Legfontosabb témák

Hiába nyer meg egy vállalkozás egy pert az adóhatósággal szemben, ha még az ítélethirdetés előtt csődbe megy. Márpedig ez nem egyedi eset, mivel az adóhatóság a jelenlegi jogszabályok szerint a per ideje alatt is végrehajtást vezethet a vállalkozással szemben. Ráadásul a Jalsovszky Ügyvédi Iroda tapasztalatai szerint az adóhatóság még akkor sem feltétlenül retten vissza a végrehajtástól, ha erre nincs is jogi lehetősége.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a jelenlegi jogszabályok szerint a per ideje alatt is végrehajtást vezethet a vállalkozásokkal szemben, így hiába nincs igaza a hatóságnak, a vállalkozás nehéz helyzetbe ... ...

Hiába nyer meg egy vállalkozás egy pert az adóhatósággal szemben, ha még az ítélethirdetés előtt csődbe megy. Márpedig ez nem egyedi eset, mivel az adóhatóság a jelenlegi jogszabályok szerint a per ideje alatt is végrehajtást vezethet a vállalkozással szemben. A Jalsovszky Ügyvédi Iroda tapasztalatai szerint az adóhatóság még akkor sem feltétlenül retten vissza a végrehajtástól, ha erre nincs is jogi lehetősége.

Nem tud arról Aba Botond, a BKV korábbi vezére, hogy bárkit korrumpáltak volna a 4-es metró beruházása során. Azt mondta, kész vagyonosodási vizsgálatot indítani maga és a családtagjai ellen.

A személyijövedelemadó-bevallás adóhatóság által elkészített tervezetének ellenőrzését kéri az ügyfelektől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy a dokumentumok hiánytalanok legyenek a május 22-i leadási határidőre. Az adóhatóság szerdai közleménye szerint sok ügyfélnél történhetett változás év közben, esetleg a számításba vehető kedvezmények nem kerültek bele a NAV által elkészített tervezetbe, így azokat az adózóknak kell ...

A nyugta- és számladási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is kiemelten ellenőrzi a héten több megyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – derül ki az adóhatóság honlapján hétfőn közzétett ADÓtraffipax-ból. A tájékoztatás szerint a NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 22-től 24-ig a fővárosi nagyobb piacokon, kiemelten ...

A NAV ismét nyilvánosságra hozta az adótraffipaxot.

Több mint 260 milliárd forint köztartozást hajtott be tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal - mondta Tállai András, a szervezet vezetője a Magyar Időknek. A NAV vezetője az interjúban elmondta, ez annak is köszönhető, hogy a hatóság változtatott a módszerein.

Itt a tavasz, úgyhogy a kocsmákba is elátogatnak az adóhatóság munkatársai.

A romkocsmákat és a nőnapi árusokat ellenőriz a NAV az adótraffipax szerint.

Az adóhatóság ezentúl rendszeresen nyilvánosságra hozza az előre meghatározott ellenőrzési helyszíneket. Kedden meg is jelent az első ADÓtraffipax tájékoztató a hivatal honlapján.

A NAV bevezette az Adótraffipax szolgáltatást - ezentúl nyilvánosságra hozzák a tervezett ellenőrzéseket. Revizor riadó a pesti romkocsmákban és a virágárus boltokban. A jövőben a NAV rendszeresen nyilvánosságra ... ...

Rendszeresen nyilvánosságra hozza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az előre meghatározott ellenőrzési helyszíneket - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára, a NAV vezetője az MTI-t hétfőn.

Rendszeresen nyilvánosságra hozza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az előre meghatározott ellenőrzési helyszíneket - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és...

„Adótraffipaxot” adnak arról, hogy hol lesz a következő hatósági vizsgálat.

A jelenlegi gyakorlat szerint a NAV akkor is bírságolja az áfahiányon kapott adózókat, ha a költségvetést nem érte kár. Az Európai Bíróság Főtanácsnokának közelmúltban közzétett véleménye azonban megszüntetheti ezt a rendkívül igazságtalan és sokak által sérelmezett eljárást – hívta el a figyelmet a Jalsovszky Ügyvédi Iroda szakértője.

Az eddigi adatok alapján 300 ezren kérték, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) küldje meg adóbevallási tervezetüket. A postázást már csak bő két hétig lehet kérni sms-ben, a NAV honlapján vagy telefonon - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.