Legfontosabb témák

A kiskereskedelmi forgalom alakulása Magyarországon, 2016-2017. február

Februárban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 0,8, naptárhatástól megtisztítva 0,9 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest - jelentette második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn. A nyers adat 0,2, a kiigazított 0,3 százalékponttal alacsonyabb a hónap elején közölt első becslésnél.

Csak átmeneti lehetett a februári kiskereskedelmi forgalom lassulása az MTI-nek nyilatkozó makrogazdasági elemzők szerint. Ürmössy Gergely, az Erste Bank vezető makrogazdasági elemzője elmondta: a forgalom növekedésének lassulása azért is meglepő, mert a gyors ütemű béremelkedés és a fokozatosan javuló fogyasztói bizalmi mutatók azt sugallták, hogy idén is lendületesen bővülhet a kiskereskedelmi forgalom. Úgy vélte, hogy az adat még nem ad okot aggodalomra, a megingás csak átmeneti lehetett, és a következő hónapokban újból gyorsulhat a növekedés. Az...

Alig 0,8 százalékkal emelkedett a kiskereskedelmi üzletek forgalma februárban a KSH legfrissebb adatai szerint. Nagyot esett a használtcikk-üzletek forgalma.

Februárban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 0,8, naptárhatástól megtisztítva 0,9 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest - jelentette második becslése ... ...

Az MTI-nek nyilatkozó elemzők: szerinta februári kiskereskedelmi forgalom elmaradt a várakozásoktól.

A Központi Statisztikai Hivatal közzétette a 2017 februárjára vonatkozó kiskereskedelmi adatokat. A forgalom egy százalékkal nőtt, az idei év jobban indult, mint a tavalyi.

A kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 1,0, a naptárhatástól megtisztítva 1,2 százalékkal nőtt februárban az előző év azonos időszakához képest - jelentette első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).