Olcsóbban lehet hozzájutni egy 10 éves kamatfixálású lakáshitelhez, mint egy évvel korábban az 5 éves kamatperiódusúhoz.

A 2019-es év rekordot hozott olvasottságban a Bankmonitornál, ami azt mutatja, hogy mind többek számára nyújtanak segítséget közérthetően megfogalmazott szakmai cikkeink. Az alábbiakban összegyűjtöttük a tavalyi év legnépszerűbb írásai közül azokat, amelyek most is aktuálisak, és amelyek segíthetnek titeket a legjobb lakáshitel kiválasztásában, a csok támogatás igénybevételében, a legolcsóbb bankszámla kiválasztásában, vagy éppen abban, hogy […] The post 2019 legolvasottabb pénzügyi cikkei, amelyek még most is aktuálisak appeared first on Bankmonitor.hu.

A 2019-es év rekordot hozott olvasottságban a Bankmonitornál, ami azt mutatja, hogy mind többek számára nyújtanak segítséget közérthetően megfogalmazott szakmai cikkeink. Az alábbiakban összegyűjtöttük a tavalyi év legnépszerűbb írásai közül azokat, amelyek most is aktuálisak, és amelyek segíthetnek titeket a legjobb lakáshitel kiválasztásában, a csok támogatás igénybevételében, a legolcsóbb bankszámla kiválasztásában, vagy éppen abban, hogy […] The post 2019 legolvasottabb pénzügyi tippjei appeared first on Bankmonitor.hu.

Több mint 5 millió forinttal kevesebbet kell összegében visszafizetni egy 40 millió forintos lakáshitelre a legnépszerűbb kamatperiódussal 2020. januárban, mint egy évvel korábban, de egy 20 milliós hitelnél is 2,8 millió forint a pénzügyi előny. Azonban van olyan hiteltípus, amit drágábban adnak a bankok. Az elmúlt egy év egyértelműen a hosszú kamatperiódusú lakáshitelek árcsökkenéséről szólt, […] The post Olcsóbbak lettek 2020-ban a legnépszerűbb lakáshitelek appeared first on Bankmonitor.hu.

Idén januártól 8 százalékkal emelkedietta bruttó minimálbér, ezzel pedig nettó 107 065 forint fizetést lehet hazavinni havonta. Vajon mennyi lakáshitel igényelhető ekkora jövedelemmel? A bruttó minimálbér ... ...

2020-ban 8 százalékkal emelkedett a bruttó minimálbér, ezzel pedig nettó 107 065 forint fizetést lehet hazavinni havonta. Vajon mennyi lakáshitel igényelhető ekkora jövedelemmel?

A Bankmonitor hitelszakértői gyakran találkoznak azzal, hogy valaki azonnal szeretne megvásárolni egy lakást vagy egy házat, amihez saját forrás híján banki hitelre is szüksége van. Igen ám, de számos olyan gátja lehet egy lakáshitel felvételének, amelyet nem lehet egyik napról a másikra orvosolni, mint ahogy az otthonteremtési támogatásoknak is számos feltétele van. Összegyűjtöttük, mire érdemes […] The post Tervezd meg okosan a lakásvásárlásodat, ha hitelt is szeretnél! appeared first on Bankmonitor.hu.

A Bankmonitor hitelszakértői gyakran találkoznak azzal, hogy valaki azonnal szeretne megvásárolni egy lakást vagy egy házat, amihez saját forrás híján banki hitelre is szüksége van. Igen ám, de számos olyan gátja lehet egy lakáshitel felvételének, amelyet nem lehet egyik napról a másikra orvosolni, mint ahogy az otthonteremtési támogatásoknak is számos feltétele van. Összegyűjtöttük, mire érdemes […] The post Tervezd meg okosan a lakásvásárlásodat, ha hitelt is szeretnél 2020-ban! appeared first on Bankmonitor.hu.

Kiszámolták, mekkora hitel vehető fel az idei minimálbérrel. Mutatjuk a részleteket.

Idén 8 százalékkal emelkedik a bruttó minimálbér, így nettó 107 065 forint fizetést lehet hazavinni havonta. Vajon mennyi lakáshitel igényelhető ekkora jövedelemmel?

8 százalékkal emelkedett a bruttó minimálbér, ezzel pedig nettó 107 065 forint fizetést lehet hazavinni havonta. Vajon mennyi lakáshitel igényelhető ekkora jövedelemmel?

Az újonnan felvett lakáshiteleknek már csak alig több, mint 3 százalékát fordítják felújításra az adósok.

2020-ban 8 százalékkal emelkedik a bruttó minimálbér, ezzel pedig nettó 107 065 forint fizetést lehet hazavinni havonta. Vajon mennyi lakáshitel igényelhető ekkora jövedelemmel?  2020. januárjától 8 százalékkal, 161 000 forintra emelkedik a bruttó minimálbér. Ezzel a legalacsonyabb fizetésűek 107 065 forintot vihetnek majd haza havonta. A jelenlegi ingatlanárak mellett joggal merülhet fel a kérdés, hogy […] The post Mennyi lakáshitelre elég a 2020-as minimálbér? appeared first on Bankmonitor.hu.

A 2019-es év sok változást hozott a lakáshitelezésben és a családtámogatásokat illetően, ezeket nem csak megjegyezni, de sokszor értelmezni sem egyszerű. Pedig az ezekkel elérhető pénzügyi előny bizony sok millió forintra rúghat egy család számára. Csok-os ingatlan is lehet cég székhelye Több százezer kisvállalkozót és egyéni vállalkozót érint az a friss változás, hogy 2019. július […] The post Babaváró, csok, lakáshitel – a legfontosabb változások 2019-ben appeared first on Bankmonitor.hu.

A Bankmonitor számításai szerint egy átlagos 50 négyzetméter alapterületű lakás bérleti díjából kijöhet akár egy 21,9 millió forint értékű ingatlan megvásárlásához szükséges lakáshitel havi törlesztője. Az albérletek költsége jelentősen megemelkedett az elmúlt időszakban, a lakáshitelek kamata pedig jelentősen lecsökkent. Emiatt sok családnak érdemes elgondolkodnia azon, hogy albérletből saját lakásba költözzön. Az albérleti díjak emelkedését támasztja […] The post Albérletből saját lakásba költözni költségemelkedés nélkül? Mutatjuk a lehetőségeket appeared first on Bankmonitor.hu.

Sok együtt élő azonos nemű pár szeretne közös otthont, amit – az esetek jelentős részében – lakáshitel segítségével tudnak csak megoldani. De vajon milyen lehetőségeik vannak lakáshitel felvételt illetően Magyarországon? A Bankmonitor hitelszakértőinek tapasztalata az, hogy bármennyire is kényelmetlen lehet, érdemes tisztázni a pár kapcsolatát a bank előtt, mert ez jelentősen megnöveli a hiteligénylés sikerét. […] The post Azonos nemű párok lakáshitel felvétele – a legfontosabb tudnivalók appeared first on Bankmonitor.hu.

A közjegyzői díj kevesebb, mint egy 10 millió forintos, 10 éves futamidejű lakáshitel egyhavi törlesztőrészlete.

A Magyar Nemzeti Bank tőkekövetelmény-kedvezményt nyújt azon hitelintézeteknek, amelyek megfelelő korszerűsítésre, vagy legalább „BB” energetikai besorolású lakás építésére, vásárlására nyújtanak kölcsönt. Ezért cserébe a bankoknak minimum 0,3% kamatkedvezményt kell ajánlaniuk igénylőknek. Emiatt akár 365 ezer forinttal jobban járhatunk egy 10 millió forintos, 20 éves futamidejű lakáshitel felvételekor. Az MNB által elvárt minimális kedvezmény a Bankmonitor […] The post Kamatkedvezményt kaphatunk lakáshitelünknél „zöld lakáscél” igazolásakor appeared first on Bankmonitor.hu.

Kritikával illették a Portfolio cikkét is.

A jegybank tőkekedvezményt ad a zöld lakáscélú hitelt nyújtó bankoknak.

Tőkekövetelmény-kedvezményt hirdet az MNB a zöld lakáshitelekre.

Tudtad, hogy egy lakáshitel akár remek befektetési lehetőség is lehet? Vagy jelenlegi lakáshiteled kamatát szeretnéd lecsökkenteni? Szeretnél csok-ot igényelni, ám nem tudod, hogy pontosan milyen feltételekre számíthatsz? Többek között ezekre a kérdésekre is választ a cikkünkben. 1. Lakáshitelből állampapír befektetés? Furcsa, de működik! Nézzük, hogyan használhatjuk ki azt a helyzetet, hogy a befektetési kamatok magasabbak […] The post 6 lakáshiteles és csok-os cikk, ami sehol máshol nem olvasható appeared first on Bankmonitor.hu.

Tudtad, hogy egy lakáshitel akár remek befektetési lehetőség is lehet? Vagy jelenlegi lakáshiteled kamatát szeretnéd lecsökkenteni? Szeretnél csok-ot igényelni, ám nem tudod, hogy pontosan milyen feltételekre számíthatsz? Többek között ezekre a kérdésekre is választ a cikkünkben. 1. Lakáshitelből állampapír befektetés? Furcsa, de működik! Nézzük, hogyan használhatjuk ki azt a helyzetet, hogy a befektetési kamatok magasabbak […] The post 6 fontos lakáshiteles és csok-os tudnivaló, amit máshol nem olvashattál appeared first on Bankmonitor.hu.

Erről szóló döntés még nincs, de vannak javaslatok, amik ebbe az irányba mutatnak.

Áll a bál, nemzetközi példák segíthetik az átállást.

Erősödik az euró, vagy más szemszögből nézve drámaian gyengül a forint az utóbbi hónapokban. Miért van ez? A legfontosabb ok az, hogy ha az egyéves állampapírhozamokból levonjuk az inflációt, akkor azt látjuk, hogy a régióban Magyarországon a legalacsonyabb az elérhető reálhozam. De miért nem emel az MNB akkor kamatot? Miért nem védi meg a forintot? […] The post Kell rettegnie a lakáshiteleseknek egy esetleges kamatemelkedéstől? appeared first on Bankmonitor.hu.

Nézzük meg, hogy miként használhatjuk ki azt a helyzetet, hogy a befektetési kamatok magasabbak a hitelkamatoknál. A modell nagyon egyszerű: felveszünk egy olcsó szabad felhasználású jelzáloghitelt, majd ebből Szuperállampapírt vásárolunk. Mit kell ehhez tennünk? Az állampapír lejártakor a befektetett összeget és a bezsebelt kamatot betörlesztjük a hitelbe, aminek így jelentősen lecsökken a havi törlesztője és […] The post Lakáshitelből állampapír befektetés? Furcsa, de működik! appeared first on Bankmonitor.hu.

Alig akad olyan eszközkezelős bérlő, aki nem vásárolja vissza a lakását. Ez nem meglepő, a feltételek nagyon kedvezőek, akad, aki gyakorlatilag ingyen visszakapja az ingatlanát. Az eszközkezelő a bedőlt ingatlanhitelesek lakásait vásárolta fel és adta ki bérbe a volt tulajdonosoknak.

Aki már rendelkezik hitellel, akkor az azt tapasztalhatja idővel, hogy változhat az ingatlanár, a jövedelem és a kamat, vagyis minden lényeges szempont módosulhat. Tőlünk nyugatabbra ezért szinte nemzeti sport, hogy az adósok néhány évente ellenőrzik a hitelüket, és ha találnak annál jobb feltételűt, hezitálás nélkül váltanak. Ezzel egy jellemzően 10-20 éves futamidejű lakáshitel esetében akár […] The post Meglévő lakáshiteled kamatait is le tudod csökkenteni. Mutatjuk, hogy mit kell tenned appeared first on Bankmonitor.hu.

De nem mindegy, hogy az a plusz gyermek hányadikként születik.