Legfontosabb témák

Humánerőforrás-fejlesztésre pályázhatnak uniós forrásból közfinanszírozott egészségügyi intézmények, a keretösszeg 7 milliárd 120 millió forint - jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

A legutóbbi COT-riport által vizsgált időszakban az alapok tovább csökkentették az árnövekedésre játszó pozícióikat aranyban és ezüstben.

Győr küldöttsége átvette a nyári 14. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) lángját az Európai Olimpiai Bizottságtól (EOC).

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy folyamatos munkarendben (nem kollektív szerződés) 5 nap szabadság esetén, hány szabadnap jár a munkavállalónak?

Önmérsékletre intette Iránt hétfőn Berlinben Sigmar Gabriel német és Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszter. Az új francia külügyminiszter bemutatkozó látogatását záró közös sajtótájékoztatón Sigmar ... ...

Börtönbüntetésre ítélték a Nokta török szatirikus folyóirat vezetőit, amiért a vád szerint „a kormány elleni fegyveres felkelésre buzdítottak”.

Sokat gondolkoztam, hogy írjak-e erről a témáról, mivel alapvetően nem értek hozzá, de aztán arra jutottam, hogy mégis érdemes, ugyanis mind a gazdaság/tőkepiacok, mind a földi klíma nem-lineáris rendszerek, így botcsinálta gazdaságkutatóként/piaci szereplőként elég sok gyakorlati tapasztalatom van az ilyen jellegű rendszerek működésében, valószínűleg jóval több, mint a klímakutatóknak.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter új, a kistelepüléseket érintő programot ígért, míg az ellenzéki pártok részint a kormánypártokat tették felelőssé a vidéki Magyarország leszakadásáért. Az LMP kezdeményezésére Országgyűlési vitát tartottak a vidék felemeléséhez szükséges lépésekről.

A munkahelyemen 7 napos munkarendben dolgozunk nem kimondottan folyamatos szakban, mivel a szakpótlék sem folyamatos pótlék csak délutános, illetve éjszakás. A cég szerint ez áthelyezett munkarend, azért nem a folyamatos pótlékot fizetik, meg ünnepnapon nem kell bemenni. Márciustól viszont a fizetett ünnepet fizetetlen igazolt távollétnek veszik. Megszűnt a fizetett ünnep? Vagy csak a mi cégünk nyeli le a pénzt. Kérem segítsen közel 2000 emberről van szó.

Emelkedett a forint árfolyama a bankközi piacon a főbb nemzetközi devizákkal szemben hétfőn kora estére a reggeli értékekhez képest. Az euró 308,46 forintra gyengült a kora reggeli 308,49 forintról. Napközben 308,20 és 309,10 forint között mozgott az árfolyam. A svájci frank árfolyama a reggeli 282,83 forintról 282,16 forintra csökkent, a dolláré pedig 275,66 forintról 274,48 ...

Angela Merkel német kancellár is részt vett a Daimler legújabb akkumulátorgyárának alapkőletételén hétfőn. Az 500 millió euróból megvalósuló beruházás a tervek szerint fontos szerepet játszik majd...

Német és francia részről megvan az elköteleződés.

Jelenleg Gyeden vagyok a 22 hónapos kisfiammal és adódott egy jobb munkalehetőség. Ilyenkor hogyan történik a felmondás? Illetve a bennmaradt napjaimat ha jól tudom ki kellene fizessék. A Gyedből fennmaradó 2 hónapot illetve majd a Gyest újraszámolják? Olyat is olvastam, hogy lehet gyed alatt dolgozni és nem kell bejelenteni sehol, ráérek felmondani a Gyes lejártakor. Ha ez igaz, akkor az új munkahely hogy jelent be?

Önmérsékletre intette Iránt hétfőn Berlinben Sigmar Gabriel német és Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszter.

Németországban 1 millió elektromos jármű lehet az utakon pár éven belül.

A görög államadósság törlesztésének enyhítését sürgette Sigmar Gabriel német külügyminiszter, a szociáldemokrata párt (SPD) politikusa egy hétfői nyilatkozatában, szembefordulva Wolfgang Schäuble kereszténydemokrata (CDU) pénzügyminiszterrel.

Féltik javaikat és leszámolhatnak bírálóikkal az iráni konzervatívok. Elemzés, háttér.

Bemutatta az őszi szövetségi parlamenti (Bundestag) választásra készülő programjának tervezetét hétfőn Berlinben a Német Szociáldemokrata Párt (SPD).

Bezárja két Shell-kúton üzemelő üzletét a Tesco.

Donald Trump hétfőn Jeruzsálemben arról biztosította Benjámin Netanjahut, hogy korábban Washingtonban nem említette Izraelt az orosz külügyminiszternek. Az amerikai elnök azokra a sajtójelentésekre utalt, amelyek szerint a Szergej Lavrovval tartott két héttel ezelőtti megbeszélésén állítólag az izraeli hírszerzéstől származó információkat adott át.

Megvédte címét a norvég férfi kézilabda-bajnokságban az Elverum, ennek ellenére a magyar válogatott Iváncsik Tamás távozik a csapattól.

"Vetésforgóban" kellene szórakozóhelynek és P+R parkolónak működnie a Budapest Park helyén - hangsúlyozta a Főpolgármesteri Hivatal hétfői közleményére reagálva Pál Tibor ferencvárosi szocialista önkormányzati képviselő.

Londoni elemzők szerint a belátható távlatban nem változik az MNB kamatpolitikája.

Emmanuel Macron megválasztása Franciaország elnökének történelmi lehetőség az európai integráció előmozdítására - hangsúlyozta Sigmar Gabriel német külügyminiszter hétfőn Berlinben a francia diplomácia ... ...

Száz hektoliterrel, vagyis 10 százalékkal több prémium kategóriájú sör fogyott hazánkban 2016-ban az előző évhez képest. A minőségi főzetek világszerte egyre népszerűbbek, amire a hazai sörpiac is reagál: újabb és újabb gyártók bővítik a kínálatukat prémium vagy szuperprémium kategóriájú sörökkel.

A vállalati versenyképesség szempontjából az egyik legfontosabb tényező a megfelelő képzettségű és mennyiségű munkavállaló elérése, megtartása és a foglalkoztatás összköltségének alakulása. Viszont a minőségi munkaerőt meg is kell fizetni, és ez a járulékterhek mellett sokszor nehézkesen megy a vállalatoknak.

Theresa May brit miniszterelnök szerint az Európai Unió a június 8-án esedékes előrehozott brit parlamenti választások után tizenegy nappal kívánja elkezdeni az érdemi tárgyalásokat Londonnal a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről. May hétfőn, a kormányzó brit Konzervatív Párt walesi tagozatának kampánygyűlésén tett említést a dátumról, részletek ismertetése nélkül. Kijelentette: már csak 17 nap van hátra a választásokig, és "az európaiak tizenegy nappal azután akarják elkezdeni a...

Londoni pénzügyi elemzők egybehangzó véleménye szerint a belátható előrejelzési távlatban nem változik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kamatpolitikája. Az MNB monetáris tanácsának keddi kamatdöntő ülése előtti londoni prognózisok szerint az év végéig szinte bizonyosan nem módosul a 0,90 százalékos jegybanki alapkamat, de vannak olyan előrejelzések a Cityben, amelyek 2018 egészében is valószínűtlennek tartják a magyar jegybank alapkamatának változását. E véleményen vannak a JP Morgan globális pénzügyi szolgáltató...

Emmanuel Macron francia elnök megválasztása történelmi lehetőség az európai integráció előmozdítására – hangsúlyozta Sigmar Gabriel német külügyminiszter hétfőn Berlinben a francia diplomácia vezetőjével, Jean-Yves Le Driannal folytatott megbeszélése után.

Jelenleg GYES-en vagyok de munkáltatómnak jeleztem újbóli munkába állási szándékomat. A munkaköröm jelenleg is megvan de helyettem határozatlan időre alkalmaztak egy munkavállalót. Munkáltatóm továbbiakban nem kíván foglalkoztatni mivel munkakörömet másik alkalmazottal betöltötte, másik betöltetlen munkakör pedig nincs, így amennyiben megszakítom a fizetési nélküli szabadságomat az alábbi indokkal felmond: Nincs más, a munkavállaló által betöltött munkakörhöz szükséges képességnek, végzettségnek, gyakorlatnak megfelelő betöltetlen munkakör. Jogos e abban az esetben a felmondás amennyiben a munkaszerződésben meghatározott munkaköröm fennáll, de másik személy tölti be? Az egyenlő bánásmód elve alapján jogszerű e, hogy anyaságom miatt én kerülök hátrányos helyzetbe?

Az idén húszéves KVANT Kft. működése három alapelvre épül: igazi értéket közvetíteni, kézzelfogható hasznot adni az ügyfeleknek, és előnyösen működni a vállalat működése által érintettek irányába. A filozófia üzletileg is megtérül.

Az Európai Unió (EU) és az euróövezet gazdasága rugalmas marad az idén, ám folytatódik a termelékenység lassulása, megmaradnak a gazdasági válság örökségei, beleértve a tartós egyenlőtlenségeket, miközben hatnak rá a külső tényezőkből fakadó bizonytalanságok is - közölte az Európai Bizottság a 2017-es európai szemeszter hétfőn közzétett tavaszi jelentésében.

Nem nyerték el egyöntetűen a sajtó elismerését a 70. cannes-i fesztivál hivatalos versenyprogramjában hétvégén bemutatott könnyedebb hangvételű filmek.

A kelet-közép-európai villanyautó-üzlettel szemben is konkurenciát támaszt majd a Daimler új óriási akkumulátorgyártó üzeme. A dolog jelentőségét azzal húzták alá, hogy Angela Merkel tette le a gyár alapkövét. ... ...

Az energetikai hivatal 50 millió forintra bírságolta az Elműt.

Kérdésem arra vonatkozik, hogy a napi jelenléti íven túl munkáltatóm kötelez egy kiegészítő jelenléti ív rögzítésére, ami a munkaidőn belül az irodából történő kilépéseket rögzítenénk. A mosdó az irodán kívül van, így tulajdonképpen azt rögzítjük mikor megyek mosdóba. A munkáltatóm azt mondja összesíteni fogja a kint töltött időt és levonja a fizetésemből. Van-e ehhez joga? Ezt megalázónak tartom többek között jogtalannak is.

Matolcsy György jegybankelnök összegezte a változásokat és az adósságállományt.

Akik benne voltak az árfolyamgát programban, most havi 6-8 ezer forinttal is többet fizethetnek. De a jegybankelnök szerint ez nem gond, mert mindenkinek nőtt a bére.

A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság nyílt közbeszerzést írt ki a rendvédelmi szervek és a honvédelmi szervezetek részére történő gépjárművek beszerzése. A keret nettó 45 milliárd forint. A Közbeszerzési ... ...

Az árfolyamgát programban korábban részt vevő adósok 40 százalékánál 6-8 ezer forinttal emelkedik a havi törlesztőrészlet.

A magyar nagykövetség segítséget ajánlott a Franciaországban hétfő hajnalban megdobált kisbusz utasainak.

Kövekkel és betondarabokkal dobálták meg a kecskeméti Kandó Kálmán Szakgimnázium és Szakközépiskola csapatát szállító kisbuszt a franciaországi Calais-nál hétfőn hajnalban. A magyar nagykövetség segítséget ... ...

Hétfő délután belehalt a múlt heti biciklis gázolásban szenvedett sérüléseibe a MotoGP 2006-os világbajnoka. 35 éves volt.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 39,95 pontos, 0,11 százalékos emelkedéssel, 34 875,75 ponton, új történelmi csúcson zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 9,3 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek a pénteki záráshoz képest. Schiller Robin, a KBC Equitas elemzője az M1 aktuális csatornán azt mondta, a hétfői kereskedés nem nevezhető kifejezetten ...

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a vidék helyzetéről tartott hétfői parlamenti vitában azt mondta: megbukott a minisztériumok vidékre költözésének terve.

Az árfolyamgát programban korábban részt vevő adósok 40 százalékánál 6-8 ezer forinttal emelkedik a havi törlesztőrészlet – derül ki a jegybank elnökének írásos válaszából, amely a parlament.hu oldalon olvasható.

Az olasz statisztikai hivatal hétfőn kiadott becslése szerint idén 1 százalékkal bővülhet Olaszország bruttó hazai összterméke, döntően a növekvő belső kereslet miatt. Az Európai Bizottság pedig elégedett ... ...

Utasítást kapott a Roszkoszmosz orosz állami űrkutatási vállalat annak tanulmányozására, hogy a BRICS-tömörülésen belül hozza létre a Nemzetközi Űrállomás (ISS) alternatíváját - közölte Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes.

A tragédia éppen egy hete hétfő délután történt, két ember halt meg, egy pedig életveszélyes állapotban került kórházba.

A központi költségvetés devizaadóssága április végéig 67,0 milliárd forinttal 6323,5 milliárd forintra növekedett az elmúlt év végéhez képest. A nettó devizakibocsátás 55,7 milliárd, a forint gyengülése 11,3 milliárd forinttal növelte az állományt. A devizaadósság részaránya az év végi 24,6 százalékról 24,2 százalékra csökkent a teljes adósságon belül - közölte az államháztartás első négyhavi helyzetéről hétfőn kiadott jelentésében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

Az árfolyamgát programban korábban részt vevő adósok 40 százalékánál 6-8 ezer forinttal emelkedik a havi törlesztőrészlet - derült ki a jegybank elnökének írásos válaszából. Matolcsy György Tóth...

A Netrisk.hu statisztikái szerint az ügyfeleknek immár 16 százaléka az utazás napján vásárolja meg utasbiztosítását. Számukra fontos tudnivaló, hogy a biztosítási fedezet csakis az adott nap hátralévő részére vonatkozik. Az utazási főszezon kezdete előtt

Vádat emelt az ügyészség egy 2015-ös ceglédi, különösen kegyetlen kettős gyilkosság ügyében.

Jó számokat produkált az unió egyik fekete báránya, az Európai Bizottság elégedett.

Emelkedett a forint árfolyama a bankközi piacon a főbb nemzetközi devizákkal szemben hétfőn kora estére a reggeli értékekhez képest. Az euró 308,46 forintra gyengült a kora reggeli 308,49 forintról. Napközben ... ...

Európában bizonytalan vagy mínuszos volt a tőzsdeindexek többsége, az USA-ban azonban folytatódik a rali. Az arab országokkal kötendő fegyverszállítási megállapodások nyomán főleg a hadiipari részvények mentek fel. A dollár gyengécske, erős viszont a forint.

Emmanuel Macron megválasztása Franciaország elnökének történelmi lehetőség az európai integráció előmozdítására - hangsúlyozta Sigmar Gabriel német külügyminiszter hétfőn a francia diplomácia...

Nem követik a Vienna Insurance Group egyesülési példáját, viszont felvásárlással bővülhet a csoport Magyarországon is. Rómából jelentjük.

A klímaváltozás, a nagymértékű felmelegedés miatt megrongálódott az északi-sarkhoz közeli, norvég vetőmagbank épülete.