Kína nem emeli a gabonára vonatkozó behozatali kvótáit.

Kína nem emeli a gabonára vonatkozó behozatali kvótáit, ami megnehezítheti az amerikai-kínai kereskedelmi konfliktus lezárását célzó várhatóan jövő héten aláírandó részmegállapodásban foglaltak teljesítését - olvasható a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap internetes oldalán.

2019-ben egy sor olyan fejlemény történt az energiapiacon, amire korábban nem láttunk példát a történelemben. Ezek többsége nem ért minket meglepetésként, és remélhetőleg Titeteket sem, hiszen a legtöbb témáról írtunk már korábban a blogon. Alábbiakban egy szubjektív válogatást találtok: nálam az alacsony európai gázárak, a felfutó USA olajexport, a magasan maradt CO2 kvótaárak, az egyre agresszívebb dekarbonizációs célok és egy sikeres fejlett országbeli energiaátmenet kerültek be a 2019-es top 5-be. [...] Bővebben!

Nem találjuk a globális felmelegedés helyét az értékrendünkben. Vélemény.

A tokiói paralimpiai szereplés a jövő évi célja Gáspár Tamásnak, akit a Magyar Íjász Szövetség (MÍSZ) 2019 legjobb pályaíjászának választott.

Szerdán megtartotta első ülését a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság új összetételű Médiatanácsa. A testület döntött arról, hogy a támogatási programban huszonhat televízió és rádió összesen 125,6 millió forint támogatást kap műsorkészítéshez, valamint tíz közösségi médiaszolgáltató 20,9 millió forintot műszaki fejlesztésre. A tanács több, rádiós frekvenciával kapcsolatos pályázati döntést is hozott, továbbá bírságokat szabott ki műsorkvóta-kötelezettséggel kapcsolatos mulasztások miatt.

A tanács több, rádiós frekvenciával kapcsolatos pályázati döntést is hozott, továbbá bírságokat szabott ki műsorkvóta-kötelezettséggel kapcsolatos mulasztások miatt.

A skót miniszterelnök csütörtökön hivatalosan is felszólította a brit kormányt annak lehetővé tételére, hogy a skót parlament dönthessen az újabb függetlenségi népszavazás kiírásáról. Nicola Sturgeon edinburghi hivatalában felolvasott nyilatkozatában közölte: a múlt heti brit parlamenti választás eredménye nyomán immár vitathatatlanná vált a skót kormány felhatalmazása arra, hogy a skót népnek felajánlhassa a döntést saját jövőjéről. ...

Boris Johnson nem kíván hozzájárulni az újabb skót függetlenségi népszavazás megtartásához, ezúttal azonban hivatalos felszólítást kapott.

A skót miniszterelnök csütörtökön hivatalosan is felszólította a brit kormányt annak lehetővé tételére, hogy a skót parlament dönthessen az újabb függetlenségi népszavazás kiírásáról.

A skót miniszterelnök csütörtökön hivatalosan is felszólította a brit kormányt annak lehetővé tételére, hogy a skót parlament dönthessen az újabb függetlenségi népszavazás kiírásáról. Nicola Sturgeon ... ...

Nicola Sturgeon skót miniszterelnök sajnálkozással, de elismerte, hogy Boris Johnson mandátumot szerzett a Brexit végrehajtására, arra azonban szerinte nincs felhatalmazása, hogy Skóciát is kivigye az EU-ból, ezért megkezdik egy újabb függetlenségi népszavazás kiírásáról szóló döntés előkészítését. A Downing Street máris jelezte, London nem járul hozzá a voksoláshoz.

Nicola Sturgeon skót kormányfő szerint Boris Johnson brit miniszterelnök nem vétózhatja meg a skót függetlenségről tartandó újabb népszavazást és nem kötheti Skóciát akarata ellenére Nagy-Britanniához. ... ...

És nem kötheti Skóciát akarata ellenére Nagy-Britanniához.

Népszavazás döntött a függetlenségről, de az álom beteljesüléséig még hosszú lehet az út.

Véget ért a Pápua Új-Guineától való elszakadásról szóló népszavazás Bougainville szigetcsoportján. Az emberek 98 százaléka támogatta a kiválást. A világ egyik legnagyobb kiaknázatlan arany- és réztartaléka ... ...