Legfontosabb témák

Hiába tiltotta meg az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt., hogy a lakossági állampapírok hitel fedezetéül szolgáljanak, a múlt héten rég nem látott volumenben ment el a Magyar Állampapír Plusz (MÁP+). ... ...

Mi marad ki a hagyományos IT-biztonsági oktatási struktúrákkal és automatizált oktatásokkal? És hogy jön mindehhez a játék?

Összteljesítményük 18,4 megawatt, amely kilencezer háztartás villamosenergia-igényét fedezi.

A három telephelyen működő 18,4 megawatt éves teljesítmény összesen kilencezer háztartás éves villamosenergia igényét fedezi.

A polikarbonát lemez az egyik legpraktikusabb anyag, amelyet medencefedésre választhatunk. Tartós, dekoratív, egyszerűen szerelhető és könnyű. Ha pedig minőségi anyaggal dolgozunk, még a víz védelmét is segíthetjük vele.

A várt emelkedés helyett csökkent az amerikai kiskereskedelem és vendéglátás forgalma - pedig a jövedelmek nőnek és a makroadatok sem néznek ki rosszul. A nagyon régóta tartó amerikai gazdasági növekedésnek mégiscsak vége lehet egyszer? A lakosság mindenesetre óvatos, a Fed további lazításának pedig egyre nő az esélye.

A Google a telefonok mellett új Pixelbookot és Nest routert is bejelentett.

Az idei ITF World Tennis Tour két legrangosabb eseményét rendezik meg ezen a héten és a jövő héten Székesfehérváron. Tegnap indult és október 20-ig tart a 60 000 dolláros összdíjazású verseny, amin olyan TOP200-as játékosok is szerepelnek majd, mint Irina Camelia Begu, vagy Danka Kovinic. Utóbbiak október 21-27 között már TOP 100-as játékosokkal is összemérhetik a tudásukat ugyanitt, a 100 000 dolláros összdíjazású tornán. Erre a versenyre hazánkba látogat például a világranglista 76. helyén álló Sorana Cirstea, illetve a spanyolok nagy reménye, Paula Badosa is. Az októberi versenyeken a hazai szurkolók élőben láthatják majd a FED-kupa magyar válogatottjának több tagját – köztük Stollár Fannyt, Bondár Annát, Jani Rékát, Gálfi Dalmát és Nagy Adriennt is.

Nagy István több ország vezetőjével tárgyalt, mely összesen 1,5 milliárdos piacot fedett le.

Azért rendelte el a tiltást az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) október 14-étől, mert tehetősebb befektetők nyerészkedtek azon, hogy a megvásárolt MÁP Plusz fedezetére hitelt vettek fel, hogy aztán abból megint szuperkötvényt jegyezzenek. Ám ezzel azok lehetőségeit is szűkítik, akik a MÁP Plusz megjelenése előtt is vettek fel lombardhitelt állampapír-fedezetre. Hogy mennyit, azt nem lehet tudni, mivel erről – horribile dictu – nincs hivatalos összesítés.

Sokat olvasni manapság a jelenlegi  kedvező kamatszintekről, valamint arról, hogy egy váratlan kamatemelkedés milyen hatással lehet a törlesztőkre. Ez ellen sajnos egy hitelfedezeti biztosítás nem nyújt védelmet. De érhet minket számos más negatív esemény, tragédia, amikor egy ilyen biztosításon múlhat a hitelünk. Mivel a jelenlegi személyi kölcsönök zöme fix kamatú, egy esetleges kamatemelkedés nem befolyásolja […] The post Mi ellen véd egy hitelfedezeti biztosítás? Lehetőségek és buktatók appeared first on Bankmonitor.hu.

Pénteken jelentette be a FED, hogy újra elkezd amerikai állampapírokat vásárolni, havi 60 milliárd dollár értékben. 10 évvel a válság után az ember azt gondolná, hogy lassan már leépítik a mérlegüket és elkezdik emelni az alapkamatokat, de úgy látszik, ebből nem lesz semmi. Most megijedtek, hogy 4,5 billió dollárról 3,8 billióra esett a mérlegük, ezért újra vásárolnak, biztos ami biztos.

Fegyverzetük alapján az egyikük úgynevezett murmillo, a másik thrax volt, a nevek a gladiátorok típusait jelölik.

Törökország szolidaritást vár NATO-szövetségeseitől a terrorizmus elleni harcban - jelentette ki Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter pénteken Isztambulban Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral tartott sajtótájékoztatóján. ... ...

Orvosolandó az elmúlt hónapok fogalmazásbeli ballépéseit, a Federal Resereve új beszédírót keres Jerome Powell elnök mellé. Így talán elkerülhetők lesznek a jövőben a piachullámoztató rossz megfogalmazások ... ...

Nem változtak a fogyasztói árak szeptemberben az előző hónaphoz képest az Egyesült Államokban, a maginfláció pedig a vártnál alacsonyabb lett, ami támogatja azokat a várakozásokat, hogy a jegybank szerepét betöltő Federal Reserve nyíltpiaci bizottsága októberi ülésén az idén immár harmadik alkalommal csökkenti a kamatot a gazdasági növekedést fenyegető kereskedelmi kockázatok közepette.

A hír röviden: „2019. október 14-től a forgalmazók lakossági állampapírt nem fogadhatnak el fedezetként semmilyen hitel-, kölcsön- vagy egyéb ügylethez (pl. lombardhitel, derivatív ügyletek). A... The post Ezt is „túltoltuk”! appeared first on alapblog.

A hír röviden: „2019. október 14-től a forgalmazók lakossági állampapírt nem fogadhatnak el fedezetként semmilyen hitel-, kölcsön- vagy egyéb ügylethez (pl. lombardhitel, derivatív ügyletek). A... The post Ezt is „túltoltuk”! appeared first on alapblog.

Az elektromos XC40 a Google rendszerét futtatja - de a CarPlay is ott van a tarsolyában.

Érik a Fed októberi kamatvágása.

Ausztrál kutatók felfedezték, hogyan képződnek újra a vízmolekulák az űrben mozgó aszteroidákon.

Egyre megosztottabbak a döntéshozók a jövőben követendő monetáris politikát illetően. 

A Fed szeptemberi kamatdöntő ülésének szerdán publikált jegyzőkönyve szerint egyre megosztottabbak a döntéshozók a jövőben követendő monetáris politikát illetően.

Az amerikai Fed szeptemberi kamatdöntő ülésének szerdán publikált jegyzőkönyve szerint egyre megosztottabbak a döntéshozók a jövőben követendő monetáris politikát illetően. A szeptemberi döntéssel kapcsolatban ... ...

Holnap kezdődnek a vámháborús tárgyalások az amerikaiak és a kínaiak között, de a piacok mintha nem hinnének a sikerben. Nem csoda, a héten már több fronton is ütésváltás zajlott a felek között. A Fed-elnöknek sem örültek, de indul a gyorsjelentési szezon. A BUX kissé emelkedik, a forint gyengült.

Teljes a fordulat a jegybanknál?

Kevés keményebb dió van, mint egy relatív fiatal vállalkozás számára megtalálni a megfelelő hitelt a hazai bankpiacon. A nagy múltú, jól működő cégekért erős a bankok közötti verseny, míg egy másfél-két éve alapított vállalkozás számára kifejezetten nehéz élhető megoldást találni. A Bankmonitor bemutatja (talán) a legjobb megoldást, ami 5 napon belüli hitelbírálattal, ingatlanfedezet nélkül nyújt […] The post Magyarország leggyorsabb vállalkozói hitele – ingatlanfedezet nélkül appeared first on Bankmonitor.hu.

Több magyar felfedezett egy kiskaput a Szuperállampapír vásárlására. A megvett kötvényt felajánlva fedezetként újabb adagot vett a lakossági értékpapírból. Mivel a hitel kamata – különösen a kiemelt ügyfeleknél – jóval kisebb volt, mint a kötvényen elért hozam, ez a tranzakció tiszta nyereséget hozott. Ez viszont nem volt összhangban az Államadósság Kezelő Központ Zrt. céljaival, emiatt […] The post Nincs több lombard hitel Magyar Állampapír Plusz fedezete mellett! appeared first on Bankmonitor.hu.

Vége a lombardhiteles nyerészkedésnek: az új szabályok szerint a forgalmazók lakossági állampapírt nem fogadhatnak el fedezetként semmilyen hitel-, kölcsön- vagy egyéb ügylethez, például lombardhitelekhez vagy derivatív ügyletekhez. A lombardhiteleken keresztül épp az eleve vagyonos rétegek nyerték a befektetéseikkel a legtöbbet.

Szigorította a lakossági állampapírok értékesítését az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt: október 14-től a forgalmazók nem fogadhatnak el lakossági állampapírt fedezetként semmilyen hitel-, kölcsön- vagy egyéb ügylethez (például lombardhitel, derivatív ügyletek) – közölte az ÁKK hétfőn az MTI-vel. A szerződési feltételek betartását az ÁKK Zrt. ellenőrzi. Az államadósságkezelő a változtatást a kibocsátói célok védelmével magyarázta. ...

Az intelligens szövegelemzéssel és médiafigyeléssel foglalkozó Neticle Labs 2,5 millió euró kockázati tőkebefektetés befogadásáról írt alá megállapodást. A magyar tulajdonú startup hétfői közleménye szerint a befektetést a Lead Ventures, valamint az MFB-csoporthoz tartozó Hiventures Alapkezelő biztosítja. Az összeg a piaci pozíciók megerősítése mellett termékfejlesztést fedez – írták. A cég ügyvezetője közölte, hogy elsősorban a szöveges ...

A lombardhitel fedezeteként már nem fogadnák el az állampapírt.

Október 14-étől a forgalmazók lakossági állampapírt nem fogadhatnak el fedezetként semmilyen hitel-, kölcsön- vagy egyéb ügylethez (például lombardhitel, derivatív ügyletek).

Az október 14-étől életbe lépő szabályozással reagál az Államadósság Kezelő Központ  (ÁKK) arra, hogy főként tehetősebb privátbanki ügyfelek több tíz- vagy százmilliós nagyságrendben vásárolhattak a Magyar Állampapír (MÁP) Pluszból szuperkötvényből, amit aztán fedezetként felajánlva úgynevezett lombardhitelt vettek fel a bankjuknál, amiből újabb kötvényeket vásároltak.

Jövőre utólag beszerelik a 3-as metrókban a klímaberendezést, ígérte meg a főpolgármester, aki szerint lesz rá fedezet, ugyanis a 2006 előtti Alstom-szerződésekből mintegy 36 milliárd forintot pereltek vissza.

A jövő évben utólag megoldják a 3-as metró légkondicionálását; lesz rá fedezet, ugyanis a 2006 előtti Alstom-szerződésekből mintegy 36 milliárd forintot pereltek vissza - közölte Tarlós István harmadik ... ...

Súlyos, nulladik napi sebezhetőséget fedeztek fel a Google saját kutatói az Android operációs rendszerben - írja a hvg.hu. Az Androidban talált biztonsági rést akkor tudják kihasználni a támadók, ha ... ...

Jelenleg 40 órás üzletvezető helyettesi pozícióban dolgozok, október 11-ig van munkaszerződésem, de október 9-től lenne 40 órás üzletvezető szerződésem! Az lenne a kérdésem, hogy pár napig fedi egymást a 2 szerződés, és hogy ez lehetséges-e?

Az elmúlt 5 év felfedezettjei lépnek fel a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató műsor jubileumi hangversenyén december 30-án két alkalommal a budapesti Müpában.

Megszólalt a Fed egyik döntéshozója.

A mai nap fő kérdése, folytatódik-e a Trump tegnapi optimista nyilatkozatai hatására elkezdődött tőzsdei pozitív korrekció. A délután megjelenő amerikai munkanélküliségi adatokból, valamint Fed-elnök beszédéből fogódzót kaphatunk azzal kapcsolatban, vajon tényleg biztosra vehető-e a hónap végi újabb amerikai kamatvágás. A gyengélkedő forint mozgása pedig mindig érdekes.

A hongkongi kormány be akarja tiltani az arcot elfedő maszkokat is a nyilvános gyűléseken, hogy így próbálja meg elfojtani a tüntetéseket.

A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájának egyik központi eleme a WWF Magyarországgal közösen indított Zöld Program. Ennek legújabb lépéseként a pénzintézet vállalta, hogy környezetvédelmi fejlesztések, beruházások és innovatív megoldások bevezetésével 2025-ig 25 százalékkal csökkenti saját széndioxid-kibocsátását.

Európa vezető légitársasága, az easyJet bejelentette, hogy szívesen várja a nemrég csődbe ment Thomas Cook utazási iroda volt munkatársait a fedélzeten is, hiszen közel 200 légi utaskísérő és 20 másodpilóta álláslehetőség nyílik meg náluk a következő évben. A légitársaság továbbá 15 százalék kedvezmény ajánlott fel azoknak az utasoknak, akiknek a már lefoglalt utazásuk meghiúsult a Thomas Cook iroda bezárását követően.

Egyre csúnyább, ami a tőzsdéken történik.

Nézze meg, hogyan terjedt el a kávézás, és mekkora üzlet lett mára.

A világ legnagyobb 15 000 hektáros napelem parkját építenék Észak-Ausztráliában, ahonnan a megtermelt áramot 3800 km-es tengeri kábellel szállítanák Szingapúrba, a városállam energiaigényének 20%-át fedezve... The post 15 milliárd dolláros terv appeared first on alapblog.

A világ legnagyobb 15 000 hektáros napelem parkját építenék Észak-Ausztráliában, ahonnan a megtermelt áramot 3800 km-es tengeri kábellel szállítanák Szingapúrba, a városállam energiaigényének 20%-át fedezve... The post 15 milliárd dolláros terv appeared first on alapblog.

A múlt hét közepén új településeken lett elérhető a Digi Mobil. A Digi mobilszolgáltatása tesztfázisban van, jelenleg korlátozott lefedettség mellett 0 forintos havidíjért, korlátlan internettel és ingyenes ... ...

A múlt hét közepén új településeken lett elérhető a Digi Mobil. A Digi mobilszolgáltatása tesztfázisban van, jelenleg korlátozott lefedettség mellett 0 forintos havidíjért, korlátlan internettel és ingyenes ... ...

Folytatódhat a tej drágulása a következő hónapokban, mivel a termelők költségeit nem fedezik a jelenlegi árak, ami egyben azt is jelenti, hogy az árak már elindultak felfelé. Bár a fogyasztók egyelőre ... ...

Nem várnak érdemi változást a szakértők az eurózóna holnap érkező, szep­tem­beri inflációs adatával kapcsolatban. A Fed kamatpolitikáját a munkaerőpiaci adatok határozhatják meg.

Csillagához képest szokatlanul nagy méretű bolygót fedezett fel egy nemzetközi csillagászcsoport, akik szerint a jelenlegi tudományos elméletek alapján a bolygó „nem is létezhetne.”