Legfontosabb témák

Az online számlázás tesztüzeme sikeresen zajlik, a számlázó programok adóhivatalhoz történő bekötésével évi 50 ezer milliárd forint összegű számlaforgalom válik láthatóvá és követhetővé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal számára - közölte Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára

A héten is gőzerővel dolgozik a NAV, vagyis számítani lehet ellenőrzésekre, különösen a piacokon, a vásárokon és a szüreti mulatságokon bukkanhatnak fel. Sajnos nem minden megyéből vannak friss adataink, de amit tudunk, azt azt közreadjuk. 

Számos cég hóna alá nyúlna az adóhatóság, így is erősítve a szolgáltató jellegét. A kezdeményezés néhány hónap múlva életbe lép.

A NAV szerint manipulálhatták a cég könyvelését.

Jelentős változások életbe lépését vetíti előre az adóbírságok terén az art. tervezete. A jogalkotó egyfelől mérsékelni tervezi a bírság mértékét, másrészt bevezeti a feltételes adóbírság intézményét.

A NAV munkatársai a következő napokban főleg az őszi rendezvényeken és fesztiválokon ellenőriznek majd: Megmutatjuk, hogy hol és mikor lehet leginkább rájuk számítani!

Régen lejárt adóhatósági szemétdíj-behajtási határidőre figyelmezteti a telefonálókat az állami hulladékgazdálkodási cég gépi telefonos tájékoztatója, de a vállalat fantomként működik: irodájával nem lehet ... ...