Legfontosabb témák

A vártnál nagyobb mértékben bővült a német kiskereskedelmi forgalom májusban, a német szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) pénteken közzétett kimutatása szerint.

kiskereskedelmi forgalom; milliárd forint, folyó áron

A februári megbicsaklás után kilőtt a kiskereskedelmi forgalom értéke, jóval meghaladva a múlt évi értékeket. A lendület idén várhatóan kitart, ami jó hír a válság után talpon maradt üzleteknek.

Mondjuk nem annyival, mint amennyire a KSH számított.

Áprilisban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 3,2, naptárhatástól megtisztítva - főként a húsvéthatás miatt - 1,7 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest - jelentette ... ...

A szerény növekedést valószínűsítő elemzői várakozásokkal ellentétben jelentősen szűkült az amerikai kiskereskedelmi forgalom májusban.

A szerény növekedést valószínűsítő elemzői várakozásokkal ellentétben jelentősen szűkült az amerikai kiskereskedelmi forgalom májusban. Az amerikai kereskedelmi minisztérium szerdán azt közölte, hogy szezonálisan kiigazítva májusban 0,3 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom az áprilisi 0,4 százalékos növekedés után havi összevetésben, ez 2016 januárja óta a legnagyobb mértékű visszaesés. Elemzők 0,1 százalékos májusi kiskereskedelmi forgalomnövekedést valószínűsítettek. A visszaesés oka egyebek k...

A Központi Statisztikai Hivatal jelentése szerint áprilisban a húsvétnak köszönhetően 3,5 százalékkal bővült az ágazat az előző év azonos időszakához képest.

Lassult áprilisban a kiskereskedelmi forgalom növekedése Romániában, míg márciusban a kiskereskedelmi forgalom volumene 9,2 százalékkal haladta meg a tavaly márciusi szintet, áprilisban 4,6 százalékkal bővült a forgalom az egy évvel korábbihoz képest.

Negyvenhat hónapja folyamatosan emelkedik a magyar kiskereskedelmi forgalom - mondta Marczinkó Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) áprilisi kiskereskedelmi adataira reagálva.