Legfontosabb témák

Egyiptom az utóbbi időben nagy erőkkel dolgozik régészeti kincseinek megóvásán és a még rejtett ókori leletek felfedezésén.

Nem mindig egyértélmű a vállalkozók számára, hogy hitelből történő ingatlan vásárlás alkalmával kell-e pótlólagos ingatlanfedezetet biztosítani a banknak, vagy sem. Alaphelyzetből a legtöbben úgy gondolják, hogy elegendő maga a megvásárolt ingatlan is fedezetként, ez azonban sajnos nem miden esetben van így. Összegyűjtöttük, hogy milyen helyzetekben szükséges és nem szükséges az ingatlan pótfedezet a hitel mögé. […] The post Céges ingatlan vásárlásnál kell plusz ingatlan fedezet a hitelhez? appeared first on Bankmonitor.hu.

Nem mindig egyértélmű a vállalkozók számára, hogy hitelből történő ingaltan vásárlás alkalmával kell-e pótlólagos ingaltanfedezetet biztosítani a banknak, vagy sem. Alaphelyzetből a legtöbben úgy gondolják, hogy elegendő maga a megvásárolt ingaltan is fedezetként, ez azonban sajnos nem miden esetben van így. Összegyűjtöttük, hogy milyen helyzetekben szükséges és nem szükséges az ingatlan pótfedezet a hitel mögé. […] The post Céges ingaltan vásárlásnál kell plusz ingatlan fedezet a hitelhez? appeared first on Bankmonitor.hu.

A jövő nyárra ígért 7.0-s fedélzeti rendszer már az androidos készülékeket is támogatni fogja.

Gyakorlatilag a papírformát hozta tegnap a Fed ülése. A várakozásokkal összhangban az 1,5-1,75% közötti sávban szinten tartották a kamatokat.

Enyhe emelkedéssel nyugtázták a tőzsdék a Fed szilárdnak ígérkező kamatpolitikáját, a magyar és lengyel index bőven átlag felett teljesít. Megvan az új OTP-rekord, az euró/forint pedig öt hete nem járt 330 alatt. Négy fontos tudnivaló a mai tőzsdenapra.

A Fed döntése egyébként megfelelt a piaci várakozásoknak.

Nyitást követően mérsékelt ütemben, de folytatódhat az emelkedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. Varga Zoltán az MTI-nek küldött kommentárjában közölte, mindez annak köszönhető, hogy enyhén pozitív lett a nemzetközi befektetői hangulat az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdai kamatdöntését követően. Az OTP árfolyamában a 15 250 forintnál található ...

Emelkedéssel nyithatnak a főbb európai részvénypiacok.

Stagnáláshoz közeli enyhe emelkedéssel nyithatnak a főbb nyugat-európai részvénypiacok csütörtökön, miután az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve a várakozásoknak megfelelően nem változtatott ... ...

A reggeli és a délutáni órákban még a hónapok óta megszokott 1460 dolláros szint közelében ingadozott az arany árfolyama, azonban a FED döntése után az 1480 dolláros küszöböt teszteli az árfolyam.

A reggeli és a délutáni órákban még a hónapok óta megszokott 1460 dolláros szint közelében ingadozott az arany árfolyama, azonban a FED döntése után több mint tíz százalékkal rallyzik a nemesfém árfolyama.

Nem okozott meglepetést a jegybank.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbankrendszer, a Fed nem változtatott az irányadó dollárkamatsávon - írja az MTI. A Federal Reserve monetáris politikai döntéshozó testülete, ... ...

A piacok napok óta várták az amerikai jegybank, a Fed döntését, amely a várakozásoknak megfelelően alakult, a reakció viszont ezt követően sem volt érdemleges.

A piacok napok óta várták az amerikai jegybank, a Fed döntését, amely a várakozásoknak megfelelően alakult, a reakció viszont ezt követően sem volt érdemleges.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbankrendszer, a Fed nem változtatott az irányadó dollárkamatsávon.

Mindenki a jegybanki üzenetekre vár.

Félmilliárd eurós megrendeléssel 2024-ig fedezte lítium igényét a BMW konszern egy kínai bányavállalatnál.

Az EU-s költségvetésből várják ennek fedezését.

Az utóbbi két hónapban megugrott a fedezetlen, elsősorban kisebb összegű személyi kölcsönök és áruhitelek felvételének száma.

Az utóbbi két hónapban megugrott a fedezetlen, elsősorban kisebb összegű személyi kölcsönök és áruhitelek felvételének száma - mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője szerdán az M1 aktuális csatornán.

Félmilliárd eurós megrendeléssel 2024-ig fedezték lítium igényüket.

Roham indult a 2020-as éves e-matricákért, a megyei és országos éves matricákból 18 százalékkal több fogyott, mint tavaly ilyenkor, ezen belül az országos lefedettséget kínáló jogosultságot december első hetében 85 százalékkal vették meg többen, mint 2018 hasonló időszakában - közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. szerdán az MTI-vel.

Roham indult a 2020-as éves e-matricákért, a megyei és országos éves matricákból 18 százalékkal több fogyott, mint tavaly ilyenkor, ezen belül az országos lefedettséget kínáló jogosultságot december első ... ...

Az utóbbi két hónapban megugrott a fedezetlen, elsősorban kisebb összegű személyi kölcsönök és áruhitelek felvételének száma – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője szerdán az M1 aktuális csatornán. Binder István hozzátette: 2019-ben óriási “hitelboom” figyelhető meg a fogyasztási, fedezetlen hitelek terén. Míg 2013 első felében 22-23 milliárd forint személyi kölcsönt vettek fel az ...

Az utóbbi két hónapban megugrott a fedezetlen, elsősorban kisebb összegű személyi kölcsönök és áruhitelek felvételének száma - mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője, Binder István ... ...

Az utóbbi két hónapban megugrott a fedezetlen, elsősorban kisebb összegű személyi kölcsönök és áruhitelek felvételének száma.

A technológiai cég, a Continental ékszíjak teljes skáláját kínálja a haszonjárművek utángyártott piaca számára. Közel 40 multi hosszbordás típusú szíjjal bővült a Volvo, Scania, Renault és Iveco járművek kiegészítő hajtásának kínálata. A szíjak lefedik a 4PK, 6PK, 8PK, 10 PK és 12PK profilkódokat – a szűk négy bordástól kezdve, egészen a legszélesebb, 12 bordásig. Ezek a szíjak üvegszállal megerősített szintetikus gumiból készültek, poliészter feszültség csillapítással. 

Az ülés eredményét ma este lehet megismerni, a piac azonban nem számít az irányadó kamatok változására. Ugyanakkor az utóbbi időben megjelent, viszonylag erős makrogazdasági adatok miatt érdemes lesz figyelni, mit mond Jerome Powell Fed-elnök a várható kamatpályáról a sajtótájékoztatóján.

Stadionavató Zuglóban Az MTK zuglói Lantos Mihály Sportközpontjában kedden délelőtt átadták a klub közel 1900 négyzetméteres új fedett atlétikai centrumát. A klub saját forrásból finanszírozta a fejlesztést, a beruházás nettó 973 millió forintba került.

A Fed kamatdöntése mellett a kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos hírek lehetnek piacmozgatók.

Elemzők szerint a Budapesti Értéktőzsde szerdai kereskedésében további korrekció és kivárás várható. Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, az amerikai piacok iránykereséssel zártak, az ázsiai piacokon vegyes kép rajzolódik ki. Jelezte, a héten várhatóan felpörögnek az események a tőzsdéken, hiszen az amerikai jegybank szerepét betöltő FED szerda este jelenti be a ...

Még három hét van karácsonyig, de már november óta ünnepi lázban ég az ország. A bevásárlóközpontok karácsonyi díszben pompáznak, sokan elindultak ajándékbeszerző körútjukra, és az ünnepi menü is kezd összeállni az előrelátó fejekben. De arra vajon mennyire figyelünk, hogy fenntartható, környezetbarát módon készüljünk az ünnepekre? Pedig ez rendkívül fontos lenne, főként a csomagolást illetően, ugyanis óriási mennyiségű – sokszor nem újrahasznosítható – papír és műanyag kerül ilyenkor a kukákba: az Egyesült Királyságban például 300 ezer tonna, mellyel majdnem 260 ezerszer be tudnánk fedni a londoni Big Bent.

Az új lebonyolítás szerinti döntőkben az ITF közvetlenül a játékosok számára is meghatározta az őket megillető pénzdíjat.

Az endurance új premier ligájának néhány konkrétumát felfedte az FIA Motorsport Tanácsa.

Eltűnt a chilei légierő egyik szállítógépe.

Európán belül a közép- és kelet-európai EU-gazdaságokban okozza a legnagyobb gondot a munkaerőhiány, és ez növekedési kockázatként is terheli a térség kilátásait – áll a Moody’s Investors Service hétfőn Londonban ismertetett éves szektorjelentésében. A nemzetközi hitelminősítő a 11 oldalas tanulmányban kiemeli, hogy a betöltetlen állások rátája – vagyis a gazdaság munkaerőigényének fedezetlen hányada – a ...

Meghalt 92 éves korában Paul Volcker, a Federal Reserve (Fed) egykori elnöke. Paul Volcker 1979-1987 között vezette az amerikai jegybankot. A legendás jegybankár kitartóan harcolt az infláció ellen.Még ... ...

Nem-életági termékei elindításával új tevékenységet indít Magyarországon az életbiztosításban 22 éve piacvezető NN Biztosító – jelentette be Sztanó Imre elnök-vezérigazgató. Két év leforgása alatt három termékcsaládot vezet be a hitelfedezeti, lakás- és utasbiztosítás terén a társaság, meghatározó szerepet szánva az úttörő és ügyfélélményt erősítő digitális újításoknak - értesült a ProfitLine.hu.

Új termékekkel rukkol elő az NN Biztosító, így hitelfedezeti, lakás- és utasbiztosítást is nyújtanak a jövőben.

Három új termékkel indulnak. Elsőként, a jövő év elejétől hitelfedezeti és jövedelempótló biztosítást lehet kötni a holland cég magyar leányánál, 2020 második félévétől lakásbiztosításokat, 2021-től pedig utasbiztosításokat.

Három új termékkel indulnak. Elsőként, a jövő év elejétől hitelfedezeti és jövedelempótló biztosítást lehet kötni a holland cég magyar leányánál, 2020 második félévétől lakásbiztosításokat, 2021-től pedig utasbiztosításokat.

Kétségtelenül az Egyesült Királyságban csütörtökön esedékes voksolás a legfontosabb heti esemény, az ugyanis befolyásolhatja a január végére kiírt Brexitet. Sem a Fed-től, sem az Európai Központi Banktól nem várható kamatváltoztatás, de az üzenetek fontosak lesznek. Mint ahogy az inflációs adatok is, köztük a magyar az MNB lépéseire kihathat.

A személyi kölcsönök általában viszonylag kicsi, 1-3 millió Ft összegű hitelek, amelyeket általában nagyobb értékű műszaki cikkek, TB által nem finanszírozott orvosi beavatkozások, autók megvásárlására fordítanak. De mi a helyzet akkor, ha nagyobb, akár 8-10 milliós szabad felhasználású, ingatlan fedezet nélküli hitelre van szükséged, mégpedig néhány napon belül? A kisebb összegű – 1, 3 és […] The post 8-10 milliós személyi kölcsönt szeretnél? Így kaphatod meg, és ekkora hiteltörlesztőre számíthatsz! appeared first on Bankmonitor.hu.

A személyi kölcsönök általában viszonylag kicsi, 1-3 millió Ft összegű hitelek, amelyeket általában nagyobb értékű műszaki cikkek, TB által nem finanszírozott orvosi beavatkozások, autók megvásárlására fordítanak. De mi a helyzet akkor, ha nagyobb, akár 8-10 milliós szabad felhasználású, ingatlan fedezet nélküli hitelre van szükséged, mégpedig néhány napon belül? A kisebb összegű – 1, 3 és […] The post 8-10 milliós személyi kölcsönt szeretnél? Ekkora hiteltörlesztőre számíthatsz appeared first on Bankmonitor.hu.

Magyarország területének közel 100 százalékát fedi rétegfelhőzet, mindössze a Börzsöny, a Mátra, a Bükk és a Zempléni-hegység csúcsai nyúlnak a felhőtakaró fölé - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat ... ...

Tragédia esetén átvállalják a hitelfedezetet.

A bajor gyártó minden idők legerősebb BMW boxermotorján dolgozik.

Csillapítani akarta a piaci likviditáshiányt.

A frissen felfedezett StrandHoggal a támadók szinte korlátlan engedélyeket szerezhetnek.

Hetven kocsi kap majd kamerás megfigyelőrendszert.

Emlékérmet készítenek Svájcban Roger Federer tiszteletére, de csupán ötvenötezret.

Újabb 5,5 tonnával csökkenti műanyag-felhasználását a Spar azzal, hogy több sajátmárkás termékére decembertől nem tesz műanyagfedelet - közölte a cég az MTI-vel hétfőn. A sajátmárkás tejtermékek közül ... ...

Újabb 5,5 tonnával csökkenti műanyag-felhasználását a Spar azzal, hogy több saját márkás termékére decembertől nem tesz műanyagfedelet - közölte a cég az MTI-vel hétfőn.