Legfontosabb témák

Magyarország területének közel 100 százalékát fedi rétegfelhőzet, mindössze a Börzsöny, a Mátra, a Bükk és a Zempléni-hegység csúcsai nyúlnak a felhőtakaró fölé - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat ... ...

Tragédia esetén átvállalják a hitelfedezetet.

A bajor gyártó minden idők legerősebb BMW boxermotorján dolgozik.

Csillapítani akarta a piaci likviditáshiányt.

A frissen felfedezett StrandHoggal a támadók szinte korlátlan engedélyeket szerezhetnek.

Hetven kocsi kap majd kamerás megfigyelőrendszert.

Emlékérmet készítenek Svájcban Roger Federer tiszteletére, de csupán ötvenötezret.

Újabb 5,5 tonnával csökkenti műanyag-felhasználását a Spar azzal, hogy több sajátmárkás termékére decembertől nem tesz műanyagfedelet - közölte a cég az MTI-vel hétfőn. A sajátmárkás tejtermékek közül ... ...

Újabb 5,5 tonnával csökkenti műanyag-felhasználását a Spar azzal, hogy több saját márkás termékére decembertől nem tesz műanyagfedelet - közölte a cég az MTI-vel hétfőn.

Újabb 5,5 tonnával csökkenti műanyag-felhasználását a Spar azzal, hogy több saját márkás termékére decembertől nem tesz műanyagfedelet.

Az X-Trial, azaz a fedett pályás ügyességi motoros világbajnokság 2020 januárjában ismét Magyarországra érkezik.

A fedezetet részben a gazdaság fehérítése jelenti.

A csillagászok egyelőre még csak kezdik felmérni a fekete lyukak óriási mennyiségét és formálódásuk mechanizmusát.

A Jungiánus Coaching segítségével bepillantást nyerhetünk a szervezetek pszichológiájába, ami innovatív perspektívát nyújt munkahelyi folyamatok és események elemzésére. A jungi pszichológia elmélyíti a coaching folyamatot, segíti az egyéni elköteleződést. Hogy milyen pluszt adhat ez a mélyebb tudás a szervezeteknek és a coachok munkájában, erről beszélgettünk Dr. Avi Goran Barral, a módszer megalkotójával és Deák Zsolttal, a Jungian Coaching School Budapest vezetőjével.

Hiába 12 millió forint a kata és az áfamentesség éves határa, számos olyan apró részletszabály van, ami miatt nem várt meglepetések érhetik a katát választó egyéni vállalkozókat és bt.-ket. De nemcsak nekik okozhat kellemetlenséget a figyelmetlenség, hanem a rosszul kiállított számlájukat befogadó cégeknek is többletmunkát jelenthet a későn felfedezett hiba.

Nincs megállás az Egyesült Államokban.

Hiába 12 millió forint a kata és az áfamentesség éves határa, számos olyan apró részletszabály van, ami miatt nem várt meglepetések érhetik a katát választó egyéni vállalkozókat és bt.-ket. De nemcsak nekik okozhat kellemetlenséget a figyelmetlenség, hanem a rosszul kiállított számlájukat befogadó cégeknek is többletmunkát jelenthet a későn felfedezett hiba.

Az Ericsson várakozásai szerint az 5G előfizetések száma 2025-re globálisan elérheti a 2,6 milliárdot, ekkorra várhatóan 65 százalékos lesz az 5G lakossági lefedettsége és a globális adatforgalom 45 százaléka 5G hálózatokon bonyolódik majd - közölte a cég az MTI-vel kedden.

Jerome Powell amerikai jegybank (FED) elnök megerősítette, hogy elkötelezettek a 2 százalék körüli inflációs cél tekintetében.

A baleset a romániai Midia kikötőjében történt.

A Catan már 24 éve sikeres, most talán a következő generáció is felfedezi magának.

Ha recesszió nem is lesz jövőre, de azért ennek nagyon nagy a kockázata a Fed volt elnöke szerint. Úgy véli, az átlagember nem részesedett az elmúlt 10 év gazdasági fellendüléséből és Trump kereskedelmi ... ...

A céget egy Los Angeles-i házaspár vádolta meg a kutyagyilkossággal.

Nem mindenkinek hasznos a digitális jegybankpénz.

Csak augusztusban mintegy 6 millió amerikai repült első osztályon.

2019. november 19-én a világon először repült valós környezetben úgynevezett aeroelasztikusan szabott szárnyakkal rendelkező repülőgép, melyben a szénszálas kompozit széliránya változik a szárny mentén. A SZTAKI által vezetett nemzetközi, FLEXOP nevű projektben kifejlesztett repülőgép repülésének célja a szárnyakra nehezedő terhelés passzív csillapításának tesztelése volt. A projekt vezetése mellett a SZTAKI tervezte, építette és működteti a fedélzeti avionikai (elektromos és elektronikai repülési) rendszert, beleértve a szárnyban lévő érzékelőket és aktuátorokat, valamint a fedélzeti robotpilóta-rendszer szoftveres és hardveres elemeit, amelyekkel megismételhető kísérleteket végez és adatokat gyűjt.

A Trustwave biztonsági cég fedezte fel azt a rosszindulatú kampányt, amely egy jól bevált módszert alkalmaz a felhasználók átverésére: egy e-mailben küldött álfrissítést. Cél a Windows 10-es gépek megfertőzése ... ...

Ideiglenes és mozgó regisztrációs helyeket létesít a CzechToll/SkyToll konzorcium a cseh közúti határátkelőkön, ezzel is segítve a Csehországba tartó, de új regisztrációval és új fedélzeti műszerrel még ... ...

Kedvezőbbnek ítéli az amerikai gazdaság kilátásait a FED. Jöhet a kamatemelés?

A Digi fél éve indult el a mobilszolgáltatásával, amely jövő év közepéig ingyenes tesztüzemben működik. Fokozatosan fejlesztik mögötte a hálózatot, bővítve a lefedettséget.

De azért beszéltek arról, hogy mit tennének egy válság esetén.

A török kormány ankarai nagykövete révén biztosította Oroszországot, hogy nem kívánja felújítani a Béke Forrása fedőnevű hadműveletét Észak-Szíriában - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter ... ...

Továbbra is lefelé mutató kockázatok után fürkészik John Williams, a befolyásos New York-i Fed elnöke.

E címet azok a konstrukciók nyerhetik el, amelyek egy kötelező alapcsomagot tartalmaznak, amely mellé az ügyfelek további kiegészítő fedezeteket választhatnak. Fontos változás, hogy az ilyen otthonbiztosításokat már negyedévente is fel lehetne mondani, nemcsak az éves szerződési fordulón.

E címet azok a konstrukciók nyerhetik el, amelyek egy kötelező alapcsomagot tartalmaznak, amely mellé az ügyfelek további kiegészítő fedezeteket választhatnak. Fontos változás, hogy az ilyen otthonbiztosításokat már negyedévente is fel lehetne mondani, nemcsak az éves szerződési fordulón.

Roska Botond világhírű tudós a legutóbbi felfedezésekről.

Felfedte terveit a minap vétózó francia elnök.

Másodszorra találkozott idén Donald Trump és Jerome Powell Fed elnök.

A Jade nyúl a kínai mitológiában a Holdistennő kísérője. A róla elnevezett Jáde Nyúl 2 holdjáró idén januárban érkezett a Csang’o-4 űrszonda fedélzetén a Hold... The post Kínai űrprogram, Jáde nyúl, Kármán Tódor kráter appeared first on alapblog.

A Jade nyúl a kínai mitológiában a Holdistennő kísérője. A róla elnevezett Jáde Nyúl 2 holdjáró idén januárban érkezett a Csang’o-4 űrszonda fedélzetén a Hold... The post Kínai űrprogram, Jáde nyúl, Kármán Tódor kráter appeared first on alapblog.

Donald Trump elégedetlen az amerikai jegybanki kamattal, ami szerinte túl magas a többi fejlett országhoz képest - írja az MTI. Az amerikai elnök másodszor tárgyalt gazdasági kérdésekről a Fed vezetőjével ... ...

Az amerikai elnök nemtetszését jelezte a Fed vezetőjének a magas kamat miatt.

Trump a Twitteren azt írta: „Tiltakozásomat fejeztem ki azzal kapcsolatban, hogy a Fed kamata túl magas a rivális országokhoz képest”.

A kamion sofőrje ellen 39 rendbeli emberölés, valamint embercsempészet, illegális bevándorlás elősegítése és pénzmosás miatt vádat emeltek.

Már-már közhelyszámba menő bölcsesség, hogy olcsóbb a meglévő munkatársat megtartani, mint újat találni helyette. A kiválasztás jól lefedett terület, számos technika, tréningek és tanfolyamok sokasága áll rendelkezésre. Ugyanekkor, a sok cégnél a megtartásra, a cégnél maradásra, vagyis inkább marasztalásra sokkal kevesebb figyelmet fordítanak. A Karrier Intézet segítségével rövid gyakorlati útmutatót állítottunk össze a maradási interjú levezetéséhez egy konkrét eset felhasználásával.

Eddig 50 millió forintot meghaladó kártérítést fizetett ki az Aegon Biztosító a szekszárdi gázrobbanásban érintetteknek, kétszázat meghaladó kárbejelentést kezel a biztosító. A kárszakértők folyamatosan dolgoznak, a helyreállítás módjáról és technológiájáról egyeztetnek a károsultakkal és a társasház képviselőivel. Az Aegon Biztosító minden megtesz annak érdekében, hogy az indokolt és szükséges helyreállításokat fedező kártérítések a lehető legkorábban eljussanak a károsultakhoz.

Az elemzők által vártnál nagyobb mértékben csökkent az ipari termelés és az ipari kapacitások kihasználtsága is októberben az Egyesült Államokban. Az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbankrendszer (Federal Reserve) pénteken azt közölte, hogy szezonális kiigazítással számolva 0,8 százalékkal zsugorodott az ipari termelés havi összevetésben a szeptemberben mért 0,3 százalékos csökkenés után. Elemzők szerényebb, 0,4 százalékos ...

New York régióban az elemzők által várt gyorsulás helyett lassult a feldolgozóipari aktivitás növekedése novemberben, elsősorban az amerikai-kínai kereskedelmi viszály hatása miatt. Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed New York-i részlege pénteken azt közölte, hogy az úgynevezett Empire State feldolgozóipari index 2,9 pontra esett novemberben az októberi 4 pontról. Szakértők javuló mutatóra, 5 pontra számítottak. ...

Fedezd fel az orosz tájakat ezzel a szerény masinával!

Csökkentek az év első kilenc hónapjában az orosz olajszállítások Németországba, de továbbra is az orosz szállítások fedezik a német felhasználás legnagyobb hányadát.

Csökkentek az év első kilenc hónapjában az orosz olajszállítások Németországba, de továbbra is az orosz szállítások fedezik a német felhasználás legnagyobb hányadát. Az év elejétől szeptember végéig 17,8 százalékkal csökkentek Oroszország olajszállításai Németországnak a tavalyihoz képest, elsősorban a Barátság Kőolajvezeték leállítása miatt április és június között. A vezetéket szerves klórral szennyezett tételek miatt kellett leállítani. ...

A digitalizálódó gazdaság, a dolgok internetének térnyerése az üzleti folyamatokban azt eredményezi, hogy a cégek működésében egyre fontosabbá válnak a szoftverek, szenzorok és a munkaerő tudása. Csakhogy a banki finanszírozási modellek ezekkel még nem igazán tudnak mit kezdeni: hitelfelvételnél nem ismertethetők el fedezetként. Új finanszírozási modellt kezdeményez az állam, melynek egyik első lépése a KKV-stratégiáról szóló határozat. Ezt ismertette Szepesi Balázs az ITM Gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára a Privatbankár.hu Finanszírozás 2019 című konferenciáján.

Ennek ellenére továbbra is az orosz szállítások fedezik a német felhasználás legnagyobb hányadát.

Szünetet tart az idei monetáris lazítás után az amerikai jegybank, de tovább figyeli a gazdaságra leselkedő veszélyeket.

A Fed elnök nyilatkozata után a beérkező makroadatokat emésztik a befektetők.

A Fed elnök nyilatkozata után a beérkező makroadatokat emésztik a befektetők.

Az elmúlt 20 év legnagyobb fogása, fedezte volna a teljes magyar fogyasztást.