Legfontosabb témák

21200-as ellenállását leküzdve szárnyalhatna tovább az olajvállalat árfolyama.

Az egyebek között műszálas ruhákból és autógumikból származó mikroműanyag-részecskék tehetik ki a világ óceánjaiban sodródó műanyagszemét-mennyiség akár 30 százalékát, és sok fejlett országban nagyobb mértékben járulnak hozzá az óceánok szennyezéséhez, mint a nagyobb plasztikhulladékok – figyelmeztetett új jelentésében a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN).

Az ellenőrzési irányelveknek azért nincs különösebb értelmük, mert a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) ilyenkor mindig több tucat kiemelt célt határoznak meg – mondta Vadász Iván, a Magyar ... ...

Nyugdíjam megállapításánál nem számították be sem a szakérettségis tanfolyam idejét, sem az egyetemi évek során, összesen 5 hónapot kitevő, katonaságnál töltött időt. Van-e mód ezek utólagos érvényesítésére, és tudna-e ebben valaki segíteni, természetesen megfelelő honorárium ellenében.

A korábban becsültnél lassabb volt tavaly a brit gazdaság növekedési üteme az előzetesen számítottnál valamivel erősebb év végi lendület ellenére is.

Jogsértő állítások miatt bírságolta meg a GVH a Medosan termékek és Reduline36 hirdetőit. A törvényileg kiszabható bírság maximumában állapították meg a pénzbüntetést. A cégek összesen 32 milliót fizethetnek. ... ...

A várt csökkenés helyett emelkedett az ifo gazdaságkutató intézet németországi üzleti hangulatindexe februárban. Ez egy újabb jele annak, hogy Európa gazdaságának fellendülése kezd gyorsabb ütemre váltani.

Jelentős bizonytalansági tényezőt jelent az új díj azoknak, akik 2017. március 31-e után adják be igényüket háztartási méretű kiserőmű (így napelemes rendszerek) csatlakoztatására, mert a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal rendelete szerint 4 kW teljesítmény felett elosztói teljesítménydíjat kell fizetniük.

Minden kettős könyvvitelt vezető vállalkozás köteles beszámolójának közzétételéről és letétbehelyezéséről gondoskodni a számviteli törvényben megadott határidőnek megfelelően. Erre 2016. december 1-től – a beszámolási időszaktól függetlenül – már csak az Online Beszámoló- és űrlapkitöltő rendszeren (OBR) keresztül lesz lehetőség.

A kínai jegybank teljes erőbedobással akar leszámolni az ország gazdaságára leselkedő egyik legnagyobb kockázattal: a rosszul értékesített, tőkeáttételes, gyakran mérlegen kívüli befektetési...

21000 forintos lélektani értékét átlépve próbálhat új magasságokba érni az olajvállalat árfolyama.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 351,40 pontos, 1,03 százalékos emelkedéssel, 34 324,99 ponton zárt kedden, ami új történelmi csúcs.

Az Európai Unióból történő kilépés Nagy-Britannia számára nem jelent majd alacsonyabb költségeket, éppen ellenkezőleg, London borsos árat fog fizetni ezért - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a belga parlament ülésén Brüsszelben.

A Brexit az egységes piac miatt nem csupán a brit cégeket érinti kedvezőtlenül, de minden olyan európai társaságot is, amelynek üzleti terveit és működését a változás befolyásolja az RSM Hungary szakértője szerint.

Március végére valamennyi uniós pályázatot kiírják, az év végére pedig a szerződéseket is mind megkötik - mondta Lázár János, aki szerint ha nincs technológiai fejlesztés, innováció, technológia trendváltás, akkor magyar gazdaságnak 2020 után komoly versenyképességi nehézségekkel kell szembenéznie.

21000 forintos lélektani akadály áll az olajvállalat árfolyamának emelkedése előtt.

Hétfőn zárva tartott Amerika és ez érezhető volt a kereskedési hangulaton, de a forgalmon is. A BUX ugyan ismét közelíti mindenkori csúcsát és 34 ezer Ft felé kacsintgat, ám ismét erősödnek a különféle félelmek a világban, melyek kockázatot jelenthetnek.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 0,4 százalékos növekedés után 33 973,6 ponton, történelmi csúcsától nyolc ponttal elmaradva zárt tegnap. A viszonylag szerény, 2,5 milliárdos forgalom 4...

Elszámolási vita miatt lefoglalták a brit fennhatóság alá tartozó Gibraltár kikötőjében a világ egyik legnagyobb és legmodernebb szuperjachtját, a Sailing Yacht A nevű vitorlást, amelyet egy orosz milliárdos építtetett egy német hajógyárban.

Orbán Viktor felszólalásával kezdődött meg a parlamenti tavaszi ülésszaka.

Az eurózóna nem működik - mondta Alan Greenspan, volt Fed elnök egy interjúban. Szerinte a populizmus terjedése az emberek segélykiáltásaként fogható fel. Meglehetősen pesszimista az eurózóna kilátásait ... ...

Jelentős esély van arra, hogy Nagy-Britannia előbb lép ki az Európai Unióból, mint ahogy a biztosítók az új európai székhelyükön megtelepedtek volna - írja Portfolio.hu egy vezető iparági forrásra hivatkozva.

Pörög az élet a Telekom háza táján: pereskednek a Vodafone-nal, felkészülnek a DIGI érkezésére és persze technológiai forradalom zajlik a világban, így itthon is.

Egy nem igazán balatoni város, Hévíz verte a tóparti településeket a turisztikai váltófutásban - összesítette a tavalyi adatokat a balatontipp.hu.

21000 forintos értékétől húzódott vissza az olajvállalat árfolyama pénteken.

A pénteki napon látott 2,3 milliárd Ft-os forgalom nem volt elég ahhoz, hogy maga mögött tudja hagyni a MOL a 21 ezer Ft-os árfolyamszintet, így lefordult onnan.

Maszkos támadók Molotov-koktélokat dobtak vasárnap a baloldali, görög kormánypárt székházára Athénban.

A Balaton partján terjeszkedik újabban Varga Jenő, az egykori felszámológuru és milliárdos üzletember.

A magyar tőzsde idén is az egyik legizgalmasabb részvénypiac, a BUX index csak idén közel 6 százalékot emelkedett, amihez az OTP 10, a Richter pedig 7 százalékkal járult hozzá. Megnéztük, mit érdemes...

Olvasni és pihenni vágyó vendégeket vár egy több ezer kötetes könyvtárral felszerelt kapszulahotel Tokióban.

Gondot okoz, hogy az emberek nem vesznek elég komolyan? Rengeteg irracionális magyarázata van annak, hogy az emberek miért viselkednek elutasítóan. Lehet a korod miatt, mert túl öreg, vagy túl fiatal vagy, faji, vagy akár nemi okai is lehetnek.

Azt állítják, hogy övék a legjobb híradó, de ilyet nem enged meg a versenyjog egy elemző szerint.

Az Egyesült Államok minden eddiginél erősebb lesz Donald Trump elnök vezetésével, ki fog tartani a NATO-beli és európai szövetségesei mellett, de elvárja tőlük a védelmi kiadások növelését - jelentette ki Mike Pence amerikai alelnök szombaton az 53. münch

Összességében a megkérdezettek egyharmada támogatja, kétharmada ellenzi a 2024-es budapesti olimpia megrendezését - derül ki abból a reprezentatív kutatásból, amelyet a Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek ... ...

100 millió forintos bírságot is kaphat a TV2.

100 millió forintos bírságot is kaphat a TV2.

Az Európai Számvevőszék (ECA) nyomozni fog a légszennyezés elleni küzdelemmel kapcsolatban. A légszennyezés minden évben félmillió európait gyilkol meg.

Aláírták a koncessziós szerződést a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium bányászati felhívásán nyertes pályázó cégek, a Mol és a PannErgy Geotermikus Erőművek Zrt.

Nem sikerült a túlélési akció, az illetékes szöuli bíróság úgy döntött, hogy fel kell számolni a Hanjin Shipping Co. tengerhajózási vállalatot. A cég negyvenéves története ezzel véget ér, az óceáni áruszállítási piacot viszont ez nem akasztja meg.

Egy szöuli bíróság pénteki döntése alapján felszámolják a dél-koreai Hanjin Shipping Co. tengerhajózási vállalatot, ezzel véget ér a cég negyven éves története, és megnyílik az út az ország tengeri árufuvarozási ágazatának teljes átalakítása előtt.

Kilőtt a MOL! 21000 forint éppen az ingerküszöbünk, ha elindul feljebb, akkor búcsúzhatunk a CEZ kötvény elnyomásától és folytatódhat a rali. A célárak közül több is 25000-27000 forint körül van, tehát lehet még tér. Reggeli elemzés Nemzetközi Értékelés Ej, de izgalmas dolog a történelem, de az estek többségében hálás vagyok a sorsnak, hogy egy mobilteló ...

Továbbra sem dőlt el, milyen mértékben emeli dolgozói bérét az idén a Mol Nyrt. Ma Százhalombattán újra tárgyalóasztalhoz ülnek a szakszervezetek képviselőivel - értesült a Világgazdaság. A lap szerint ... ...

Továbbra sem dőlt el, milyen mértékben emeli dolgozói bérét az idén a Mol Nyrt.. Ma Százhalombattán újra tárgyalóasztalhoz ülnek a szakszervezetek képviselőivel - értesült a Világgazdaság. A lap szerint ... ...

Továbbra sem dőlt el, milyen mértékben emeli dolgozói bérét az idén a Mol Nyrt., mindenesetre az olaj- és gázipari nagyvállalat illetékesei pénteken Százhalombattán újra tárgyalóasztalhoz ülnek a szakszervezetek képviselőivel – értesült a Világgazdaság.

Gond nélkül jutott el lélektani szintjéig az olajvállalat árfolyama.

Még nem dőlt el, milyen mértékű béremelést hajt végre idén a Mol Nyrt., mindenesetre a vállalat illetékesei pénteken Százhalombattán újra tárgyalóasztalhoz ülnek a szakszervezetek képviselőivel -...

Oroszország még az idén visszafizeti az egykori Szovjetúniótól megörökölt adósság utolsó részét is - írja az Izvesztyija. A lap szerint mostanra 125,2 milliárd dollár maradt a szovjet tartozásból, ezt várhatóan a nyáron törlesztik.

Rétvári Bence nyilatkozata után újra előtérbe került a hazai nyugdíjemelés rendszere és ezáltal a 13. havi nyugdíj híre. Most elmagyarázzuk részletesen, miért nem érzi mindenki a gáláns emelést...

Hamarosan teljesen eltűnhetnek a hagyományos hajtású taxik Budapestről

Rendkívül bonyolult megmondani, hogy mekkora nyugdíjra számíthatunk, különösen akkor, ha néhány évet katásként dolgoztunk. Egy való életből vett példán keresztül mutatjuk be, hogy mire kell figyelni. Mint kiderül, a nyugdíj mellett katásként dolgozhatunk tovább, de a legjobban akkor járunk el, ha a plusz pénz nagyobb részét eltesszük a rosszabb időkre. Ráadásul az előtakarékosság még úgy […]

A nők 40 éves nyugdíj lehetőségéhez megkértem a jogosultsági idő adategyeztetést. 2005 és 2012. jan.01. között III. cs. rokkant nyugdíjas voltam, azt követően a komplex vizsgálat után (2015) rokkantsági ellátást kapok, jelenleg is. Mivel a megélhetéshez szükséges, ezért az ellátások mellett részmunkaidőben, munkaviszonyban dolgoztam a törvényi keretek között. 1957-ben születtem, 1976 júniusa óta folyamatos munkaviszonyom volt, a rokkantosításomig. Kérdésem a következő: jogos-e, hogy 2005 - 2012. jan. 01. terjedő időre rokkantnyugdíj mellett, a munkaviszonyként dolgozó időmet nem veszik figyelembe. A járuléklevonás és befizetés megtörtént, ezt Nyenyi lapokkal tudom igazolni. Ez komolyan érint hisz 7 év, mellyel minden tekintetben meg lenne a jogosultsági idő.(32/40). Mi lesz a levont összeggel így? Még lehetőségem lenne a fellebbezésre. Érdeklődésemre szóban elutasítottak, mondván a 0,5 % emelést megkaptam erre az időre. Úgy érzem keveredik a saját jogú nyugdíjas és a rokkantsági nyugdíjas fogalom kérdése, hisz én nem voltam végleges rokkant.

A fluktuáció a be-és kilépési forgalomból, munkaerőváltásból és a munkaerőváltás intenzitásából vezethető le. De azt hogyan kell kiszámolni, hogy konkrétan hány százalék a fluktuáció mértéke?

Az előzetesen meghirdetett 43 helyett 48 milliárd forint értékben adott el kötvényeket csütörtökön az ÁKK. A hozamok azonban érezhetően emelkedtek, bár ezzel a piac csak lekövette az utóbbi két hét...

Több száz helyre keresnek embert a távközlési cégek, az ügyfélszolgálatokon a legnagyobb a fluktuáció. Sok bosszúságot okozhat a mobilosoknak, ha az ügyfélszolgálaton tapasztalatlan dolgozóval kerülnek ... ...

Lokális csúcsa felé próbálhat tovább kapaszkodni az olajvállalat árfolyama.

Idén is elindítja a társasházak és lakásszövetkezetek korszerűsítését támogató, vissza nem térítendő támogatást kínáló pályázatát az OTP Bank, amelynek keretében ismét 10 társasház, illetve lakásszövetkezet juthat plusz forráshoz beruházási tervei megvalósításához. Az előző nyolc év kiírásaihoz hasonlóan a február 15-ével startoló pályázat célja elősegíteni a lakóközösségek életminőségét javító projektek megvalósulását. A másfél-, egy- és félmillió forintos díjaknak köszönhetően olyan, kisebb értékű beruházásokat valósíthatnak meg a tulajdonosok, amelyekre egyébként forrás hiányában nem volna lehetőségük – emelték ki az OTP Bank és a Házfórum társasházszakmai fórum szakértői.

Majdnem egyharmadával drágult az atomerőművek fűtőanyagának alapját adó urán ára a világpiacon, miután a legnagyobb kitermelő, az Oroszországgal baráti viszonyban lévő Kazahsztán visszafogta bányászatát ... ...

Parkoló kamionok tankjait csapolta meg egy kaposvári férni, a tettéért komoly büntetést kaphat: szabadságvesztést, közügyektől és járművezetéstől eltiltást, vagyonelkobzást és a autóelkobzást indítványoz ... ...

Megrekedt 20500 alatt az olajvállalat árfolyama az elmúlt napokban.