Legfontosabb témák

2016 év végétől emelkedtek az inflációs várakozások világszerte. Ebben a környezetben érdemes lehet kedvező befektetési formát nézni.

Bill Gatesről mindig is tudni lehetett, hogy nagy tenisz-rajongó, és ezt most szombaton be is bizonyítja, nem mással, mint Roger Federerrel. A szórakozás mellett a meccsnek tétje is van: a cél, hogy...

A modern gazdaságnak a tudásra kell alapulnia, és Oroszország éppen ebbe az irányba fog elindulni a következő években - biztosította Vlagymir Putyin orosz államfő miniszterelnökét, aki beszámolt neki ... ...

Az indonéziai Flores-szigeten 2003-ban talált emberféle, a Homo floresiensis, közkeletű nevén a hobbit csontjainak eddigi legalaposabb tanulmányozása alapján ausztrál kutatók úgy vélik, legvalószínűbb, hogy az emberféle afrikai ősöktől származik és nem a Homo erectustól (felegyenesedett ember), ahogy azt korábban feltételezték.

Százmilliós bírságot vet ki az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) a német Deutsche Bankra. Az európai pénzéntézetnek 157 millió dollárt kell befizetnie, mert elhanyagolt...

A piacok higgadtan vették tudomásul, hogy a Fed úgy határozott, márciusban 25 bázisponttal növeli az USA-ban érvényes kamatlábakat. Ez nem meglepő, hiszen az Egyesült Államok pénzügyi körülményei lazábbak lettek december és március között - véli a Fidelity. Szerintük egyelőre nem gond, hogy a Fed márciusban 25 bázisponttal növeli az USA-ban érvényes kamatlábakat, mivel a hitelállomány növekedésének lassulását nem annyira a szigorúbb banki hitelezési politika, hanem a hitelek iránti kereslet csökkenése idézi elő.

A nyugdíjig hátralévő idő sokaknak még kellően hosszú ahhoz, hogy valami váratlan esemény bekövetkezzen: komolyabb betegség, egy baleset, vagy bármilyen egyéb tragédia is történhet addig. A sors kiszámíthatatlan. Vagy éppen ellenkezőleg: biztosan tudod, hogy nyugdíjig tartogatnak számodra valamit az égiek, (például egy gyógyíthatatlan betegségben szenvedsz), de szeretnél a családodról gondoskodni. Megmutatjuk, hogyan működnek a nyugdíj-megtakarítások […]

Munkaerő felvételi nehézségeket tárt fel a Fed Bézs Könyve

A már megszokott mérsékelt ütemben gyarapodott az amerikai gazdaság a február-márciusi időszakban, de új jelenségként már munkaerő felvételi fennakadások közepette, ami számos térségben a bérek emelkedését is maga után vonta - állapítja meg az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) szerdán kiadott gazdasági helyzetértékelése, a Bézs Könyv.

Az amerikaiak afgán bombázása, a Koreai-félsziget körüli geopolitikai feszültség és a francia elnökválasztással kapcsolatos aggodalmak miatt továbbra is nagy a bizonytalanság a tőzsdéken, ami az...

Kimenekítik és biztonságos helyre szállítják a termeszekkel vívott csatában megsérült társaikat egy hangyafaj tagjai - állapították meg kutatók, akik most először figyeltek meg ilyen viselkedést gerinctelen állatoknál.

Növekvő adóbevétellel, de megugró kiadással is számol a kormány a jövő évi költségvetés előterjesztésében az Index szerint.

50 európai politikus, köztük 26 európai parlamenti tag levelet küldött a skót vezetésnek, melyben arról biztosítják az országot, hogy örömmel látnák újra, vagy inkább továbbra is az Európai Unióban, ha függetlenné válik. Még a spanyolok is megenyhültek, pedig Katalónia miatt nagyon féltek az önálló Skóciától.

A Wall Street vezető befektetési bankjai szerint az Egyesült Államok jegybankjának szerepét betöltő Federal Reserve akár már az idén megkezdheti a jegybankmérleg 4,5 ezer milliárd dolláros kötvényállományának a csökkentését.

A központ szerint még korai erről beszélni.

Az USA szíriai bombázását követően vegyesek az előjelek ma reggel a tőzsdéken, az ázsiai részvénypiacok többsége (a japán kivételével) esik és az amerikai határidős indexek is lefelé mutatnak, az...

Három fő üzenet is kiderült a szerdán publikált FED jegyzőkönyvből. Az első, hogy a jegybank gyorsuló ütemű emelést tervez. A második a mennyiségi lazítás (QE program) kivezetéséről szól, a harmadik pedig egy kritika volt a piacok jelenlegi állapotáról.

3 fő üzenet is kiderült a szerdán publikált FED jegyzőkönyvből. Az első, hogy a jegybank gyorsuló ütemű emelést tervez. A második a mennyiségi lazítás (QE program) kivezetéséről szól, a harmadik pedig egy kritika volt a piacok jelenlegi állapotáról. Forrás: GazdaságTV.hu

A márciusi Fed jegyzőkönyv nagy újdonsága az volt, hogy a jegybankárok elkezdték megvitatni az eszközvásárlási program kivezetésének lehetőségeit. A piaci konszenzus eddig arra számított, hogy az újrabefektetés leállítására csak 2018 közepén kerül sor, ezzel szemben úgy tűnik, hogy mégis idén nekivághat a jegybank, bár pár elemzőház már eddig is felvetette, hogy 2017 végén elkezdődhet az újrabefektetések visszafogása.

Hamarosan megkezdhetik a válságkezelés során a piacokra öntött likviditás lecsapolását az amerikai jegybankárok.

Kisebb rémületet hozott a piacra, hogy a Fed jegyzőkönyv szerint az év végén megkezdődhet a mennyiségi lazítás kivezetése, amely a lejáró kötvények és a hozamok újra befektetésének fokozatos szűkítését jelenti.

Az Egyesült Államok árnyékbanki rendszere okozhatja a következő válságot Atlanta volt Fed-elnöke szerint. Dennis Lockhart úgy véli, hogy az ország pénzügyi rendszere rossz egészségi állapotban van,...

Tegnap este megjelent a március 15-i Fed kamatdöntő ülés jegyzőkönyve, melyből kiderült, hogy az idei évben megkezdheti a jegybank az eszközvásárlási program miatt megduzzadt mérlegének leépítését.

Fed többek között kész megkezdeni jegybankmérleg csökkentését.

A Fed előző, márciusi kamatdöntő ülésének szerdán nyilvánosságra hozott jegyzőkönyve alapján az ülésen első alkalommal került szóba a jegybankmérleg csökkentésének a megkezdése. A Federal Reserve (Fed) monetáris politikai döntéshozó testülete, a nyíltpiaci bizottság (FOMC) március 14-15-i ülésén a piaci várakozásokkal teljes összhangban 25 bázisponttal 0,75-1,00 százalékra emelte az irányadó kamatsávot. A döntést követően kiadott indoklás a folyamatosan erősödő gazdasági teljesítménnyel, a...

A Fed előző, márciusi kamatdöntő ülésének szerdán nyilvánosságra hozott jegyzőkönyve alapján az ülésen első alkalommal került szóba a jegybankmérleg csökkentésének a megkezdése. A Federal Reserve (Fed) ... ...

Még idén elkezdődhet az amerikai jegybanki mérleg leépítése, ami az elmúlt években az eszközvásárlási program következtében óriásira duzzadt - derül ki a Fed legutóbbi ülésének ma jegyzőkönyvéből....

Többéves előkészítő munkára lenne szükség ahhoz, hogy be lehessen vezetni a vagyonadó valamilyen formáját.

Látványosan elakadt a dollár erősödése az euróval szemben fontos technikai szintek között, de elképzelhető, hogy a Fed legutóbbi kamatdöntő üléséről szóló ma este megjelenő jegyzőkönyv kibillenti az...

A 18-szoros Grand Slam-bajnok - aki feljött a világranglista negyedik helyére - döntése bejelentésekor azt is közölte: már nem érdekli a világelsőség.

A Miamiban rendezett Masters-versenyen győztes Roger Federer és a döntőben veszítő Rafael Nadal egyformán két helyet javított a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján, melyen előbbi a negyedik, utóbbi pedig az ötödik pozícióban áll.

A pénteki amerikai munkaerőpiaci adatok újabb támpontot adhatnak a piacoknak a Fed kamatpolitikájának jövőbeni irányáról.

Roger Federer nyerte meg a miami tenisztorna férfi versenyét, mivel a vasárnapi döntőben magabiztosan legyőzte Rafael Nadalt.

A héten a márciusi beszerzésimenedzser-indexekből lehet majd következtetéseket levonni a világgazdasági növekedés lendületének, illetve a jegybankok monetáris politikai pályájának valószínű alakulásáról.

A 18-szoros Grand Slam-bajnok Federer több mint háromórás összecsapást vívott Miamiban.

Roger Federer és Nick Kyrgios biztosította helyét a férfiak versenyének elődöntőjében csütörtökön a Miamiban zajló keménypályás tenisztornán.