Legfontosabb témák

Recep Tayyip Erdogan török elnök kijelentette szombaton, hogy Törökország tarthatna egy második népszavazást is az elnöki hatalom kibővítéséről esedékes áprilisi referendum után, mégpedig arról, hogy folytassák-e az Európai Unióval a csatlakozási tárgyalásokat.

A Fővárosi Választási Bizottság hitelesítette Moldován László, ligetvédő és hetedik kerületi LMP-s képviselő egyik népszavazási kérdését. Tizenöt napig bárki megfellebbezheti a kezdeményezést, utána aláírásgyűjtés ... ...

A skót parlamentben éppen arról vitáztak a képviselők, hogy legyen-e függetlenségi népszavazás, a vitát felfüggesztették.

Az NVB nem hitelesítette a bővítés megakadályozását célzó népszavazási kérdéseket.

Az LMP szerint a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) keddi, a párt népszavazási kezdeményezéseinek hitelesítését megtagadó határozataival arra keresett érveket, miért ne kelljen népszavazást tartani ... ...

Megtagadta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) az LMP szóvivőjének a paksi atomerőmű bővítésének megakadályozását célzó népszavazási kérdéseinek hitelesítését a testület keddi ülésén. Az öt kérdést Gál József magánszemélyként nyújtotta be.

Elkaszálta az NVB az LMP-s Gál József kérdéseit.

Megtagadta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) az LMP szóvivőjének a paksi atomerőmű bővítésének megakadályozását célzó népszavazási kérdéseinek hitelesítését a testület keddi ülésén. Az öt kérdést Gál ... ...

Megtagadta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) az LMP szóvivőjének a paksi atomerőmű bővítésének megakadályozását célzó népszavazási kérdéseinek hitelesítését a testület keddi ülésén.

Megtagadta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) az LMP szóvivőjének a paksi atomerőmű bővítésének megakadályozását célzó népszavazási kérdéseinek hitelesítését a testület keddi ülésén.

A párt szóvivője, Gál József magánemberként nyújtotta be az öt kérdést a paksi atomerőmű bővítéséről. A választási bizottság arra hivatkozott, hogy a kérdések nemzetközi szerződésből eredő kötelezettség végrehajtásába ütköznek, illetve nem is egyértelműek.

Megtagadta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) az LMP szóvivőjének a paksi atomerőmű bővítésének megakadályozását célzó népszavazási kérdéseinek hitelesítését a testület keddi ülésén. Az NVB...

Megtagadta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) az LMP szóvivőjének a paksi atomerőmű bővítésének megakadályozását célzó népszavazási kérdéseinek hitelesítését a testület keddi ülésén.

Törökország az elnöki rendszer bevezetéséről döntő április 16-ai népszavazás után átgondolja az Európai Unióhoz fűződő kapcsolatait, és meghozza a szükséges döntést - jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök kedden Ankarában, egy erdőgazdálkodási rendezvényen. Az államfő kifejtette: a referendummal új Törökország születik, amelyet nem lehet többé az uniós csatlakozással vagy a menekültügyi megállapodással fenyegetni. Ömer Celik török EU-ügyi miniszter egyik március elején tett nyilatkozatában...

Délután ül össze a Nemzeti Választási Bizottság, hogy az LMP öt népszavazási kérdéséről döntsön. Sok sikerben nem reménykedhet a zöld párt, de új kérdésekkel készülnek, ha elutasítják őket.

A legújabb felmérés szerint jelenleg kevesebben támogatják Skócia elszakadását az Egyesült Királyságtól, mint a függetlenségről 2014-ben tartott népszavazás idején, de a skót választók többsége ennek ellenére úgy véli, hogy Skócia előbb-utóbb mégis független országgá válik. A The Sunday Times című tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lap és az LBC londoni kereskedelmi rádió megbízásából a Panelbase közvélemény-kutató ...

A legújabb felmérés szerint jelenleg kevesebben támogatják Skócia elszakadását az Egyesült Királyságtól, mint a függetlenségről 2014-ben tartott népszavazás idején, de a skót választók többsége ennek ellenére úgy véli, hogy Skócia előbb-utóbb mégis független országgá válik. A The Sunday Times című tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lap és az LBC londoni kereskedelmi rádió megbízásából a Panelbase közvélemény-kutató által elvégzett vizsgálat kimutatta...

Lesz újabb népszavazás Skócia függetlenségéről - mondta a skót miniszterelnök, hitet téve egyben a Skóciában élő külföldi EU-állampolgárok jogosultságainak jövőbeni garantálása mellett is.

Lesz újabb népszavazás Skócia függetlenségéről - mondta szombaton a skót miniszterelnök.

Lesz újabb népszavazás Skócia függetlenségéről - mondta szombaton a skót miniszterelnök. Nicola Sturgeon a kormányzó Skót Nemzeti Párt (SNP) tavaszi kongresszusán felszólalva kijelentette: nem szabad megengedni ... ...

A napokban párttá alakult, jobbközép irányultságú Új Kezdet össznemzeti mozgalommá kíván válni, célja, kormányzati alternatívát nyújtva, a nemzeti minimumot jelentő tizenkét pontjának végrehajtása - mondta Gémesi György, a párt elnöke a szervezet bemutatkozó tájékoztatóján.

A brit miniszterelnök gyakorlatilag kizárta az újabb skóciai függetlenségi népszavazás engedélyezését a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről szóló tárgyalások végéig.

Akár el is maradhat a munkajog módosítására vonatkozó, a szakszervezetek által szorgalmazott és május 28-ra már kiírt olaszországi népszavazás, ha az olasz kormány gyorsan megváltoztatja a vitatott jogszabályokat - értesült csütörtök este az olasz sajtó.

Akár el is maradhat a munkajog módosítására vonatkozó, a szakszervezetek által szorgalmazott és május 28-ra már kiírt olaszországi népszavazás, ha az olasz kormány gyorsan megváltoztatja a vitatott jogszabályokat - értesült csütörtök este az olasz sajtó.

A brit miniszterelnök csütörtökön gyakorlatilag kizárta az újabb skóciai függetlenségi népszavazás engedélyezését a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről szóló tárgyalások végéig.

Londoni pénzügyi elemzők szerint a gazdasági érvek óvatosságot indokolnának az újabb függetlenségi népszavazás kiírására készülő skót kormány részéről. Nicola Sturgeon skót miniszterelnök bejelentette, hogy a jövő héten felhatalmazást kér a skót parlamenttől az újabb skóciai függetlenségi népszavazás kiírásához szükséges lépések megtételére. Sturgeon azzal indokolta a döntést, hogy Skóciát akarata ellenére “rángatják ki” az Európai Unióból ...

Londoni pénzügyi elemzők szerint a gazdasági érvek óvatosságot indokolnának az újabb függetlenségi népszavazás kiírására készülő skót kormány részéről. Egyáltalán nem biztos, hogy függetlenné válása esetén ... ...

Helyi népszavazást kezdeményeztek ellenzéki politikusok a Római-parti gátról. Burján Ferenc 3. kerületi LMP-s képviselő az InfoRádiónak elmondta: azt szeretnék elérni, hogy a lakosságot is meghallgassák ebben a fontos kérdésben.

Nicola Sturgeon szerint csak Skócia dönthet a függetlenségi referendum kiírásáról.

Két kérdésről szavazhatnak az olaszok.

Május 28-án ismét népszavazást tartanak Olaszországban, ezúttal a munkaügyi törvény módosításáról - jelentette be az olasz kormány kedden.

Május 28-án ismét népszavazást tartanak Olaszországban, ezúttal a munkaügyi törvény módosításáról - jelentette be az olasz kormány kedden.

Nicola Sturgeon skót miniszterelnök hétfőn bejelentette, hogy a jövő héten felhatalmazást kér a skót parlamenttől az újabb skóciai függetlenségi népszavazás kiírásához szükséges lépések megtételére. Theresa May brit kormányfő elítélte a kezdeményezést. Nicola Sturgeon szerint a referendumot 2018 ősze és 2019 tavasza között lehetne megtartani. A skót kormányfő edinburghi hivatalában tartott tájékoztatóján közölte: 2018 ősze lehet a legkorábbi időpont, mivel a jelenleg tudható menetrend alapján addigra egy...

Népszavazást kezdeményeznek a III. kerületi ellenzéki önkormányzati képviselők a Római-partra tervezett gát ügyében.

Nicola Sturgeon skót miniszterelnök hétfőn bejelentette, hogy a jövő héten felhatalmazást kér a skót parlamenttől az újabb skóciai függetlenségi népszavazás kiírásához szükséges lépések megtételére.

Nicola Sturgeon skót kormányfő hétfőn bejelentette, hogy felhatalmazást kér a skót parlamenttől az újabb függetlenségi népszavazás kiírására. Sturgeon szerint a referendumot 2018 ősze és 2019 tavasza...

Nicola Sturgeon skót kormányfő hétfőn bejelentette, hogy felhatalmazást kér a skót parlamenttől az újabb függetlenségi népszavazás kiírására. Sturgeon szerint a referendumot 2018 ősze és 2019 tavasza között lehetne megtartani.

Nikola Sturgeon már meg is kezdte az előkészületek, jövőhéten viszi az ügyet a skót parlament elé.

Az Alapjogokért Központ szerint jogellenes a Fővárosi Választási Bizottság „nolimpiás” népszavazási kezdeményezést érvényesítő határozata, ezért fellebbezést nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottsághoz.

Népszavazást kezdeményeznek a III. kerületi ellenzéki önkormányzati képviselők a római partra tervezett gát ügyében. Az Együtt, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd önkormányzati képviselői szerint ... ...

Jávor Benedek, a Párbeszéd európai parlamenti képviselője pénteken leadta a Nemzeti Választási Irodában a megújuló energiaforrások és az energiahatékonyság atomenergiával szembeni előnyben részesítéséről szóló népszavazási kérdését – tájékoztatta a párt az MTI-t.

A skót miniszterelnök szerint 2018 ősze "észszerű időpontja" lehet a skóciai függetlenségről szóló esetleges újabb népszavazásnak, de erről döntés még nincs.

Az InfoRádiónak nyilatkozó alkotmányjogász szerint a paksi bővítésről nem lehet népszavazást kiírni, mert a beruházásról nemzetközi szerződés szól.

Szinte elkerülhetetlenek tűnik az újabb népszavazás kiírása Skócia függetlenségéről - írta brit "kormányközeli" forrásokat idézve a pénteki számában a Financial Times című tekintélyes, brit gazdasági-politikai napilap.

Szinte elkerülhetetlenek tűnik az újabb népszavazás kiírása Skócia függetlenségéről.

Több európai országban megkérdezték már az embereket az atomenergiáról, a válasz többnyire nem volt. Itthon az oroszokkal már megkötött szerződés miatt nem tűnik reálisnak, hogy átcsúszik egy kérdés, de az LMP szerint az osztrák példa és a migrációellenes szavazás miatt lehet bizakodni.

2018 ősze "észszerű időpontja" lehet az újabb skót függetlenségi népszavazásnak.

A skót miniszterelnök szerint 2018 ősze "észszerű időpontja" lehet a skóciai függetlenségről szóló esetleges újabb népszavazásnak, de erről döntés még nincs. Nicola Sturgeon a BBC televíziónak adott, csütörtökön ismertetett nyilatkozatában kijelentette: a konzervatív párti brit kormány néhány tagjának véleményével ellentétben "nem blöff", amikor a skót kormány és ő személyesen az újabb függetlenségi népszavazás lehetőségéről beszél. Arra a felvetésre, hogy a Skóci...

A múlt heti öt után csütörtökön várhatóan újabb öt népszavazási kérdést nyújt be hitelesítésre a Paksi Atomerőmű bővítése ügyében a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB) az LMP. A Magyar Nemzet úgy...

A skót miniszterelnök szerint 2018 ősze "észszerű időpontja" lehet a skóciai függetlenségről szóló esetleges újabb népszavazásnak, de erről döntés még nincs. Nicola Sturgeon a BBC televíziónak adott...

A múlt heti öt után várhatóan újabb öt népszavazási kérdést nyújt be hitelesítésre a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB) az LMP - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint az LMP nemcsak országos, hanem ... ...

Sajtóértesülés szerint a Fővárosi Választási Iroda munkatársai már 150 ezer érvényes aláírást találtak a Momentum Mozgalom által leadottak között, de

Veszélyes, drága, és nem jelent megoldást a klímaválságra; Biztonságos, klímabarát és olcsó - állítják a nukleáris energiáról ellenzői és támogatói egyszerre. A Paksi Atomerőmű tervezett bővítése,...

Az Európai Bizottság csütörtökön kötelezettségszegési eljárással fenyegette meg azokat a tagállamokat, köztük Magyarországot, amelyek vonakodnak átvenni menekülteket Görögországtól és Olaszországtól....

Az Európai Bizottság csütörtökön kötelezettségszegési eljárással fenyegette meg azokat a tagállamokat, köztük Magyarországot, amelyek vonakodnak átvenni menekülteket Görögországtól és Olaszországtól....

Nem Paks 2 pénzügyi-gazdasági konstrukcióját vitatja az LMP a népszavazásra tervezett kérdéseivel, hanem teljes energiapolitikai fordulatot, az atomerőművek magyarországi betiltását akarják. A paksi atomerőmű ... ...

A paksi atomerőmű bővítésének megakadályozását célzó öt népszavazási kérdést nyújtott be a Nemzeti Választási Irodának (NVI) csütörtökön az LMP. Így érvel az LMP Szél Bernadett társelnök az NVI...

Öt népszavazási kérdést nyújtott be az NVI-nek az LMP.

A paksi atomerőmű bővítésének megakadályozását célzó öt népszavazási kérdést nyújtott be csütörtökön a Nemzeti Választási Irodának (NVI) az LMP.

A paksi atomerőmű bővítésének megakadályozását célzó öt népszavazási kérdést nyújtott be csütörtökön a Nemzeti Választási Irodának (NVI) az LMP.