Legfontosabb témák

Elsőre meglepő, hogy milyen magas az idei januári hazai halálozási szám, de ha figyelembe veszünk több tényezőt, már nem olyan vészes a helyzet. Az igazság pedig úgyis év végén derül ki, amikor látjuk, hogy eltér-e majd az éves adat a sok éve szokásos 130 ezertől. Becsüljük egyúttal, mi lehet a helyzet 30 vagy akár 120 év múlva.

Az MKB Biztosítók pénteki közgyűlései arról határoztak, hogy az MKB Életbiztosító Zrt. neve Pannónia Életbiztosító Zrt.-re, az MKB Általános Biztosító Zrt. neve pedig Pannónia Általános Biztosító Zrt.-re változik - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett tájékoztatásban.

Változatlan formában további hat éven keresztül működhet a társaságiadókedvezmény-rendszer (TAO), Brüsszelben pénteken engedélyezték a folytatást - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára.

Április 26-án tartja az FHB éves rendes közgyűlését, a napirend szerint több pontot is megvitatnak a tavalyi és a 2017-es évre vonatkozóan. Április 26-án, szerdán tartja az FHB éves rendes...

A teljes lecsatlakozásnál vannak sokkal jobb megoldások is, amikor a kecske is jóllakik, és a káposzta is megmarad.

A magyar kormány támogató klímát teremtett a járműgyártásban dolgozó cégeknek, hogy minél hatékonyabbak legyenek, minél jobban be tudjanak kapcsolódni a kutatás-fejlesztési munkába - mondta Lepsényi István ... ...

A brit rendőrség lépésről lépésre, percről percre rakja össze, hogy mi történt pontosan a szerda délutáni londoni merénylet során. A CNN az eddig nyilvánosságra került információkból készített egy videoanimációt.

Putyin fogadta Le Pent, az orosz elnök szerint Moszkva nem avatkozik be a francia elnökválasztásba

A magyar kormány támogató klímát teremtett a járműgyártásban dolgozó cégeknek, hogy minél hatékonyabbak legyenek, minél jobban be tudjanak kapcsolódni a kutatás-fejlesztési munkába - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára pénteken Budapesten a Hungexpón, a Magyarok a világ járműgyártásában című tematikus kiállítás megnyitóján.

Jövő héten fontos adatok jelennek meg, amik fontosak lehetnek az Eurozóna megítélése szempontjából. Korábban az volt a megítélés, hogy lassulni fog a növekedés, de a nemrég megjelentek olyan információk, amelyek ennek ellent mondanak és javulást jeleznek előre. Forrás: GazdaságTV.hu

12 ember meghalt, köztük 5 gyerek és 2 nő.

A Kúriához fordul az MNB, hogy fellebbezzen egy bírósági döntéssel szemben, amelynek értelmében ki kellene adnia az MKB tulajdonosi szerkezetére vonatkozó adatokat. A jegybank most az ítélet...

Az Európa Tanács (ET) arra szólította fel Magyarországot, hogy vizsgálja felül új migrációs törvényét, mert az - a strasbourgi testület szerint - azt a kockázatot hordozza magában, hogy a bevándorló kiskorúakat ... ...

Szombaton még napos lesz az idő, akár 18 fok is lehet, vasárnapra viszont lehűl a levegő. Nagy valószínűséggel jövő héten is napsütéses időnk lesz, ami ismét hétvégére romlik el – mondta az InfoRádiónak Jenki Szilvia, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Januárban indult képzésük két helyszínen, Nyíregyházán és Budapesten, 476 olyan civil kezdte meg tanulmányait, aki börtönőr szeretne lenni. A tapasztalatok nagyon kedvezőek - mondta a Büntetés-végrehajtási Szervezet Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központjának igazgatója az M1 aktuális csatornán pénteken.

Változatlan formában további hat éven keresztül működhet a társaságiadókedvezmény-rendszer (tao), Brüsszelben pénteken engedélyezték a folytatást - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

150 kiló medvehagymát próbált valaki a nagybani piacon eladni, pechére útközben elkapták.

A Brazíliából érkező hústermékek fokozott vizsgálatát rendelte el Bognár Lajos országos főállatorvos, miután a brazil hatóságok súlyos szabálytalanságokat tártak fel a múlt héten az ország legnagyobb húsfeldolgozó vállalatainál.

Duke Ellington és Billy Strayhorn "The Far East Suite" című lemezének anyagát mutatja be ma este a Modern Art Orchestra. A Budapest Music Centerben hallható koncert után, vasárnap pedig a Zenehajó programra invitálja az együttes a családokat, ahol ezúttal a trombitával ismerkedhetnek meg a gyerekek – mondta az InfoRádiónak Fekete-Kovács Kornél, a Modern Art Orchestra vezetője.

áltozatlan formában további hat éven keresztül működhet a társaságiadókedvezmény-rendszer (tao), Brüsszelben pénteken engedélyezték a folytatást - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Jean-Claude Juncker a Financial Timesnak adott interjújában húzta fel magát Donald Trump kijelentésein.

Az ingázás adatai alapján ábrázoljuk a lüktető, az ingázó és a kimaradó Magyarországot.

A Fővárosi Választási Bizottság hitelesítette Moldován László, ligetvédő és hetedik kerületi LMP-s képviselő egyik népszavazási kérdését. Tizenöt napig bárki megfellebbezheti a kezdeményezést, utána aláírásgyűjtés ... ...

Hamarosan két új rádióadó indulhat Budapesten, miután a hatóság elkezdte a frekvenciatervek kidolgozását. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa áttekintette a Budapesten működő rádióadókat ... ...

Brüsszelben pénteken engedélyezték a folytatást, változatlan formában működhet a rendszer.

Egy magyar kamionos meghalt, méghozzá döbbenetes módon: a sofőrt saját járműve gázolta halálra, kollégája pedig a balesetet látva szívinfarktust kapott, majd kómába esett.

Rétvári Bence szerint "jó és hasznos" a rendszer.

Milyen hatása lett az áfacsökkentésnek?...

Orgazdaság miatt elfogott két embert a Budapesti Nyomozó Ügyészség. Az InfoRádió úgy értesült, hogy az egyik meggyanúsított férfi Tasnádi Péter, akit tavaly ősszel helyeztek szabadlábra.

A kezdeti kisebb hibák elkerülhetetlenek a felújított metrószerelvények esetében is.

Az MKB Életbiztosító Zrt. új neve Pannónia Életbiztosító Zrt., az MKB Általános Biztosító Zrt. új neve pedig Pannónia Általános Biztosító Zrt. lesz - írja közleményben a CIG Pannónia.

A szomszédos országokkal kapcsolatos nehéz ügyeket csak úgy lehet megoldani, ha közös bizalmat alakítunk ki - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának (KMKF) plenáris ülésén mondott beszédében pénteken az Országházban.

Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök pénteken jelezte: aláírja az Európai Unió létrejöttének 60. évfordulóján, szombaton Rómában elfogadandó állam- és kormányfői nyilatkozatot, de cserébe a tömb...

Az ország legnagyobb húsfeldolgozójában találtak szabálytalanságokat.

Csak egy strómannak van nyoma a génmódosított vetőmagjairól is ismert multi által megvett bábolnai földeknél.

Engedélyezte az Európai Bizottság, hogy további hat évig fennmaradjon a tao-támogatások rendszere.

Feje tetejére állíthatja a Google üzleti modelljét az, hogy a hirdetők csak garantált, minősített tartalom mellett akarják viszontlátni saját reklámjaikat. A konfliktus messzire mutat és a Google-modell alapjait kezdheti ki.

Tovább működhet Magyarországon a társaságiadó-kedvezmény rendszere (tao), így a sportba is áramolhat a közvetett állami támogatás. Változatlan formában további hat éven keresztül működhet a társaságiadókedvezmény-rendszer ... ...

Tovább forrósodik a francia elnökválasztási kampány hangulata: a jobboldal jelöltje, Francois Fillon azzal vádolta meg Francois Hollande államfőt, hogy „fekete kabinetet” működtet, amelynek célja politikai ellenfeleinek lejáratása.

A Brazíliából érkező hústermékek fokozott vizsgálatát rendelte el Bognár Lajos országos főállatorvos. A lépésre azért volt szükség, mert a brazil hatóságok súlyos szabálytalanságokat tártak fel a múlt héten az ország legnagyobb húsfeldolgozó vállalatainál.

Nem érdeklik a környezetvédelmi aggályok.

Több mint félmillió, önkéntes pénztárba befizető magánszemélynek is érdemes kihasználnia a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szolgáltatását, mert a bevallási tervezet ezt az adatot is tartalmazza.

Az Európa Tanács (ET) arra szólította fel Magyarországot, hogy vizsgálja felül új migrációs törvényét, mert az - a strasbourgi testület szerint - azt a kockázatot hordozza magában, hogy a bevándorló kiskorúakat szexuális kizsákmányolásnak tehetik ki.

Szinte menetrendszerűen érkezett az Angular 4, elsősorban kisebb és gyorsabb alkalmazásokat hoz, ami mellett még néhány apró, de hasznos módosítást eszközöltek a fejlesztők.

A fintech az új startup, már ami a nemzetközi hájpot és az irdatlan mennyiségű befektetést jelenti. Az elmúlt 2 évben csak Európában 13 milliárd dollárt fektettek be fintech cégekbe. A FinTechShow-n az a 15 magyar cég mutatkozik be, amelyek hozzájárulhatnak, hogy Magyarország komoly tényező lehessen a területen.

A Brazíliából érkező hústermékek fokozott vizsgálatát rendelte el Bognár Lajos országos főállatorvos.

Ingyenes képzés indul leendő nevelőszülőknek, amelyre 500 millió forintot fordít a kormány európai uniós forrásból a következő három évben.

Vegyi anyagokkal kezeltek lejárt termékeket több brazil cégben, olyanokban is, amelyek Európába adnak el húst.

Míg 2015-ben 57,4 millióan, tavaly már 58,8 millióan utaztak a MÁV-START budapesti elővárosi vonalain - közölte a vasúttársaság pénteken az MTI-vel.

Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere nyílt levélben fordult Csontos Istvánhoz, az FKF Nonprofit Zrt. vezérigazgatójához a III. kerületben a lomtalanítás során kialakult áldatlan állapotok miatt.

Aprónak tűnő módosítás, amely sok nyugdíjast érinthet, felértékelődhet a jövőben a réz és a kobalt, negatív kilátások a Tesla részvényeinél. Ezek voltak Endre szerint a hét legfontosabb gazdasági hírei.

Az OPEC vasárnapi, Kuvaiti találkozóján sok múlik: meg kell győzniük a piacokat arról, hogy minden rendben van a kitermelési megállapodással, sőt, májusban meg is hosszabbítják azt. Ha ez nem történik ... ...

Vlagyimir Putyin orosz államfő váratlanul fogadta a Moszkvában tartózkodó Marine Le Pent, a radikális jobboldali Nemzeti Front államfőjelöltjét a franciaországi választásokon. Le Pen nagy híve Putyinnak ... ...

Csak tavaly majdnem hétmilliárd dollárt költöttek a fogyasztók kannabisztermékekre, amelyek között még állatoknak szánt készítmények is vannak.

Az új magyar törvény nem védi kellően a kiskorú bevándorlókat a szexuális kizsákmányolástól.

A Győri Törvényszék folytatja le a vörösiszapper megismételt elsőfokú eljárását.

Pénteken a fontosabb európai részvényindexek nem mutatnak érdemi elmozdulást, a magyar tőzsde viszont tovább emelkedik, ami főként az OTP papírjainak köszönhető. Mérsékelten emelkednek a piacok...

Új üzemcsarnok építésével, valamint új gyártósor beszerzésével bővítette kapacitását a nyílászárókat előállító Realtherm Kft. Nyíregyházán.

Összesen 3,2 milliárd forintnyi 2015-ös, idén lejáró feltöltést kellene felhasználniuk az OTP Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP kártya) birtokosainak. A felhasználásra még bő két hónap áll a rendelkezésükre.