Legfontosabb témák

Bokszmeccs lett a vége és meglepő, hogy ki volt a bíró....

Pozitív meglepetést okozott a Nike az elemzőknek gazdasági negyedik negyedéves gyorsjelentésével, amit követően közel 8%-kal emelkedett a részvények árfolyama piaczárás után.

Ez év márciusában az Auchan Retail bemutatta új Jövőképét „Az Auchan jobbá teszi vásárlói, munkatársai és partnerei életét!” címmel. Az igazi változások azonban soha nem vezényszóra történnek. Ezért az Auchan Retail úgy döntött, visszaadja az általa folytatott kereskedő szakma régi fényét, és ennek keretében széleskörű megmozdulásban vonja egységbe munkatársait és együttműködő partnereit. A megmozdulás „Az ...

Szlovákia a V4-es országokkal közösen azt tervezi, hogy nyugati mintára módosítja a kamionos közlekedésre vonatkozó szabályokat, és betiltja a kamionsofőröknek a tehergépjármű utasterében való alvást. Ezáltal a nyugat-európai államok egyre erősödő nyomásgyakorlására reagálna.

Az előző év azonos időszakához képest 11,6 százalékkal több, 10 820 darab új személyautót helyeztek forgalomba júniusban, az év első hat hónapjában pedig 19,2 százalékos volt a növekedés 2016 első félévéhez ... ...

A legnagyobb hazai online kereskedés vezetője elárulta a titkot....

A magyar dísznövényexportban a faiskolai termékek aránya meghatározó, de jelentős a friss vagy kezelt vágott virág részesedése is.

Londoni pénzügyi elemzők szerint az eddig várthoz képest az idén és jövőre is jelentősen lassítja a brit gazdaság növekedési ütemét a múlt havi választások után kialakult politikai bizonytalanság. A június 8-án tartott választásokon a kormányzó Konzervatív Párt elvesztette abszolút többségét az alsóházban, és külső támogatásra szorul törvényjavaslatai, köztük a sarkalatos bizalmi és költségvetési jellegű törvények elfogadtatásához. Az egyik legtekintélyesebb londoni gazdas...

680 ezer forintnál is többet kell fizetni átlagosan az új építésű lakások négyzetméteréért Budapesten. A felkapottabb városrészekben az ár a másfél millió forintot is elérheti, és a szakértők szerint még nincs vége a drágulásnak.

Ukrajnában történt a borzalmas eset, élőben közvetítette az Instagram....

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított júniusi értéke 57,2, ez alapján a válaszadók az előző hónaphoz képest összességében kedvezőbb folyamatokról számoltak be.

Semmi megrázó nem történt, de azért 1995 óta nézve átlag feletti értéknek tekinthető a mostani.

Az utóbbi években a hazai ingatlanpiacon jelentkező változások miatt az érdeklődőkben felmerülhet a kérdés, hogy nem váltak-e túlértékeltté a lakások. Az elemzések megnyugvásra adnak okot, ezek szerint ilyen helyzet még nem áll fenn, mindenesetre fontos nyomon követni a változásokat. Az esetleges felmerülés ugyanis túlzott jelzáloghitelezést, így pénzügyi instabilitást okozhat - írja az ingatlannet.hu elemzésében.

Egy barcelonai kórház intenzív osztályán kezelik azt a magyar nőt, akit még pénteken lőttek le egy bárban. A nő már magához tért, sőt beszélni is tudtak vele.

Június 30. után is visszakaphatják hívószámukat és egyenlegüket a Telekom határidőre nem regisztrált Domino ügyfelei.

Versenyhivatali eljárást kezdeményeztek a Invest and Trade Kft. ellen.

A fogyasztók sürgetése és a termékek lényegi jellemzőiről nyújtott valótlan tájékoztatás miatt sértheti a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot tiltó törvényt az Invest and Trade Kft. befektetési...

Budapesten átlagosan közel 700 ezer forintot kell fizetni az új lakások négyzetméteréért. Az ismert elitkerületekben ez felmehet másfél millió forintra míg a külső pesti városrészekben előfordul félmillió ... ...

A Fundamenta 300 milliárd forintos hitelállományának további dinamikus növelését tervezi

Vizsgálatot indított az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) néhány hedge fundnál, miután kiderült, hogy különbséget tettek egyes ügyfeleik között azzal, hogy a jó profitlehetőséggel kecsegtető...

A valaha Kóka János és Lepp Gyula által alapított MeditCom 2011-ben még komoly forgalmat bonyolított, ezután viszont lejtmenetbe kezdett.

Az újság és a hírportál ezentúl a Mediworks Hungary Zrt. kiadásában jelenik meg.

Több amerikai nagyvárosban tüntettek vasárnap, követelve a törvényhozóktól, hogy kezdeményezzenek a kongresszusban Donald Trump elnök leváltását célzó alkotmányos vádeljárást.

Tegnap olyan videót posztolt Donald Trump a Twitteren, amihez hasonlót valószínűleg még nemigen láthattunk hatalomban lévő elnöktől. A rövid anyagban Trump leteper, majd a földön ütlegel egy embert,...

Bár a kínálat bővülése egyelőre nem tartott lépést vele, egyre nagyobb a lakások iránti kereslet. Megyénként is hatalmas a különbség: míg Győr-Moson-Sopronban 502 új lakás épült, Nógrádban csak négy - ... ...

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) az elmúlt években azt tapasztalta, hogy határozottan megnőtt a természeti katasztrófából fakadó károk száma - közölte a szervezet szóvivője az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Ha a demonstrációval nem sikerül nyomást gyakorolni a munkaadóra, a Tesco-alkalmazottak üres bevásárlókocsikat tolnak az áruházakba, hogy így lassítsák a működést, akadályozzák a vásárlást.

Törvényerőre emelte a berlini képviselőház az azonos neműek közötti házasságot. A kormánykoalíció szociáldemokrata tagjai elérték, hogy a szavazás név szerint történjen, így derült ki, hogy Angela Merkel a melegházasság ellen voksolt.

Zárt ajtók mögött folynak a nyáron a tárgyalások a kormány és a szakszervezetek között a francia munkaügyi reformról; ennek célja a 10 százalék körüli munkanélküliségi ráta leszorítása.

Győr-Moson-Sopronban épült a legtöbb lakás.

Győr-Moson-Sopronban épült a legtöbb lakás.

Élik az életüket - Női nézőpontok címmel indít egy hónapos vetítéssorozatot július 6-án az Uránia Nemzeti Filmszínház.

Polgár Judit sakkozói karrierje során a legmagasabb szinten állt helyt a férfiak között, ami már önmagában is példát mutathat nőtársainak. Esélyegyenlőségi nagykövetként azt vallja: az egyenlőség helyett inkább a semlegességet kellene célként kitűzni, hiszen az előbbi már eleve feltételez valamiféle előnyt a férfiak javára.

Kezdődik a nyaralási szezon, egyre többen hagyják üresen otthonukat napokra, akár hetekre.

Nemzetközi dísznövény-nemesítési konferenciát rendez Budapesten a hollandiai központú Fleuroselect - Nemzetközi Dísznövény Nemesítők és Forgalmazók Egyesülete - július 4. és 6. között - közölték a szervezők az MTI-vel.

Nemzetközi dísznövény-nemesítési konferenciát rendez Budapesten a hollandiai központú Fleuroselect - Nemzetközi Dísznövény Nemesítők és Forgalmazók Egyesülete - július 4. és 6. között - közölték a szervezők.

Távvezetékek kiépítésében és karbantartásában felhasználható, adatbázis-kezelő szoftverrel társított drón fejlesztése indult el az MVM Csoportban. Az innováció a biztonságos, költséghatékony karbantartást segíti.

Élik az életüket - Női nézőpontok címmel indít egy hónapos vetítéssorozatot július 6-án az Uránia Nemzeti Filmszínház.

Az MNB által minősített fogyasztóbarát lakáshitelt egyelőre csak egy bank kínálja.

El is nevezték az újracsomagolt készüléket "rajongói" változatnak.

Elképesztő ütemben nő a világ népessége, azonban ez nem egyenletesen történik a Föld különböző pontjain, így a Global Institute kutatásai alapján a következő bő 80 év során jelentősen átalakulhat a...

Itt a nyár, az otthonok és nyaralók szépítésének, de nem utolsó sorban a gyerekek szeptemberi iskolakezdéséhez a tanulósarok ki- vagy átalakításának időszaka.

Az Amerikai Hírszerző Ügynökség, ismertebb nevén a CIA kiadta a második világháború elején, egészen pontosan 1940-ben készített térképeit.  A térképeken a háborús frontvonalak mellett, részletes demográfiai és nyelvhasználati helyzetről is képet kapunk, természetesen főként Németországról.

Növekvő forgalomban esett a héten a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX, pénteken 35 205,42 ponton fejezte be a kereskedést, ami 394,09 ponttal, 1,11 százalékkal marad el az előző hetitől. A héten a részvénypiac forgalma 47,54 milliárd forint volt, szemben az előző heti 38,88 milliárd forinttal, a vezető részvények vegyesen teljesítettek. A blue chipekről nem érkeztek ...

Lakáseladáskor nagy a tét, pár százaléknyi áreltérés is többhavi jövedelmet takaríthat meg, vagy vihet el a családi vagyonból. Éppen ezért vonzó lehet drágán hirdetni annak reményében, hogy majdcsak...

Talán nem gondoltunk bele elsőre, de a roamingdíjak eltörlése azért is hasznon, mert így utazáskor kevésbé használjuk majd a kétes megbízhatóságú nyilvános wifi-hálózatokat. Persze ha az ingyenes roamingolás egyben több internetezést is jelent, akkor több kockázatnak is kitesszük magunkat - ha elkerülünk pár szarvashibát és betartunk néhány alapszabályt, nyugodtabban alhatunk.

Harmadik alkalommal rendezi meg Európa egyik vezető fenntartható energiagazdálkodással foglalkozó vállalata, az InnoEnergy a start-up vállalkozások számára meghirdetett PowerUp! innovációs versenyt - tájékoztatta az InnoEnergy kommunikációs partnere az MTI-t.

Ehud Olmert volt miniszterelnök vasárnap reggel elhagyhatta a Maszijáhu börtönt és hazatért tel-avivi otthonába - jelentette az izraeli tízes tévécsatorna.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) az elmúlt években azt tapasztalta, hogy határozottan megnőtt a természeti katasztrófából fakadó károk száma - közölte a szervezet szóvivője az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

A kihasználatlan K+F lehetőségek megvitatásával valóságos kérdezz–felelek cunamit sikerült elindítanunk májusi ITBUSINESS klubunkon. Nem csoda, hiszen meghívott szakértőink tájékoztatásából kiderült az is, hogy a kutatás-fejlesztési projektre költött összeg akár 40 százaléka visszakapható, mint adókedvezmény vagy állami támogatás.

Szombattól az ügyfelek számára kedvezően változott a lakás-takarékpénztárak működésének szabályozása.

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke szerint semmi akadálya annak, hogy a videobírós rendszer szerepet kapjon a jövő évi oroszországi világbajnokságon.

Az igazán jó minőséget előállító kisipari főzdék megerősítéséhez komplex előíráscsomagra lenne szükség.

Szombattól hat hónapon át Észtország tölti be az Európai Unió soros elnökségét, a balti állam Máltától vette át, majd januárban Bulgáriának adja tovább a tisztséget.

A tartósabb aksik ugyanis kevésbé környezetszennyezők

Közzétette helyi idő szerint pénteken a Fehér Ház, hogy mennyi fizetést kapnak Donald Trump amerikai elnök hivatalának vezetői.

A nagycsaládosok 2018-ban is számíthatnak a kormány támogatására, hiszen ők jelentik a nemzet növekedésének zálogát - mondta Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

A kormánynak elsődleges fontosságú az egészségügy helyzete, ezt mutatja, hogy a jövő évi költségvetésben az ideinél 220 milliárd forinttal költenek többet az ágazatra – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a Semmelweis-nap alkalmából az MTI-nek.

Az ügyfelek számára kedvezően változott a lakás-takarékpénztárak működésének szabályozása.

A következő hetekben sorra jönnek elő a bankok az MNB által jóváhagyott "minősített fogyasztóbarát" lakáshiteleikkel, ezért megnéztük, ezek tömeges megjelenése előtt hogy néz ki a bankok...