Legfontosabb témák

Marine Le Pen, a francia elnökválasztás szuverenista jelöltje Nizzában azt mondta, hogy a május 7-i második forduló "népszavazás lesz Franciaországért vagy ellene".

Marine Le Pen, a francia elnökválasztás szuverenista jelöltje a dél-franciaországi Nizzában csütörtök este tartott nagygyűlésén azt mondta, hogy a május 7-i második forduló “népszavazás lesz Franciaországért vagy ellene”. A radikális Nemzeti Front által jelölt Le Pen mintegy négyezer fős hallgatóság előtt a “gazdasági patriotizmus” nevében azt hangsúlyozta, hogy szeretné “visszaadni Franciaországnak a határait” és “megszelídíteni ...

Marine Le Pen, a francia elnökválasztás szuverenista jelöltje a dél-franciaországi Nizzában csütörtök este tartott nagygyűlésén azt mondta, hogy a május 7-i második forduló "népszavazás lesz Franciaországért vagy ellene". A radikális Nemzeti Front által jelölt Le Pen mintegy négyezer fős hallgatóság előtt a "gazdasági patriotizmus" nevében azt hangsúlyozta, hogy szeretné "visszaadni Franciaországnak a határait" és "megszelídíteni a globalizációt", szemben centrista riválisával, Emmanuel Macronnal,...

Módosította a természetes édesítőszerek termékpályáinak szabályozásához kapcsolódó egyes kérdésekről szóló rendeletét az agrártárca, és 25 ezer tonna izoglükózkvótát állapított meg a Tisza-TK Projekt Kft.-nek, a Tiszapüspökiben még épülő gabonafeldolgozó üzem tulajdonosának.

A legfőbb török ellenzéki párt, a kemalista Köztársasági Néppárt kérelmezi az Emberi Jogok Európai Bíróságánál, hogy választási csalás miatt nyilvánítsa érvénytelennek az elnöki rendszer bevezetéséről döntő április 16-ai népszavazás eredményét.

Törökország átgondolja álláspontját az európai uniós csatlakozás kérdésében, ha az EU tovább várakoztatja és bizonyos tagállamok kitartanak jelenlegi ellenséges mentalitásuk mellett - nyilatkozta Recep Tayyip Erdogan török elnök kedden ankarai palotájában.

Hét népszavazási kezdeményezést utasított el a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) keddi ülésén egyebek mellett egyértelműségi problémákra és arra hivatkozva, hogy nem lehet tréfát űzni a jogintézményből.

A török legfelsőbb közigazgatási bíróság visszautasította a kemalista ellenzéki Köztársasági Néppárt (CHP) kérelmét, hogy érvénytelenítsék a végrehajtó elnöki rendszer bevezetéséről döntő április 16-ai népszavazás eredményét - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

A török legfelsőbb közigazgatási bíróság visszautasította a kemalista ellenzéki Köztársasági Néppárt (CHP) kérelmét, hogy érvénytelenítsék a végrehajtó elnöki rendszer bevezetéséről döntő április 16-ai népszavazás eredményét - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

Az LMP elindítja honlapján az előregisztrációt a Városliget beépítésével kapcsolatos népszavazáshoz, miután március 24-én a Fővárosi Választási Bizottság hitelesített egy erre vonatkozó, helyi népszavazási kérdést.

Várhatóan akkor sem tartanak már országos népszavazást a jövő évi választás előtt, ha hitelesíti bármelyik benyújtott kérdést a Nemzeti Választási Bizottság.

Nem lesz népszavazás a választásokig. Jó szezonra számítanak a Balatonnál. Több tízezer Teslát hívnak vissza.

Ha egy kérdés át is menne az NVB-n, akkor sem juthatna el a voksolásig a választások előtt - mondta a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

A török Legfelsőbb Választási Tanács (YSK) szerdán visszautasította az elnöki rendszerről szóló vasárnapi népszavazással kapcsolatban benyújtott ellenzéki panaszokat - jelentette az Anadolu török állami ... ...

A török Legfőbb Választási Tanács (YSK) szerda délelőtt bírálja el az elnöki rendszerről szóló vasárnapi népszavazással kapcsolatos panaszokat - közölte Sadi Güven, a testület elnöke a YSK ankarai székháza előtt újságírókkal.

Theresa May szerint a június 8-ára kitűzött előrehozott parlamenti választás “nem új népszavazás lesz” a brit EU-tagságról. A brit kormányfő a BBC rádió szerdai politikai magazinműsorának nyilatkozva kijelentette: azért döntött “hosszas vonakodás” után a választások kiírásáról, hogy a konzervatív párti brit kormány – ha újjáválasztják – az új választói felhatalmazás birtokában a lehető legerősebb tárgyalási ...

Theresa May szerint a június 8-ára kitűzött előrehozott parlamenti választás "nem új népszavazás lesz" a brit EU-tagságról.

Szerint Törökország eltávolodott az Európai Uniótól, de két ország viszony változatlan.

Az óbudai ellenzéki képviselők fellebbeznek a Helyi Választási bizottság döntése ellen, amellyel elutasította a római parti védműről szóló népszavazási beadványt. A Fővárosi Közgyűlés már döntött a gát végleges nyomvonaláról.

A legfőbb török ellenzéki párt, a kemalista Köztársasági Néppárt (CHP) kedden hivatalosan is benyújtotta kérelmét a Legfőbb Választási Tanácsnak (YSK) arra vonatkozóan, hogy választási csalás miatt érvénytelenítse az elnöki rendszer bevezetéséről döntő vasárnapi referendum eredményét - írta a Hürriyet című török napilap kedden internetes oldalán.

Az LMP hét atomerőmű-építéssel kapcsolatos népszavazási kérdését dobta vissza a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), de nemet mondtak az állatkínzók büntetését szigorító magánszemélyi kezdeményezésre is. ... ...

Újabb hét, a paksi atomerőmű bővítésének megakadályozását célzó népszavazási kérdés hitelesítését tagadta meg keddi ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). Rövid időn belül ez volt a harmadik...

Az atomerőmű bővítésének megakadályozását célzó népszavazási kérdések hitelesítését tagadta meg a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

Ankarának átlátható módon ki kell vizsgálnia a nemzetközi megfigyelők által említett, a vasárnapi referendum körüli állítólagos szabálytalanságokat - jelentette ki Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság (EB) vezető szóvivője Brüsszelben újságírói kérdésre válaszolva keddi brüsszeli sajtótájékoztatóján.

A török kormánynak ki kell vizsgálnia, hogy volt-e szabálytalanság a teljhatalmat garantáló népszavazáson.

Ankarának átlátható módon ki kell vizsgálnia a nemzetközi megfigyelők által említett, a vasárnapi referendum körüli állítólagos szabálytalanságokat.

Ankarának átlátható módon ki kell vizsgálnia a nemzetközi megfigyelők által említett, a vasárnapi referendum körüli állítólagos szabálytalanságokat - jelentette ki Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság (EB) vezető szóvivője Brüsszelben újságírói kérdésre válaszolva keddi brüsszeli sajtótájékoztatóján.

Németországban a 3-3,5 milliós török közösség 440 ezer tagja szavazott igennel a törökországi alkotmány módosításáról rendezett népszavazáson - írta kedden a Bild című lap hivatalos török adatokra hivatkozva.

Az elnöki hatalom kiterjesztéséről tartott törökországi népszavazás után nem várható változás a török kül- és belpolitikában - mondta Egeresi Zoltán Törökország-szakértő az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

A török elnök kilátásba helyezte hétfőn, hogy újabb népszavazásokat ír ki az Európai Unióhoz való csatlakozásról és a halálbüntetés visszaállításáról. "Nincs módunkban megkegyelmezni mártírjaink gyilkosainak" ... ...

A török elnök kilátásba helyezte hétfőn, hogy újabb népszavazásokat ír ki az Európai Unióhoz való csatlakozásról és a halálbüntetés visszaállításáról.

A török elnök kilátásba helyezte hétfőn, hogy újabb népszavazásokat ír ki az Európai Unióhoz való csatlakozásról és a halálbüntetés visszaállításáról. Recep Tayyip Erdogan erről egy...

Londoni pénzügyi elemzők szerint rövid távon megkönnyebbülést hozhat a piacokon a törökországi népszavazás eredménye, mivel úgy tűnik, csökkent az előrehozott választások és így a további elhúzódó politikai ... ...

A referendumot több megfigyelő is bírálta, köztük az EBESZ.

Törökország csaknem fele nem ért egyet az elnöki rendszer bevezetésével, tehát Recep Tayyip Erdogan elnök nem érezhet nagy támogatást a háta mögött – fejtette ki Tarik Demirkan Törökország-szakértő az M1 aktuális csatorna esti műsorában vasárnap, a török népszavazás eredményét értékelve. A még nem hivatalos eredmények szerint az alkotmánymódosítást támogató igen szavazatok kerültek 51,34 százalékos többségbe. ...

Londoni pénzügyi elemzők szerint rövid távon megkönnyebbülést hozhat a piacokon a törökországi népszavazás eredménye, mivel úgy tűnik, hogy az alkotmányos berendezkedés átalakítását jóváhagyó referendum nyomán csökkent az előrehozott választások és így a további elhúzódó politikai bizonytalanság kockázata. A JP Morgan globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni befektetési részlegének feltörekvő piacokkal foglalkozó elemzői hétfői helyzetértékelésükben kiemelt...

Londoni pénzügyi elemzők szerint rövidtávon megkönnyebbülést hozhat a piacokon a törökországi népszavazás eredménye, mivel úgy tűnik, hogy az alkotmányos berendezkedés átalakítását jóváhagyó...

Az államfő jogköreit kiterjesztő alkotmánymódosításról tartott vasárnapi népszavazás semmissé nyilvánítását kérte a legnagyobb világi ellenzéki török párt egyik vezetője választási szabálytalanságokra hivatkozva.

A vasárnapi referendum kiélezett eredményét tükrözte a hétfői török sajtó.

A német szövetségi kormány tudomásul veszi a törökországi népszavazás előzetes végeredményét és tiszteletben tartja a török polgárok azon jogát, hogy döntsenek hazájuk alkotmányos berendezkedéséről - közölte hétfőn Angela Merkel német kancellár és Sigmar Gabriel külügyminiszter.

A vasárnapi referendum kiélezett eredményét tükrözte a hétfői török sajtó: a kormánypárti lapok "Törökország győzelmét" ünnepelték, az ellenzéki újságok az állítólagos választási csalást és az elnöki rendszert bírálók erejét emelték ki.

Az ellenzék csalásról beszél, és újraszámlálást fog kérvényezni.

Az alkotmánymódosítást támogató igen szavazatok kerültek többségbe vasárnap a Törökországban az elnöki rendszer bevezetéséről tartott népszavazáson - jelentette be Binali Yildirim török miniszterelnök hívei ezrei előtt a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) ankarai székházának erkélyéről tartott beszédében.

A részeredmények szerint ebből elnöki rendszer lesz.

Bezártak az urnák vasárnap délután Törökországban az elnöki rendszer bevezetéséről szóló népszavazás végeztével.

Bezártak az urnák, a szavazás nagyrészt nyugalomban folyt.

Bezártak az urnák vasárnap délután Törökországban az elnöki rendszer bevezetéséről szóló népszavazás végeztével.

Megkezdődött vasárnap reggel Törökországban az elnöki rendszer bevezetéséről szóló népszavazás, az ország keleti felében helyi idő szerint 7 órakor megnyitották a szavazóhelyiségeket.

Megkezdődött vasárnap reggel Törökországban az elnöki rendszer bevezetéséről szóló népszavazás, az ország keleti felében helyi idő szerint 7 órakor megnyitották a szavazóhelyiségeket.Megkezdődött...

Megkezdődött vasárnap reggel Törökországban az elnöki rendszer bevezetéséről szóló népszavazás, az ország keleti felében helyi idő szerint 7 órakor megnyitották a szavazóhelyiségeket. Tizennyolc...

A vasárnapi népszavazás arról dönthet, hogy Törökország végleg elkötelezi-e magát az autokrácia mellett - az egyébként is az egyeduralom határán álló Erdogan elnök teljhatalmat kaphat, és akár a halálbüntetést is visszaállíthatja az országban. A közvéleménykutatásokban nehéz megbízni, így nem nagyon lehet megtippelni a végeredményt - az viszont biztos, hogy akárhogy is alakul, nehéz időszak elé néz az ország.

A török választópolgárok szűk többsége, valamivel több mint 51 százaléka voksol a végrehajtó elnöki rendszer bevezetése mellett az április 16-i népszavazáson két török közvélemény-kutató cég csütörtökön nyilvánosságra hozott felmérése szerint.

A most hétvégi török népszavazáson derülhet ki, hogy Erdogan elnök hatalma be lesz-e biztosítva egészen 2029-ig. Kiss Mónika, az Equilor vezető elemzője úgy véli, hogy bármelyik verzió is kerül megszavazásra, a líra nagy valószínűséggel gyengülni fog az elkövetkezendő időszakban. Forrás: GazdaságTV.hu

Vasárnap sorsdöntő népszavazást tartanak Törökországban. Erdogan elnök hatalmi láza miatt azonban az eredménytől függetlenül viharos időszak vár az országra. A gazdaság közben a permanens választási hisztéria és a politikai bizonytalanság következtében lebénult.

Az LMP szükségesnek tartja az emberek megkérdezését a paksi bővítésről, ezért az alaptörvény módosítását kezdeményezi annak érdekében, hogy kötelező legyen referendumot tartani minden kimagaslóan nagy értékű beruházásról.

A Momentum népszavazást kezdeményez a CEU megmentéséért - adta hírül a párt. A CEU ügyében a következő kérdést, (valamint öt másikat) adtak be:"Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés a nemzeti felsőoktatásról ... ...

Népszavazást kezdeményezne a CEU-t ellehetetlenítő törvénymódosításról a Momentum Mozgalom - jelentették be ma a Corvinuson tartott előadáson, amit a Hallgatói Kezdeményezést Hálózata szervezett. ...