgyűlése úgy döntött, hogy a hitelintézet 2016-ra nem fizet osztalékot, 6,532 milliárd forint mérleg szerinti vesztesége az eredménytartalékba kerül - derül ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett közgyűlési határozatokból. A bank élén Nagy Gyula váltja Oláh Mártont.

Közzétették a Donald Trump amerikai elnök által az utóbbi évtizedek legnagyobb adócsökkentésének nevezett programját. A terv ellenzői szerint a tehetősek terhei csökkennének és nem tudni, Trump vállalkozásai mennyit nyernének a javaslat elfogadásával.

Nagy Gyula váltja Oláh Mártont, 2016-ra nem fizet osztalékot, a 6,532 milliárd forint mérleg szerinti vesztesége pedig az eredménytartalékba kerül - ez derült ki az FHB Jelzálogbank Nyrt. Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett közgyűlési határozatából.

Mutatjuk a Skandináv lottó 17. heti nyerőszámait....

Berlinben higgadtan fogadták, hogy az izraeli kormányfö nem volt hajlandó fogadni a német külügyminisztert. Sigmar Gabriel még Jeruzsálemben tett első nyilatkozatában úgy vélte, hogy Németországnak semmiképpen sem szabad az izraeli belpolitika eszközévé válnia. A találkozót az izraeli miniszterelnök azért mondta le, mert a német külügyminiszter megbeszélést folytatott a jeruzsálemi kormány településpolitikáját bíráló civil szervezetek képviselőivel.

Széleskörű adóreformtervet jelentett be a Fehér Ház, a Donald Trump elnök javasolta radikális reformot Steven Mnuchin pénzügyminiszter ismertette. A Fehér Házban tartott sajtótájékoztatón Mnuchin mellett ... ...

Kinevezésével a cég célja, hogy a megnövekedett piaci igényekre reagálva, az eddigieknél is intenzívebb marketing- és kommunikációs tevékenységgel érje el ügyfeleit, és stratégiai szinten is támogassa működését és az üzletfejlesztési munkát.

Ma tartotta éves rendes közgyűlését az FHB, amelyen a részvényesek két új tagot választottak az igazgatóságba. A közgyűlés igazgatósági tisztségéből visszahívta Oláh Mártont és dr. Landgraf Eriket...

Az egyik legnagyobb brit bankcsoport vezérigazgatója szerint rendkívül fontos, hogy a londoni City pénzügyi szolgáltatási szektora az EU-tagság megszűnése után is korlátozások nélkül hozzáférjen a külföldi tagállamokból érkezett szakemberekhez.

A budaörsi gyógyszerraktár-tűz után az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet az érintett gyógyszergyártókkal folyamatosan figyeli az ellátást – mondta a hatóság vezetője az M1 hírműsorában. Kedden egy 5000 négyzetméteres épület 3000 négyzetméteres raktárrésze kapott lángra.

Az Automobile Dacia tavaly 5,3 milliárd euróra növelte kereskedelmi forgalmát, ezzel megerősítette vezető helyét a romániai cégek rangsorában - közölte szerdán Liviu Bocsaru, a Renault-Nissan csoporthoz tartozó cég pénzügyi igazgatója.

A jövő évi oroszországi labdarúgó-világbajnokságon már használni fogják a videobírót.

A legutóbbi közvélemény-kutatási adatok szerint a személyes politikusi támogatottság mérésének csaknem négy évtizedes történetében nem volt olyan népszerű miniszterelnöke Nagy-Britanniának, mint Theresa May. Az Ipsos Mori közvélemény-kutató cég egy héttel a június 8-ára kiírt előrehozott parlamenti választások bejelentése után végezte el országos felmérését. A vizsgálat szerdán ismertetett eredménye szerint a kormányzó Konzervatív Pártot a választók 49 százaléka t...

Részvényenként 106 forint osztalékot fizet az idén a Richter Gedeon gyógyszergyár, erről döntött a társaság éves közgyűlése szerdán. Az osztalék kifizetése június 12-én kezdődik. A saját részvényekre eső osztalékot a társaság az osztalékra jogosult részvényeseknek fizeti ki. A gyógyszeripari vállalat a 2016. évi, magyar számviteli szabályok szerinti 54,474 milliárd forint adózott eredményéből összesen 19,756 milliárd forintot fizet ki osztalékként a részvényeseknek. A fennmaradó 34,718 milli...

Figyelmeztetést adott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amelyben az áll: este várhatóan órákra leáll a Kormányzati Portál, valamint az Ügyfélkapu rendszere.

Az egyik legnagyobb brit befektetési bankcsoport, a Barclays vezérigazgatója szerint rendkívül fontos, hogy a londoni City pénzügyi szolgáltatási szektora a brit EU-tagság megszűnése után is korlátozások nélkül hozzáférjen a külföldi EU-tagállamokból érkező magasan képzett szakemberekhez. Jes Staley a BBC televíziónak nyilatkozva szerdán kijelentette: a City bankjai számára nem is az a legnagyobb horderejű kérdés, hogy London milyen újfajta kereskedelmi kapcsolatokat alakít ki az EU-val, miután kilépett az unióból, hanem az, hogy a bevá...

A legutóbbi közvélemény-kutatási adatok szerint a személyes politikusi támogatottság mérésének csaknem négy évtizedes történetében nem volt olyan népszerű miniszterelnöke Nagy-Britanniának, mint Theresa May.

A Magyar Közösség Pártja pozsonyi székházában találkozott szerda délután az MKP és a Híd tárgyaló küldöttsége, hogy áttekintsék a szlovákiai megyei választások előtti vagy a hosszabb távú esetleges együttműködés lehetőségeit. Az eredetileg egyórásra tervezett megbeszélés csaknem három órásra sikeredett, lényegi megegyezés azonban nem született.

A Szolnok 10-8-ra legyőzte az OSC csapatát a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek zárófordulójában, az újbudai együttes így csoportnegyeddiként zárta a sorozatot.

Megduplázza dolgozóinak létszámát két éven belül, és összesen 10 millió eurót költ fejlesztésekre öt éven belül a Metyx Hungary Kft. Kaposváron - tájékoztatta a városháza az MTI-t szerdán.

A mai technológiai tudás szerint az atomenergiának a belátható jövőben nem lesz alternatívája, arra pedig most választ kell adni, hogy mi lépjen a már működő paksi blokkok helyébe leállításuk után - hangsúlyozta ... ...

Kulcsfontosságú ügy a belső határellenőrzés nélküli schengeni övezet megőrzése és külső határának védelme - többek között erről beszélt Angela Merkel német kancellár szerdán Berlinben.

Ma tartotta éves közgyűlését a Richter, 106 forintot fizetnek részvényenként az előző évi 72 forint után. A papír ma az OTP-vel együtt esett, a Mol emelkedett. A Konzum és az Opimus esetében ma véget ért az őrület: az égben nyitottak, de jól megtömték a vevőket napközben. Amerikai ma is emelkedik, a forint gyengült.

A vízügy jégtörő hajóparkjának felújításáról döntött a kormány.

Az elmúlt hét végén a Corinthia Budapest Hotel különtermében került sor a XIII. Manager Open, a 2017. évi Menedzser Teniszbajnokság programját bemutató sajtótájékoztatóra. A rendezvényre a média munkatársain kívül az egyes versenyek rendezői , a kiemelt támogatók , az együttműködő szervezetek és a versenyzők képviselői kaptak meghívást. A Bajnokság védnökei : Taroczy Balázs wimbledoni bajnok , sikeres vállalkozó, dr Kovács Árpád a Költségvetési Tanács elnöke illetve Vizi. E. Szilveszter a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke elfoglaltságaik miatt nem tudtak  megjelenni.

Az Európai Unió jövőjét meghatározó, kulcsfontosságú ügy a belső határellenőrzés nélküli schengeni övezet megőrzése és külső határának védelme - hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár szerdán Berlinben pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös parlamenti (Bundestag-) frakciójának biztonságpolitikai konferenciáján.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a szerdai, Magyarországról szóló európai parlamenti vita középpontjában a bevándorlás állt és a többi kérdés ehhez kapcsolódott. A kormányfő beszélt arról is, hogy Magyarország ... ...

Csepreghy Nándor a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint a mai technológiai tudás szerint az atomenergiának a belátható jövőben nem lesz alternatívája. Arra pedig most választ kell adni, hogy mi lépjen a már működő paksi blokkok helyébe leállításuk után.

Bejelentette Trump régóta várt adócsomagját az amerikai pénzügyminiszter. Ahogy azt a korábban kiszivárgó információk alapján sejteni lehetett, jelentős adócsökkentést terveznek a vállalati szférának...

Szemerey Tamás, Matolcsy György unokatestvére és Balog Ádám, Matolcsy korábbi jobbkeze a vevő.

Magyarországra érkezett az új Swift. A Genfi Autószalonon nagy sikert arató új generációs modell, formatervezett megjelenésével, fürgeségével, valamint a vezetési élményt fokozó funkcionalitásával, belső kialakításával és fejlett biztonság technológiai me

Az oroszok 45 százaléka azt szeretné, ha Dmitrij Medvegyev miniszterelnök lemondana - derült ki a független Levada-központ szerdán nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásából. Ezen belül 18 százalék ... ...

Új szlogent és új plakátot mutatott be szerdán a francia elnökválasztás május 7-i második fordulójába bejutott mindkét jelölt, a centrista Emmanuel Macron és a szuverenista Marine Le Pen is.

Több mint kétszáz vendég elhelyezésére alkalmas új négycsillagos hotel nyílt szerdán Hévízen, egy évek óta üresen álló szállodaépület átalakításával.

Több mint kétszáz vendég elhelyezésére alkalmas új négycsillagos hotel nyílt szerdán Hévízen, egy évek óta üresen álló szállodaépület átalakításával.

Az ukrajnai Csernobilban 1986-ban felrobbant az atomerőmű négyes blokkja, Európa történelmének egyik legsúlyosabb környezeti katasztrófáját okozva. Három és félmillió ember szenvedett egészségkárosodást.

Tizennegyedik születésnapját ünnepli péntektől vasárnapig az A38 hajó, ahol ezúttal is számos különleges koncertet rendeznek.

Már kevesebb, mint 50 százalék esélyt lát arra a CEU rektorhelyettese, hogy maradnak Budapesten - mondta el az RTL Klubnak. Ha az a kérdés, hogy a CEU a jelenlegi formájában, mindezekkel a...

Mexikó nem fogja kifizetni, a demokraták utálják, a déli államok republikánus képviselői nem támogatják, a kongresszus kormánypárti vezetői nem akarnak pénzt költeni rá és tönkre teheti az elnök hátra ... ...

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 320,14 pontos, 0,96 százalékos csökkenéssel, 33 198,93 ponton zárt szerdán. Nyugat-Európában erősödéssel fejezték be a napot a főbb mutatók.

Erősödtek a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók szerdán.

A Central-European University (CEU) visszautasítja Orbán Viktor miniszterelnöknek az Európai Parlamentben (EP) szerdán az egyetemmel kapcsolatban tett kijelentéseit. Az EP a magyarországi felsőoktatási ... ...