Legfontosabb témák

Átrendezik a részvényesek a Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. tulajdonosi szerkezetét. A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn este közzétett bejelentés értelmében Mészáros Lőrinc magánszemélyként ... ...

Franciaország együtt kíván működni Oroszországgal a szíriai válság megoldásában - közölte a francia elnök, miután Vlagyimir Putyin orosz államfővel tárgyalt Versailles-ban.

Donald Trump úgy lett elnök, hogy fogalma sem volt arról, mit jelent az elnökség, arról pedig különösen nem, hogy mi az elnök kül- és biztonságpolitikai feladata - hangzott el az InfoRádió Aréna című műsorában, amelyen kül- és biztonságpolitikai szakértők elemezték a NATO-csúcsot. Jelezték: emiatt konfliktusos volt a brüsszeli találkozó, az érdemi tárgyalásokra pedig nem is maradt tér.

A BÉT-en lejött közlemény szerint a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt tovább növelte részesedését a Konzu Befektetési Alapkezelőben. A Konzum Nyrt adásvételi szerződést...

Akár 130 millió dolláros kártérítési számlára is készülhet a British Airways. A brit nemzeti légitársaság kínos informatikai malőrje miatt a szigetország hosszú hétvégéjén és egy iskolai szünet kezdetén több tízezer utas ragadt a reptereken.

 A függetlenség régi álmát igyekszik megvalósítani az észak-olaszországi Lombardia és Veneto tartomány a helyi autonómiáról rendezett népszavazással, amelynek dátumát október 22-re tűzték ki hétfőn.

Theresa May brit miniszterelnök szerint az eredeti menetrendnek megfelelően a jövő csütörtöki brit parlamenti választások után tizenegy nappal megkezdődnek az érdemi tárgyalások az Európai Unióval a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről.

Két és félszeresére nőhet a Sharp üzemi nyeresége a következő három évben, ha sikerül az anyavállalat által kijelölt úton haladni. Az elemzők egyelőre szkeptikusak.

A Magyar Nemzeti Bank hétfőn 1 hónapos és 3 hónapos futamidejű, úgynevezett "finomhangoló" devizaswap (kamatcsere) tendert tartott, amelyeken 200 milliárd forintért fogadott el banki ajánlatokat.

A legfontosabb szempontok és kijelentések a parlament napirend előtti üléséről.

Az ingatlanpiaci élénkülést nem csak az árak és a tranzakciószámok emelkedése vagy az egyre több új projekt indítása támasztja alá, hanem a különböző alternatív, a magyar piacon eddig kevésbé...

A luxustermékek globális eladása az idén várhatóan 254-259 milliárd euró lesz, az eddig vártnál nagyobb mértékben, 2-4 százalékkal nő az idén, mivel az európai és kínai kiadásnövekedés ellensúlyozza az amerikai és délkelet-ázsiai keresletcsökkenést.

Elkészült a Mabisz statisztikája a 2016-os évről, rendesen volt dolga a biztosítóknak.

Pedig elég durva buktát hozott össze hétvégén a vállalata.

Mellettük Kína és a Szilícium-völgy hajtja a világ feltalálói motorját.

Cristiano Ronaldo a világ legjobban kereső labdarúgója az amerikai Forbes magazin friss listája szerint. A spanyol bajnok Real Madrid portugál klasszisa tavaly június elseje óta 93 millió dollárral lett gazdagabb, ebből a Forbes adatai szerint 58 millió dollár a fizetése, míg a maradék 35 milliót a szponzoraitól zsebelte be a négyszeres aranylabdás. Ronaldo ezzel egymást ...

Theresa May brit miniszterelnök abban a biztos tudatban írt ki soron kívüli parlamenti választásokat, hogy a közvélemény-kutatók által jelzett óriási előnyét parlamenti helyekre váltsa. Lehet, hogy végül nem jön be az elképzelés, az előny gyorsan fogyatkozik, persze ebben nem kis szerepe van a kampányban elkövetett hibáknak is.

Az elmúlt nyolc évben csaknem 22%-kal nőtt a lakásbiztosítások átlagdíja, miközben a vállalkozói vagyonbiztosításoké az elmúlt három évben folyamatosan csökkent és gyakorlatilag visszaállt a 2009-es...

Már két évtizede létezik a megoldás, hogy például egy mobiltelefonnal fizessünk, ennek ellenére csak 2014 után volt alkalom a széles körű elterjedésre az Apple Pay elindulásával. Itthon néhányan már évekkel ezelőtt megismerkedhettek a mobilfizetéssel, de mivel a digitális óriások és a bankok óvatosak voltak a hazai fejlesztéssel, a nagy áttörésre 2017-ig várni kellett. Az biztos, […]

Tavaly igen gyengén teljesített a beruházási szektor hazánkban, az EU-s források megállása miatt. Jövő héten jelenik meg az első negyedéves statisztika ezzel kapcsolatban, Dunai Gábor, az OTP Bank elemzője az idei évre 20%-os felfutást valószínűsít. Forrás: GazdaságTV.hu

Az elmúlt hét évben több mint 35 milliárd forint kártérítést fizettek ki a hazai biztosítók tűzkárokra, melyek jelentős része megelőzhető lett volna néhány alapvető elővigyázatossági szabály betartásával. Az elektromos eszközök mind gyakoribb használatával fokozódik az elektromos tüzek kockázata is - hangzott el a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) hétfői sajtótájékoztatóján.

És még: 2014 és 2020 közötti uniós ciklusban a korábbinál 180 milliárd euróval több kerül az állattartó ágazatba. Ezekről Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter beszélt.

A fiatal nők jobban figyelnek az egészséges táplálkozásra, és az egészségükkel általánosságban is többet terveznek foglalkozni, mint a férfiak – derült ki a K&H fiatalok jóléti indexének egészségre vonatkozó részéből. A felmérés szerint a 19-29 évesek 40 százaléka jelenleg is dohányzik, viszont 50 százalékuk soha nem gyújtott rá. A fiatalok 72 százaléka kávézik rendszeresen vagy alkalmanként, míg energiaitalt 59 százalék iszik. A fiatalok több mint fele legalább alkalmanként sportol, a többség rendszeresen biciklizik is, bár a fővárosban a rendszeres használatot gátolja, hogy az átlagnál többen találták veszélyesnek a kerékpározást.

Nem csoda, hogy nem is értünk el vele semmit. Nagyjából legalábbis erre jutott most az ÁSZ.

Mi állhatott a halálozási többlet mögött?...

Öt új notebookról rántotta le a leplet az ASUS az idei Computexen, a frissen bejelentett gépekkel a gyártó a hibridek és csúcskategóriás eszközök terén, illetve a középkategóriában is tudott újat mutatni.

Sanghajban folytatta szakmai programját a jegybank elnöke.

Csak a nagycsaládosok lakáshitel-elengedése 40-50 milliárd forintba kerülhet a becslések szerint a csütörtökön bejelentett családpolitikai intézkedések közül – meglehet, a leírásra kevés lesz a jövő évben bevezetendő bankadó összege.

Welcome Optimists! Are you ready to challenge the world & change it for the better? Then apply for a Mentoring program at Design Terminal. We are celebrating the renewed Design Terminal by opening the application for the Mentoring program starting in September. If … Folytatódik.... →

Tehetséges optimistákat vár a Design Terminál: Elindult a jelentkezés a szeptemberben induló mentorprogramba! Újra várja a tehetségeket Magyarország legjobb vállalkozásfejlesztő programja. A Design Terminál ezúttal a sport és egészség, a munka és tanulás, valamint a mobilitás és városfejlesztés területén várja az … Folytatódik.... →

Emelkedik a fertőzések száma a magyar határ mellett.

A fogyasztóbarát minősítés fokozottabb versenyt eredményezhet a lakáshitelek piacán, ahol jelentős különbségek vannak - közölte a BankRáció.hu. A friss adatok szerint az 5 vagy 10 évig fix törlesztőrészletű lakáshitelek teljes hiteldíjmutatója 5 százalék alatt is lehet, de vannak 7 százalék felettiek, ez pedig nagyon tetemes eltérést jelent a visszafizetendő összegben. A piacon nagyobb verseny várható, aminek a lakáshitelesek örülhetnek.

Körülbelül 200 millió eurós éves díjbevételi szinten mozog az európai kiberbiztosítási piac, nyilatkozta Axel Theis, az Allianz igazgatótanácsának tagja a Reutersnek. Ez jóval alatta marad a várakozásoknak, a közelmúlt történései azonban új lökést adhatnak a növekedésnek.

A várható megrendelésekhez képest 10-15 ezer szakmunkás hiányzik az építőiparból, az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége idén a termelés 15 százalékos növekedésére számít.

Az MNB ma közzétett határozatában 40 millió forint bírsággal sújtotta a bolgár székhelyű Interactive Ltd. társaságot visszafizetendő pénzeszközök engedély nélküli gyűjtése miatt, három közreműködő...

Az év első negyedévében 51 százalékkal nőt a népesség természetes fogyása, ami elsősorban a halálozási számok növekedésének és nem a születésszámok csökkenésének tudható be.

Az év első negyedévében 51 százalékkal nőt a népesség természetes fogyása, ami elsősorban a halálozási számok növekedésének, és nem a születésszámok csökkenésének tudható be.

Amerikai sajtóértesülés szerint Donald Trump elnök várhatóan kilépteti az Egyesült Államokat a párizsi klímaegyezményből. A megbízható információiról ismert Axios hírportál szerint az amerikai elnök néhány közeli munkatársának – köztük Scott Pruittnak, a környezetvédelmi ügynökség vezetőjének – azt mondta: azt tervezi, hogy kilép a 195 ország által 2015. decemberében aláírt párizsi nemzetközi klímavédelmi egyezményből. A Fehér ...

Jövőre feltűnően kevés ingatlan megvásárlását tervezi az állami eszközkezelő szervezet, ezért a legnagyobb bajban lévő devizahitelesek nem számíthatnak a segítségre. Nem sok állami segítségre számíthatnak ... ...

A változó kamatozású lakáshitelek 71,4%-a és a fix kamatozású lakáshitelek 26,5%-a rendelkezett tavaly 3,5 százalékpontnál kisebb kamatfelárral, vagyis volt relatíve olcsónak nevezhető. A...

Minden tényező adott volt a Szolnok Bajnokok Ligája-győzelméhez - fejtette ki Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó, az InfoRádió állandó sportági szakértője. A győzelem válogatottra gyakorolt hatására vonatkozó kérdésre úgy válaszolt, a mérkőzéseken az látszott, az Egerben és a Szolnokban játszó válogatott játékosok voltak a kiegészítő emberek, a külföldiek domináltak, különösen a góllövésben.

A nemzeti szintű felügyeleti lépések után most már globális szintű vizsgálatot rendeltek el a 4 ezer milliárd dolláros vagyont kezelő tőzsdén kereskedett alapokkal (ETF) szemben - írja a Financial...

2017 első negyedévében a magyar GDP 4,1 százalékkal, a vártnál gyorsabban bővült. Ezért a GKI már a részletes adatok megismerése előtt felfelé módosította növekedési előrejelzését.

Nincsenek könnyű helyzetben a lakásvásárlást tervezők, mert könnyedén elmehet mellettük a piac és csak azt veszik észre, hogy több millióval több hitelt kell felvenniük. Nagyon figyeljünk oda, mert a magas árak miatt könnyedén abba a hibába eshetünk, hogy az olcsóbb, de éven belül változó kamatú hitelt vesszük fel. Ez óriási kockázat, mert ha 1%-kal emelkedik […]

Idén az első negyedévben a magyar GDP 4,1 százalékkal, a vártnál gyorsabban bővült, ezért a GKI már a részletes adatok megismerése előtt felfelé módosította növekedési előrejelzését, és legalább 3,5 százalékos éves növekedésre számít - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb havi prognózisában. Korábban az intézet márciusban módosította az előrejelzését, amikor 3,2 százalékos idei bruttó hazai termék (GDP) növekedéssel számolt a korábban várt 3,0 szá...

A tavalyi rekordterméssel Magyarország az unió legjelentősebb napraforgó-termelője lett, de közben erőteljesen terjeszkedik a piacon Oroszország és Ukrajna is.

2015. közepétől kapok a munkáltatómtól lakáscélú munkáltatói támogatást. Ezt a jelenlegi házunkhoz kapcsolódó havi törlesztőrészletek kiváltására utaltatom, viszont 2016-ban több volt a cafeteriám mint a törlesztőrészletekre felhasználható összeg, így felhalmozódott ~ 375.000 Ft.Idén szeretnénk a CSOK 10 Millió segítségével a meglévő ingatlanunk mellé egy jobb elrendezésűt építeni, amiben jobban elférünk. Ehhez valamilyen módon felhasználható az eddig felhalmozódott összeg?Ha igen, akkor kell-e új szerződés a munkáltatómmal, illetve a mostani házunk törlesztő részleteit továbbra is fizethetjük ebből?

Jelentős növekedésről számoltak be a magyarországi lakás-takarékpénztárak, tavaly az új szerződéses összeg és a hitelkihelyezés is bővült, a lendület pedig várhatóan jövőre is kitart. Aki teheti, egyre hosszabb futamidőt és nagyobb havi megtakarítást választ, de egyre több a családon belüli több szerződéskötés is.

Lakásvásárlás előtt állók számára az egyik legfontosabb kérdés, hogy ha hitelt kell felvenni, mekkora lesz a havi törlesztő. Megnéztük, hogy nagyjából megegyező hitelösszegnél mi jön ki Los Angeles-ben, illetve Budapesten.

Oroszországi politikusok vagyonnyilatkozatát böngészve bukkant rá a sajtó néhány furcsaságra. Ramzan Kadirov csecsen elnök nem keresett rosszul tavaly, de két kiskorú gyermeke még őt is túlszárnyalta. Méghozzá alaposan.

Ma a lakáshitel kamatok rendkívül alacsony szinten vannak, ami éppen kapóra jön a magas lakásárak miatt. Azonban a lakáshitel felvétele során a jövedelmünk jelent alapvető korlátot, mert ez meghatározza, hogy mekkora hitelösszegre lehetünk jogosultak. Több, mint 40 különböző jövedelemtípust különböztetnek meg a bankok, így fontos az alapos tájékozódás. Ráadásul számos feltételnek is meg kell felelnünk, […]

Az Indy 500-on induló Fernando Alonso rádión üzent az őt a Monacói Nagydíjon helyettesítő Jenson Buttonnak, az angol pilóta pedig vicces választ adott.

Jelentős növekedésről számoltak be a magyarországi lakás-takarékpénztárak, tavaly az új szerződéses összeg és a hitelkihelyezés is bővült, és idén is növekedést terveznek mindkét területen. Egyre több ... ...

Tovább csökkent a Martin Schulz vezette Német Szociáldemokrata Párt (SPD) választói támogatottsága, egy vasárnap ismertetett felmérés szerint az őszi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választásra készülő pártot az öt évvel ezelőtti választáson elszenvedett vereségnél is nagyobb kudarc fenyegeti. A meredeken csökkenő népszerűségű szociáldemokraták vezetőit már az előző kancellárjelölt, Peer Steinbrück is bírálja.

A lakáspiaci hullám emelkedő tranzakciószámot hozott, ám ritka mellékhatásként sokakat ér kellemetlen meglepetés a beköltözéskor: nem a megbeszélt állapotban kapják meg a vásárolt ingatlant.

A saját ingatlannal rendelkező magyarok jellemzően 27 évesen jutnak hozzá első saját tulajdonú otthonukhoz, és kétharmaduk nem is költözik innen tovább, akik pedig mégis, azoknak csaknem kétharmada ragaszkodik ... ...

A saját ingatlannal rendelkező magyarok jellemzően 27 évesen jutnak hozzá első saját tulajdonú otthonukhoz, és kétharmaduk nem is költözik innen tovább, akik pedig mégis, azoknak csaknem kétharmada ragaszkodik addigi lakóhelyéhez – derül ki egy kutatásból. 1 Bár az ingatlan megvásárlásához a válaszadók csaknem kétharmada hitelt vesz fel, a hitel kiválasztására mindössze pár napot fordítanak. Sokan ráadásul csak egyetlen bank ajánlatát veszik figyelembe, holott az ingatlan kiválasztására a válaszadók kétharmada hónapokat szán, amely alatt a legtöbben 4 vagy több ingatlant is megnéznek.