Legfontosabb témák

Átmeneti teljesítménycsökkenés volt kedden az erőmű 1. blokkján.

A villamosvédelmi automatika csökkentette az 1. blokk teljesítményét - vizsgálják, hogy miért.

Folyamatosan felügyelik az 1. blokk állapotát.

Az MVM Paksi Atomerőmű 1. blokkján július 25-én, kedden automatikus, 100 MW-ot meghaladó teljesítménycsökkenés történt. A blokk biztonsága nem volt és nincs veszélyeztetve, az eseménynek környezetre gyakorolt ... ...

Úgynevezett üzemi esemény és annak következtében átmeneti automatikus teljesítménycsökkenés történt tegnap a Paksi Atomerőműben. Az esemény az erőmű nukleáris biztonságát nem érintette, és...

Kedden reggel 9 óra előtt jelentősen csökkent a paksi atomerőmű egyik blokkjának termelése a nyilvános adatok szerint. A Világgazdaság szakmai forrásból nem hivatalosan úgy értesült, hogy a zavart az olajnyomás védelmi működésével kapcsolatos probléma okozta.

Még három hétig csiszolhatják ajánlataikat azok a gyártók, amelyek indulnának a Paks II. projekt egyik legnagyobb tenderén. A Magyar Nukleáris Társaság lapja már az esélyeket latolgatta.

Kozmann György sportért felelős helyettes államtitkárként vásárolta be magát egy cégbe, amely hivatali ideje alatt csak a paksi erőműnek dolgozott.

Kozmann György egykori világbajnok és olimpiai bronzérmes kenus államtitkári kinevezése idején alig több mint egy év alatt 23-szor szerződött két állami tulajdonú vállalattal százmillió forintot meghaladó értékben - írta a Direkt36.

700 milliárd számítógép egy évnyi munkája is kevés lenne meghamísítani egy e-aláírást. És, hogy mennyi lenne az áramszámla?

700 milliárd számítógép egy évnyi munkája is kevés lenne meghamísítani egy e-aláírást, ennyi gép megközelítőleg 600 milliárd megawatt áramot fogyasztana, vagyis 35 ezer paksi erőmű éves teljesítménye is kevés volna az energiaigény fedezéséhez, az éves áramszámla pedig 20 000 000 milliárd forint felett lenne a NETLOCK szakértőinek becslései szerint.

Az Országos Atomenergia Hivatal szerint a telephely alkalmasságát kizáró szempont nem került azonosításra.

Újabb, a paksi atomerőmű bővítésének megakadályozását célzó népszavazási kérdések hitelesítését tagadta meg keddi ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

Van "aktív vető" Paks alatt, de ez nem okozhat kárt az erőműben, az erről szóló anyagokat pedig eddig is elérhetőek voltak a cég szerint.

Az új atomerőművi blokkok telephelyvizsgálata transzparensen zajlott, a paksi telephely alkalmas a blokkok befogadására - írja az atlatszo.hu írására reagáló közleményében a Paks II. projekttársaság.

Az új atomerőművi blokkok telephelyvizsgálata transzparensen zajlott, a paksi telephely alkalmas a blokkok befogadására - írja az atlatszo.hu írására reagáló közleményében a Paks II. projekttársaság.

Az új atomerőművi blokkok telephelyvizsgálata transzparensen zajlott, a paksi telephely alkalmas a blokkok befogadására - írja az atlatszo.hu írására reagáló közleményében a Paks II. projekttársaság....

A paksi telephely alkalmas az új blokkok befogadására - írja közleményében a MVM Paks II. Zrt. Az új blokkok építésére létrehozott projekttársaság szerint hónapokkal ezelőtt végigtárgyalt és lezárt ügyet ... ...

Tízezer évente egyszer történhet földrengés Pakson, kicsi a valószínűsége, hogy ez épp most fog bekövetkezni. Inkább az új blokkok építési költségének földrengésszerű növekedése miatt kell aggódnunk.

A tektonikai vizsgálatok szerint a paksi blokkok alatt egy aktív törésvonal van. Nemcsak a most épülő Paks II.-t érinti a probléma, hanem a már meglévő létesítményeket is - derül ki az Átlátszó által megszerzett ... ...

Az Átlátszó által megszerzett földtani tanulmányok egyértelműen arra jutottak, hogy az atomerőművek építésére vonatkozó biztonsági szabályoknak nem felel meg Paks II. tervezett helyszíne, ám ezt végül elmismásolták.

Ezért nem is felel meg a Nemzetközi Atomenergia Hivatal földrengésbiztonsági ajánlásainak.

Nem felel meg a Nemzetközi Atomenergia Hivatal hazánkban is törvénybe iktatott földrengésbiztonsági ajánlásainak a Paksi Atomerőmű, és a tervezett bővítés telephelye: egy tektonikai törésvonal...

A Paks II. projekt fővállalkozója, az orosz ASZE Mérnöki Vállalat Rt. kiírta a beszerzési eljárást a Paks II. Atomerőmű két új blokkja turbina-generátor gépcsoportjainak szállítására.

A Paks II. projekt fővállalkozója, az orosz ASZE Mérnöki Vállalat Rt. megkezdte az atomerőmű két új blokkjának megépítéséhez szükséges berendezések beszerzését.

A Paks II. projekt fővállalkozója, az orosz ASZE Mérnöki Vállalat Rt. kiírta a beszerzési eljárást a Paks II. Atomerőmű két új blokkja turbina-generátor gépcsoportjainak szállítására - közölte a...

A Paks II. projekt fővállalkozója, az orosz ASZE Mérnöki Vállalat Rt. kiírta a beszerzési eljárást a Paks II. Atomerőmű két új blokkja turbina-generátor gépcsoportjainak szállítására - közölte a...

A Paks II. projekt fővállalkozója, az orosz ASZE Mérnöki Vállalat Rt. június 30-án meghirdette a Paks II. projekt turbinaszigetének beszerzését szolgáló tendert.