Legfontosabb témák

Teljes foglalkoztatottság és a képzett munkavállalók bevándorlását szabályozó törvény – többek között ez szerepel Angela Merkel és Horst Seehofer, a szeptemberi szövetségi parlamenti választásra készített programjában.

Súlyos balesetet szenvedett és teljesen kiégett egy autóbusz Németországban, az A9-es autópályán, Bajorországban, 17 ember eltűnt, 31 megsérült. A baleset a Münchent Berlinnel összekötő autópálya Stammbach ... ...

Súlyos balesetet szenvedett és teljesen kiégett egy autóbusz Németországban, az A9-es autópályán, Bajorországban, 17 ember eltűnt, 31 megsérült.

Egyre valószínűbb, hogy a német 10 éves hozam ki fog törni ebből a kereskedési sávból, és középtávon 0,8-1 százalék körüli szintre emelkedik.

Soha nem élt annyi külföldi Németországban, mint manapság: 2016 végére mintegy 10 millióra nőtt a számuk. A bevándorlókat a külföldi állampolgárok nyilvántartásában (AZR) regisztrálják.

A német kormány elkötelezte magát amellett, hogy az ország 2050-re az 1990-es szinthez képest 95%-kal csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását, melynek részeként teljes energiatermelésének...

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint sokat köszönhetünk a hazánkban otthonra talált németeknek, hiszen ők segítettek meghonosítani a teljesítmény- és piacorientált gazdálkodást.

Hónapokig tartó viták után a német szövetségi parlament (Bundestag) pénteken elfogadta a közösségi portálokon megjelenő jogsértő gyűlölködés és álhírterjesztés visszaszorításáról szóló törvényt.

A német szövetségi kormány nem engedélyezi a július elején, a G20-csúcs alkalmából Németországba látogató Recep Tayyip Erdogan török államfőnek, hogy Hamburgban tömegrendezvényt tartson.

Bár lassult a háztartások nettó finanszírozási képességének növekedése, az ország finanszírozási szerkezete sokat javult az elmúlt években.

Törvényerőre emelte a berlini képviselőház az azonos nemű párok közötti házasságot. A téma évek óta viták forrása volt, a szavazást végül az tette lehetővé, hogy a kancellár hétfőn egy képes női folyóirat fórumán kijelentette: helyteleníti, hogy a vetélytársak pártpolitikai üggyé akarják tenni a házasság kérdését, másnap a kormánykoalíció frakcióülésén lelkiismereti ügynek nyilvánította a kérdést és felmentette a pártfegyelem alól a képviselőket. A koalíció szociáldemokrata tagjai pedig elérték, hogy a szavazás név szerint történjen, így derülhetett ki, hogy a kancellár a melegházasság ellen voksolt.

A 10 éves német államkötvények hozama idén immár negyedik alakommal próbál meglódulni, azonban eddig egyszer sem sikerült még 50 bázispont fölé emelkednie a hozamoknak.

Hónapokig tartó viták után a német szövetségi parlament pénteken elfogadta a közösségi portálokon megjelenő jogsértő gyűlölködés és álhírterjesztés visszaszorításáról szóló törvényt.

Hónapokig tartó viták után a német szövetségi parlament (Bundestag) pénteken elfogadta a közösségi portálokon megjelenő jogsértő gyűlölködés és álhírterjesztés visszaszorításáról szóló törvényt.

Hónapokig tartó viták után a német szövetségi parlament (Bundestag) pénteken elfogadta a közösségi portálokon megjelenő jogsértő gyűlölködés és álhírterjesztés visszaszorításáról szóló törvényt. Az...

Hónapokig tartó viták után a német szövetségi parlament (Bundestag) pénteken elfogadta a közösségi portálokon megjelenő jogsértő gyűlölködés és álhírterjesztés visszaszorításáról szóló törvényt. Az ellenzéki ... ...

Az előzetes vélemények alapján a Volkswagen számára kedvező döntést hozhat egy német bíróság az egyik emissziós per kapcsán.

Több mint 15 éves csúcsra emelkedett júniusban a fogyasztói hangulat Németországban – derült ki a GfK piackutató intézet jelentéséből.

Németországban a szövetségi parlament (Bundestag) pénteken megszavazta a melegházasság bevezetését. A polgári törvénykönyv házasságról szóló, 1535. paragrafusának módosítását 393 igen szavazattal, 226 ... ...

Németországban a szövetségi parlament (Bundestag) pénteken megszavazta a melegházasság bevezetését.

Lehetett rá számítani, a németek kétharmada támogatja.

A vártnál nagyobb mértékben bővült a német kiskereskedelmi forgalom májusban, a német szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) pénteken közzétett kimutatása szerint.

Ugyan a németországi infláció csökkenését várták, az mégis nőtt júniusban, ám továbbra is az Európai Központi Bank (EKB) 2 százalék körüli inflációs célja alatt van.

A német szövetségi kormány nem engedélyezi Recep Tayyip Erdogan török államfőnek, hogy tömegrendezvényt tartson július elején Németországban, ahová a hamburgi G20-csúcs alkalmából látogat el. Sigmar Gabriel ... ...

A német szövetségi kormány nem engedélyezi Recep Tayyip Erdogan török államfőnek, hogy tömegrendezvényt tartson július elején Németországban, ahová a hamburgi G20-csúcs alkalmából látogat el.

Nem engedélyezik, hogy a török elnök tömegrendezvényt tartson Németországban, ahová a hamburgi G20-csúcs alkalmából látogat el.

Júniusban közel tizenhat éves csúcsra emelkedett a GfK piackutató intézet fogyasztói hangulatindexe Németországban.

Sajtóértesülés szerint Németország lemondta Izraellel tervezett drónbérlési üzletét.

Júniusban közel tizenhat éves csúcsra emelkedett a GfK piackutató intézet fogyasztói hangulatindexe Németországban. Júniusban 10,6 pontra, 2001 októbere óta a legmagasabb szintre emelkedett a GfK német fogyasztói hangulatindexe az előző havi, májusi 10,4 pontról. Elemzők a májusival megegyező értéket vártak júniusra is. A fogyasztói hangulat a lakosság növekvő jövedelmi várakozásaival párhuzamosan javult elsősorban, ami 1990, ...

Júniusban közel tizenhat éves csúcsra emelkedett a GfK piackutató intézet fogyasztói hangulatindexe Németországban.

A német pénzügyminiszter, Wolfgang Schäuble élesen kritizálta a legújabb olasz "bankmentést", szerinte ugyanis a déli állam kormánya az EU-s szabályokat megkerülve, az adófizetők pénzét használja...

Júniusban közel tizenhat éves csúcsra emelkedett a GfK piackutató intézet fogyasztói hangulatindexe Németországban. Júniusban 10,6 pontra, 2001 októbere óta a legmagasabb szintre emelkedett a GfK német ... ...

Júniusban közel tizenhat éves csúcsra emelkedett a GfK piackutató intézet fogyasztói hangulatindexe Németországban.

Egyre több számítógépes rendszerben okoz fennakadásokat az a zsarolóvírus, amely kedden lendült támadásba. Az ESET vírusvédelmi szoftvereket gyártó cég szerint a leginkább Ukrajna érintett, az összes fertőzés 80 százalékát onnan jelezték, míg a második legrosszabbul Németország járt (9%).

Münchenben a Bajor Ipar Székháza tegnap nemzetközi tapasztalatcserének adott otthont Tehetség Találkozók Európában címmel. Magyarországot eredetileg Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár képviselte volna, azonban a Lufthansa törölte tegnap délelőtti budapesti járatát, ezért Novák Katalin helyett a már Münchenben tartózkodó Ekler György vázolta a magyarországi tehetségek támogatását. A német tapasztalatokról és ezek globális vetületéről Roja Klingner, a bajorországi tehetség-központ igazgatója beszélt.

A német-török viszonyban jelentkező folyamatos feszültségek legújabb fejezete, hogy német parlamenti képviselők elleni török titkosszolgálati tevékenységre derült fény. Közben az osztrák védelmi miniszter Törökország és Szaúd-Arábia balkáni befolyásának növekedésétől óv. Úgy tűnik, Magyarország sem marad figyelem nélkül, Gülen vagy Erdogan gondolatai magyarul is olvashatók.

Hatéves csúcsra emelkedtek júniusban a német exportőr vállalatok üzleti várakozásai a müncheni ifo gazdaságkutató intézet felmérése szerint.

Javultak a német gazdaság második negyedéves növekedési kilátásai a DIW Berlin gazdasági kutatóintézet júniusi konjunktúra-barométere alapján. Júniusban a második negyedévre vonatkozóan a DIW Berlin (Deutsches Institut für Wirtschaftsforschung) gazdaságkutató intézet konjunktúrabarométere 104 pontot mutatott. A mutató 100 pontos semleges értéke az átlagos 0,3 százalékos negyedéves GDP-növekedésnek felel meg. A júniusi mutató összetevői alapján a DIW Berlin szakértői arra következtetnek, hogy a német bruttó...

Hatéves csúcsra emelkedtek júniusban a német exportőr vállalatok üzleti várakozásai a müncheni ifo gazdaságkutató intézet felmérése szerint. A müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézete (ifo Institut – Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung an der Universität München e. V.) által a német exportőr vállalatok körében az üzleti kilátásokról végzett felmérés megállapítása szerint a várakozásokat számszerűsítő mutató júniusban 2,7 ponttal, ...

Hatéves csúcsra emelkedtek júniusban a német exportőr vállalatok üzleti várakozásai a müncheni ifo gazdaságkutató intézet felmérése szerint. A müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézete (ifo Institut - Leibniz-Institut für Wirtschaftsforschung an der Universität München e. V.) által a német exportőr vállalatok körében az üzleti kilátásokról végzett felmérés megállapítása szerint a várakozásokat számszerűsítő mutató júniusban 2,7 ponttal, 17,5 pontra emelkedett a májusi 14,8 pontról. A mutató j...

Két dízel autó bukott meg az emissziós teszten Németországban.

A minisztérium kedden adott tájékoztatása szerint két - már nem gyártott - dízelmotoros modell a gépkönyvben megadott érték felett bocsát ki szén-dioxidot.

Júniusban enyhén visszaesett az ifo müncheni gazdaságkutató intézet német szolgáltatóipar üzleti hangulatindexe – derül ki a vállalat által kedden közölt adatokból.

Újabb csúcsára emelkedett az üzleti hangulatindex Németországban.

A frankfurti tőzsdén kezdtek kereskedni a Vapiano részvényeivel.

A frankfurti tőzsdén kezdtek kereskedni a Vapiano részvényeivel.

Úgy tűnik, hogy a német kormány májusi, "felforgató" jellegű anyaga után a most szerdán megjelenő brüsszeli vitaindítóba is beleírják azt a felvetést, hogy 2020 után politikai feltételekhez kössék az...

Várhatóan erőteljesen nő a német gazdaság az év második negyedévében, miután az első negyedévben is jelentős volt a bővülés, a növekedés motorja főleg az ipar kiemelkedő teljesítménye - áll a német jegybank ... ...

Történelmi csúcsra emelkedett az ifo gazdaságkutató intézet németországi üzleti hangulatindexe júniusban, újabb jeleként annak, hogy az euróövezet legnagyobb gazdasága erős maradt a második félév kezdetére. ... ...

Történelmi csúcsra emelkedett az ifo gazdaságkutató intézet németországi üzleti hangulatindexe júniusban, újabb jeleként annak, hogy az euróövezet legnagyobb gazdasága erős maradt a második félév kezdetére.

Történelmi csúcsra emelkedett az ifo gazdaságkutató intézet németországi üzleti hangulatindexe júniusban, újabb jeleként annak, hogy az euróövezet legnagyobb gazdasága erős maradt a második félév kezdetére.

Történelmi csúcsra emelkedett az ifo gazdaságkutató intézet németországi üzleti hangulatindexe júniusban, újabb jeleként annak, hogy az euróövezet legnagyobb gazdasága erős maradt a második félév kezdetére. Az intézet hétfőn kiadott jelentése szerint az üzleti hangulatindex 115,1 pontra nőtt a májusi 114,6 pontról. Elemzők 114,4 pontra számítottak. Az index aktuális gazdasági környezetet számszerűsítő almutatója 124,1 pontra emelkedett ...

A Földközi-tenger észak-afrikai partvidékén 1,45 millió ember várakozik arra, hogy átkelhessen Európába – írta a Bild am Sonntag című vasárnapi német lap biztonsági forrásokra hivatkozva. A német biztonsági szervek kimutatása szerint Olaszországban – ahova a legtöbb menedékkérő megérkezik az észak-afrikai partvidékről – az év elejétől június 22-ig 71 ezer 978 ember érkezését regisztrálták, ami 27,6 ...

Az Európai Uniónak azzal kellene foglalkoznia, hogy miként lehetne csökkenteni a menekültek számát, nem pedig a menekültek elosztási kvótáin kellene vitatkoznia – jelentette ki Sigmar Gabriel német külügyminiszter szombaton Prágában sajtótájékoztatón. “Nem arról van szó, milyen kvótáink vannak és miről vitatkozunk, hanem arról, mit teszünk a következő évtizedekben, hogy jelentősen csökkentsük a menekültek mozgását. Míg ...

Nem arról van szó, milyen kvótáink vannak és miről vitatkozunk, hanem arról, mit teszünk a következő évtizedekben, hogy jelentősen csökkentsük a menekültek mozgását - monda Sigmar Gabriel Prágában.

Mérsékelten lanyhult ugyan, de továbbra is élénk a konjunktúra Németországban és Franciaországban, továbbá az euróövezet egészében - mutatja az IHS Markit gazdaságkutató intézet pénteken közzétett előzetes ... ...

A berlini belügyminisztérium adatai szerint május végéig 77 ezer ember lépett be Németországba menedékjogi kérelem benyújtásának szándékával, míg Olaszországba 65 ezer, Görögországba pedig 8000 menedékkérő érkezett.

Továbbra is több menedékkérő érkezik Németországba, mint az európai migrációs válság két fő "frontállamába", Olaszországba és Görögországba, és a német hatóságoknak mindkét országgal nehezen megy az együttműködés - írta szerdán a Die Welt című német lap.

Nagyobb a teher, mint Olaszországon és Görögországon, ráadásul a szabályozáson sem tudnak egyhamar változtatni.

A berlini kormány támogatja a szegedi ELI lézerközpont kapacitásainak hasznosítására szervezett nemzetközi konzorcium létrehozását. Az Európai Kutatási Infrastruktúra Konzorcium megszervezésében fontos a szövetségi szintű német támogatás.