Legfontosabb témák

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a héten fejezte be a 2015-ben veszteséget elszámoló cégek kockázatelemzését. Mintegy ezer érintett vállalkozás mentesülhet a szankciók alól, mert a revizorok támogató eljárás keretében keresik fel az érintetteket - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a héten fejezte be a 2015-ben veszteséget elszámoló cégek kockázatelemzését. Mintegy ezer érintett vállalkozás mentesülhet a szankciók alól, mert a revizorok támogató eljárás keretében keresik fel az érintetteket – tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t. Az adóhivatal az Airbnb-hálózat magyar szállásadói és az ...

Betett az elmúlt időszak szokatlanul hideg időjárása.

Jelentősebb fagykárokkal az ország északi és észak-keleti részében lehet számolni - mondta Apáti Ferenc, a Magyar Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) alelnöke az M1-en. Az ... ...

Jelentősebb fagykárokkal az ország északi és észak-keleti részében lehet számolni - mondta a Magyar Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) alelnöke szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Jelentősebb fagykárokkal az ország északi és északkeleti részében lehet számolni - mondta a Magyar Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) alelnöke szombat reggel az M1 televízióban.

Rex Tillerson, az amerikai külügyi tárca vezetője bejelentette: a minisztérium jelentős átalakítására készül, és ennek keretében 2300 állás megszüntetését tervezi. A tárcavezető az amerikai közszolgálati ... ...

A közelmúltban jelentek meg azok a szorzószámok, amelyek alapján már ki lehet számítani, mekkora nyugdíjat kapnak azok, akik idén intenek búcsút a munkával töltött éveknek. A Pénzcentrum összegyűjtötte, mire érdemes odafigyelni.

Egyedüliként tudott pluszban zárni a hazai blue chipek közül az olajvállalat árfolyama.

Nem elég, hogy példátlanul gyorsan megbukott, még a Pentagon vizsgálatával is meg kell birkóznia Flynn altábornagynak.

Május 2-tól Apáti-Tóth Kata a Mol Magyarország kommunikációs igazgatója - értesült a Portfolio.hu. Az új kommunikációs vezető 2012-től a Magyar Posta Zrt. szóvivője és társasági kommunikációjának vezetője ... ...

Május 2-tól Apáti-Tóth Kata a Mol Magyarország kommunikációs igazgatója. Apáti-Tóth Kata 2012-től a Magyar Posta Zrt. szóvivője és társasági kommunikációjának vezetője volt, korábban pedig tíz évig...

Szerinte az igazán gazdagok rejtőzködnek, így semmilyen listán nincsenek rajta. Nincs háború a kormányon belül, tramtrain ide-oda.

A Ceglédi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó rongálás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat két férfival szemben, akik haragosaik gépkocsiját, telephelyét gyújtották fel Cegléden - tudatta a Pest Megyei Főügyészség.

Nem lehet párhuzamosan tárgyalni a brit kilépésről, illetve az EU és Nagy-Britannia jövőbeli kapcsolatairól - mondta csütörtökön Angela Merkel német kancellár a német parlamentben. A politikus...

A munka és a kávé lassan két összetartozó fogalom, hiszen a kávé segít átvészelni a véget nem érő értekezleteket, kibírni a túlórázásokat, megtörni a monotonitást. Ráadásul még finom is. Ám azt tudnia kell, hogy a kávé egy drog, amire rá lehet szokni, ráadásul egyre több kell belőle. A leszokás pedig kínkeserves is lehet!

Lassan, de biztosan lépcsőzik felfelé az olajvállalat árfolyama.

Új tulajdonos lépett be a nemrég még jegybanki gondnokság alatt működő MKB Bankba. A Blue Robin befektetési alap 30 százalékos tulajdonrészét Szemerey Tamás, az NHB Növekedési Hitel Bank tulajdonosa, valamint Balog Ádám, az MKB Bank vezérigazgatója vették meg.

A kalózkodás és hamisítás különböző fajtái miatt évente csaknem 50 milliárd euró, vagyis az értékesítés 7,4 százaléka esik ki.

Lassan, de biztosan távolodik korábbi sávjának tetejétől az olajvállalat árfolyama.

Csehországban tavaly csökkent a Mol Nyrt. nettó nyeresége és forgalma. A Mol nettó nyeresége 2016-ban 639 millió koronát tett ki, és mintegy húsz százalékkal volt alacsonyabb, mint 2015-ben.

A Mol Nyrt. május 17-én kezdi meg a 2016-os üzleti év után járó osztalék kifizetését, az egy részvényre jutó bruttó osztalék 625 forint.

Akik régóta kétkedéssel figyelik a Kínából érkező hivatalos statisztikákat, kedden újabb megerősítést kaphattak kétségeikre.

Csehországban tavaly csökkent a Mol Nyrt. nettó nyeresége és forgalma - közölte kedden a Cseh Sajtóiroda a magyar olajcég közleményére hivatkozva. A Mol nettó nyeresége 2016-ban 639 millió koronát...

Csehországban tavaly csökkent a Mol Nyrt. nettó nyeresége és forgalma - közölte kedden a Cseh Sajtóiroda a magyar olajcég közleményére hivatkozva.

Közzétette a Mol a 2016. üzleti év után járó osztalék fizetésének rendjét. A közlemény szerint Az osztalékfizetés kezdő napja: 2017. május 17., A tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja május 10.,...

A Mol Nyrt. május 17-én kezdi meg a 2016-os üzleti év után járó osztalék kifizetését, az egy részvényre jutó bruttó osztalék 625 forint - tette közzé a társaság kedden, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. ... ...

Mélypontra zuhant a cafeteriával tervező vállalkozások aránya, a következő egy évben a kkv-k mindössze negyede kívánja béren kívüli juttatással támogatni dolgozóit - közölte a K&H kedden a kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból.

A Mol Nyrt. május 17-én kezdi meg a 2016-os üzleti év után járó osztalék kifizetését, az egy részvényre jutó bruttó osztalék 625 forint - tette közzé a társaság kedden, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Csehországban tavaly csökkent a Mol nyeresége és forgalma.

Csehországban tavaly csökkent a Mol Nyrt. nettó nyeresége és forgalma – közölte kedden a Cseh Sajtóiroda a magyar olajcég közleményére hivatkozva. A Mol nettó nyeresége 2016-ban 639 millió koronát tett ki, és mintegy húsz százalékkal volt alacsonyabb, mint 2015-ben. A cég bevételei éves összehasonlításban egyharmaddal, 40,2 milliárd koronára estek vissza. A Mol közleménye azonban felhívja ...

Bár a legfrissebb adatok szerint a csőd- és felszámolási eljárások száma nagyjából 20 százalékkal esett vissza 2015-ről 2016-ra, a végelszámolások száma viszont közel 10 százalékos emelkedést mutatott. Jogosan merül fel tehát az igény, hogy üzleti tárgyalásra készülve utánanézzünk az egyes cégeknek, hogy nem állnak-e véletlenül nemfizetési eljárás alatt, nem várható-e a cég jogutód nélküli megszűnése a közeljövőben – olvasható a Bisnode oldalán.

A váratlan időjárás miatt több ezer kárbejelentés érkezett.

Lehet démonizálni a korábbi vezető intézkedéseit, de megérezné a költségvetés, ha beszántaná az Obamacare-t.

Hosszú interjút közölt Tölgyessy Péterrel a Népszava. Az alkotmányjogász szerint az Orbán-rendszer mindent megtesz a saját mozdíthatatlanságáért, de a halmozódó elégedetlenség nyomán bármilyen apróság miatt meginoghat. Nem számít könnyű, békés váltásra. Arról is beszélt, mit nem vesz tudomásul a baloldali értelmiség.

A Stadler ajánlata egy tramtrain járműre csak 16,27 százalékkal lépi túl a becsült értéket, nem 100 százalékkal.

A hosszasan tartó sávozás megtörése után araszol felfelé az olajvállalat árfolyama.

Nagyszabású éles tüzérségi hadgyakorlatot hajtottak végre kedden Észak-Koreában a hadsereg megalapításának 85-ik évfordulója alkalmából - értesült a Yonhap dél-koreai hírügynökség szöuli kormányforrásokból.

Mexikó északnyugati részén ismeretlenek elloptak egy ipari röntgen berendezést, benne sugárzó anyaggal, ezért a hatóságok kilenc szövetségi államra kiterjedő riadót rendeltek el - közölte hétfőn a helyi katasztrófavédelem.

A csődtörvény lehetőséget ad a felszámolónak és a hitelezőnek arra, hogy a törvényben meghatározott határidőn belül, bíróság előtt megtámadja az adós társaság felszámolást megelőzően kötött úgynevezett csalárd ügyleteit – hívta fel az Origó figyelmét egy fontos jogi lehetőségre a Kovács Réti Szegheő Ügyvédi Iroda szakértője.

Közel nyolcszázalékos növe­kedési potenciált lát a Mol-részvények árfolyamában az Equilor, a pénteken frissített ajánlásuk vétel.

Német közgazdászok megelégedéssel nyugtázták, hogy Emmanuel Macron független, centrista politikus került ki győztesen a francia elnökválasztás első fordulójából.

Februárban egy Tesla Model X kigyulladt Kínában, miután nekiütközött a betonfalnak, 180 fokban megfordult és a mögötte közlekedő jármű frontálisan belerohant. Balesetek természetesen történnek...

Szükséges lenne kiterjeszteni a védőnőkre is az egészségügyi bértábla hatályát - mondta Csordás Ágnes, a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke az M1 hétfő reggeli műsorában. Az alapellátásban dolgozó védőnők ... ...

Mérsékelt forgalom mellett tért vissza a sávtetőhöz az olajvállalat árfolyama.

Igaz, az elmúlt öt évben a duplájára emelkedett a betegség- és egészségbiztosítások éves díjbevétele.

Ha lefagynak az akácvirágok, nem lesz mézünk, de méhünk is alig.

A jegybanki felügyelet nem csak az engedélyt vonta vissza, elrendelték a cég végelszámolását is.

Szép-szép! Kitörni látszik a MOL, ha ma is a 21200 forint felett zár, akkor nagy valószínűséggel mehetünk a 22000 forintos fontos szint fölé. Miért fontos? Mert az állam bácsi 22000 forint felett (egyes vélemények szerint 22400 forinton, szerintünk 22800 forinton) szerezte meg a nagy MOL pakkot. Közelítünk az igazsághoz. Mennyit ér a MOL? Az átlagos ...

Az MNB visszavonta az Argentum Holding Zrt. tevékenységi engedélyét és elrendelte annak végelszámolását. A társaság piaci szerepe, súlya marginális volt. Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio...

Nagy forgalommal lépett ki 21200 alól az olajvállalat árfolyama.

A kézifékkel lehet gond, most az összes autót átvizsgálják.

2 forinttal kerül mától többe a gázolaj, a 95-ös benzin ára nem változott. 3 hét alatt nagyot változott az üzemanyagok ára.

Feléledtek a vevők a részvénypiacokon, különösen a francia és amerikai részvényeket vásárolták. Itthon a BUX is szépen teljesített, hol a Mol, hol az OTP vitte a prímet. Az euró/forint viszont áttörte a határt, 314 fölé ment. A cseh korona gyengült, elérte az árfolyamküszöb előtti szintet.

Jókor jött a mezőgazdaságnak, és így a gyümölcsösöknek is az elmúlt két napban lehullott csapadék, amely részben pótolta a talaj hiányzó nedvességtartalmát, a hó pedig csak kisebb károkat okozott, mivel ... ...

Nem javasolják most a gyors gumiátcserélést, de különösen figyelmesnek kell lenni.

A Raiffeisen előerjelzése szerint az idén 3,2 százalékos gazdasági növekedés és az év második felében 3 százalék feletti infláció várható, ami jövőre megközelítheti a 4 százalékot is - mondta Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője sajtó-háttérbeszélgetésen, csütörtökön Budapesten.

Részvénykibocsátást és bizonyos eszközei értékesítését tervezi az Oman Oil - erősítette meg Mohammed Al Rumhy, Omán olajügyi minisztere. A szultánság állami tulajdonú olajtársasága 7,14 százalékos...

1981-ben ikergyermekeim születtek. Megkértem a szolgálati idő illetve a jogosultsági idő igazolást. Meglepetten vettem tudomásul, hogy mivel akkor még 3 év volt a Gyes, nem számít, hogy 2 gyermeket szültem, csak 3 évet vettek figyelembe. 1975-ben a nagyfiam születése után 20 héttel visszamentem dolgozni, rá való tekintettel semmilyen kedvezményt nem kaptam. Mivel alábbvaló az a gyerek, akivel nem voltak gyesen? Tehát szültem és becsülettel felneveltem 3 gyermeket, mely után 3 év kedvezményt kaptam! Itt vagyok 61. évesen 38 és fél év jogosultsági idővel, bruttó 45 ezer ft nyugdíj előtti álláskeresési segélyen, mert koromnál fogva sehova nem kellek! Az ikrek rosszkor születtek, mert akkor még a gyerekek számától függetlenül 3 év volt a Gyes. Hol van a méltányosság fogalma?