Legfontosabb témák

Szeptemberben a kiskereskedelmi forgalom volumene 5,1 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt, az augusztusi 4,...

Szeptemberben a kiskereskedelmi forgalom volumene 5,1 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt – jelentette második becslése alapján csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A munkanappal korrigált éves összevetésű növekedés üteme gyorsult az augusztusi 4,3 százalék után.

Szeptemberben a kiskereskedelmi forgalom volumene 5,1 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt - jelentette második becslése alapján csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az éves összevetésű növekedés üteme gyorsult az augusztusi 4,3 százalék után.

Szeptemberben az euróövezetben és az EU-ban egyaránt csökkent a kiskereskedelmi forgalom az előző havihoz képest, éves összevetésben azonban nőtt a forgalom - közölte hétfőn az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat.

A reálbérek növekedésének, a foglakoztatás emelkedésének, valamint a stabil fogyasztói bizalomnak köszönhetően az év további részében is fennmaradhat a kiskereskedelmi forgalom bővülése az MTI-nek hétfőn nyilatkozó elemzők szerint.

Már 39 hónapja folyamatosan emelkedik a kiskereskedelmi forgalom - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Szeptemberben a kiskereskedelmi forgalom volumene 5,1 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt - jelentette hétfőn első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A reálbérek növekedésének, a foglakoztatás emelkedésének, valamint a stabil fogyasztói bizalomnak köszönhetően az év további részében is fennmaradhat a kiskereskedelmi forgalom bővülése az MTI-nek hétfőn nyilatkozó elemzők szerint. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn tette közzé, hogy szeptemberben a kiskereskedelmi forgalom volumene 5,1 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt. Ürmössy Gergely, az Erste Bank vezető makrogazdasági elemzője a kiskereskedelmi...