Legfontosabb témák

Egy konferencián emlegetett fel egy négy évvel ezelőtti fiaskót a volt miniszter.

Kedvezően alakulnak idén a magyar gazdaság mutatói, véli Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke.

Karácsony Gergely főpolgármester megalapítaná a „Főpolgármesteri Hivatalban végzett közszolgálatért emlékgyűrű” nevet viselő elismerést - írja a hvg.hu a november 27-i fővárosi közgyűlési ... ...

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés csütörtökön az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi gyengülés után.

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés csütörtökön az amerikai értékpapírpiacokon az előző napi gyengülés után. New Yorkban a DJIA-30 index 0,13 százalék, az S&P-500 index 0,10 százalék, a Nasdaq Composite index pedig 0,09 százalék veszteséget mutatott a kereskedés kezdetén. Az amerikai piacok nyitásakor az európai tőzsdék vegyesen mozogtak: Londonban a FTSE index 0,63 százalék gyengülést, Frankfurtban a ...

Melyik a világ legdrágább autója, amelyet valaha aukción értékesítettek?

Litvánia kétszáz amerikai páncélozott terepjárót vásárol, milliárdos üzletet kötnek a felek.

Egy valós példát mutatunk be arra, hogyan lehetséges egy jó hitelkiváltással a havi törlesztésünket 20%-kal, a teljes banki visszafizetést pedig 6 millió Ft-tal csökkenteni. Egy sikertörténet tanulságai következnek. A Bankmonitor segítségét kérte valaki, aki 2017-ben vette fel 21 millió Ft-os, 20 éves futamidejű lakáshitelét, hogy vizsgáljuk felül, van-e kedvezőbb alternatíva számára. Az ügy külön érdekessége, […] The post Hogyan spórolhatunk milliókat korábbi lakáshitelünk kiváltásával? appeared first on Bankmonitor.hu.

Soproni Tamás polgármester javaslatára összesen 33 parkolóhelyet adott vissza a terézvárosi képviselő-testület a VI. kerületieknek - adta hírül a terézvárosi önkormányzat. A parkolóhelyek közül 24-et ... ...

Vetési Ivánt, a NISZ Zrt. ügyfélkapcsolati és szolgáltatási vezérigazgató-helyettesét a szervezet idei évéről és jövő évi terveiről kérdeztük az októberi ITB Club után.

Ennek ellenére bőven a hiánycél alatt maradt az ország. Az első tíz hónapot több mint 575 milliárd forintos hiánnyal zárta az államháztartás. Ez az összeg az éves előirányzat kevesebb, mint 58 százalékának felel meg.

A befektetőknek érdemes felülvizsgálniuk befektetési stratégiájukat, döntéseiket az év végén.

Rendhagyó, csütörtöki adásunkban három plusz egy témáról volt szó.

A nyáron elfogadott adócsomag és a családvédelmi akcióterv keretében jövőre adómentességben részesülnek a négy vagy több gyermeket nevelő anyák.

A nyáron elfogadott adócsomag és a családvédelmi akcióterv keretében jövőre adómentességben részesülnek a négy vagy több gyermeket nevelő anyák.

Szijjártó Péter nonszensznek minősítette, hogy van olyan megállapodás, amelyet tíz év alatt sem sikerült megkötni.

Január végén derülhet ki, hogy kizárják-e a Fideszt az Európai Néppártból Donald Tusk szerint. A jobbközép pártcsalád új elnöke Orbán Viktort közeli barátjának nevezte, a magyar kormányfő politikai eszméivel, például az illiberális demokráciával ugyanakkor nem ért egyet. A lengyel politikus elárulta azt is, hogy korábban milyen jótanácsot kapott a U2 frontemberétől.

A 15-24 éves magyar fiatalok negyede legalább egyszer szándékosan használt illegális online forrásokat az elmúlt évben, hogy hozzáférjen digitális tartalmakhoz, 15 százalékuk pedig vásárolt is hamis terméket ... ...

Egy teszt során semmisült meg a következő generációs rakéta.

Általános irányelv szerint adóztatná a technológiai cégeket az OECD.

Mintegy egymilliárd forint értékű kínai-magyar beruházás nyomán létrejött egészségközpontot avattak csütörtökön Budapesten, a Millennium Centerben.

A növényfajok kipusztulása legjobban Nyugat-Afrikát, Etiópiát, Tanzánia egyes részeit és a Kongói Demokratikus Köztársaságot sújtja: ezek a térségek növényeik több mint 40 százalékát veszíthetik el. A ... ...

Olyan cégeket büntettek összejátszásért, mint a Volkswagen, a Daimler és a BMW.

A nyugdíjbiztosítások terjedését további kedvezményekkel serkentenék - helyezte kilátásba Varga Mihály pénzügyminiszter a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) mai konferenciáján.

Újabb állami beavatkozásra lehet szükség a kedvezményes áfakulcs megszűnése után- mondta az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

Ezt további kedvezményekkel serkentené - helyezte kilátásba Varga Mihály pénzügyminiszter a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) mai konferenciáján.

A Szakszervezeti Szövetség szerint nagyon káros hatása lesz annak, ha a kormány megszűnteti az önálló munkaügyi bíróságokat.

Palkovics László arra számít, hogy az autóipar hozzájárulásának aránya tovább fog nőni a magyar nemzeti összterméken belül.

Nem volt róluk igazolás, így nem lehetett tudni, egészségesek-e.

Mintegy százmillió eurós kartellbírságot rótt ki a német szövetségi versenyhivatal (Bundeskartellamt) a szerkezetiacél-beszerzések árának egyeztetése miatt a Volkswagen, Daimler és BMW autógyárakra.

A meghirdetett mennyiségnek megfelelő összegben, 35 milliárd forintért értékesített 5, 10 és 15 éves lejáratú államkötvényeket csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Őrizetbe vették a csődbe ment orosz Sztratyegija kereskedelmi bank igazgatótanácsának tanácsadóját Magyarországon – írja az Index az orosz legfőbb ügyészség közlése nyomán. Az őrizetbe vett személy ... ...

Találkozón bemutatták az állami cégek és intézmények informatikai beszerzéseire fejlesztett új elektronikus rendszert.

Benyújtotta Semjén Zsolt a közbeszerzési törvény módosítását, Hadházy Ákos szerint így majd nem lehet feltérképezni a "tolvaj hálózatokat."

Bár ingatlanfelújításkor a legtöbb ember az "olcsó" gázfűtést választja, épületgépészeti szakemberek szerint érdemes alaposan átgondolni a dolgot, mert sok érv szól az elektromos fűtési rendszer kiépítése ... ...

A Digital Freedom fesztivál kísérőrendezvényeként rendezték meg Rigában az EIT (Európai Technológiai Intézet) Jumpstarter nevű, korai fázisban lévő start-upok számára kiírt versenyének döntőjét, ahol összesen tíz országból 18 csapat mutatta be innovatív megoldásait az egészségügy, az élelmiszer- és a nyersanyagtudományok területén. Az egészségügyi kategória első díját a portugál iLoF csapata nyerte el egy olyan hordozható ...

Nagymértékben elégedettek a FŐTÁV Zrt. fogyasztói mind az ügyfélszolgálati ügyintézéssel, mind a távfűtési szolgáltatással. A szolgáltató az idén a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által megadott szempontrendszer mentén, több szinten végzett elégedettségmérést az ügyfelei körében. A legutóbbi mérési eredmények szerint, mind a személyes, mind a telefonos ügyintézéssel csaknem 100 százalékban elégedettek a fogyasztók. A hivatal előírása szerint az idei, személyes felkeresés alapján végzett átfogó felmérés is hasonló elégedettséget mutat, s ez az előző évihez képest több mint négy százalékpontos emelkedést jelent.

Végleg megszűnnek a munkaügyi bíróságok, s a törvényszék elnöke fogja beosztani, melyik bíró, milyen ügyeket tárgyalhat. Vagyis, semmi garancia nincs arra, hogy továbbra is a munka világa területén korábban ... ...

A magyarországi autógyárak működéséből a belföldi kisvállalkozások is gyarapodhatnak, ám a technológiai fejlődésükhöz a kormánynak is hozzá kell járulnia - mondta az innovációs és technológiai miniszter csütörtökön Budapesten, a CEE Automotive Forum járműipari rendezvényén.

Elhunyt Vadasné Rákóczi Gabriella újságíró.

Mintegy egymilliárd forint értékű kínai-magyar beruházás nyomán létrejött egészségközpontot avattak csütörtökön Budapesten, a Millennium Centerben.

A Volkswagen AG autóipari konszern saját szoftverfejlesztő részlege januárban kezdi meg működését, kezdetben 3 ezer, majd öt éven belül 10 ezer alkalmazottal.

A magyar beszállítók fejlődését a kormány is ösztönzi például a tudásátadás lehetőségeinek megteremtésével.

Mintegy százmillió eurós kartellbírságot rótt ki a német szövetségi versenyhivatal (Bundeskartellamt) a szerkezetiacél-beszerzések árának egyeztetése miatt a Volkswagen, Daimler és BMW autógyárakra.

Most vasárnap az autósok visszakapnak egy közel 2 kilométeres szakaszt az M0-s autóúton - adta hírül a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. November 24-én, vasárnap a Szigetszentmiklósi csomópont térségében ... ...

Az éves előirányzathoz képest időarányosan kifejezetten jól áll a költségvetés, de a hiány egy hónap alatt megduplázódott.

Pénzutánzatra vonatkozó szabályok megsértésnek számít a Nagy Blankás ötszázas, 100 igazi forint büntetés jár érte.

Pénzutánzatra vonatkozó szabályok megsértésnek számít a Nagy Blankás ötszázas, 100 ezer igazi forint büntetés jár érte.

Pénzutánzatra vonatkozó szabályok megsértésnek számít a Nagy Blankás ötszázas, 100 ezer igazi forint büntetés jár érte.

Növelhető-e a meggyőző erőnk az irodában, és ha igen, milyen módszerekkel? A befolyásolás pszichológiájának tudományosan bizonyított meggyőzési stratégiái közül szemezgettünk néhány szemléletváltó módszert, illetve apró trükköt.

A Merco­sur-megállapodás érdemi hatással lesz a magyar élelmiszer-gazdaságra is, de a helyzet nem annyira ijesztő, mint elsőre látszik.

A következő egy hét során kevesebb csapadék várható, és a hőmérséklet is visszaesik pár fokot, de jelentős lehűlés, komoly fagy nem várható - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A hét végén ... ...

Az éves előirányzathoz képest időarányosan kifejezetten jól áll a költségvetés, de a hiány egy hónap alatt megduplázódott.