Legfontosabb témák

A kiskereskedelmi forgalom már negyvenkét hónapja erősödik, a fogyasztás 2003. óta nem látott ütemben bővült 2016-ban a javuló foglalkoztatási mutatóknak és az alacsony inflációs környezetnek köszönhetően - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön a statisztikai hivatal friss adataira reagálva.

Csehországban 2016-ban éves szinten 5,6 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal (CSÚ) hétfőn Prágában.

Lassult, de kitart a kiskereskedelmi forgalom növekedése, az ütem csökkenése feltehetően csak átmeneti lehetett - kommentálták a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közzétett adatait az MTI-nek nyilatkozó elemzők.

Lassult, de kitart a kiskereskedelmi forgalom növekedése, az ütem csökkenése feltehetően csak átmeneti lehetett - kommentálták a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közzétett adatait az MTI-nek nyilatkozó elemzők. A KSH közölte: a kiskereskedelmi forgalom volumene tavaly decemberben 2,6, a naptárhatástól megszűrve 3,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az előző havi egyformán 4,5 százalék után. Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője szerint elmaradt a várakozásoktól a kiskereskedelmi forgalom növekedése, az adatok jelentős lassulást mutatnak. Mindez...

Az előző hónaphoz képest az euróövezetben és az egész unióban is csökkent a kiskereskedelmi forgalom decemberben. Az elemzők jobb adatokat vártak. A szezonálisan kiigazított adatok szerint az eurózónában ... ...

Lassult, de kitart a kiskereskedelmi forgalom növekedése, ami feltehetően csak átmeneti lehetett - kommentálták a KSH adatait az MTI-nek nyilatkozó elemzők.

Tavaly 13,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene az előző évhez képest - közölte pénteken a román országos statisztikai intézet.

A kiskereskedelmi forgalom volumene 4,5 százalékkal nőtt 2016-ban az előző évi 5,8 százalék után. A naptárhatástól megtisztított adat 4,6 százalékos növekedést mutat - jelentette első becslése alapján pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Decemberben csökkent a kiskereskedelmi forgalom Németországban a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis kedden közzétett kimutatása szerint.

Decemberben csökkent a kiskereskedelmi forgalom Németországban a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis kedden közzétett kimutatása szerint.