Legfontosabb témák

A skót kormány egyelőre nem terjeszt be törvényjavaslatot az újabb függetlenségi népszavazás kiírásáról, hanem megvárja, amíg tisztázódnak a Brexit, vagyis a brit EU-tagság megszűnésének feltételei - mondta kedden Nicola Sturgeon skót miniszterelnök.

A skót kormány egyelőre nem terjeszt be törvényjavaslatot az újabb függetlenségi népszavazás kiírásáról, hanem megvárja, amíg tisztázódnak a Brexit, vagyis a brit EU-tagság megszűnésének feltételei -...

Helybenhagyta a Kúria a Nemzeti Választási Bizottság határozatát, amellyel megtagadta a Demokratikus Koalíció (DK) CEU-ügyben benyújtott népszavazási kérdésének hitelesítését - derül ki a legfőbb bírói ... ...

A Kúria szerint sem hitelesíthető az LMP-nek a paksi bővítés megakadályozását célzó népszavazási kérdése, mert a bíróság szerint nemzetközi szerződést érint, tehát nem lehet népszavazást tartani róla.

A Kúria szerint sem hitelesíthető az LMP kérdése, mert nemzetközi szerződést érint, és így nem lehet népszavazást tartani róla.

A magyarok 87 százaléka ellenzi a bevándorlási kvótákat, az elképzelést mindössze a teljes felnőtt népesség 7 százaléka támogatja - derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb, a Magyar Időknek készült kutatásából.

Most 9 kérdés vérzett el az NVB előtt.

Nincs kivetnivaló az Európai Bizottság (EB) lépésében - mondta Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben a Csehországgal, Lengyelországgal és Magyarországgal szemben a menekültek európai uniós tagállamok közötti elosztásának ügyében indított kötelezettségszegési eljárással kapcsolatban.

Zeman szerint nem szabad hagyni Brüsszelnek, hogy ebben a kérdésben ők döntsenek.

James Cameron és Theresa May felelőtlen politikai taktikázásával veszélybe sodorta az ország jövőjét, most ugyanis minden korábbinál valószínűbbnek tűnik, hogy a szigetországnak nem sikerül kedvező...

Kötelezettségszegési eljárást indít az Európai Bizottság (EB) Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen, amiért nem hajtják végre a kötelező uniós menekültkvóták felállításáról szóló korábbi döntést - jelentette be kedden a brüsszeli testület. A lengyel kormány tiszteletben tartja, de nem ért egyet az Európai Bizottság döntésével, a cseh kormány pedig továbbra is kitart azon álláspontja mellett, hogy nem vesz részt a migránsok kötelező kvóták szerinti elosztásában.

Kötelezettségszegési eljárást indít az Európai Bizottság Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen, amiért nem hajtják végre a kötelező uniós menekültkvóták felállításáról szóló korábbi döntést - jelentette be kedden a brüsszeli testület.

Kötelezettségszegési eljárást indít az Európai Bizottság Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen, amiért nem hajtják végre a kötelező uniós menekültkvóták felállításáról szóló korábbi döntést - jelentette be a brüsszeli testület.

Az Európai Bizottság kötelezettségszegéi eljárást indít Magyarország, Csehország és Lengyelország ellen, amiért nem teljesítették a 2015 szeptemberi megállapodásban meghatározott menekültbefogadási...

A lengyel külügyminiszter szerint ez törvénytelen lenne, mivel egyik tagállam sem teljesítette még a kvótát.

A nemzetközi szerződés miatt semmilyen népszavazást nem lehet tartani Paks 2 ügyében - mondta Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjúban. Ahogyan a paksi bővítéssel ... ...

Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke szerint a Paks 2 nemzetközi szerződés, azok pedig nem engednek meg ilyesmit.

A paksi bővítés ügyében a nemzetközi szerződések miatt még csak megerősítő népszavazást sem engednek a hatályos szabályok, emiatt a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) továbbra sem fog ezzel...

Kormányfői szintű uniós döntést sürgetnek a migránsok átirányítása ügyében a visegrádi államok belügyminiszterei.

Magyarország a kezdetektől elutasította a menekültek áttelepítéséről szóló rendszert, sőt, jelenleg az EU Bírósága is tárgyalja az ügyet. Most az Európai Bizottság is támadásba lendül.

Andrzej Duda 2019-ben tartanak népszavazást a menekültek befogadásáról.

Puerto Ricóban a népszavazáson nagyon alacsony részvétel mellett a többség arra voksolt, hogy a sziget legyen az Egyesült Államok 51. tagállama. A karibi sziget az Egyesült Államok társult állama, s a vasárnapi referendumon a szavazók 97 százaléka foglalt állást amellett, hogy Puerto Rico teljes jogú állama legyen az Egyesült Államoknak. A részvételi arány azonban alig ...

Népszavazás lehet december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításáról, mert a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) keddi ülésén hitelesítette az erre irányuló népszavazási kérdést.

Nicolás Maduro csütörtökön jelentette be, hogy a lakosok népszavazáson mondhatnak majd véleményt a július végén választandó alkotmányozó nemzetgyűlés által készített alaptörvény-tervezetről.