Legfontosabb témák

A Credit Suisse előrejelzése szerint a világ milliomosainak a száma a következő öt évben 63 millióra emelkedhet.

Új módosító csomag lépett életbe a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által közvetített kamatmentes lakossági energiahatékonysági hitelprogramnál október közepétől. Az MFB hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében felhívta a figyelmet, hogy a magánszemélyek, illetve társasházak és lakásszövetkezetek számára elérhető uniós forrású program rendkívül népszerű, a hitel közép-magyarországi régiónak szánt alprogramjánál a beérkezett igénylések elérték a keretösszeget, a ...

A halasztást a nemi erőszak mellett államtitoksértéssel is vádolt Assange ügyvédei kérték a törvényszéktől.

Donald Trump és pártja már rengeteg pénzt gyűjtött saját újraválasztási kampányára, ráadásul az összegek jó része olyanoktól érkezik, akik néha csak pár dollárral támogatják az elnök csapatát.

Donald Trump és pártja már rengeteg pénzt gyűjtött saját újraválasztási kampányára, ráadásul az összegek jó része olyanoktól érkezik, akik néha csak pár dollárral támogatják az elnök csapatát. 

A fenntarthatósági megfontolások és előírások mellett miért lehet jó és megtérülő befektetés a megújuló energiafelhasználás, különös tekintettel a napelemrendszerekre? Az ökológiai lábnyom csökkentése mellett számos más érv is amellett szól, hogy a közeljövőben kulcsfontosságú szerepet kapnak az ilyen típusú rendszerek. Ami egészen biztos: a megújuló energia nagyon menő, és egyre menőbb.

A szolgáltatott irodák legnagyobb piacát továbbra is az Egyesült Királyság és az USA jelentik, ám mostanra Magyarországon is megjelentek, ezzel együtt az igény az ezekre vonatkozó bérleti szerződések kialakítására. A szolgáltatott iroda a jelenlegi irodapiacnak csupán kb. 5%-át teszik ki, ám előrejelzések szerint 2030-ra ez a piaci részesedés akár 30%-ra is nőhet. A Lakatos, Köves és Társai Ügyvédi Iroda az előnyeit és hátrányait járta körbe.

Romániában az első város, amely bevezeti a járművezető nélküli buszokat.

Az idén is ambiciózus tervekkel várták a negyedik negyedévet a hazai élelmiszer-kiskereskedelmi áruházláncok, hiszen ez az időszak az éves forgalom akár 30-35 százalékát adhatja.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 408,25 pontos, 1 százalékos emelkedéssel, 41 234,58 ponton zárt hétfőn.

Vállalkozóbarát szabályozási és adózási környezetet alakítunk ki a magyar kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) számára - mondta az MTI híre szerint Palkovics László innovációs és technológiai miniszter ... ...

Nagyot emelkedett hétfőn a magyar tőzsde.

Egyelőre csak a belvárosban.

Ma indult útjára első alkalommal a METRANS Csoport Budapestről Kínába rendszeresen közlekedő konténerszállító tehervonata. 

Nem engedélyezte a londoni alsóház elnöke, hogy a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről szóló megállapodást a kormány hétfőn szavazásra terjessze a ház elé.

Az egyik legnagyobb kihívás a szakképzés átalakítása, mivel egyre kevesebb fiatal választ építőipari szakmát.

A kormány 2022-ig 5000 milliárd forintot fordít közúti és vasúti fejlesztésekre az ország logisztikai pozíciójának erősítésére.

Válságos állapotúnak is nevezhető a budapesti albérletpiac – állapította meg a GKI Gazdaságkutató friss tanulmánya. Mi segíthetne a helyzeten? Több önkormányzati lakás kellene? Kevesebb Airbnb? Mennyit számít a csok bevezetése és a kedvezményes lakásáfa eltörlése? Ami biztos: többet kell dolgozni egy lakás megvásárlásához, mint 10 éve.

Az adóhivatal most már szinte az egész országban a közelgő ünnep árusait ellenőrzi a héten.

Ma indult útjára első alkalommal a METRANS Csoport Budapestről Kínába rendszeresen közlekedő konténerszállító tehervonata.

A harmadik negyedévben is zsugorodhatott a német GDP a Bundesbank szerint.

A bírói testület ezzel gyakorlatilag azt mondta ki, hogy Boris Johnson nem tehet olyan lépést, amely a Brexit tényleges halasztását akadályozná.

A magánszemélyek, illetve társasházak és lakásszövetkezetek számára elérhető uniós forrású program rendkívül népszerű.

Ma sem lehet szavazásra bocsátani az EU és a brit kormány között létrejött kilépési megállapodást a brit parlament alsóházában.

Vállalkozóbarát szabályozási és adózási környezetet alakítunk ki a magyar kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) számára – hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter hétfőn Budapesten, a Kárpát EXPOrt elnevezésű Kárpát-medencei Gazdasági Konferencián és Kiállításon. Kiemelte: erősíteni kell a magyar kis- és közepes cégek innovációs tevékenységét és a digitalizációhoz kapcsolódó teljesítményét, ehhez a kormány még inkább ...

Új módosító csomag lépett életbe a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által közvetített kamatmentes lakossági energiahatékonysági hitelprogramnál október közepétől - írta az MFB közleményére hivatkozva az MTI. ... ...

Az európai országok közül Magyarország elsőként írta alá a kínai „Egy övezet, egy út” megállapodást.

Ma sem lehet szavazásra bocsátani az EU és a brit kormány között létrejött kilépési megállapodást.

Nem erről volt szó korábban.

Erről Palkovics László innovációs és technológiai miniszter beszélt egy szakkiállításon.

Romániában Kolozsvár lehet az első város, amely bevezeti a járművezető nélküli tömegközlekedési buszokat, a helyi önkormányzat egy kísérleti projektet indított ennek érdekében – jelentette be ... ...

Számítások szerint a panel felújítási programban résztvevő lakóházak esetében a fűtési költségek 30 százalékkal csökkentek a szigetelés után.

Mélybe zuhantak az árak a brit aukción.

Az arany ára emelkedett, az olajé csökkent.

Erősödő indexekkel korrigálták a hétfői nyitáskor a pénteki gyengülést az amerikai értékpapírpiacok.

A pesszimista jóslattal a Nemzetközi Valutaalap állt elő.

A támogató részvénypiaci hangulat is segíti a bankpapírt.

Bár a kormányzati kommunikáció komoly eredményeket vonultat fel a szegénység csökkentését illetően, ha kicsit a számok mélyére nézünk, rögtön kiderül: nincs ok az örömre.

Az Eurostat által kiadott statisztika szerint Magyarország államadóssága a tavalyi év végén a GDP 70,2 százalékának felelt meg.

Csökken a gázolaj ára, a benziné viszont nem változik.

A kilépés időzítése és tartalma is eldőlhet.

Nagyon kedvező az állami támogatás mellé felvehető akár 15 millió forintos csok-hitel, de nem jár automatikusan a legmagasabb hitelösszeg. Sokakat érhet felkészületlenül, hogy nem lesz elég a jövedelmük.

Idén három magyar társaság is felkerült a közép-európai Deloitte Technology Fast 50 listára.

Bejelentéssel élt az Opus a jegybank felé törzsrészvényeinek kereskedése kapcsán.

Erősödő indexekkel korrigálták a hétfői nyitáskor a pénteki gyengülést az amerikai értékpapírpiacok - adta hírül az MTI. New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,09 százalék, az S&P-500 ... ...

Természetesen magasabb áron lehet eladni egy felújított lakást, mint egy rosszabb állapotút. A kérdés inkább az, hogy kitermelheti-e a felújítás költségeit a vételár növekedése? Befolyásolhatja az eredményt az is, ha hitelből szeretnénk megfinanszírozni a munkálatokat. Összességében több százezer forint hasznunk lehet, de megmutatjuk azt is, mikor érheti el nyereségünk a milliós nagyságrendet. A Duna House […] The post Mennyivel drágábban tudunk eladni egy lakást, ha felújítottuk? appeared first on Bankmonitor.hu.

Szép csendben kapaszkodik felfelé a bankpapír.

A legmodernebb technológiákkal dolgoznak.

A teljes tőkeösszeget visszafizette, az esedékessé vált kamatösszeget maradéktalanul megfizette. 

Duplájára nőhet az energiahatékonysági felújítási költsége annak a mintegy 590 ezer még nem szigetelt panelháznak, amelyek nem lépnek időben. Ugyanis 2020. december 31-e után* már csak a „közel nulla energiaigény” feltételeinek teljesítésével végezhetnek energetikai célú felújítást. Magyarországon körülbelül 798 ezer ipari technológiával készült (panel) épület van. Ennek alig harmadát, 250-300 ezret újítottak fel eddig, és ezeknek is csak 50 százaléka kapott teljes homlokzati szigetelést. A panel felújítási programban résztvevő épületek fele Budapesten, további 35 százalékuk pedig Debrecenben, Kecskeméten, Miskolcon és Pécsett található.

Országos programsorozat a hatékonyabb innovációs környezetért.

Több cég alakult, mint egy éve, és kevesebb szűnt meg, de így sem mérséklődött az aktív cégek fogyásának üteme Magyarországon a harmadik negyedévben.