Legfontosabb témák

Feldolgozóipari élénkülés és munkaerőhiány Amerikában.

Még mindig van 1500 taxis, aki inkább számlát ír, de a többség beadta a derekát.

Komoly következményei lehetnek az Alexandra üzleteket működtető cég és az azokat ellátó nagykereskedő között kialakult vitának, amelyhez a számviteli és a pénzügyi szabályok be nem tartása vezethetett. ... ...

Sz-szel kezdődik, és erkezeti reformokkal végződik. Rendies társadalom kezd kialakulni, nemzeti csomagolásban.

Vegyesen zártak szerdán a New York-i tőzsde irányadó mutatói.

Elutasította egy dél-koreai bíróság csütörtökön a Samsung-csoport vezetőjének letartóztatását a Pak Gun Hje államfővel kapcsolatos korrupciós eljárásban. A konglomerátum részvényei erősödtek a döntés nyomán.

Feldolgozóipari termelés- és eladásnövekedés, széles körű munkaerőhiány, továbbá a befektetések bővülése jellemezte az amerikai gazdaságot az elmúlt mintegy másfél hónapban - állapította meg a Fed szerdán közzétett jelentésében.

A Magyar Idők szerint a kormány hamarosan dönt arról, hogy második kerítést épít a déli határon. A Világgazdaság azt írja, hogy a taxik többségében, a 9500-ból már 7000-ben van online pénztárgép.

Csődbe ment a világ első teljesen vegán, vagyis semmiféle állati eredetű árut nem forgalmazó élelmiszerbolt-hálózata Németországban.

Az amerikai gazdaság már majdnem teljesen kilábalt a 2008-as pénzügyi és gazdasági válságból - jelentette ki szerdán Janet Yellen, az amerikai központi bank (Fed) vezetője.

Több mint 6200 jogsértést tár fel a NAV tavaly, a kár 110 milliárd forintra rúg - írta a Magyar Idők.

Lavina zúdult egy kis szállóra a közép-olaszországi Pescara városában, Abruzzo régióban szerdán. A Rai olasz hírtelevízió szerint akár 20 ember is a hótömeg alatt rekedhetett.

Megszigorították a hordós borok árusításának feltételeit Csehországban, hogy korlátozzák a "borpancsolást" és visszaszorítsák a feketepiacot. A borkereskedelmi törvény módosításait szerdán fogadta el a cseh parlament, és a jogszabály életbe lépéséhez már csak az államfő aláírása hiányzik.

Minden ötödik fiatal rendszeresen felkel éjjel, hogy ellenőrizze üzeneteit a közösségi médián, s ezért jóval fáradékonyabbak, mint nyugodtan alvó társaik, ami nyomot hagy a közérzetükön - állapította meg egy új kutatás.

Bő egy éve Törökország még ellenségesen nézte az orosz beavatkozást Szíriában, és provokatívan le is lőtt egy orosz gépet. A kapcsolatok megfagytak a két ország közt, pattanásig feszült a helyzet. Nyáron aztán a törökök békültek, majd barátkoztak az oroszokkal, végül most szövetségesek lettek és együtt bombázzák az Iszlám Állam maradványait.

Június 15-től már a hazai tarifákon egyéb felár nélkül telefonálhatunk és internetezhetünk mobiltelefonunkról az uniós országokban - magyarázta az elmúlt időszak jogszabály-változásainak lényegét a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság nemzetközi és stratégiai igazgatója.

Donald Trump megválasztott amerikai elnök nem szeret ugyan twitterezni, de elnökként sem mond le róla, mert úgy véli, a sajtó nem tisztességes vele.

Elutasította egy dél-koreai bíróság csütörtökön a Samsung-csoport vezetőjének letartóztatását a Pak Gun Hje államfővel kapcsolatos korrupciós eljárásban. A konglomerátum részvényei erősödtek a döntés nyomán.

Elutasította egy dél-koreai bíróság csütörtökön a Samsung-csoport vezetőjének letartóztatását a Pak Gun Hje államfővel kapcsolatos korrupciós eljárásban. A konglomerátum részvényei erősödtek a döntés nyomán.

Az előző havihoz képest és éves összevetésben is gyorsult a fogyasztói árak növekedésének üteme decemberben az Egyesült Államokban.

Egyre kevesebb jó építési telket kínálnak eladásra, míg a túlárazottakra nincs igény. A piacon továbbra is erős a befektetői jelenlét.

A 15, illetve 25 százalékos idei kötelező minimálbér-emelések, az ebből következő bértorlódás és a folyamatosan fokozódó munkaerőhiány idén a legtöbb munkaadót látványos béremelésekre kényszeríti,...

A mélybe nyomhatja a magyarországi gabonaárakat, ha Ukrajna és Oroszország tovább növeli termelését. A magyar termelők számára az állatállomány növelése és a hatékonyabb termelés jelenthet menekvést.

Szerdán közel félszázalékos pluszban indult a kereskedés Nyugat- Európában, napközben viszont szép lassan lefelé csordogáltak a tőzsdék, így végül a magyar piac zárásának időpontjában a franci...

A Facebooknál és a Google anyacégénél még tart a növekedés időszaka. Az Apple viszont az iPhone-eladások csökkenése miatt szenved

A vezető amerikai bankok közül egyértelmű, de nem váratlan csalódást csak a Wells Fargo okozott, a többiek tették a dolgukat. A Wall Street az új elnök iránymutatására vár

A londoni székhelyű HSBC nagybank a Brexit elöl valószínűleg Párizsba menekíti át a forgalmának 20 százalékát adó kereskedési üzletágát – mondta a Bloombergnek Stuart Gulliver vezérigazgató ...

Január 21-én kezdődnek a középfokú iskolák központi írásbeli felvételi vizsgái - közölte az Oktatási Hivatal (OH).

Állandó téma, hogy a magyar fizetések miért maradnak el jócskán a nyugat-európaiaktól. Erre általában az a válasz, hogy alacsonyabb a hazai termelékenység. Az OECD most közzétett adatsora konkrétumokkal is szolgál.

Benyújtható szerdától a támogatási kérelem a "Munkaerőpiaci kompetenciák fejlesztése a konvergenciarégiókban" című 2,5 milliárdos keretösszegű pályázati felhívásra.

Havazott Spanyolország délkeleti részének tengerpartján szerdán, amire évtizedek óta nem volt példa.

Koncertet ad Andrea Bocelli ősszel Budapesten: az olasz tenor november 25-én, szombaton a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.

Az ország kilencezer taxijából hét és fél ezerben már működik az online kassza. Amelyikben még nincs, abban a taxisnak számlát kell adnia, és havonta tételes bevallást kell beadnia a NAV-hoz.

A költségvetésnek nem okozhat gondot kifizetni a 4-es metró miatti uniós bírságot, de az összeget be is kell hajtani a korrupcióval összefüggésbe hozott magánszemélyektől és cégektől – mondta lapunknak Csepreghy Nándor. A Miniszterelnökség miniszterhelyettese arról is beszélt, hogy egyes központi szerveknél már februárban bevezetik az elektronikus közbeszerzést. Deklarált cél az egyajánlat-tevős pályázatok csökkentése.

Az extrém hideg időjárásra tekintettel 2017. január 19. és január 22. között nem kapcsolja ki a 60 napot meghaladó tartozást felhalmozó lakossági ügyfeleinél az áramszolgáltatást az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt. – közölte a társaságcsoport szerdán az MTI-vel. Az önként vállalt kikapcsolási moratórium mindazon lakossági ügyfelekre érvényes, akik az egyetemes szolgáltató Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt.-vel állnak szerződéses viszonyban ...

A szalmonella-megbetegedések száma Magyarországon (1996-2015); esetek száma

Nagy-Britannia EU-ból történő távozásának (Brexit) várható negatív hatásait elemezte a kelet-európai, kiemelten a lengyel és magyar gazdaságban az Il Sole 24 Ore című olasz újság. A gazdasági napilap szerint, miközben Jarosław Kaczynski, a lengyel jobboldali kormányzó Jog és Igazságosság párt elnöke és Orbán Viktor magyar miniszterelnök az Egyesült Királyság kilépését lehetőségnek tartja egy új Európa ...

A nemzetközi elektromos hálózatokra nem a terroristák vagy a hackerek jelentik a legnagyobb veszélyt, hanem a mókusok.

Az elmúlt év a Zsolnay tárgyak körében is áremelkedést hozott. A milliós leütéseket megszokhattuk már a pécsi gyár termékeinél, de az érdekes tételek ára megérkezett a 15-20 millió forintos sávba

A Darabanth Aukciósház minden hónap első és utolsó csütörtökén záruló online gyorsárverésén olykor akadnak különleges darabok, így például ma éjfélig lehet még ajánlatot tenni arra az ezerpengő...

Az antikvár könyvek piaca az elmúlt három évben folyamatosan menetelt felfelé, de 2016 ezen belül is kiemelkedő eredményeket hozott. A piacvezető Központi Antikvárium decemberi árverésén ...

A taxik zömében már működik az online kassza, az adóhatóság pedig ellenőrzi is azok használatát, úgy tűnik, egyelőre inkább segítésnyújtás és nem retorzió céljából

Rekordszámú BMW-t értékesítettek tavaly Magyarországon, a 14 százalékos növekedésnek köszönhetően ugyanis 2388 autó került a vásárlókhoz. Az értékesített járművek közül 98 volt az alternatív hajtás...

Több mint 1,9 millió motor és csaknem 123 ezer autó készült az elmúlt évben az Audi Hungaria Zrt.-nél – ezekről az eredményekről számolt be a társaság, amely kiemelte, hogy ezzel a termelés...

Januárban némileg romlott az amerikai lakásépítők bizalmát jelző mutató decemberhez képest, amikor 11 éves csúcson állt.

A vártnál jobb negyedik negyedéves számokat tett közzé a Goldman Sachs. A vállalat 5,48 dolláros tisztított EPS-t jelentett, ami meghaladja a 4,84 dolláros elemzői várakozásokat.

Miskolcon nem kell fizetni a parkolásért vasárnapig - tájékoztatta a polgármesteri hivatal szerdán az MTI-t.

A jelenlegi nyugdíjakat alá, a jövőbelieket túlbecsüli az aktívan dolgozó lakosság – derült ki az OTP Nyugdíjpénztár és a Szeretlekmagyarország.hu decemberi felméréséből. Az eredményekből látszik, hogy az átlagnyugdíjnál minimum 40 ezer forinttal magasabbra vágynak a magyarok, ennek ellenére mintegy 70 százalékuk nem rendelkezik nyugdíjcélú megtakarítással.

Terjed a járvány, az előző héthez képest kétszeresére emelkedett az influenzás panaszok miatt orvoshoz fordulók száma - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán. Az influenzás megbetegedések halmozódása miatt országszerte több mint harminc egészségügyi intézményt érintően van érvényben teljes vagy részleges látogatási tilalom.

2015. december/2016. december - a fogyasztói árak 12 havi változása; EU-28; euróövezet; tagállamok

Az elmúlt években több téren is előrelépett a kormány az óvodai körülmények rendezésében - közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdán az MTI-vel. Ismertetése szerint nőnek az óvodai dolgozók bérei, miközben folyamatosan bővülnek a férőhelyek, rég nem látott mértékben nőtt a jelentkezés az óvodapedagógusi képzésre, mindemellett számos új óvoda épült, újult meg, korszerűsödött.

Az amerikai gazdaság már majdnem teljesen kilábalt a 2008-as pénzügyi és gazdasági válságból - jelentette ki szerdán Janet Yellen, az amerikai központi bank (Fed) vezetője. A gazdaság közel áll a teljes ... ...

A Real Madrid hazai pályán meglepetésre 2-1-re kikapott a Celta Vigótól a labdarúgó Király Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, szerdán.

Rendkívül kedvezőek a magyar gazdaság kilátásai, idén és jövőre is 3 százalék fölött lehet a GDP bővülése - mondta Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője a pénzintézet elemzőinek idei első sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Németországban megszigorítják a távirányítású légi járművek (drónok) használatának szabályait, a kormány szerdai ülésén elfogadott rendelet alapján a többi között bevezetik a drónvezetői jogosítványt. ... ...

Kisiklott egy személyvonat utolsó egységének több tengelye szerda este az esztergomi állomáson; a balesetben senki nem sérült meg - közölte a Mávinform az MTI-vel.

A francia állam nemzeti kincsnek nyilvánította Leonardo da Vinci Szent Sebestyén vértanúságát ábrázoló ritka rajzát, amely a múlt év végén került elő egy nyugdíjas vidéki orvos gyűjteményéből.

Utolsó sajtóértekezletét tartotta szerdán Washingtonban Barack Obama távozó amerikai elnök, aki Oroszországot okolta a hidegháborús légkör újbóli kialakulásáért, ám hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok ... ...