Legfontosabb témák

Az online számlázó rendszer sikeres bevezetését követően további területeken indít technológiai fejlesztéseket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). 2020. július elsejétől minden belföldi adóalanyok közötti számláról online adatot kell majd szolgáltatnia a cégeknek, 2021 tavaszától akár a vállalkozások áfabevallási tervezetét is elkészítheti a hivatal. Az EY szakmai konferenciáján Czöndör Szabolcs a NAV főosztályvezetője kiemelte, hogy mindezzel párhuzamosan megkezdték egy még szélesebb körű ellenőrzési adatátadási kötelezettség előkészítési munkálatait is.

Az adózók számos kihívással szembesülnek az adóhatósággal történő elektronikus kapcsolattartás során.

Az adóhatóság nyomozói épp akkor csaptak le a pomázi raktárra, amikor a csempészek "árut" pakoltak.

Sokat hozhattak az államkasszának azok az adóhatósági módszerek, amelyeket az áfafizetés elkerülésének megakadályozásáért vezettek be az elmúlt években, vélte az Állami Számvevőszék.

A 4iG nagy összegű szerződést írt alá az adóhatósággal.

A 4iG Nyrt. nagy összegű szerződést kötött a Nemzeti Adó és Vámhivatallal (NAV) pénteken - tette közzé az informatikai társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az olasz adóhatósággal került vitába a Fiat Chrysler csoport, ugyanis a hatóság gyanúja szerint a Chrysler megvásárlását követően annak értékét 5,6 milliárd dollárral alábecsülték és ezzel mintegy 1,5 milliárd dollárnyi adót spóroltak meg.

Az adóhatóság után a Fővárosi Nyomozó Ügyészség is elfogatóparancsot adott ki Balogh Sándor ellen.

Mintegy 2,5 millió forintos társaságiadó-tartozást görget ugyanis maga előtt szeptember elejétől az Est Media Vagyonkezelő Nyrt., amelyet legkésőbb azon ügylet lezárását követően rendez, amelynek keretében a Delta Systems bújik a tőzsdei társaság bőrébe.

Problémás, ha a társaságok egy adóhatósági ellenőrzés során szembesülnek először az üzleti partnerek ellenőrzésének és az ehhez kapcsolódó dokumentáció meglétének jelentőségével. Egy adóellenőrzés részét képezi ugyanis, hogy a társaságnak be kell mutatnia szerződéskötési gyakorlatát és a NAV által kijelölt partnerek esetében az ellenőrzésre vonatkozó dokumentációt is át kell adni a hatóságnak.

Az adóhatóság frissítette a renitenseket tartalmazó lajstromát.

2010 és 2012 között 2 millió eurót nem fizetett be a spanyol államkasszába.

Az adótartozást felhalmozó, majd kényszertörlés, felszámolás alá került kft.-k vezetőivel szembeni perekre készül az adóhatóság. A felszámolt cégek hitelezőinek, így a NAV-nak is lehetősége van a kft.-k ... ...

Közreműködőket keres az adóhatóság.

Közreműködőket keres az adóhatóság: a vállalkozások és a kereskedők egy egyszerű regisztrációval bekerülhetnek abba a nyilvántartásba, ahonnan a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kiválasztja a végrehajtási ... ...

Közreműködőket keres az adóhatóság: a vállalkozások és a kereskedők egy egyszerű regisztrációval bekerülhetnek abba a nyilvántartásba, ahonnan a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kiválasztja a végrehajtási eljárásaiban közreműködő szervezeteket, kereskedőket - közölte a NAV az MTI-vel csütörtökön.

Közreműködőket keres az adóhatóság: a vállalkozások és a kereskedők egy egyszerű regisztrációval bekerülhetnek abba a nyilvántartásba, ahonnan a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kiválasztja a végrehajtási eljárásaiban közreműködő szervezeteket, kereskedőket - közölte a NAV.

A Kúria elvi döntése szerint a borravalót elkülönítve kell kezelni, ha bekerül a pénztárgépbe, valamint csak kivételes esetben térhet el a pénztár pénzkészlete a pénztárgép egyenlegétől. A legfelsőbb bírói fórum az után döntött, hogy egy közigazgatási perben az adóhatóság megbírságolt egy fővárosi kávézót, mert az ellenőrzésnél a pénztárgép kasszájában többletet találtak.

Az adóhatóság megbírságolt egy fővárosi presszót, mert ellenőrzéskor többletet talált a pénztárgépében.

A napi bevételt az irodában tartották, a borravalót pedig a pultnál, egy dobozban. Az adóhatóság mulasztásért bírságolt, a Kúria szerint jogosan.

Az adótanácsadók kötelesek lesznek az agresszívnek minősülő adóstruktúrákat az adóhatóságnak bejelenteni.

A Pénzügyminisztérium keddi bejelentése szerint jövő év júliusától már az áfa összegének mértékétől függetlenül is adatot kell szolgáltatnia a cégeknek a számlákról a NAV felé, egy évvel később pedig a magánszemélyek részére kibocsátott számlákról is kötelező lesz az adatszolgáltatás. Így az adóhatóság szinte azonnal ráláthat a belföldi számlaforgalom egészére, derült ki a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST „Crowe Adóreggeli” című rendezvényén.

Az adóhatóság fiktívnek tartott számlák miatt, költségvetési csalás gyanújával indított nyomozást az informatikai piacon ismert Delta Systems Kft. ügyletei kapcsán, és 1,3 milliárd forintot zárolt is a cég vagyonából. Az egyik legnagyobb magyar informatikai cég friss tulajdonosa az Est Media.

Elismerte az Est Media, hogy adóhatósági vizsgálat folyik a Delta Systemsnél, ám közleményük szerint a Hvg.hu tegnapi cikke valótlanságokat fogalmaz meg.

Az EP elfogadta az adócsalás elleni küzdelem áfaszabályait.

Az adóhatóság szerint nem fizettek áfát, ezért zárolták a vállalat vagyonának egy részét.

Az adóhatóság szerint nem fizettek áfát, a vállalat vagyonának egy részét ezért zárolta az adóhatóság.

Az Európai Parlament csütörtökön megszavazta az e-kereskedelemre vonatkozó új, általános forgalmi adó végrehajtási szabályait

November 20-ig jelentkezhetnek be a csoportos társasági adózásra az adóhatóságnál azok a társaságok, amelyek 2020-tól így kívánnak adózni.

November 20-ig jelentkezhetnek be a csoportos társasági adózásra az adóhatóságnál azok a társaságok, amelyek 2020-tól így kívánnak adózni, kihasználva az ebben rejlő költség- és adómegtakarítási lehetőségeket - hívja fel a figyelmet a BDO Magyarország.

Az adóhatóságnak a jövőben tájékoztatnia kell a szerencsejátékokért felelős minisztert a kaszinók adótitkairól. Eddig valamiért nem kellett. A jövőben már Bártfai-Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért ... ...