Legfontosabb témák

Januárban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 4,8, naptárhatástól megtisztítva 3,8 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest - jelentette csütörtökön második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A vártnál gyengébben alakult a kiskereskedelmi forgalom januárban az euróövezetben.

Januárban 6,4 százalékkal nőtt a román kiskereskedelmi forgalom volumene a tavalyi első hónaphoz mérten - közölte pénteken a román országos statisztikai intézet.

A vártnál gyengébben alakult a kiskereskedelmi forgalom januárban az euróövezetben. Az EU statisztikai hivatala (Eurostat) pénteken közölte, hogy a szezonálisan kiigazított adatok szerint a 19 tagú eurózónában havi összevetésben 0,1 százalékkal csökkent, éves szinten pedig 1,2 százalékkal növekedett a kiskereskedelmi forgalom volumene januárban. Elemzők havi szinten 0,4 százalékos, éves bázison pedig 1,5 százalékos bővülést vártak a decemberben mért 0,5 százalékos havi csökkenés, illetve 1,2 százalékos éves nö...

Januárban a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 4,7, naptárhatástól megtisztítva 3,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.